Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Acord
ale echipei Acord
Excursia din Valea Faraonilor
Evaluare Utilizator: / 0

Recent, în Egipt, în Valea Faraonilor, au fost organizate excursii speciale pentru copii şi adulţi. Contrar regulilor, excursioniştilor li se permitea să atingă cu mîinile orice exponat în timpul excursiei. Sub egida cărei organizaţii erau desfăşurare aceste excursii? 

Raspuns: Societatea Orbilor

Comenteaza primul Vizualizari: 5377

Citeste mai departe...
 
Arbitrul cu caine
Evaluare Utilizator: / 0

Banc: În timpul unui meci de fotbal, după faza în care arbitrul a refuzat să acorde penalti în favoarea uneia dintre echipe, unul din jucători s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

-          Ce poreclă are cîinele Dtră?

-          Dar de unde ştii că am un cîine? a întrebat jucătorul.

Ce i-a răspuns jucătorul?

 

 

Raspuns: „Cum aşa, ORB şi fără cîine?”

Comenteaza primul Vizualizari: 5409

Citeste mai departe...
 
Iubitoarea de x
Evaluare Utilizator: / 0

Odată, amantul unei scriitoare engleze, a întrebat-o:

-          Ce părere ai, dacă soţul tău află adevărul, ar dori să vadă două X?

-          Eu ador X-urile, a răspuns scriitoarea.

Nu vă cer să mi-l numiţi doar pe X, numiţi producţia hollywoodiană din a. 2005, în titlul căreia apare X. 

Raspuns: „Trupul (cadavrul) miresei”

Comenteaza primul Vizualizari: 5480

Citeste mai departe...
 
Batalii specifice
Evaluare Utilizator: / 0
Unii istorici consideră drept etalon a astfel de bătălii, în sec. XII-XIII poate servi lupta de la Brenville din anul 1119 cînd din 900 de cavaleri au murit doar trei şi 140 au  fost luaţi în prizonierat. Letopiseţul Orderik Vitalis scria despre acestă bătălie:” Cu adevărat, ca creştini, aceşti cavaleri nu doreau să verşe sîngele confraţilor săi şi se bucurau doar unei victorii cinstite, ce era oferită de Dumnezeu.” Cum sînt numite aceste bătălii ? 

 

Raspuns: Batalii fara sange.

Comenteaza primul Vizualizari: 5190

Citeste mai departe...
 
Oficial, rosii
Evaluare Utilizator: / 0

Atenţie întrebare pentru bărbaţi. Primul s-a născut şi locuieşte în prezent în Moldova. Al doilea s-a născut în Ucraina, a trăit un timp în Germania, iar acum se află în Anglia. Pentru ambii culoarea roşie este una oficială. Înafară de culoare ei mai au ceva comun. Dar care sunt profesiile acestor oameni ? 

Raspuns: fotbalist, presedinte.

Comenteaza primul Vizualizari: 5403

Citeste mai departe...
 
Amazoanele
Evaluare Utilizator: / 0

Aveţi în faţă trei imagini, din diferite timpuri, pe care sunt reprezentate nişte amazone. În enciclopedia scrisă de Borkgauz şi Efron este menţionat ca absolut pe toate imaginile, statuile, basoriliefurile şi picturirile ce au ajuns pînă în timpurile noastre, amazonele sunt redate ca nişte femei cu siluiete ideale şi cu ....  ...., doar că au muşchi mai dezvoltaţi. După citirea acestei informaţii traducerea cuvîntului  „amazonă” pare una ciudată. Dar cum se traduce acest cuvînt ? 

Raspuns: fara un san.

Comenteaza primul Vizualizari: 5290

Citeste mai departe...
 
Strazile istorice
Evaluare Utilizator: / 0

S-ar părea ca străzile ce se intersectează sunt numite aleatoriu în oraşul Chişinău, dar uneori se poate observa un oarecare sens în alegerea denumirei acestora. De exemplu una din  intersecţiile din  Chişinău  pote fi usor numită „istorică”. Asemenea străzilor, ei sau intersectat pentru a decide soarta ei. Primul a procedat ca un samuray la sfîrşitul vieţii. Al doilea, după părerea lui M. Eliade făcea parte din poporul născut sub semnul Lupului. Iar ea a dispărut în timp. Numiţi peste un minut aceste trei străzi. 

Raspuns: Decebal, Traian, Dacia.

Comenteaza primul Vizualizari: 5317

Citeste mai departe...
 
Filmul ucrainean
Evaluare Utilizator: / 0

Denumirea filmului ucrainean produs de CINECITY prodaction este compusă din două cuvinte engleze ce sînt scrise împreună. La intersecţia primului cuvînt cu al doilea se formează un alt cuvînt englez, ce este evedenţiat de autori. Probabil alegînd o astfel de forma a denumirei, producătorii au vrut să sugereze ca filmul relatează despre o iubire cerească cu o nuanţă a toamnei. Sau totul este mult mai banal si prin aceasta denumire autorul a vrut doar sa-ţi manefeste recunoştinţa faţă de sponsor. Reproduceţi denumirea filmului, evedenţiind al treilea cuvînt. 

Raspuns: Orange love 

Comenteaza primul Vizualizari: 5212

Citeste mai departe...
 
Distanta romana
Evaluare Utilizator: / 0

În romanul „Zair” de P. Cohelo personajul principal afla ca distanţa dintre şinele căii ferate, în ţările europene, este egala cu 143,5 cm şi îşi pune întrebarea de ce anume aşa distanţă stranie şi nerotungită. Dar apoi precepe că toate drumurile duc în Roma. Peste un minut spuneţi cu ce se echevala distanţa de 143,5 cm în timul Imperiului Roman. 

Raspuns: latime a 2 cai pusi alaturi.

Comenteaza primul Vizualizari: 5071

Citeste mai departe...
 
Tabu-ul african
Evaluare Utilizator: / 0

În unul din romanele lui P. Cohelo este expusă o teorie interesantă cu privire la apariţia tabu-ului faţă de desfrîul sexual şi poligamie la unele triburi. Care este cauza apariţiei acestui tabu, daca se stie ca populaţia unor ţari din africa prezentă ar susţine cu siguranţă această teorie. 

Raspuns: lipsa mancarii.

Comenteaza primul Vizualizari: 5214

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 11 - 20 din 92
Advertisement

On-line

Meniu Campionat