Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix
ale echipei Mix
Amestecul
Evaluare Utilizator: / 1

Un citat devenit renumit din Horaţiu, un mijloc legal de plată, denumirea ce invocă un accident petrecut la 4 iulie 1961, sunetul unei explozii, un cuvânt rus scris greşit, o noţiune filozofică intrată demult în desuetitudine. Numiţi cât mai exact acest amestec. 

Raspuns: Liga C din sezonul de toamnă 2007 a jocurilor CUC.

Comenteaza primul Vizualizari: 5502

Citeste mai departe...
 
Armura lui Kennedy
Evaluare Utilizator: / 0

După campania sa John F. Kennedy a remarcat ca i-a apărut un defect fizic. Pentru a înlătura acest fenomen în viitor, un accesoriu din vestimentaţie pentru preşedintele SUA a început sa fie făcut cu armatură metalică specială. Numiţi, vă rog, accesoriul.  

Raspuns: Mănuşile

Comentarii (1) Vizualizari: 5747

Citeste mai departe...
 
Personajul lui Eco
Evaluare Utilizator: / 0

Umberto Eco, în comentariile la romanul „Numele trandafirului”, a menţionat că mai mulţi cititori l-au întrebat, de ce nu-i place atât de mult această persoană renumită. „Nu am nimic personal contra lui şi nu am făcut aluzii la el, scria Eco. Însă cred că subconştientul mi-a jucat festa, fiindcă dacă eroul negativ se numeşte aşa, vorbeşte spaniola, este bibliotecar şi nu vede, aici dubii nu mai rămân”.Dar cine este persoana renumită, la care făcea referinţă Eco? 

Raspuns: Jorje Luis Borges.

Comenteaza primul Vizualizari: 5571

Citeste mai departe...
 
Codul ales
Evaluare Utilizator: / 0

Primul dintre ele a fost „—•—•/——•—/—••”, adică CQD. La o conferinţă internaţională petrecută în anul 1906 în Berlin, reprezentanţii Germaniei au propus ca el să fie „•••/———/•”, adică SOE. Însă din motive de comprehensivitate, s-a ales o altă variantă, deşi ea la moment nu avea nici o descifrare. Scrie-ţi-o, vă rog, folosind alfabetul specific ei. 

Raspuns: „•••/———/•••”

Comentarii (1) Vizualizari: 6064

Citeste mai departe...
 
Palindroame numerice
Evaluare Utilizator: / 2

Care palindrom numeric din nouă cifre, ridicat la pătrat, produce un palindrom numeric de 17 cifre, care include toate cifrele de la 1 până la 9? 

Raspuns: 111111111

Comenteaza primul Vizualizari: 5789

Citeste mai departe...
 
Produsul popular
Evaluare Utilizator: / 0

Produs pe parcursul a 65 de ani, era cunoscut ca fiind „de Tipul 1” sau modelul 1200, 1300 şi 1500. Numele său iniţial s-a extins ulterior asupra producătorului. Totuşi, denumirea sa care a devenit cu adevărat populară este alta. Numiţi-o, vă rog. 

Raspuns: Gândacul sau Beetle

Comenteaza primul Vizualizari: 5521

Citeste mai departe...
 
Obiectul cautat
Evaluare Utilizator: / 0
Exista mai multe persoane care susţin ca au văzut-o. Locotenentul rus Roskovitskii, în timpul operaţiunilor militare la frontiera cu Imperiul Otoman in 1916, a observat-o de la bordul unui avion pe versanţii muntelui. Nicolai II s-a interesat de aceasta descoperire şi a trimis doua detaşamente de militari sa o cerceteze, însă în haosul din 1917 toate documentele referitoare la descoperire s-au pierdut.Dar sunt şi mulţi alţi oameni care susţin ca au văzut-o. Dimensiunile ei, după cum afirma ei, sunt foarte apropiate de cele descrise în renumita sursa - cca. 150 m. lungime, 30 lăţime şi 18 înălţime.Colonelul Irvin, unul dintre puţinii oameni ce au păşit pe Luna, după revenirea pe Pământ, şi-a dedicat restul vieţii căutării ei. Francezul Navarra a adus mai multe bucăţi de lemn, susţinând ca sunt tăiate din ea. Şi în mănăstirea Aora de la poalele muntelui, care a fost distrusă de un cutremur în 1840, se zice că erau mai multe bucăţi de lemn scoase din ea. Dar ce este ea? 

 

Raspuns: Arca lui Noe.

Comenteaza primul Vizualizari: 5717

Citeste mai departe...
 
Mostenire de la vandali
Evaluare Utilizator: / 0

Ferindu-se din calea hunilor, triburile vandalilor  au trecut prin Galia, devastând-o, şi au intrat în Spania în 409. Ulterior, croindu-şi drum prin Spania, ei au creat în 429 un regat în Africa de nord. Cu timpul, denumirea lor a devenit un nume comun care caracterizează distrugerea fără sens. Însă în afară de aceasta, ei au mai lăsat o urmă – o denumire pe hartă. Numiţi-o. 

Raspuns: Andalusia.

Comenteaza primul Vizualizari: 5739

Citeste mai departe...
 
Ion si pliznotii
Evaluare Utilizator: / 2
Banc: Ion vine acasă de şa vânătoare şi Maria îl întreabă:
- Măi Ioane, ce-ai vânat azi?
- Nişte pliznoţi
- Pliznoţi? Ce-s ăştia?
- Păi nu ştiu, da când îi ocheam, strigau … . Continuaţi vă rog bancul, zicând ce strigau pliznoţii? 

 

Raspuns: Please, not

Comentarii (2) Vizualizari: 6406

Citeste mai departe...
 
Forma premiilor
Evaluare Utilizator: / 1

Universitatea oraşului Leicester, din Marea Britanie, anual înmânează aceste premii – de aur, argint şi bronz – anumitor lectori ai universităţii. Unul din laureaţii recenţi ai premiului de aur a devenit profesorul Ashli Clarc, pentru lecţia despre „închipuirea clasică a deplasării corpurilor în mediul viscos şi infinit”. Premiul de argint tot atunci l-a primit Duglas Cossar, pentru lecţia despre cuvintele nemţeşti, care descriau părţile piciorului, mai jos de gleznă. În forma cărui obiect sunt executate premiile respective?      

Raspuns: Pernă

Comentarii (1) Vizualizari: 5612

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 10 din 132
Advertisement

On-line

Avem 7 vizitatori online

Meniu Campionat