Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Statistici arrow Erudit Cafe: Finala sezonului I si inceputul sezonului II
Erudit Cafe: Finala sezonului I si inceputul sezonului II
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Active ImagePe 21 ianuarie, la Teleradio Moldova, vor avea loc filmari pentru emisiunea Erudit Cafe, finala primului sezon al anului 2009, precum si primele trei emisiuni din sezonul II:

21 ianuarie, 17:45: Finala, Emisiunea II.1, Emisiunea II.2

In cel de-al doilea sezon vor juca: Acord, Sapient, Intel, Sombrero, Spiru Haret, Eliada, Mix si inca o echipa din celelalte trei finaliste care va trimite pachetul din 6 teme, necesar pentru inregistrare.

Echipele participante (in afara de cele 4 finaliste) trebuie sa trimita cate un pachet din 6 teme pana luni seara, 19 ianuarie, la adresa marcelATcucPOINTmd.
De asemenea, echipele sunt rugate insistent sa respecte codul vestimentar si sa vina imbracate intr-un echipament distinctiv.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 8434

  Comentarii (43)
 43 Ceva propuneri
Scris de Vitalie Surugiu, la 25-01-2009 23:34
1. Personal consider ca ar fi bine de introdus regula fals-startului. De multe ori l-am vazut amarat pe Marcel ca era oprit de una din echipe, inclusiv shi de echipa mea, pentru ca aceasta regula nu exista. Aceasta regula ar introduce mai multa tensiune shi suspans in joc. 
2. Cred ca ar trebui reviziuta regula de raspundere le tema. Dupa regula in vigoare se primeste un fel de "laie sau balaie" sau "hai s-om ghishi" ca pe urma poate vom mai raspunde (daca vom greshi shi noi shi adversarii) la aceasta tema.  
Aici propun sa se aplice regula ca daca ambele echipe raspund greshit (dupa o singura sansa de a raspunde) urmatoarea tema sa se joace la 2 puncte, apoi la 3 ... Iar in paralel sa fie intrebata sala, eventual dupa citirea a inca unui indiciu. Astfel oamenii din sala nu vor fi doar un element de masofca 
3. Sant intrutorul deacord cu Octavian cu referinta la p 5: 
"Cred ca ar trebui de filmat mai rar. Ca sa fie un eveniment special, nu ceva de rutina." Intr-adevar echipele ce joaca regulat sant foarte obosite de aceasta rutina, shi joaca mai degraba pentru ca nu are cine juca. Cel putin noi (Turnul Alb) am jucat in ultimul sezon doar pentru ca, la un moment dat, nu erau echipe care sa joace. 
Iar daca santem obligati de a produce emisiuni in fiecare saptamana, ar trebui sa depunem un efort de a aduce echipe noi in joc. De exemplu sa repetam experianta sezonului in care au jucat echipe de liceeni, de aceasta data cu echipe universitare, de exemplu, de ce nu cu echipe de gimnaziu...
 42 Scris de Marcel Spataru, la 24-01-2009 00:26
2Alex:  
Am citit propunerile. Multe dintre ele le stiu foarte bine si incerc de mai mult timp sa le implementez. 
Ma bucura ca printre propunerile de genul "ce trebuie sa faca TVM" ai inclus si una ce trebuie sa faca jucatorii: 
3)Si o rugaminte pentru echipe sa fie toti imbracati la 4 ace, o vestimentatie decenta de oameni eruditi. 
Subscriu mai ales la aceasta rugaminte. 
 
2Octavian 
Sunt absolut de acord cu criticile la sala si la montaj. Nu doresc nimanui sa lucreze in conditiile in care o fac eu si in care sunt echipele. Si inteleg de unde vin mutrele acre ale unor jucatori si "nesupunerea civila" de care dau dovada. Inteleg, dar nu le aprob. 
 
>>>Atitudinea celor de la TVM, care se comporta cu cei prezenti de parca ar avea in fata niste copii de gradinita 
Pardon, dar de multe ori cei prezenti CHIAR se comporta ca niste copii de gradinita.  
Nu vreau sa dau exemple, detalii. E o constatare amara pe care o fac dupa zeci de filmari. 
Probabil ca multe se vor rezolva cu aparitia studiolui, a decorului. Pana atunci insa trebuie ca jucatorii sa dea dovada de maturitate si sa participe la emisiune (la emisiune, nu la joc!) in ambele calitati, nu doar cea de jucator.
 41 Scris de Marcel Spataru, la 24-01-2009 00:09
>>Articolul aparut la 14:52.  
>>Consider incorect faptul ca o intrebare bazata pe acest subiect a fost jucata la cateva ore dupa publicarea articolului.**  
>>Cititi-mi cu regularitate blogul si primiti ciocolata?  
 
Da, cititi cu regularitate blogul si odata timp de un an, adica timp de 50 de emisiuni, adica timp de 1000 de teme, adica timp de 5000 de indicii veti da neaparat peste o informatie care este folosita in intrebare. 
 
Va sfatui sa faceti acelasi lucru si cu Wikipedia, cu DEXul, cu db.chgk.info (mai ales cu asta!), haios.ro si chiar cu torrents.md, toate in acelasi acces liber ca si spataru.blogspot.md 
 
Nu vad nimic incorect in ceea ce s-a intamplat, nu am trimis nimanui temele inainte de termen, am publicat doar niste informatii pe care le-a accesat cine a vrut. 
 
In plus, daca toate echipele vor respecta regulile si imi vor trimite cate 6 teme, atatea cate au fost cerute, eu nu voi fi nevoit sa alcatuiesc singur 36 de teme (merci pentru apreciere, de altfel), exact atatea am facut pentru ultimile filmari. Uite asa printre ele s-a strecurat si una care sa contina informatii prezente si pe blogul meu. 
 
Iar cazul temei concrete despre care vorbesti nu demonstreaza decat faptul ca blogul este citit putin, sau cel putin articolele nu sunt citite pana la urma. Altfel una dintre echipe ar fi raspuns imediat dupa primul indiciu.
 40 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-01-2009 22:49
Ce trebuie de schimbat din punctul meu de vedere (pe scurt): 
1. Sala nu-i sala, da-i cantina. Trebuie sala. 
2. Atitudinea celor de la TVM, care se comporta cu cei prezenti de parca ar avea in fata niste copii de gradinita. Isi permit replici de genul "hai du-te si dansazi", "si stai aisea? nu vezi ca toti trebui sa stai acolu?", "hai radeti-va si bateti din palme, ca aista canta da voi nu faceti nimic", "asta-i televiziune, nu ne-am strans sa va asteptam pe voi". Acestea-s doar cateva fraze din arsenal. Nu mai vorbesc de faze cand te apuca de mana si te directioneaza spre zona cu vedeta filmata. 
3. Montajul. Cred ca lumea deja este obisnuita sa priveasca emisiunea si sa vada oameni inmbracati in haine diferite intre doua cadre. 
4. Resurse tehnice. Istoria cu microfoanele, decorul. Asta-i stiut de toti. 
5. Cred ca ar trebui de filmat mai rar. Ca sa fie un eveniment special, nu ceva de rutina. Nu este obligatoriu sa fie cate o emisiune in fiecare sambata. S-ar putea merge pe traditiile chgk. 
6. Poate ar trebui de mai facut niste modificari la reguli? La sigur ca se pot descoperi multe idei interesante daca ar pune lumea mintea in miscare. 
Cam acestea-s ideile. Daca imi mai vin, mai scriu.
 39 7 Propuneri de succes
Scris de Alexandru Musteata, la 23-01-2009 22:20
daca totusi sau pornit discutii cu propuneri de a imbunatati emisiunea, atunci eu propun:  
1)sa schimbam decorul caci sincer sa fiu e de r.h.t! Eu propun sa fie ceva mai intunecat care ar da o sensatie de concentrarecu decorul de acum ai sensatia ca te afli intrun spatiu nelimitat in care nu te poti gasi pe tine.  
2)Poate e posibli sa fie organizate unele sezonuri in care vor juca echipe puternice cu intrebari nu cu indicii ceva asemanator cu Ce? Unde? Cind? din rusia, pe care sunt sigur il privesc multi cu mare entuziasm, inclusiv si eu.  
3)Si o rugaminte pentru echipe sa fie toti imbracati la 4 ace, o vestimentatie decenta de oameni eruditi.  
4)Sunt deacord cu Vadim Culea de a filma emisiunea in zi de simbata in prima jumatate caci seara e obositor pentru toti.  
5)Poate ar fi bine de lansat impreuna cu televiziunea un apel catre agentii economici de a sponsoriza emisiunea, atunci vor aparea finante si pentru implimentarea propunerilor noastre si pentru premii solide celor care vor invinge. 
6)Publicul este o parte foarte importanta, la acest capitol ma mai gindesc cum dei atras dar ar fi bine daca in sala sar afla multe persoane care nu joaca dar sustin echipele. 
7)Concursul cu publicul, daca achipele nu cunosc raspunsul la tema citita atunci se intreaba publicul cel ce raspunde corect cistiga un bonus, cei care vor avea celel mai multe bonusuri la sfirsitul anului vor crea selectionata publicului care va juca intro emisiune cu finalista anului . 
 
Sper ca propunerile mele vor fi citite de catre organizatori si luate in calcul pentru imbunatatirea emisiunii!!! 
 
Mult succes!
 38 Scris de George Burdell, la 23-01-2009 01:04
http://spataru.blogspot.com/2009/01/top-10-lucruri-de-care-n-ai-tiut-c-ai.html 
 
Articolul aparut la 14:52. 
 
Consider incorect faptul ca o intrebare bazata pe acest subiect a fost jucata la cateva ore dupa publicarea articolului.** Cititi-mi cu regularitate blogul si primiti ciocolata? 
 
 
Propun crearea unui facebook group, sau yahoogroup, sau googlegroup, sau al unui topic pe un forum privat (al unei comunitati restranse), pe care sa publicam cu regularitate sursele sau intrebarile pe care le facem. De ce nu? Nu e interzis a distribui informatie. 
 
**am dat absolut intamplator din exces de timp liber si lipsa de somn 
 
 
Doina Leca
 37 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 17:36
Eugen: da. Cum le primesc, cu shuer.
 36 Scris de Eugeniu Zolotco, la 22-01-2009 16:19
2Marcel: "degraba vom primi toate inregistrarile": se are in vedere ca vom avea la dispozitie toate emisiunile inregistrate in format electronic, adica arhiva emisiunilor?  
Intreb, fiindca stiu ca sunt persoane care ar dori sa vada (revada) unele emisiuni din anul 2008, inclusiv si eu.
 35 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 15:45
2Iulian - astea-s chestii de televiziune.  
sincer sa fiu, nici eu nu sunt satisfacut de montaj.  
e o problema care se loveste de resursele televiziunii si de intelegerea jocului pe care o au producatorii. 
daca as avea mai mult timp la dispozitie, as atrage cu siguranta mai multa atentie acestui aspect. 
Referitor la pauzele muzicale: nu vom scapa niciodata de ele. Este, iarasi, exigenta formatului unei emisiuni TV. 
 
2Doina: 
La Brain Ring tot astepti momentul de "aha, asta stiu".  
Nu putem juca altceva. Putem probabil lucra mai mult asupra temelor.
 34 Scris de Doina Leca, la 22-01-2009 15:14
din cate am reusit sa observ, insusi formatul jocului devine obositor. uneori trebuie doar sa astepti pana in momentul de "aha, asta stiu". 
 
avem dreptul de a juca altceva, brain ring spre exemplu? sau o competite mixta?
 33 Scris de Iulian Gramatki, la 22-01-2009 15:07
Ar fi excelent daca emisiunile ar fi montate mai bine. Deseori am observat cum se taie jumatate din indiciile unei teme (sau chiar teme complete la care nici o echipa n-a raspuns) doar pentru ca emisiunea sa se incadreze in timp. Pe langa asta, deseori nimeresc chiar cameramani in cadru ceea ce nu se pare prea normal... 
 
Si pauzele muzicale par asa de lungi si plictisitoare! Mai bine le-ar scoate, dar n-ar taia din intrebari, in schimb.
 32 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 14:35
bune propuneri, Vadim. 
punctele 1 si 2 vor fi implementate doar daca vom avea un studiou aparte pt emisiune. 
TRM ni l-a promis inca in octombrie. inca asteptam. 
 
ref. la statistici: 
cred ca degraba vom primi toate inregistrarile si ne vom putea apuca de statistici. 
se ofera cineva voluntar sa contribuie la calcule?
 31 Scris de Veronica Vragaleva, la 22-01-2009 14:34
Vadim+1
 30 Scris de Vadim Culea, la 22-01-2009 13:56
Daca e sa vorbim despre propuneri pt imbunatatirea emisiunii, atunci eu vin cu urmatoarele (imi exprim parerea facind abstractie de posibilitatile tehnice, pe care nu le cunosc): 
1. filmarile sa se faca in eclusivitate in zilele de odihna (preferabil simbata in prima jumatate a zilei: este foarte obositor pt participantii care toata ziua lucreaza sa joace seara la 22.00. Sunt sigur ca si pt prezentator este la fel.) 
2. pt a avea public la emisiuni, cred ca ar fi bine de oferit publicului un rol in emisiune. Adica personajele emisiunii sa nu fie doar Echipele participante si Prezentator (neglijez Cintaretii pt ca ei fac parte din Pauza), ci si Publicul, care ar putea fi implicat in discutii. O posibilitate de implicare ar putea fi apropierea acestora de mese si solicitarea parerii lor de catre prezentator (ca in cazul CHGK), sau plassarea acestora la mese si introducerea unui/ei ajutor de prezentator care i-ar intreba pe spectatori parerea lor vizavi de tema pusa anterior (in timpul celor 15 sec.). Daca membrii Clubului ar simti ca sunt utili si "vizibili" la emisiune nu doar pt dansuri la pauza, atunci consider ca ar veni intr-un numar mai mare la emisiune si nu doar atunci cind joaca echipa lor. Desi, iarasi, totul porneste de la ora si ziua de organizare a emisiunii.  
3. dezvoltarea statisticilor jocului (spre ex. acelasi rating Erudit s.a.) si actualizarea regulata pe site, ceea ce ar contribui la cresterea interesului, entuziasmului participantilor si a spiritului de joc.  
Este o parere, care, bineinteles, poate fi subiectiva.
 29 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 12:00
Daca am fi putut sa prevedem ca va muri Grigore Vieru, poate ca nu faceam 3 emisiuni, dar asa - toata lumea a vrut sa joace si a trebuit sa gasim un compromis. A fost un caz exceptional, cred ca intelegeti. 
 
Ref. la propunere: Daca vom face tragerea la sorti mai devreme nu vom avea in general public si va trebui sa asteptam dupa fiecare emisiune echipele/oamenii care intarzie, asa cum asteptam la inceput.  
Din pacate inca nu ne permitem acest lux.  
 
Totusi, este important de remarcat ca in general felul in care se face emisiunea Erudit Cafe trebuie sa fie subiectul unei discutii mai ample. 
Imi pare rau sa observ un fel de Erudit-fatigue in club si ca am ajuns intr-o stare de stagnare. 
Nu ma apuc sa dau vina pe cineva, pe televiziune, pe conducerea CMJI, pe mine personal, cert este ca se pierde din calitate si sufera din aceasta cauza si echipele. 
 
Daca aveti ceva propuneri referitoare la inbunatatirea calitatii emisiunii sau vreti sa contribuiti in alt mod decat ca simpli jucatori/spectatori, voi fi bucuros sa aflu acest lucru.
 28 Scris de Alexandru Musteata, la 22-01-2009 11:46
Seara de ieri a fost foarte obositoare si productivitatea celor care pina tirziu au stat la filmari a scazut, la sfirsit deja erau extenuati cu totii si creierul pe jumatate dormea, cred ca pe viitor ar trebui de evitat asa chestii. Si o propunere pentru organizatori, daca e posibil sa fie tragerea la sorti cu o zi mai devreme ca sa nu vina oamenii si sa stea citeva ore sa astepte filmarile, caci unii sau invoit de la serviciu pentru a fi la ora fixata ca apoi sa astepte pina la ora 10 rindul....
 27 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 10:59
Veronica, ai fost acolo. Cred ca poti sa te exprimi si singura.
 26 Scris de Veronica Vragaleva, la 22-01-2009 09:27
Ca intrebare pentru cei de ieri: temele de ieri au coincis cu principiile enuntatE?
 25 Scris de Marcel Spataru, la 22-01-2009 09:16
Asa cum am promis, am publicat aici regulile de scriere a temelor pentru Erudit Cafe.
 24 Scris de Marcel Spataru, la 21-01-2009 23:49
Multumesc echipelor care au jucat astazi si mai ales celor care au rezistat pana la urma. 
Felicitari speciale echipei Jazzy si felicitari aparte echipelor Sombrero si Mix. 
 
A fost o seara frumoasa. 
 
PS. Voi publica in curand asa-zisul "Decret" pe care l-am prezentat la inceput. Sper sa fie util.
 23 Scris de Marcel Spataru, la 20-01-2009 22:08
I-raspuns lui Vitalie pe privat. 
Din pacate nu se pot amana filmarile.
 22 Scris de Vitalie Surugiu, la 20-01-2009 18:55
Asha o intrebare. 
E posibil de amanat filmarile pentru ziua de joi?
 21 Scris de Marcel Spataru, la 20-01-2009 17:25
IMPORTANT! 
In legatura cu inmormantarea Poetului, carul televiziunii care trebuia sa fie utilizat pentru filmarile emisiunii Erudit Cafe nu poate ajunge destul de repede inapoi. 
 
Din aceasta cauza toate filmarile au fost transferate pentru ziua de maine. 
Maine vom filma deci 3 emisiuni, de aceea echipele trebuie sa fie prezente la ora 17.45! 
 
Ne cerem scuze pentru incomoditati. 
Desi poate ca e si mai bine asa, pentru ca e zi de doliu totusi.
 20 Scris de Breahna Irina, la 20-01-2009 12:34
JAZZY tot vine
 19 Scris de Sandu COICA, la 20-01-2009 10:57
MIX - confirma prezenta pentru azi la finala sezonului I 2009 
 
Totodata, in caz daca e lipsa de echipe, putem juca si in cadrul primului joc din Sezonul 2,2009
 18 Scris de Marcel Spataru, la 20-01-2009 10:50
ATENTIE! 
Maine, miercuri, vor juca doar 4 echipe. 
De aceea, daca nu vreti sa va treziti in situatia in care nu veti juca desi v-ati inregistrat,  
rog una dintre cele 5 echipe sa se transfere pentru jocul de astazi
Merci
 17 Scris de Vitalie Surugiu, la 19-01-2009 22:35
Turnul Alb confirma prezenta la filmarile de maine.
 16 Scris de Marcel Spataru, la 19-01-2009 21:42
Miercuri vom filma doar o emisiune. 
Rog una dintre echipele inregistrate pentru miercuri sa se transfere pe maine, adica marti.
 15 Scris de Marcel Spataru, la 19-01-2009 09:14
Pentru maine s-a inregistrat pana la urma o singura echipa - Acord. 
Desi este posibila participarea echipelor din finala, as vrea sa fie si alte echipe.  
De aceea vom prelungi termenul de inregistrare a echipelor pana astazi, 19 ianuarie, ora 21.00. Prelungirea termenului limita se refera si la pachetele de teme.  
 
As vrea de asemenea ca cele 4 echipe finaliste sa confirme prezenta la filmari.
 14 Scris de Cozari Cristian, la 17-01-2009 21:55
Ekipa Eliada se inskrie shi ea...si kam am dori shi noi pe mierkuri, daca e posibil.
 13 Scris de konstantza dohotaru, la 16-01-2009 23:21
Iulian Gramatki wiki))) 
 
echipa din spiru pe kare am intregistrat-o, deasemenea poate juca doar miercuri, sper s fie ok)
 12 Scris de Iulian Gramatki, la 16-01-2009 22:38
Apropo, de unde luam intrebarile? Trebuie sa le inventam? Daca da, atunci cel putin de unde sa ne inspiram pentru ele?
 11 Scris de Iulian Gramatki, la 16-01-2009 22:25
Inregistrez echipa "Sombrero". Cel mai probabil - pentru miercuri.
 10 Scris de Marcel Spataru, la 16-01-2009 13:35
Intel - nici o problema, jucati miercuri.
 9 Scris de Vadim Culea, la 16-01-2009 09:17
Intel doreste sa participe, doar ca va putea prezenta echipa completa la jocurile de miercuri. Asa ca, daca e posibil, Intel se inregistreaza pt ziua de miercuri. In caz contrar, rugam sa fim informati.
 8 Scris de Marcel Spataru, la 15-01-2009 17:28
Atentie la deadline-ul pentru inregistrare.  
Doar echipele care se vor inregistra pana duminica 18 ianuarie, ora 24.00, vor participa.
 7 o noua echipa se inscrie
Scris de Alexandru Musteata, la 15-01-2009 17:15
Echipa Sapient se inscrie pentru seara de 21 ianuarie la filmarile pentru sezonul II. 
 
Sapient este o noua echipa alcatuita din persoane ce au mai participat la erudit cafe.
 6 Scris de Eugene Zinkovsky, la 14-01-2009 14:11
zici ca tu lah Erudit Caffe, si gata ...
 5 Scris de Vadim Oglinda, la 14-01-2009 13:47
Quote:
Desigur, si poti sa vii shi cu vecinii si colegii

 
Ma prezint la poarta televiziunii si ma cer inauntru ?! :)
 4 Scris de Eugene Zinkovsky, la 14-01-2009 12:07
Desigur, si poti sa vii shi cu vecinii si colegii ;)
 3 Spectatori sunt acceptati?
Scris de Vadim Oglinda, la 14-01-2009 11:58
Se poate de asistat la filmari in calitate de simplu spectator?
 2 Scris de Veronica Vragaleva, la 13-01-2009 13:13
ACORD se inscrie
 1 Scris de konstantza dohotaru, la 13-01-2009 12:27
inskriu o ekipa..din spiru haret..denumirea o stabilim pe lok)

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat