Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Artcom arrow Nemescu, Cristian - California Dreamin' (nesfarsit)

Textul trebuie sa fie original, adica sa apartina integral unui membru, reflectand parerea acestuia despre opera in cauza. Lungimea textului trebuie sa fie de cel putin 1500 si cel mult 3000 de semne.

Vezi:   Film   Carte   Muzica   Teatru

 
Nemescu, Cristian - California Dreamin' (nesfarsit)
Evaluare Utilizator: / 2
SlabExcelent 
Scris de Marcel Spataru   

Cristian Nemescu a murit inainte ca sa-si vada filmul ridicand premiul de la Cannes si intreaga Romanie in picioare.

Regizor: Cristian Nemescu
Anul: 2007
Genul: Comedie, Drama
Actori in rolurile principale: Armand Assante, Jamie Elman, Razvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Alexandru Margineanu

Romanilor le reusesc filmele despre trenuri. Dupa "Train de Vie", de Radu Mihaileanu, "California Dreamin'" de Cristian Nemescu atinge cele mai vibrante fibre ale... Intelegeti ce vreau sa spun. E intr-adevar un film pe care il privesti cu sufletul. Mai ales purtand in gand soarta regizorului care l-a facut.

Un tren plin cu soldati americani este oprit intr-un sat prapadit din Romania in drumul sau spre Serbia. Trenul poarta echipament militar super secret, de aceea, bineinteles, ioc documente. Dar asa se face ca in satul cu pricina seful garii este un om cu principii. Principii stricte, venite din adancul copilariei sale, pe care nu le incalca nici in fata mutrei dure de general american, nici in fata mutrei tampe de ministru de la Bucuresti venit in mare graba sa rezolve situatia. Asa ca pana cand nu se prezinta actele necesare, trenul nu pleaca nicaieri. Adica ramane blocat in sat.

Mare bucurie pentru primar, care vede posibilitatea reala de a carpi bugetul satului pe seama foreign direct investmentului american. Asa ca dom' primar organizeaza un curlingism in masa, cu bere si mici, cu dansuri si fete tinere, romance fierbinti, raspunzand cu usurinta favorurilor soldatilor americani. Iar printre fetele satului e si fata sefului garii...

Ce se intampla mai departe trebuie sa vedeti si singuri. 

Filmul a obtinut premiul "Un certain regard" la Festivalul de la Cannes. E o istorie trista in care se impletesc destinul unui barbat care a trait o viata cu un vis neimplinit, o poveste de dragoste pentru teenageri si un tablou al unei realitati stereotipizate a Balcanilor. Dintre cele trei, istoria sefului garii e nervul principal al filmului. Dar si celelalte doua ofera momente splendide. "Havuzul din canalizare" in povestea teenagerilor si "Turnul" din tabloul Balcanilor vor ramane, sunt convins, secvente de referinta in istoria filmului romanesc modern.

Exista filme bune, exista filme foarte bune. Acesta este un film pe care pur si simplu trebuie sa-l vedeti.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 8837

  Comentarii (3)
 3 Scris de Capatina Alexandru, la 08-02-2008 00:24
Cred ca principiile sefului garii semanau mai mult cu lacomie. Mi-a placut faza cu lucratorii de la uzina ... filmul e destul de interesant, chiar era talentat Nemescu.
 2 Scris de Ileancik oduvancik, la 03-02-2008 23:35
kiar merita...
 1 Scris de Marcel Spataru, la 21-01-2008 10:41
Sa inteleg ca nimeni n-a mai vazut filmul. 
Apropo, el este pe torrente, recomand.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat