Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix
ale echipei Mix
Procedura de reanimare
Evaluare Utilizator: / 0
În SUA procesele de reanimare a persoanelor care s-au înecat au loc după următoarea procedură: 1. Air way, 2. Breath, 3. Circulation. Importanţa acestor proceduri este accentuată de una dintre denumirile procedurii în America. Numiţi-o, vă rog. 

Raspuns: A-B-C

Comenteaza primul Vizualizari: 4412

Citeste mai departe...
 
Operatorul ++
Evaluare Utilizator: / 0
Limbajele de programare orientate pe obiecte au constituit un uriaş pas înainte pentru tehnica programării. Unul dintre primele şi cele mai renumite limbaje de acest tip a fost C++, în special versiunea elaborată de Borland Software Corporation în baza limbajului Turbo C. Pentru mult timp, C++ a rămas un etalon la aceea, cum trebuie să fie un limbaj de programare orientat pe obiecte.Însă denumirea "C++" nu a apărut deodată. În timpul elaborării sale, acest limbaj inovator era numit "C cu utilizarea claselor" sau "noul C". Însă în final denumirea lui s-a creat prin utilizarea operatorului "++" din limbajul C. Peste un minut, spuneţi ce operaţie anume face operatorul "++". 

Raspuns: Plus unu.

Comenteaza primul Vizualizari: 3977

Citeste mai departe...
 
Simptomul sindromului obsesiv-compulsiv
Evaluare Utilizator: / 0

Această procedură este urmată de către majoritatea dintre noi de mai multe ori pe zi. Dar, apelarea prea frecventă la ea poate să denote prezenţa sindromului obsesiv-compulsiv. Un caz renumit de efectuare a acestei proceduri de către o persoană, deşi a fost descris doar într-un sfert din sursele ce se referă la evenimentele respective, a intrat în istorie şi a devenit expresie înaripată. Numiţi persoana, care a făcut această procedură. 

Raspuns: Pontiu Pilat

Comenteaza primul Vizualizari: 4071

Citeste mai departe...
 
Doua popoare
Evaluare Utilizator: / 0

Pe parcursul secolelor aceste două popoate au conveţuit în pace, demonstrând un exemplu neobişnuit pentru timpurile celea de toleranţă. Însă al doilea război mondial a schimbat cu brutalitate această stare de lucruri. Istoricul Rafat Sharaf a scris despre aceasta: „Drumurile celor mai nenorocite două popoare din lume s-au despărţit pe veci”. Dar care sunt aceste două popoare? 

Raspuns: Evreii şi polonezii

Comenteaza primul Vizualizari: 3898

Citeste mai departe...
 
Evenimentul contestat
Evaluare Utilizator: / 0

Există mai multe presupuneri privind natura sa. Unele dintre ele susţin chiar că el era un fulger globular uriaş, sau rezultatul experienţelor genialului fizician Tesla, sau o minusculă gaură neagră, sau chiar o nava cosmică cu propulsie pe bază nucleară. Totuşi, denumirea sub care îl cunoaştem toţi nu are nimic comun cu toate aceste teorii. Numiţi-l, va rog. 

Raspuns: Meteoritul din Tunguska.

Comenteaza primul Vizualizari: 4676

Citeste mai departe...
 
Hobby-ul Elisabetei a II-a
Evaluare Utilizator: / 0

Acest hobby necesită multă răbdare şi atenţie. Interesant e că în ultimii zece ani acest hobby a devenit popular în toata lumea. Una dintre amatoarele acestui hobby este şi Regina Elisabeta II, care o dată a dat în judecată producătorul, pentru faptul că în set lipseau 2 componente. Numiţi hobby-ul. 

Raspuns: Puzzle

Comenteaza primul Vizualizari: 4046

Citeste mai departe...
 
Sfanta Maria a vanturilor prielnice
Evaluare Utilizator: / 0

Acest oraş a fost înfiinţat de către Pedro de Mendosa în 1536, cu un an după Asuncion. Denumirea sa originală se traducea ca „Sfânta Maria a vânturilor prielnice”. Dar cum se numeşte azi acest oraş? 

Raspuns: Buenos Aires

Comenteaza primul Vizualizari: 4019

Citeste mai departe...
 
Muhammad Ali vs Superman
Evaluare Utilizator: / 0

Se zice că odată, chiar înainte de decolarea avionului, o stewardesă l-a rugat pe renumitul boxer Muhammad Ali să încheie centura de siguranţă. Acesta, în stilul caracteristic lui, i-a spus: „Superman nu are nevoie de centură de siguranţă”. Stewardesa i-a răspuns: „Da, dar …”. Continuaţi replica stewardesei. 

Raspuns: „Da, dar superman nu are nevoie nici de avion.”

Comenteaza primul Vizualizari: 4276

Citeste mai departe...
 
Greseala lui Marco Polo
Evaluare Utilizator: / 0

Această insulă pare desprinsă din India şi deplasată la 6 mii de kilometri. Insula este locuită, ca şi India, de reprezentanţi al grupului malaiez. Denumirea iniţială a insulei provine de la autodenumirea locuitorilor ei, iar denumirea sa actuală se datorează, se pare, unei erori de-a lui Marco Polo. Numiţi, vă rog, insula. 

Raspuns: Madagascar

Comenteaza primul Vizualizari: 4504

Citeste mai departe...
 
Filosoful antipozitivist
Evaluare Utilizator: / 3
Pozitivismul, curent filosofic înfiinţat de August Comte, postulează supremaţia raţiunii, neagă aspectele metafizice ale cunoaşterii şi consideră că ştiinţa trebuie să se bazeze pe date empirice. Dar un renumit filosof şi poet român din secolul trecut, la care a făcut, de altfel, aluzie şi unul dintre cei mai iubiţi scriitori români, şi-a exprimat foarte univoc într-o poezie atitudinea negativă faţă de concepţiile pozitiviste asupra cunoaşterii. Scrieţi, vă rog, primul vers. 

 

Raspuns: „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii…”

Comenteaza primul Vizualizari: 4491

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 11 - 20 din 132
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat