Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei C. Diem
ale echipei C. Diem
1710 trepte
Evaluare Utilizator: / 2

In 1889 acesta avea 1710 trepte, care duceau la platforma superioara, la 300,65 metri; dupa o renovare de proportii realizata in anii 80 erau 1920 de trepte, iar astazi sunt 1665. despre ce este vorba?

Raspuns:  Turnul Eiffel

Comenteaza primul Vizualizari: 7052

Citeste mai departe...
 
Frunte in cer
Evaluare Utilizator: / 2

Cei mai multi oameni din Nepal il numesc "Sagarmtha", care inseamna "frunte in cer". Vorbitorii de limba tibetana il numesc "zeita, mama a lumii". Acesta este numit dupa numele unui inginer militar englez care a fost topograf general in India din 1829 pana in 1843. In aceasta perioada el l-a topografiat. El de asemenea a fost prima persoana care a inregistrat locatia si inaltimea acestuia care la acea vreme nu avea un nume ci doar catalogat sub numarul XV (15). Despre ce e vorba?

Raspuns:  Muntele Everest

Comenteaza primul Vizualizari: 6509

Citeste mai departe...
 
Lunile evreiesti
Evaluare Utilizator: / 2

Iyar, Sivan, Tammuz, Av, Elul, Tishri, Cheshvan, Kislev, Tevet, Shevat, Adar. Acestea sunt 11 luni din calendarul evreiesc, lipseste prima, care de fapt este si numele unei marci de masini. Numiti tara in care este produsa aceasta marca de masini?

Raspuns: Japonia

Comenteaza primul Vizualizari: 7206

Citeste mai departe...
 
Salvatorul lui Buddha
Evaluare Utilizator: / 0

O legenda spune ca Buddha ar fi calatorit prin desertul Gobi si terminase toate proviziile si rezervele de apa pe care le avea. Se spune ca a cazut pe nisipul fierbinte pentru a-si intilni moartea crunta. Insa un animal i-a salvat in mod miraculos viata acoperindu-i cu trupul sau capul lui Buddha pentru a evita insolatia. In urmatoarea zi Buddha a avut puteri sa ajunga la apa si astfel a fost salvat. Numiti exact animalul care i-a salvat viata lui Buddha conform legendei.

Raspuns: Cobra

Comenteaza primul Vizualizari: 6795

Citeste mai departe...
 
I TEGO ARCANA DEI
Evaluare Utilizator: / 4

In tabloul “Pastorii din Arcadia” de Nicolas Poussin apare un mormint vechi linga care se odihneste unul din pastori. Nimic nu pare a fi neobisnuit in tablou, insa mai tirziu s-a dovedit ca peisajul pictat de Poussin exista cu adevarat in imprejurimile satucului Rennes-le-Chateau in sudul Frantei. Pe placa comemorativa a mormintului din tablou este facuta urmatoarea inscriptie in latina “ET IN ARCADIA EGO” care in prezent este razuita de pe mormintul adevarat din motive necunoscute. La prima vedere inscriptia nu ne spune nimic, traducerea fiind “SI EU… IN ARCADIA”. Insa daca presupunem ca inscriptia reprezinta o anagrama, si schimbam locul literelor, atunci inscriptia va suna  “I TEGO ARCANA DEI” capatind astfel sens daca admitem ca acolo ar fi putut fi ascunsa comoara Sfintului Graal si Graalul insasi. Peste un minut, scrieti care este traducerea anagramei.

Raspuns: Pleaca! Ascund tainele Dumnezeului tau!

Comenteaza primul Vizualizari: 7350

Citeste mai departe...
 
Reprimarea dorintelor
Evaluare Utilizator: / 1

Probabil tuturor le este cunoscuta activitatea lui Siegmund Freud, parintele psihanalizei. Pe linga asta el a fost si un filosof al timpurilor sale incercind sa explice comportamentul oamenilor din perspectiva subconstientului, latura mai putin cunoscuta a psihicului uman. Freud spunea ca toti oamenii au anumite porniri si instincte care nu se incadreaza in tiparele moralei din societate si drept urmare aceste tendinte trebuie reprimate. Procesul acesta constant de reprimare a instinctelor si dorintelor de orice natura poate duce ulterior la imbolnavirea psihicului uman. Cum numea Freud acest proces de reprimare a dorintelor?

Raspuns: Refulare

Comentarii (1) Vizualizari: 13960

Citeste mai departe...
 
Profesia lui Dassler
Evaluare Utilizator: / 2

Diesel - tip de motor, provine de la numele unui inginer - Rudolf Diesel. Amper - unitate de masura in fizica provine de la numele fizicianului André-Marie Ampère. MANSARDÃ provine de la numele arhitectului François Mansart. Iar JOBEN provine de la numele palarierului Jobin. Stiind ce cuvint a provenit de la numele lui Adolphe Dassler numiti peste un minut ce profesie avea el?

Raspuns:  Era cizmar

Comenteaza primul Vizualizari: 6810

Citeste mai departe...
 
Euroobligatiunea
Evaluare Utilizator: / 4

Cel mai lung cuvint al limbii române conform DEX'98 este ELECTROGLOTOOSPECTROGRAFIE.  Cel mai lung cuvint ce contine cele 5 vocale principale (A,E,I,O,U) este BILDUNGSROMANESC. Cuvintul AUTOÎNSĂMÂNŢĂRILE pare a fi unicul care are toate cele opt vocale ale limbii române. Cel mai lung cuvint ce are doar doua vocale este TRANSPLANT. Ce au in comun cuvintele EUROOBLIGAŢIUNEA si ULTRAREVOLUŢIONAREI?

Raspuns:  Cele 5 vocale principale se repeta exact de doua ori

Comenteaza primul Vizualizari: 6813

Citeste mai departe...
 
Clasificarea restaurantelor
Evaluare Utilizator: / 4

Majoritatea restaurantelor din Barcelona sunt clasificate de la 1 la 5 prin „acestea”. Numărul lor depinde de calitatea mîncării, serviciului, preţului. Ce sunt „acestea”, dacă au apărut pentru prima dată în Evul Mediu.

Raspuns: Furculiţe

Comenteaza primul Vizualizari: 8958

Citeste mai departe...
 
Obicei ilegal
Evaluare Utilizator: / 0

Ştim cu toţii aspiraţia multor ţări din Europa de a intra în Uniunea Europeană. Una dintre ele este şi România, care, pe 1 ianuarie 2007 a intrat în Uniune. Însă, o data cu aderarea, unul din obiceiurile tradţionale practicat mii de ani a devenit brusc ilegal. Despre care obicei este vorba?

Raspuns:   Transhumanţa

Comenteaza primul Vizualizari: 7089

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 10 din 49
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat