Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix
ale echipei Mix
Rezultatul incendiului
Evaluare Utilizator: / 0

În clubul american „The coconut grove” a avut loc un incendiu teribil, in care au decedat peste 400 de persoane. După aceasta legislaţia a fost modificată, impunând tuturor clădirilor publice a anumită cerinţa, respectarea căreia ar fi permis ca numărul de decedaţi în incendiul respectiv să fie cu mult mai mic. Ce cerinţă a fost impusă? 

Raspuns: Uşile să se deschidă în afară.

Comenteaza primul Vizualizari: 3967

Citeste mai departe...
 
Ora evenimentului
Evaluare Utilizator: / 0

Evenimente de acest tip au loc foarte des, însă cele mai renumite sunt două. Primul a avut loc în Boston şi unul dintre rezultatele sale a fost o declaraţie foarte importantă. La al doilea au participat un pălărier, un şoarece şi un iepure. Dar la ce oră are loc, tradiţional, acest eveniment în una dintre ţările europene? 

Raspuns: La ora cinci.

Comenteaza primul Vizualizari: 3707

Citeste mai departe...
 
ABCDEF, FGGIOD si AZERTY
Evaluare Utilizator: / 0

Ele sunt mai multe. De exemplu, „ABCDEF”, sau „FGĞIOD”, sau „AZERTY”. Una în română ar suna ca „YŢUKEN”. Cea mai renumită dintre cele alternative se numeşte Dvorak. Dar care este cea de bază, folosită de către majoritatea dintre noi zilnic? 

Raspuns: QWERTY

Comenteaza primul Vizualizari: 4212

Citeste mai departe...
 
Cartea victimelor
Evaluare Utilizator: / 0

Istoricul, care în sfârşit a descris aceasta tragedie din o fostă republică sovietică, a scris o carte de 412 pagini, câte 500 cuvinte pe pagină, şi apoi în introducere a anunţat: "au decedat câte 20 de oameni nu pentru fiecare cuvânt, ci pentru fiecare literă din această carte." Pentru a răspunde la întrebarea – în care republică anume s-a petrecut aceasta, poate va fi util să ştiţi că şi Moldova a trecut prin aceeaşi tragedie cu 14 ani mai târziu. 

Raspuns: Ukraina

Comenteaza primul Vizualizari: 3833

Citeste mai departe...
 
Curentul politic
Evaluare Utilizator: / 1

Noi curente politice nu contenesc să apară. Astfel în ultima vreme au apărut reprezentanţi ai unei mutaţii a socialismului. Aceştia sunt pretinşii socialişti, care pe baza carierei politice se detaşează de mase – îmbogăţindu-se. Scriitoare cu vederi de stânga pentru o vreme, Francoise Sagan, şi-a explicat astfel alunecare spre acest curent: prefer să plâng într-un Jaguar decât într-un autobuz”. Acest curent politic în Finlanda se numeşte socialism vin roşu, în Noua Zeelandă  - Chardonnay socialist, în Irlanda – socialism somon afumat, în Marea Britanie – şampanie socialistă. În limba română acest curent, la moment este denumit în 2 feluri, unul este socialiştii în costum Armani. Numiţi vă rog a doua denumire a lor, ştiind că este legată de un produs alimentar asociat cu luxul şi că în limba franceză această clasă politică este numită exact la fel. 

Raspuns: Stânga caviar

Comenteaza primul Vizualizari: 4545

Citeste mai departe...
 
Canibalii vegetarieni
Evaluare Utilizator: / 0

Banc. Două persoane merg prin junglă, se întâlnesc cu canibalii şi încep să fugă. Aceştia îi prind şi-i întreabă:

- De ce fugiţi, mă?

- Nu vrem să fim mâncaţi!

- Păi noi suntem vegetarieni, noi mâncăm doar ... .

Continuaţi bancul. 

Raspuns: „noi mâncăm doar mărul lui Adam”

Comentarii (3) Vizualizari: 4475

Citeste mai departe...
 
Sangele arab
Evaluare Utilizator: / 0

În Spania medievală după reconquista, această expresie se folosea pentru a arăta, că în neamul cuiva nu este amestec de sânge arab. În acest context, expresia era perfect clară şi avea o explicaţie fiziologică simplă. Însă în prezent ea este utilizată cu alt sens, arătând originea aristocratică a cuiva. Numiţi, vă rog, expresia. 

Raspuns: Cu sânge albastru.

Comenteaza primul Vizualizari: 4105

Citeste mai departe...
 
Secretarul general
Evaluare Utilizator: / 0

Se consideră că întrebările bune de CUC nu trebuie să solicite careva cunoştinţe speciale de la jucători. Oricum, un oarecare nivel de cunoştinţe generale este necesar. Spuneţi, vă rog, cum se numeşte secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

Raspuns: Ban Ki-Moon

Comenteaza primul Vizualizari: 3865

Citeste mai departe...
 
Cosmonautul in spot
Evaluare Utilizator: / 5

În unul dintre romanele scriitorului de SF Lukianenko se povesteşte despre un cosmonaut, care participase la un spot publicitar. Textul lui în cadrul spotului era următorul: „Zborurile cosmice sunt un lucru foarte greu. Deseori eu petrec multe ore în şir, fără a avea posibilitatea de a mă depărta de panoul de comandă. Mai demult aceasta era legat de unele incomodităţi…” Ce anume reclama cosmonautul?

Raspuns: Pampersuri

Comentarii (5) Vizualizari: 3956

Citeste mai departe...
 
Bere cu vita
Evaluare Utilizator: / 5

Se zice ca berea fără carne e nimic. La fabricarea acestei beri se adaugă şi concentrat extras din carne de vita. Comercializarea băuturii pentru a fi servită celor ce n-au atins o anumită vârsta este strict interzisa. Pentru cine este fabricata berea?

Raspuns: Pentru câni.

Comentarii (2) Vizualizari: 3816

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 41 - 50 din 132
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat