Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei C. Diem
ale echipei C. Diem
Catelul lui Arnold
Evaluare Utilizator: / 2

Este ciudat cum deseori starurile cu renume mondial isi numesc animalutele de casa. Uite si catelul lui Arnold Schwarzenegger, unul foarte dragut, a fost botezat cu numele unuia dintre personajele jucate de stapinul sau, desi el nu este nici pe departe asa de dur si bataus ca personajul in cauza. Cum il cheama pe catelul lui Arny?

Raspuns: Conan

Comenteaza primul Vizualizari: 5055

Citeste mai departe...
 
Ritualul lui Eusebius
Evaluare Utilizator: / 0

Eusebius din Nicomedia a servit drept preot in Beirut, apoi in Nicomedia, resedinta Imperiului Roman de Rasarit. Un important eveniment care a avut loc in 325 e.n. l-a indepartat de familia regala insa apoi el a reusit sa recapete bunavointa casei imperiale. Apogeul acestei confidente in Eusebius a fost atins in 337 e.n. cind el a fost chemat sa realizeze un ritual religios. Ce ritual religios a savirsit Eusebius si cine a fost protagonistul principal al acestei ceremonii?

Raspuns: L-a botezat pe Constantin cel Mare

Comenteaza primul Vizualizari: 5338

Citeste mai departe...
 
Ichtus
Evaluare Utilizator: / 0

Notati-va urmatoarele litere ale alfabetului grecesc: Iota, Chi, Theta, Upsilon, Sigma. Daca le cititi intr-un singur cuvint veti primi “ichthus” ceea ce inseamna peste. Daca le veti lua drept acronym, veti obtine numele unei  personalitati marcante din istoria omenirii care a marcat ireversibil cursul ei. Scrieti numele complet al acestei personalitati.

Raspuns: Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Salvatorul

Comenteaza primul Vizualizari: 5645

Citeste mai departe...
 
Energie suficienta
Evaluare Utilizator: / 0

Acesta contine suficienta energie ca sa prajeasca 160.000 de felii de paine. Din nefericire, acesta dureaza 1/10.000 dintr-o secunda, asa ca ti-e foarte dificil sa intorci felia de paine si pe partea cealalta. Ce este acesta?

Raspuns:  Fulgerul

Comenteaza primul Vizualizari: 5241

Citeste mai departe...
 
Prima migratie
Evaluare Utilizator: / 0

Acest obiect a servit drept motiv pentru prima migraţie în istoria omenirii. De asemenea el apare in calitate de cheie pentru descifrarea celui de al doilea criptex din romanul “Codul lui Da Vinci” de Dan Brown. Numiţi acest obiect.

Raspuns:  Măr

Comenteaza primul Vizualizari: 5501

Citeste mai departe...
 
Acronimul agentiei
Evaluare Utilizator: / 2

Acest cuvint reprezinta acronimul pentru Agentia Nationala de Studii Marine si Subacvatice din Washington. Acest cuvint este si modul in care Edgar Rice Burroughs denumeste in cartile sale despre aventurile lui Tarzan o felina feroce din jungla africana. Numiti peste un minut acest cuvint.

Raspuns: NUMA

Comenteaza primul Vizualizari: 5731

Citeste mai departe...
 
Jurnalul lui Leonardo
Evaluare Utilizator: / 1

Lenardo Da Vinci a lasat o mostenire stiintifica enorma umanitatii. Se stie ca isi nota si stoca toate schitele, desenele, inventiile intr-un jurnal personal care mai apoi a fost dezmembrat in sec. XVI-lea de catre sculptorul Pompeo Leoni pentru a separa schitele stiintifice si tehnice de cele anatomice si naturaliste. Cum se numeste acest jurnal in original daca se stie ca asa cum a fost lasat de Leonardo, el reprezenta un volum impresionant de mare, de forma unui atlas.

Raspuns: Codex Atlanticus

Comenteaza primul Vizualizari: 5831

Citeste mai departe...
 
Erori pe lei
Evaluare Utilizator: / 2

Cu bancnotele de lei moldoveneşti ne facem de rusine. Astfel pe cel puţin doua bancnote existi greşeli gramaticale şi chiar erori în denumiri. Pe bancnota de 50 de lei manastirea Hârbovăţ este trecuta ca „Manastire Hîrboveţ”, pe cea de 100 de lei, cetatea Tighina e „botezata” cu o noua denumire - „Thighina”. Iar pe bancnota de 1.000 de lei, pusă abia în anul 2003 în circulaţie, este reprezentata cladirea Preşedinţiei, dar legenda de sub poza ne spune ca e un alt edificiu. Ce edificiu este notat pe aceasta bancnota?

Raspuns: Cladirea Parlamentului

Comenteaza primul Vizualizari: 6357

Citeste mai departe...
 
Datoria Chisinaului
Evaluare Utilizator: / 2

O buna parte din frumusetea sa, orasul Chisinau i-o datoreaza anume acestuia. Nu va intreb cine este, dar spuneti tara, capitala careia este inclusa in numele acestuia.

Raspuns: Elvetia

Comenteaza primul Vizualizari: 5580

Citeste mai departe...
 
Limbajul si insula
Evaluare Utilizator: / 3

Acest limbaj a adus renume mondial acestei insule, cu toate ca nu este vorbit de nici un locuitor al ei. Numiti insula.

Raspuns: Java

Comenteaza primul Vizualizari: 6370

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 31 - 40 din 49
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat