Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Acord
ale echipei Acord
Tristete si bucurie
Evaluare Utilizator: / 1

În perioada Renaşterii a existat o legendă despre ceea că Tristeţea şi Bucuria au hotărît să se căsătorească. Ce simţămînt s-a născut din dragostea lor, care indispensabil i-a ajutat mult în viaţă? 

Raspuns: Simţul umorului

Comentarii (4) Vizualizari: 5357

Citeste mai departe...
 
Opera lui Wagner
Evaluare Utilizator: / 3

Acest nume se asociază de obicei cu vitejie şi dragoste. În 1857-59 Richard Wagner a compus o opera muzicală, în componenţa denumirii căreia figura acest nume, considerată drept una din cele mai emerite compoziţii a sec. XIX. Autorul întrebării s-a interesat de acest nume în timp ce recitea povestirile despre Regele Artur şi Cavalerii Mesei Rotunde şi a citit în unul din ziarele din Moldova despre faptul că al treilea copil al unui ilustru om de afaceri,  poartă acest nume. Va rog mult să scrieţi acest nume. 

Raspuns: Tristan

Comentarii (7) Vizualizari: 4960

Citeste mai departe...
 
Casinoul din jungla
Evaluare Utilizator: / 1
Acest cazinou se află pe locul doi în topul celor mai mari cazinouri din lume. Un lucru interesant este că nu se localizează în mod tradiţional, în Las Vegas, ci în centrul junglei africane. Denumirea lui este identică cu denumirea staţiunii sud-africane din regiune. De remarcat că această denumire o întîlnim şi în Chişinău, definind un edificiu, în imediata vecinătate  a căruia se află un cazinou important. Scrie-ţi această denumire. 

 

Raspuns: Sun City

Comentarii (2) Vizualizari: 5209

Citeste mai departe...
 
Produsul controversat
Evaluare Utilizator: / 1

Acest produs conţine 27% din dieta zilnică necesară de metionină şi lizină, 29% din valină şi 46% din fenilalonină, aceştea făcînd parte din cei 20 de aminoacizi numiţi „esenţiali”, care constituie materia primă pentru proteine. Acest produs inhibă şi dezvoltatea celulelor canceroase. Consumarea produsului în cantitatea standartă de vînzare oferă 28 – 140 kcal. În România este foarte populară tendinţa de a trece acest produs într-un alt grup pentru a minimiza costul produsului. Numiţi produsul.  

Raspuns: berea

Comentarii (3) Vizualizari: 5144

Citeste mai departe...
 
Armele mesterilor
Evaluare Utilizator: / 2

Regele Solomon i-a încredinţat lui Adoniram să construiască Templul. Acela a divizat 3000 de lucrători în 3 categorii şi, pentru a evita confuziile la plata salariului, i-a comunicat fiecăruia o parolă secretă (un semn, un gest etc.). Trei meşteri, pentru a afla parola cea mai plătită, l-au pîndit pe Adoniram în templu. Acesta a refuzat să spună parola. Atunci unul din meşter l-a lovit cu mistria în cap, altul – i-a înfipt în inimă un compas. Cu ce a lovit al treilea?  

Raspuns: Cu rigla (echerul)

Comentarii (4) Vizualizari: 5747

Citeste mai departe...
 
Cele patru
Evaluare Utilizator: / 1
Prima apare între 25000 – 15000 î.Cr. Se spune că se datorează faptului că oamenii au început a prefera să facă comune mai mari. Aceasta la rîndul său a generat apariţia unor boli infecţioase la care organismul trebuia să aibă o imunitate mai mare. A doua apare cu aprox. 5000 ani mai tîrziu şi ţine de faptul că carnea a început să fie prelucrată mai greu de organism, oamenii preferînd, deci, mîncarea vegetariană. A treia s-a dezvoltat între anii 15000 – 10000 în regiunea, ce corespunde Indiei şi Pakistanului de astăzi. În mîncarea localnicilor pînă în zilele noastre laptele se consideră „mîncarea barbarilor”. A patra apare cu 12 – 15 secole în urmă. Este un rezultat al combinaţiei dintre a doua şi a treia. Într-un minut scrieţi ceea ce uneşte aceste patru cuvinte, care la rîndul său definesc indispensabil cuvîntul solicitat.  

 

Raspuns: Sînge

Comentarii (2) Vizualizari: 5150

Citeste mai departe...
 
Inchisoarea alba
Evaluare Utilizator: / 1

Atenţie! Strofe din piesa „Închisoarea albă” ale formaţiei „Alternosfera”:

Vreau să ştiu ce te apasă

Spune-mi tot ori nu-ţi mai pasă

Ce-a mai rămas mă întreb în scuze

Ce gînd îţi tremură pe buze

Scăparea-i noaptea-n nepăsare

Am scris o albă închisoare

Am dat de frig nebun sub piele

Am dat de X ascuns sub Yece.

Oare nu-ţi mai pasă.  

X este un element chimic, întîlnit des ca motiv în operele lui G. Bacovia. Ycele sînt „văzute” ca părţi importante ale unui organ uman. Scrieţi într-un minut, făcînd referinţă la denumirea ultimului album al formaţiei, cuvintele înlocuite prin X şi Y.  

Raspuns: Plumb, gene

Comentarii (3) Vizualizari: 5538

Citeste mai departe...
 
Curente in aplicare
Evaluare Utilizator: / 2

Modernism sec. XX – 500, Arhitectura Sticlei şi a Metalului – 200, Barocco şi Rococco – 100, X– 5, Renesance – 50, Gotic – 20, Arhitectură Romană – 10. Scrieţi ceea ce corespunde cifrei 5, dacă este destul de perfect în forme şi manifestări şi concretizaţi ce reprezintă aceste cifre.  

Raspuns: Clasicism, bancnote de euro

Comentarii (3) Vizualizari: 5155

Citeste mai departe...
 
Secta neagra
Evaluare Utilizator: / 1

Pentru prima dată apare acum vreo 6000 de ani, la chinezi în timpul perioadei neolitice. Primele tehnici au ajuns sa devină o traditie bine înradacinată în vremea dinastiei Tang. În esenţă, este un sistem care se bazează pe observarea atentă a forţelor cereşti (timpul), a celor pamînteşti (spaţiul exterior şi cel interior) şi a modului în care qi-ul (energia) celor două planuri interacţionează. O mare parte din acest curent este un amestec de psihologie modernă, terapie prin culoare şi sunete, aromaterapie, folosirea bijuteriilor, promovarea produselor şi a simbolismului, asezonate cu o mixtură de credinţe culturale şi spirituale chinezeşti şi din alte culturi. În anii ’70-80 a sec. XX era denumită de occidentali „Secta Neagră”. Scrieţi denumirea acestei tehnici atît de palpitante. 

Raspuns: Feng Shui

Comentarii (7) Vizualizari: 5104

Citeste mai departe...
 
Elementul comun
Evaluare Utilizator: / 1

Pe lîngă faptul că fac parte din categoria ţărilor scandinave, Danemarca şi Norvegia mai au în comun o serie de lucruri. Cel mai important din ele este compus din 3 cuvinte, unul din care este o prepoziţie. La rîndul său, al treilea cuvînt, poate fi liber divizat în 2 părţi. Prin asocieri, a doua parte ne aminteşte de o revoluţie, pornită în Anglia. Substituind a treia literă prin „e” şi excluzînd a doua literă din prima parte obţinem numele unei zeităţi nordice, cultul căreia este unul din cele mai semnificative. Într-un minut, scrieţi acest lucru comun, format din 3 cuvinte.  

Raspuns: Casa de Oldenburg

Comentarii (3) Vizualizari: 4905

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 81 - 90 din 92
Advertisement

On-line

Meniu Campionat