Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Acord
ale echipei Acord
Mijlocul reginei amazoanelor
Evaluare Utilizator: / 1
In pofida faptului ca este a 9-a din 12, ea se afla la mijloc, mijlocul reginei amoazoanelor, si este unica lipsita de fauna mitologica. Numiti-o. 

 

Raspuns: cingatoarea reginei Hipolita, care figureaza in cea de-a 9-a porunca a lui Hercule

Comentarii (1) Vizualizari: 5637

Citeste mai departe...
 
Bestseller-ul
Evaluare Utilizator: / 2
Dupa datele furnizate de librariile din New Jersey in 2005, cartile despre acest conflict ocupa mai mult loc pe rafturi decit lucrarile lui Azimov, Bradberry si Heinlein in ansamblu. Numiti conflictul. 

 

Raspuns: “Razboiul stelelor”

Comentarii (1) Vizualizari: 5417

Citeste mai departe...
 
Basm cu fire colorate
Evaluare Utilizator: / 2

Citat de Eugen Doga: “X este un simbol care trebuie scris cu litere mari. X este un basm, in care, ca si intr-un covor, se impletesc mii si mii de fire colorate, cind albe ca lumina soarelui, cind negre ca noptile de iarna. In basmul acesta, apar Cosinzene iscoditoare si Babe-Cloante ingrozitoare. X este o mare, in care ne tine a ei ancora si ne fereste de prabusirea in bezna. X este orga pornita din Univers”. Daca, in plus, va veti aminti slogan-ul unei S.A. fondate in 1990, veti putea raspunde fara mari dificultati ce este X. 

Raspuns: familia. Mobias Banca S.A. “Sintem o familie”

Comentarii (1) Vizualizari: 5428

Citeste mai departe...
 
Razbunarea feminina
Evaluare Utilizator: / 1

Banc. Aflind ca fostul sot se casatoreste cu o tinara care i-ar putea fi fiica, ea s-a razbunat cu viclenie pur feminina. Cum anume? 

Raspuns: s-a casatorit cu tatal fetei si i-a devenit soacra fostului sot))

Comentarii (1) Vizualizari: 6205

Citeste mai departe...
 
Costumul de baie
Evaluare Utilizator: / 1

Banc. Intr-un magazin, intra o doamna extrem de obeza si-i spune vinzatorului: “As dori sa vad un costum de baie de marimea mea”. Reproduceti raspunsul laconic al vinzatorului. 

Raspuns: Eu tot.

Comentarii (1) Vizualizari: 5561

Citeste mai departe...
 
Obiectul de determinare a sotiei
Evaluare Utilizator: / 1

Dacii confectionau acest obiect din coarne de animale si vine de cal sau vita. Intr-o opera a folclorului rus, acest obiect a ajutat la determinarea viitoarei sotii. Dar ce a fost determinat cu ajutorul acestui obiect conform unei legende autohtone din a II-a  ½ a sec. XV? 

Raspuns: locul pentru viitoarea manastire. Obiectul - arc

Comentarii (1) Vizualizari: 5294

Citeste mai departe...
 
Sursa de inspiratie
Evaluare Utilizator: / 1

Noul zid al Novgorodului, podul din Toledo, palatul din Madrid, podul din piatra de la Poarta Orientala a Shanghaiului si prima biserica a orasului Paide au ceva in comun si liber ar fi putut servi drept sursa de inspiratie pentru un poet roman nascut la 9 mai 1895. Peste un minut numiti ceea ce i-a servit drept inspiratie in realitate. 

Raspuns: Manastirea Argesului. Poetul – L. Blaga

Comentarii (1) Vizualizari: 5406

Citeste mai departe...
 
Compania de constructii
Evaluare Utilizator: / 11

Recent, autorul intrebarii a atras atentia asupra denumirii originale a unei companii de constructii autohtone. Pe baza denumirii, el a formulat urmatoarea concluzie: in cazul in care compania va respecta legile, aceasta nu-si va putea termina lucrarile, iar daca va reusi sa duca la bun sfirsit vreun proiect, ar fi bine ca politia sa inceapa investigatiile. Peste un minut, reproduceti denumirea companiei respective. 

Raspuns: “Mesterul Manole”

Comentarii (2) Vizualizari: 5642

Citeste mai departe...
 
Animalul si inventia
Evaluare Utilizator: / 1

Exista multe teorii care incearca sa lamureasca victoria lui Dantes in duelul cu Puskin. Conform uneia dintre ele,  Dantes a invins datorita faptului ca a utilizat o parte dintr-un animal. Daca aceasta teorie va fi demonstrata, atunci Dantes a creat prototipul unui obiect, considarat, in general, o inventie a sec. XX. Numiti, peste un minut, animalul si inventia. 

Raspuns: broasca testoasa si vesta antiglont.

Comentarii (1) Vizualizari: 5837

Citeste mai departe...
 
Fuga cea sanatoasa
Evaluare Utilizator: / 1

Odata, micul Hemingway a spart geamul unui magazine. A incercat sa fuga, insa a fost prins de proprietarul localului, care l-a intrebat indignat: “Unde fugi? Trebuie sa-mi platesti pentru dauna pricinuita!” Care a fost replica ingenioasa a micului Hemingway? 

Raspuns: “Tocmai fugeam dupa bani!”

Comentarii (1) Vizualizari: 5229

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 51 - 60 din 92
Advertisement

On-line

Meniu Campionat