Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Artcom arrow Film arrow Nemescu, Cristian - Marilena de la P7

Textul trebuie sa fie original, adica sa apartina integral unui membru, reflectand parerea acestuia despre opera in cauza. Lungimea textului trebuie sa fie de cel putin 1500 si cel mult 3000 de semne.

Vezi:   Film   Carte   Muzica   Teatru

 
Nemescu, Cristian - Marilena de la P7
Evaluare Utilizator: / 3
SlabExcelent 

Un film despre adevaratele sacrificii in dragoste si nu despre societate 

Marilena de la P7
Regizor : Cristian Nemescu
Anul: 2006
Genul: Drama 
Actori: Aura Calarasu, Madalina Ghitescu (Marilena), Cristi Olesher, Gabriel Huian (Andrei), Andi Vasluianu   

Marilena de la P7Crisitan Nemescu ne prezinta povestea unui tanar pe nume Andrei dintr-un ghetou din Bucuresti care intr-o zi urcandu-se pe acoperisul unui bloc alaturi de prietenii lui "admirau" prostituatele de jos. Fiecare baiat isi avea preferintele lui in acest domeniu. Spunandu-i unchiului sau despre dragoste si despre fete, acesta ii raspunde ca daca vrei sa ai o fata, trebuie sa ai bani. Aceasta si il face pe Andrei sa ia banii stransi de tatal sau si sa mearga la prostituate. Desigur nu stia cum sa reactioneze si nici ce sa spuna, doar intinse banii si gata. "Pestele"  fetelor banii i-a luat si chiar l-a trimis cu ele la o cafenea, in toaleta. Totul s-a redus la aceea ca fetele doar i-au aratat pieptul si i-au spus ca vor face ceva doar in caz ca el are masina. Urmeaza o scena hazlie in care Andrei dedica o dedicatie muzicala Marilenei, in timp ce ea "isi facea treaba". Gandidu-se cum sa gaseasca o masina el isi aduce aminte ca tatal sau are un troleibuz si mai mult chiar Andrei fusese putin invatat sa mearga pe el. Astfel el "deturneaza" troleibuzul si pleaca spre Marilena, insa era cu tatal sau pe urme. Marilena de fapt avea un fel de prieten, care o lua deseori in BMW-ul sau. Filmul se incheie cum Marilena il prinde pe "prietenul" ei cu o alta prostituata, acesta este si punctul culminant, in urma careia ia se sinucide. O gaseste Andrei, dupa care si "Pestele" ei.

Filmul apare in mintea lui Nemescu inca de cand era student cum afirma chiar el: "Este o istorie destul de lunga... Pe vremea cand eram student in anul al treilea la UNATC, colegul meu de la Imagine cu care lucram, Liviu Marghidan, avea nevoie de un scenariu pentru un exercitiu. Trebuia sa fie ceva foarte simplu si care sa nu dureze decat maximum sapte minute. Liviu s-a intalnit cu Catalin Mitulescu si cu sotia acestuia, Andreea Valeanu - de fapt, ea este principala 'responsabila' pentru aceasta idee - si s-au gandit sa faca un scurt metraj despre niste pusti care deturneaza un troleibuz pentru a ajunge la niste prostituate. Proiectul nu s-a putut realiza atunci, era mult prea complex pentru exercitiul respectiv."

Dar "samburele" a ramas, asa cum relateaza Cristian. "Mi-a placut ideea si m-a inspirat mult. Pe de alta parte, imi dadeam seama ca banii pe care-i aveam nu erau suficienti, eram foarte ocupat cu alte treburi - incepusem sa lucrez la un lung metraj (n.r. - pelicula "California Dreaming", ale carei filmari sunt programate sa inceapa in luna august)... Am scris scenariul impreuna cu Tudor Voican si, anul trecut, cand lung metrajul a fost amanat, mi-am dat seama ca este momentul propice. Am rescris scenariul si ne-am apucat de lucru. Filmul 'Marilena de la P7' s-a vrut a fi si o repetitie pentru lung metraj, am dorit sa incerc anumite experimente si procedee de filmare. Intr-adevar, este mai lung decat ar trebui sa fie un scurt metraj, tocmai din aceasta cauza nu l-am putut trimite la multe festivaluri, dar este un aspect secundar", povesteste regizorul.

Parerea proprie: consider ca filmul merita vizionat doar din motivul ca v-am intrigat despre societatea din cartiere (Ghetoul Afgan mai bine zis, caci acolo, in Rahova, are loc actiunea filmului), despre furtul unui troleibuz si desigur despre dragostea ce o poate avea un pusti de 13 ani catre o prostituata.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 10288

  Comentarii (4)
 4 Scris de mircea mircea, la 07-02-2008 18:00
mersi de apreciere, poate daca mai am timp mai scriu ;)
 3 Scris de Marcel Spataru, la 07-02-2008 09:09
dragostea ce o poate avea un pusti de 13 ani catre o prostituata.  
Un cu film cu Monica Belucci. 
O sa scriu o recenzie pe site, mai tarziu. 
 
Nu-ti fa griji, recenzia ta e foarte buna!
 2 Scris de mircea maletz, la 06-02-2008 19:26
Marcel este prima mea experienta in a face un review asa ca imi cer scuze daca am gresit ceva. Cine e Malena?
 1 Scris de Marcel Spataru, la 03-02-2008 20:53
ultima fraza imi aduce aminte de Malena... 
desi acolo prostituata a fost fortata sa devina asa...

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat