Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Artcom arrow Muzica arrow De Niro, Robert - Bunul Pastor (The Good Shepherd)

Textul trebuie sa fie original, adica sa apartina integral unui membru, reflectand parerea acestuia despre opera in cauza. Lungimea textului trebuie sa fie de cel putin 1500 si cel mult 3000 de semne.

Vezi:   Film   Carte   Muzica   Teatru

 
De Niro, Robert - Bunul Pastor (The Good Shepherd)
Evaluare Utilizator: / 4
SlabExcelent 

Statul intai se pisa in capul tau, apoi te pune sa-l slujesti.
Statul care isi ucide cetatenii se numeste Patrie.

- Alege, fiul tau sau... the United States of America!

 Regizor: Robert De Niro
Anul: 2006
Genul: Drama, Istoric
Actori in rolurile principale: Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin, Robert De Niro

Un tanar american, pasionat de poezie si teatru, este racolat de serviciile super puper secrete americane, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Edward Wilson (Matt Damon) este candidatul perfect - lipsit de zambet si purtand in mintea sa memoria tatalui sinucis. Asa ca statul american hotaraste sa-l scoata din mocirla amintirilor si sa-l trimita sa salveze lumea, tocmai in Anglia.

Numai ca intre timp Edward este rugat frumos sa se casatoreasca cu Margaret (Angelina Jolie), pentru ca nu utilizase contraceptive la timpul si locul indicat. Ceva de genul - "ai jucat, imi pare bine"... iar faptul ca exista o alta fata pe care o iubesti cu adevarat nu mai intereseaza pe nimeni.

Dar toate astea nu sunt decat trecatoare, pentru ca Edward isi face bagajele. Ce face el in Anglia, apoi in Germania, nu am prea inteles. Clar era ca "spioneaza", orice ar insemna acest cuvant in perceptia spectatorului.

Revenit din calatoria de afaceri din Europa, Edward descopera ca baiatul sau a crescut. Dar s-a ridicat si pozitia sa in CIA. A inceput razboiul rece...

***

Mie nu prea imi plac filmele in care dupa o ora am impresia ca n-am inteles nimic (asta doar daca filmul nu-i Mulholland Drive, bineinteles). Sau ca inteleg, dar nu prea. Sau ca altii ar intelege, dar eu matinca is asa de prost, ca nu inteleg atata cat ar intelege altii.

Robert De Niro a a lucrat vreo zece ani la conceperea acestui film. Si i-a iesit un film complex, pe alocuri prea complex, atat de complex incat concluzia de sfarsit e cam urmatoarea: "Wow, ce complex!"

Problema e ca privind atat de complex, nu prea iti dai seama unde e granita intre fictiune si realitate. Mai ales ca filmul are destul de multe anacronisme, desi isi atribuie o doza ridicata de fidelitate istorica (fiecare personaj are un prototip in viata reala).

Ce impresie mi-a lasat filmul? Cam intre zero si plus unu. Probabil pentru ca nu sunt pasionat de filmele de spionaj, sau pentru ca nu am inteles de ce e nevoie sa-l torturezi pe un om ca sa afli daca poate sau nu canta la vioara, cand poti pur si simplu sa-i inmanezi instrumentul respectiv cu rugamintea respectiva.

Totusi, sa nu ma intelegeti gresit. Nu e un film rau, dimpotriva. E un film nominalizat si la Oscar (daca acesta e un criteriu), si la alte premii. Un film aclamat de multi critici, care nu au ezitat sa se intreaca in superlative. Pana si "Godfather of the CIA movies" i-au zis.

Am stiut si eu sa apreciez unele momente - secventele cu Berlinul distrus, revederea cu iubita din tinerete, plus toate scenele cu Angelina Jolie (serios). Dar e cam putin pentru ca sa zic ca filmul mi-a placut si l-as recomanda. Dar daca totusi il vedeti, imi spuneti si mie cu ce se ocupa Edward asta in timpul filmului, va rog.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 10455

  Comentarii (1)
 1 Îhî, so-so filmu...
Scris de Jeka B, la 22-04-2008 15:26
Un film la care m-am asezat cu pop-corn si cu 2 prieteni.. Actorii promiteau ceva bun, descrierea filmului era una interesanta. Am privit cam juma de ora dupa care s-a terminat pop-cornul si interesul fatza de film. Un film plictisitor. 
Peste vreo saptamina dupa ce aflasem ca e nominalizat la Oscar, am mai incercat sa-l mai vad odata.. asa, pentru cultura generala. L-am vazut cu-chiu-cu-vai. Parerea nu mi-am schimbat-o. 
Opinia mea: The most boring movie in 2006.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat