Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Artcom arrow Joyce, James - Ulysse

Textul trebuie sa fie original, adica sa apartina integral unui membru, reflectand parerea acestuia despre opera in cauza. Lungimea textului trebuie sa fie de cel putin 1500 si cel mult 3000 de semne.

Vezi:   Film   Carte   Muzica   Teatru

 
Joyce, James - Ulysse
Evaluare Utilizator: / 6
SlabExcelent 
Scris de a lutenco   
"Ulysse" de James Joyce.

O carte superba. Plina de umor si tragism. Se pot scoate foarte multe intrebari interesante pentru cuc. De fapt ma cam grabesc cu aceasta recenzie fiindca nu am dus-o la capat. 

De fapt este o carte cheie pentru modernismul inceputului secolului 20. Se spune ca e o carte care e aproape imposibil de tradus, iar pentru citirea ei e nevoie sa stii mitologia antica, folclorul si cate ceva din limba irlandeza, latina, istoria religiei catolice, literatura engleza s.a. Dar, in principiu, un volum insotit de note la sfirsitul cartii rezolva multe probleme. 

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 10252

  Comentarii (5)
 5 Scris de Marcel Spataru, la 17-06-2009 22:34
Andrei Lutenco, daca citesti acest comentariu, te rog sa revii cu o recenzie mai completa :) 
Prietenii stiu de ce.
 4 Scris de Andrei Lutenco, la 28-01-2008 11:52
eu tot nu pot sa termin cartea asta, pe care am pornit-o de la inceput de doua ori, si pe care o citesc paralel in engleza si rusa (cu comentarii). In engleza - fiindca limba engleza este un "personaj" aparte a cartii care evolueaza, se mishca, captureaza cititorul, si in rusa - perntru ca...(incercati in engleza si-o sa vedeti). Pasajul meu preferat deocamdata este "lotofagii" care pursisimplu abunda de simboluri si care il transforma si pe cititor intr-un soi de drogat. 
Cotrutsa, sorry ca tsi-am insushit cartea! Promit ca ti-o intorc noua noutsa! 
"stately plump buck mulligan...."
 3 Scris de Marcel Spataru, la 21-01-2008 11:59
Irina sau Andrei, poate completati recenzia, daca tot sunteti ambii impresionati de carte.
 2 Scris de Breahna Irina, la 21-01-2008 11:52
ba cred ca Ulysse s-a saturat de tine pentru ca tu te-ai saturat de atitea ori de el :zzz. Pur si simplu nu e o carte pentru iubitorii de literatura in sensul clasic al cuvintului, e mai degraba un joc, un fel de intrebare de cuc de 1000 de pagini...care necesita foarte multa rabdare si in special atentie...Partea mea preferata e monologul final al lui Molly, in care toate peripetiile sufletesti, dezamagirile si depresiile existentiale ale eroilor principali se reduc la zero in fata fortelor creatoare ale naturii
 1 Scris de Mihai, la 21-03-2007 19:43
M-ati saturat cu Ulysse la prima etapa :)

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent
Advertisement

On-line

Avem 7 vizitatori online

Meniu Campionat