Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Campionatul CUC
din 30 martie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta. (legea lui Moisil)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 23982
Stiri: 2750
Linkuri: 14
Vizitatori: 35416076

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
CAMPIONATUL XII - ETAPA 3
Evaluare Utilizator: / 4
SlabExcelent 
Index Articole
CAMPIONATUL XII - ETAPA 3
Pagina 2
Pagina 3

A avut loc etapa a treia in Divizii si Ligi.
In Liga A Extazy au reusit 13 puncte, in Liga B H5N1 au terminat etapa neinvinsi, cu 11 puncte, iar in Liga C Chipitoc au reusit 13 puncte.

Vedeti si rezultatele din Divizii.

Intr-un clasament teoretic al Ligilor si Diviziilor in aceasta etapa cel mai bine au evoluat H5N1(29), TURNUL ALB (27), EXTAZY si CHIPITOC (cate 26), PROMETEU si MAKTUB (cate 25), si CARPE DIEM (24). De remarcat ca pe locul doi se afla o echipa din Divizii.

A avut loc si etapa a treia in Superliga .
Lareme a reusit 13 puncte, iar Acord 8 puncte.
Urmatoarea etapa va avea loc peste trei saptamani, intrucat in urmatoarele doua week-enduri se va desfasura Campionatul Moldovei.
Pentru mai multe detalii reveniti pe site.

Faceti pronosticuri aici
Descarcati rezultatele si programul jocurilor pentru Superliga, Liga A, Liga B, Liga C


Vizualizari: 14817

  Comentarii (230)
 130 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 23:49
Dupa asa stresuri chiar e binevenit acest offline...
 129 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 23:48
Eu ma gindeam la Riscanovka de fapt, sau Ciocana, oricum e intre ele, si e in oras. Mai asteptam propouneri ....
 128 stella
Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 23:44
dar hai propuneti alt lok. eu orkum vin shi aduk fistashki (i mean, logic k nu numai fistashki, dar fistashki va fi principalul)...shi mai stringem voluntari shi gata - sarbatoare!!!
 127 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 23:37
Imi pare ca e prea departe acolo, mai bine pe aici in oras, nu stiu Ciocana, Riscanovka mai stie cineva vre-un petic de pamint?
 126 asta Stella
Scris de Natan Garstea, la 17-03-2008 23:34
hai kiar la picnic, hai la 2 la ultima statie de la troliku 22. shi hai la padurea de pe Poltava. este klasna acolo, shi se pot gasi lokuri curatzele
 125 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 23:33
OK, Mila daca o sa continui asa la sigur prieteni noi n-o sa-ti faci. Daca stii asa de multe ce zici daca iti dau link-ul unde situatia din intrebare este banc, ce-o sa mai spui atunci?! daca era cutia neagra era alta situatie si-ti ajunge sa generalizezi. Tu ai inceput-o, asa ca afla, echipa organizatoare a fost cea care ne-a oferit foitele cu raspunsurile si citez:"alegeti voi ca noi nu stim pe care sa le acceptam". Reazctiile dure tot tu le-ai provocat, dupa intrebare si raspuns nu? si ti-o spun in fata ca e din cauza a 2 pnct, stiu sigur ca daca scorul nu era schimbat atunci te-ar fi durut in cot. Am luat o hotarire, si GATA!!! Asa ca mai scoateti pirleala pe spinarea proprie. "ei au luat o hotarire asa ca tre sa suporte consecintele" ... DA, asa e. Se pare ca numai noi am fost in stare s-o facem. Care consecinte, sa fim acuzati de nu stiu ce. Si fii atenta aici, cu toate toeriile tale de "logica" si "cutii negre", ai reusit sa stirnesti o disputa pe muchie de cutit, si fara rezultat, numai explicatii fara sfirsit, repet e numai pentru 2 pncte. Nici un argument care sa excluda totalmente alte versiuni in afara de "catuse", am auzit numai "da daca"... Alex are perfecta dreptate, problema este si in intrebare, care din start accepta si "gratii". Dar cred ca n-ai vedea adevarul nici daca te-ar lovi in fata. "ei au luat o hotarire asa ca tre sa suporte consecintele" asa ca suporta tu consecintele si treci peste asta... imi pare rau ca se provoaca asa stari pentru a scrie astfel de lucruri, si totul pentru 2 pncte...
 124 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 23:21
Mila, vino-ti in fire si cred ai acuzat si trimbitzat destul pentru ziua de azi.  
Comisia de contestare a acceptat raspunsul bazindu-se pe criterii solide. Imi pare rau ca asta a trezit anumite proteste si anumite pierderi, dar asta-i situatia. Deal with it. Sunt sigura ca daca Zombii nu ar fi pierdut din cauza acestei intrebari, nu am avea atitea discutii la moment. Si da, poate Asachi a contestat "na sharu", la urma urmei e dreptul lor. Si de ce sa nu contestam anumite rezultate? E dreptul nostru. 
Si da, echipa de contestatie a judecat corect si obiectiv la moment, fara surse (LA BANC!!!), dar a fost o opinie obiectiva si s-a decis in favoarea echipelor ce au contestat. Se mai intimpla uneori sa fie acceptate si alte raspunsuri decit cele "oficiale" (so to speak).Si se mai intimpla sa mai piarda unele echipe in dueluri directe. Asta-i CUC.
 123 Scris de Octavian Sireteanu, la 17-03-2008 22:54
Alex, mai facut sa rad :) 
Amuzant, la tema si educativ pentru autori.
 122 pentru Irina!
Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 22:51
Echipa Zombii in aceasta etapa a evaluat in urmatoarea componenta: Alexandru Fala, Malairau Sergiu, Galagan Daniela, Dodon Mila -jucatori Zombii de citiva ani si doi jucatori noi in Zombii Irina Prodan si Marcoci Alexandru! 
Fala s-a exprimat personal pe marginea subiectului, dar parerea restului jucatorilor (in afara de Irina) incerc s-o reprezint eu.  
Daca incerci sa ma provoci cumva si iti pare ca voi incepe sa ma prefac precum ca rup poponeatsa pentru intreaga comunitate CUC  pierzi timpul . Deshi tsin foarte mult la CUC si sper sa ramin partea comunitatii inca mult timp inainte  in cazul acesta concret apar pozitia echipei Zombii, si nimeni nu ma poate invinui de aceasta. Pe mine foarte sincer nu ma intereseaza deciziile comisiei de contestare atita timp cit nu ma priveste  si dupa cite ai vazut pe multi nu-i intereaseaza shi ei vin cu ideile lor pacifiste de a inchide polemica si a ne pupa toata ziua! Insa eu nu ash ramine indiferenta in cazul in care cineva mi-ar cere parere si as fi incercat sa fiu cit mai obiectiva fara ca sa fac pe cineva prost, ridicol si byhlit! 
Acum despre intrebare  hai sa ne jucam cu imaginatia, daca vrei! Inchipuie-ti, ca echipa organizatoare in loc sa pronunte raspunsul corect distribuia prin sala imagini cu catuse sau aducea o cutie neagra in care punea obiectul reprezentat pe fotografie si toata lumea clar avea sa vada ca merge vorba de catuse , cineva ar contesta intrebarea? Intrebarea suna clar : ce este pe fotografie, fix as cum suna clar ce este in cutie neagra sau ce am eu in buzunar? Poate oare asa o intrebare sa aiba un raspuns dual? 
Noi trebuie sa acceptam faptul ca, citeodata echipele pot sa deie un raspuns mai frumos si mai logic decit raspunsul corect, dar, din pacate, acest fapt nu-l transforma dintr-un raspuns incorect in unul corect.  
Cit de ridicol n-ar fi sa cauti sursa unui banc, se pare ca in acest caz concret sursa exista! Sursa este o istorie reala, care a avut loc intr-o perioada de timp anumita si cu personae anumite! Multi considera ca nu este fapt istoric, dar ce atunci este un fapt istoric? Nu oare un fapt real care s-a petrecut in trecut?  
Si sa stii ca nu ma voi supara tare daca ma baicoteaza comisia de contestatii! Echipa organizatoare nu a aceeptat raspunsul gratiile, si, in momentul in care ei au mers impotriva deciziei echipei organizatoare care , din simplu motiv ca pregatesc intrebarea, sunt mai informati pe marginea acesteia, ei au asumat o mare responsabilitate. Acum trebuie sa suporte consecintele!  
Multi considera ca gratiile sunt mai sugestive  fiecare cu imaginatia lui!mie imi pare ca singure fara o cladire gratiile sunt putin semnificative. 
Shi daca ai vrut eu sa fiu sincera, fii sincera shi tu - voi ati depus aceasta contestatie cum s-ar spune na sharu! shi a mers!
 121 my 2 cents
Scris de Alex Railean website, la 17-03-2008 22:45
Eu cred ca problema este in intrebare, si nu in faptul ca raspunsul 'gratii' a fost respins (i.e. tinta disputei nu trebuie sa fie comisia de examinare a contestatiilor, nu echipa care a dat raspunsul 'gresit', nu echipa organizatoare, ci autorul intrebarii). 
 
Autorul intrebarii putea sa anticipeze faptul ca unii vor propune variante diferite de "catuse", pentru ca acestea sunt logice. Reactia mea la astfel de intrebari este "ne schitaiu nujnym sa raspund la ea", pentru ca e o insulta la nivel logic. E o loterie - autorul intrebarii a auzit aceeasi versiune a bancului ca si mine? Cind a cautat in Google, a apasat pe primul link? sau pe al doilea? 
 
Pe acel site se propune o lista de referinta la articole din ziare, e suficient asta? Problema autorilor site'ului e ca ei au scris "Status = True" in baza faptului ca istoria data a aparut in presa. Stim cu totii ca in ziare gasim multe lucruri adevarate (ex: horoscopul), si ca nu exista in lume ziare care publica orice, "sa fie". Ziarele reprezinta adevarul absolut si putem sa le urmam, deconectind creierul propriu. 
 
Imaginati-va ca joaca CUC niste sudanezi, si la una din intrebari apare o disputa, care se rezolva printr-o referinta la "dictionarul roman-moldovenesc" scris de Stati. Pentru ei e "un argument solid, ca e o carte adevarata", insa pentru noi aceasta carte nu este deloc credibila. Unde e adevarul? 
 
 
Da, noi [ma refer la majoritate] jucam CUC pentru distractie la nivel logic, si nu pentru puncte. Dar nu confundati distractia cu loteria. Multe intrebari de fapt determina norocul unei echipe, si nu abilitate intelectuale. Pur si simplu nu e cinstit fata de jucatori. 
 
Faptul ca o echipa a scris "catuse" nu ii face mai corecti, ci mai norocosi (pentru ca au "apasat pe acelasi link in Google"). 
 
 
 
Quote:
"Since the original story in 1991, the story has turned up in other newspapers, always told as an event that happened locally and recently"

 
Incredible... All these identical stories must be true, because in each case they claim they're authentic. Sheesh... Let's disconnect our brains and believe all the BS they write.
 120 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 22:45
Cine mai merge la picnic? Hai sa stabilim o ora fixa la care sa ne intilnim si unde sa ne intilnim. Eu zic ca dupa 2 e bine, stie cineva unde?
 119 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 21:57
Irina iti raspund!
 118 Vorbeste Asaki
Scris de Breahna Irina, la 17-03-2008 21:27
O sa-mi asum responsabilitatea de a ma pronunta in numele echipei Asaki (riscind sanctiuni si violente ulterioare:grin), desi nu prea inteleg care este motivatia acestui apel ca sa explicam ceva (din cite stiu deciziile la contestatii se iau indiferent de echipa si scorul la moment). Cred ca o sa raspund cu o lista, ca sa nu-mi scape ceva: 
1. SURSA: mi se pare ridicol sa vorbim despre sursa in cazul unui banc. Da eu imi dau seama ca exista o sursa in care bancul e in varianta \"catuse\" si ca pe deasupra mai e si bazat pe fapte reale, dar...in intrebare nu se precizau aceste doua lucruri, ea incepea cu \"conform sitelui X, domnului Y i s-a intimplat urmatorul lucru...\". In plus sa facem un mic joc de imaginatie, daca eu mine ma duc la redactorul Universitatii si il rog sa publice bancul in cauza dar in varianta \"gratii\" (mai ales ca exista precedent), toata lumea se va calma?  
2. Tocmai pentru ca nu existau anumite limite obiective care sa incadreze raspunsul, la noi in echipa au aparut ambele versiuni, si nici macar nu erau versiuni, pur si simplu doi oameni si-au amintit ca ei au auzit bancul in variantele respective. Acu (asta pentru Andrii Lutenco)daca e sa ne gindim, si nu neaparat logic, ce am alege intre gratii si catuse, as opta pentru prima varianta din motivul pe care l-a invocat si Lina, catuse, ca de altfel si scaunul electric, streangul, ghilotina, etc. se leaga mai putin cu o amenda decit o incarcerare de citeva ore, zile...Combinati toate aceste elemente si o sa realizati de ce am considerat ca ni se putea oferi acest raspuns. In plus, facind aceasta contestatie, noi, nu cistigam nimic, deci nu era ceva motivat de dorinta de a obtine un punct, era o chestie de principiu daca vreti. 
3. Cit priveste activitatea Comisie de Contestatii. Eu in locul lor as boicota SL si mi-as gasi ceva mai bun de facut duminica. In primul rind odata ce nimeni nu a avut obiectii referitor la componenta si competenta ei inainte de joc, fiti buni si puneti la indoiala obiectivitatea si profesionalismul ei acum. 
4. O intrebare pentru Mila (sau Zombii, nu stiu cit de unanime sunt parerile exprimate): daca acordarea unui punct nu ar fi schimbat lucrurile in favoarea echipei Sirius, ati fi reactionat in acelasi mod, adica ati fi tot atit de scandalizati de moravurile si practicile dubioase, neortodoxe chiar din CUC? Asta asa sunt curioasa :)  
 
P.S. apropo, la glushitu in bere s-au hotarit lucruri foarte importante pentru Clubul nostru, care ne permit astazi sa ne bucuram de acest joc, dar se pare ca pentru unii nu prea conteaza de unde, cum si datorita eforturilor caror persoane sunt posibile anumite lucruri, ei doar sunt multumiti ca ele sunt :sigh  
 
Irina Breahna
 117 Scris de Octavian Sireteanu, la 17-03-2008 20:41
"Apropo, da de ce tace echipa Asachi la acest subiect?" 
:grin :grin :grin  
Marcel, asta tu ai scris?? 
Echipa Asachi lucreaza. 
Comentez: 
Eu am depus contestatia. De ce? Din 3 motive: Eu am auzit aceasta istorie in versiunea cu "gratii" (poate am fost dezinformat de la realitatea cruda); mi s-a parut logic raspunsul gratii; mi-am folosit dreptul oricarei echipe - de a depune contestatie. 
PS1: Nu stiu daca o sa am timp sa caut vreo versiune cu gratii. Daca gasesc - va spun si voua. 
PS2: Mi-am dat seama ieri cat de importanta este atitudinea prezentatorului in perceperea intrebarilor. SANDU COICA, te-am obijduit cu ceva??
 116 Scris de Doina LK, la 17-03-2008 20:33
acum si din pielea comisiei de contestare: 
surse: foita organizatorului, ce mai povestesc echipele, ce mai stiu sau mai cred membrii acesteia 
timp de analiza: 10 min 
decizie: irevocabila 
 
intrebarea: banc, aparent situatie imaginara (nu sunt sigura ca cineva s-a gandit la "radacinile istorice") 
 
comisia nu are google in care sa mai stie si ce anume sa caute, are 10 min si dreptul (obligatia)la o decizie irevocabila 
 
pot sa mai scriu o data conditiile. mie si din prima lectura imi pare ca ceva nu e in regula 
 
cum e posibil a evita conflictele/situatiile-problema: 
24 ore pentru decizie si/sau 
2-3 "instante" :) 
 
sau se fac toate intrebarile de "stiu sau nu", la care raspunsul e un an, o personalitate, o denumire sau un toponim (si totodata scade numarul echipelor din cuc, cele 9 ramase avand posibilitatea sa joace de 2 ori pe saptamana)
 115 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 20:24
Oameni, hai chiar la picnic! 10 lei merge, Alexandru shi Extazy merge, partea blonda din Nuri merge - hai!
 114 10 lei merje
Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 19:07
10 lei merje la picnic, 
posibil si in "polnyi sostav"
 113 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 19:00
Citat: "s-ar fi exclus posibilitatea unui raspuns logic" 
?????? 
Haideti sa nu facem asemenea concluzii radicale. 
Reamintesc ca doua echipe au gasit raspunsul exact. 
 
In plus, daca vi se pare ca "catuse" nu e mai logic decat "gratii" (desi pentru unele persoane a fost mai logic), atunci va reamintesc ca  
CUC e si un joc in care si intuitia conteaza. 
 
Apropo, da de ce tace echipa Asachi la acest subiect?
 112 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 18:57
Daca nu ati gasit nici o confirmare referitoare la cazuri in care sa fi fost trimisa o poza cu "gratii", nu puteti sa acceptati acest raspuns pentru ca ESTE LOGIC, e mai logic sau S-AR FI PUTUT intampla. 
 
In plus, sursa adusa CONFIRMA faptul ca ISTORIA ESTE REALA, nu un banc, cum s-a zis de atatea ori in aceste comentarii.
 111 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 18:24
2Spataru & Lutenko, deacord ca e un joc de cunostinte si logica. In cazul dat s-ar fi exclus posibilitatea unui raspuns logic, si deci ramin numai cunostinte, nu se face asa. Am cautat acest banc si l-am gasit in varianta cu catusele, cu gratii nu e. Vreti sa spuneti ca gratiile nu inseamna inchisoare sau detentie? la fel si catusele. Eu simt ca discutiile de acum sunt o modalitate de a scoate stresul din SL pe comisia de contestatii, au mai fost conflicte de genul asta dar nu de o asa amploare (ma rog,din cite eu stiu). Sa accepti numai "catusele", ma iertati dar e principial si ridicol. Ne acuzati de nu stiu ce greseli, si "cum lucreaza comisia de contestatii?", raspuns: ca intotdeauna. Ne straduim sa gasim solutii la probleme create de voi, si hai sa intelegem ca e un simplu banc, si solutii pot fi mai multe in afara de sursa.
 110 Scris de Kotenko, la 17-03-2008 18:17
Marcel, sursa a fot de mai multe ori mentionata in intrebare:  
http://www.snopes.com/autos/law/handcuff.asp  
 
Despre poleminca asta, as vrea so sustin pe Mila - este o situatie care trebuie discutata. Pentru ca nu e vorba doar de punkte, dar si de principiul dupa care un raspuns este clasificat ca "corect" sau "incorect".  
Initial ma gindeam ca raspunsul "gratii" e corect. Dar citind argumentele aduse si imaginindu-mi situatia in care orice raspuns logic ar fi clasat drept corect, mi-am schimbat opinia. Probabil ca totusi trebuie pastrat pinciupiul "daca este un raspuns exact, raspunsurile apropiate nu sunt acceptate"  
 
Dar cel mai important ce am vrut sa spun, este ca consider comunitatea cucului foarte prietenoasa. chiar cred ca ii tare ciotka ka lumea citeodata mai intra in contradictie, mai creaza momente tensionante. asta inseamna ca oamenilor le pasa.  
Iar celor care vin cu acuzatii la jucatorii superligii despre agresivitatea si nesimtirea lor, as vrea sa le atrag atentia ca anume ei au inceput sa vorbeasca la personal.  
 
P.S. EU - VREU IN SUPERLIGA!!!
 109 Scris de Alexandru Rusu, la 17-03-2008 18:17
Este o vorba moldoveneasca (asa sa-i spunem) care cred ca trebuie spusa in acest moment! Principalul oameni sa fim :) 
Si propun sa se puna un punct mare, mare pe etapa ce a trecut, caci dupa ea urmeaza alta care va aduce alte emotii.  
In mesajul lui Andrei si a lui Alexandru am citit ceea ce demult am vrut sa aflu... Ce este pentru fiecare din voi CUC-ul ? Cred ca asta va fi o discutie mai vesela si mai pozitiva :)
 108 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 18:09
asta Stella, sorry Fala, dar commentul meu trebuia sa ajunga in fatza comentului tau. shi da - hai davai sa jiti drujna.
 107 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 18:06
Ok, se pare k nu m-am exprimat corect. Eu nu sustin ca sursa este inutila, rea, fara semnificatie etc. Mai mult, nu sustin ca argumentul logic este 100% corect si respectiv trebuie de condus numai dupa el. Eu sustin ca, in cazul dat, a fost datoria comisiei de contestare sa accepte varianta cu gratiile, deoarece, desi nu s-a gasit o sursa pina kynd (people are working on it ;) ), ea corespunde firului logic, umoristic al intrebarii, shi mai ales - este vorba de un banc. Hai sa fim sinceri Marcel, in cazul dat raspunsul trebuia acceptat. Atitea replici inutile pentru o pierdere. Se intimpla oricui sa piarda, sorry.
 106 Nu uitati ce spunea motanul Leopold
Scris de Fala Alexandru, la 17-03-2008 18:01
I-mi pare rau ca se ajung la asa discutii pe site. Da CUC-ul e un joc important pentru noi si inteleg ce emotii creaza acest joc.  
Insa sa nu uitam despre lucru cel mai important& 
Daca sincer, despre punctul ce se joaca, care tine direct de mine- in practica mea de jucator intelectual am avut prea multe infringeri si chiar am avut mai multe infringeri decit victorii si un punct in plus sau un punct in minus nu-mi va schimba atitudinea mea fata de joc, fata de echipe si fata de jucatori, cum am maturat dupa runde asa o sa matur si in continuare. 
Dar e altceva, e faptul ca noi- CUCherii nu auzim opinia celor, ce au o pozitie diferita. Accentuez-noi nici nu facem, macar, cel mai mic efort de auzi o pozitie diferita de opinia proprie. Pina la urma nu e atit de important, ce se va decide in legatura cu contestatiile: se vor&,ori nu se vor....  
Problema e ca exista negativism si exista lipsa dorintei de intelegere si conlucrare intre CUCheri. Asta este problema si asta trebuie sa deranjeze. 
CUC-ul a fost conceput ca ceva, care sa uneasca oamenii, sa-i faca sa-si concentreze eforturile pentru a crea ceva frumos, pentru a dezvolta dragostea pentru creatie, iar tot asta trebuie sa ne umple viata cu trairi placute si emotii frumoase. Iar noi ce facem, transformam jocul in BORDAC, si asta e vina TUTUROR, e vina intregii comunitati. 
Daca dorim sa facem ceva frumos, nu putem face asta cu negativism. Haide-ti sa punem afectiune si stima in ceea ce numim noi JOCURI INTELECTUALE si sa facem curatenie in inimile noastre, ca sa fie curat si in CUC.  
Nu uitati ce spunea motanul Leopold:  
REBEATA DAVAI-TE JITI DRUJNO!
 105 Scris de Andrei Lutenco, la 17-03-2008 17:59
Opinia mea personala e ca Ce Unde Cand nu e doar un joc de logica. De aceea "firul loigoc" inca nu e argument. CUC implica putin simt estetic-artistic, imaginatie si altele.  
 
Explic - varianta "gratiile" (inchisoarea etc.) este absolut logica. Insa, spre deosebire de barele de metal si o oarecare cladire catuse au o semnificatie (destinatie)absolut certa el sunt "un obiect de specie" (daca-mi permiteti). 
 
Prin aceasta pozitie am vrut doar sa spun ca intrebarea este perfect "luabila" si raspunsul corect se poate de pescuit in timpul discutiei. 
 
PS deja ma tem sa merg acasa..... :grin
 104 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:57
cine m-a vazut nervos ieri la un anumit moment:  
e tocmai din cauza faptului ca am presimtit ceea ce se va intampla astazi pe site. 
 
imi cer scuze in acest sens coechipierilor si membrilor comisiei de contestatii.
 103 Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:56
interesant, cum a aparut la eugen_zinkovsky 0, daca nici nu a introdus scoruri,
 102 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:56
Stelutsa,  
Eu sper ca tu ma intelegi - o intrebare trebuie sa aiba O SURSA. 
Cu atat mai mult o contestatie pentru un raspuns dual. 
 
In CUC se intampla des ca o echipa sa raspunda LOGIC, dar INCORECT. 
 
Eu nu inteleg situatia creata - atata lume care accepta un raspuns dual si NIMENI nu poate prezenta o SURSA? 
 
Iar calitatea mea de presedinte are cea mai directa atributie - ma intereseaza cum functioneaza si in ce baza ia deciziile Comisia de Contestatii.
 101 Ce-i cu pronosticul
Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:50
Ce-i cu pronosticul? Cineva imi va explica. Unde a disparut pronosticul meu? Sau mai mult nu mai joc in acest "pronostic" pentru ca nu mai are rost.
 100 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 17:47
chiar nu vreau sa credeti in continuare ca noi dorim sa stricam relatiile cu cineva - cu ambele echipe Asachi si Sirius suntem si sper ca vom ramine in relatii foarte bune! vreau doar sa atentionez celor care vor face parte din echipa de contestatii - sa fie foarte atenti, mai ales in conditiile Superligii din acest campionat! Poate celora din Ligi le pare ca atentez la acea romanitica si tusovca din CUC cu pragmatismul meu, dar CUC-ul este si un joc unde trebuie sa fie respectate anumite reguli! Zombii intotdeauna au jucat mai mult de placere decyt din interes sportiv si am detestat orice manifestare de fanatism si agresivitate!
 99 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 17:47
Marcel, poate fi considerata logica o sursa? Like, hai sa fim seriosi, kestia ku gratiile chiar ca exaspereaza. Daca firul logic este acelasi, de ce sa nu fie acceptat? Si inka ceva, la cum se modifica bancurile in ziua de azi - te asigur ca o sa apare versiunea cu gratiile ASAP
 98 Scris de Alexandru Cojocaru, la 17-03-2008 17:46
mesajul dat nu a fost scris de catre mine , adika de catre Eugen, 
 
 
Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:38  
Da nu vad care este atributia titlului de Presedinte a Clubului (care-i o functie administrativa) cu aceasta discutie, care tine de intrebari.
 97 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 17:45
eu (adica Stella) vreau la picnic. Alti voluntari???
 96 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:43
am scapat cuvantul "doar" in mesajul precedent.
 95 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:43
Eugen Zinkovski,  
cred ca gresesti daca crezi ca functia de presedinte a Clubului este administrativa. 
 
...si totusi nimeni nu da o sursa...
 94 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 17:39
Apropo Viorel, buna ideea cu picnicul, cine mai merge?
 93 Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:38
Da nu vad care este atributia titlului de Presedinte a Clubului (care-i o functie administrativa) cu aceasta discutie, care tine de intrebari.
 92 Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:38
unim 4 cu 2 cred, 
2. liga the best, + niciodata nu as juca in superliga.
 91 Scris de Andrei Lutenco, la 17-03-2008 17:38
Da, intradevar nici eu nu vreau in SL, alta treaba e ca capitanul ne impune. Mai adaog c-am pierdut un jucator foarte bun din cauza asta. Deacord ca CUC-u nu mai e la fel dar asta e, totul se schimba numai amintirile nu. 
Capatina Alexandru (Extazy)
 90 hai sa facem un sondaj
Scris de Eugene Zinkovsky, la 17-03-2008 17:37
hai sa facem un sondaj: 
 
Tema: Unde vre-ti sa jucatzi 
1.Vreu sa joc in Superliga  
2.Nicodata nu as juca in superliga. 
3. Daca luam 1 loc in liga why not. 
4. liga the best 
5. divizia 4ever 
 
ar fi interesante rezultatele
 89 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:31
Doar ca si chestie: 
 
In toata discutia asta se presupune ca cineva a auzit varianta bancului cu "gratii". 
 
Din pacate, nu s-a adus NICI O SURSA pertinenta (accept ca poate, citind din graba, n-am depistat in comentariul cuiva acest lucru). 
 
Oameni buni, aveti biblioteci la dispozitie, Internet si multe altele. 
 
Ca Presedinte al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale NU INTELEG cum poate fi acceptat un raspuns dual (complet dual) FARA SURSA. 
 
Dati un punct de sprijin si va fi lumina.
 88 asta Stella
Scris de Lilian Bejan, la 17-03-2008 17:30
Imi pare rau Mila ca faptul ca unii membrii ai comunitatii comunica dupa joc intr-un local se numeste "a glushi cu bere dupa joc". (asta e parere). 
PS nu toti vor in Superliga, asta just for your info.
 87 Scris de Lilian Bejan, la 17-03-2008 17:29
Iata Extazy-nu stiu, dar Nuri precis ca duce suflul tocmai pana in vidizii.. 
 
ghiciti cine a scris :)
 86 Scris de tavian ursu, la 17-03-2008 17:29
wow, Natan ma intereseaza chiar pe cine ai vreai sa decapitezi din Mix, a??
 85 Scris de Lilian Bejan, la 17-03-2008 17:28
nu era Nadia cel care se batea cu mana peste gura :)
 84 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 17:28
Lina, chiar crezi ca as putea sa-i rup gitul lui Andrei (cu decapitatu Mix-ului mai pot fi de acord...)? 
Natan
 83 Scris de Diomid Revenco, la 17-03-2008 17:26
De la Mila 
 
De fapt nu ma deranjeaza aceasta polemica! cind am adresat intrebarea eram gata sa aud tot felul de pareri! Nu este cazul sa va puneti miinile in cap si sa oftati "off, Doamne, se byhleshte CUC-ul"! mai ales cei din ligi nu trebuie chiar asha sa ponegreasca SL ca toti vor incolo! Sa nu va para ca suntem lipsiti de logica si nu am simtit similaritatea "gratii - catuse" - am vrut doar sa apelam la respectarea unor reguli simple cu care ne-am deprins de mai multi ani! daca cuiva yi pare ca suntem moshnegi .. ma rog shi asta e o parere! dar cel putin avem curaj sa ne expunem parerea shi nu simplu s-o glushim cu berea dupa joc! oricum, suntem gata sa primim pareri i n continuare, chiar shi cele jostkie de tip Diomid!
 82 Scris de Nadia Melinti, la 17-03-2008 17:24
spunea candva Marcel ca Nuri si Extazy vor aduce suflul din SL in Ligi. : emoticon_care_se_bate_cu_mana_peste_gura :)
 81 Scris de Nadia Melinti, la 17-03-2008 17:22
Viorel, daca facem picnic in acest week-end primiti si jucatori din divizii? ;))
 80 Scris de Marcel Spataru, la 17-03-2008 17:19
saitul asta iarasi face probleme. 
eu cred ca noi nu trebuie sa ne "inchidem gurile", unii la altsii, ci sa-i lasam pe toti sa se expuna. 
 
eu o sa ma expun pe marginea chestiunii un pic mai tarziu, dupa ce termin o prezentare foarte importanta.
 79 asta k atare Stella
Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 17:08
Bravo Sandu!!!! De acord 100%!!!!!
 78 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 17:03
Sorry Veronika,ti-am imprumutat numele fara voie!!  
Daaaa, Diomid aici are dreptate (atmosfera din superliga), nu prea ai sansa sa zimbesti sau sa te relaxezi, dar asta sunt impresii personale. Mila, afirmi ca nu trebuia sa acceptam raspunsul "gratii" deoarece nu e scris in banc. Repet ... e o simpla gluma ... nu un fapt isoric cunoscut, nu se da nici data, nici nume ... chiar nu e clar ca "gratii", "catuse", "uniforma de detinut" dau de inteles ca urmeaza un eventual arest. "Scaun electric" in cazul dat nu s-ar fi acceptat, aici e deja amenintare cu moartea, "amanta" - nu se spune ca e casatorit. Chiar e asa de greu de vazut ca "gratii" se incadreaza perfect in raspuns. Nu e o idee buna de generalizat, aducind argumente cum ca MIX odata au raspuns... si Acord au zis... cazurile sunt diferite, si cel mai important e ca intrebarile sunt diferite. Comisia de contestatii au procedat corect, si asta o cred toti in afara de Zombii. 
Capatina Alexandru
 77 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 17:03
De la Vasile Trotiuc: 
 
O parere de la un nou-intrat in campionatul CUC, care are putina experienta in jocuri intelectuale: 
1. Echipa castigatoare NU va fi neaparat cea mai puternica la jocul intelectual numit Ce?Unde?Cand? dar cea care va acumula mai multe puncte la mai multe dueluri-superscurte de 10 intrebari. 
2. In campionat NU functioneaza formula universala pentru Ce?Unde?Cand? - "Raspunde corect la cat mai multe intrebari si gastiga". Dar asa este regulamentul si cei care joaca in campionat il accepta "by default".  
3. Atmosfera tensionata care exista este o "criza de varsta". Printr-o asemenea criza a trecut si Intigra in anii 1997-1999. 
4. Tot cu timpul se va rezolva din sine problema intrebarilor necalitative. Parerea subiectiva - o intrebare buna se bazeaza pe cunostintele la nivelul scolii medii, si cand apare versiunea corecta pe masa de joc, TOTI membrii echipei intr-un glas zic "Da, asta este." Deci, nu au niciun dubiu, si de departe nu au de ales intre doua versiuni identice ca logica. 
Anticipand afirmatii de tip "Ramanem la nivelul scolii mdeii" sau "de la CUC prindem cunostinte noi" - nu sunt de acord, cunostintele sunt acumulate din carti, filme, etc. CUC nu este o encilopedie, ci un "joc intelectual" sau "joc al creerului". 
 
Deci nu merita sa stricati relatiile intre voi, pana la urma ele conteaza, nu puncte.
 76 ?
Scris de Viorel Chihai, la 17-03-2008 16:59
Poate facem in acest weekend un picnic?
 75 Scris de lina acalugaritei, la 17-03-2008 16:54
cu toate ca Natan cu acelasi succes ar fi putut sa scrie mesajul de mai sus, totusi l-am scris eu, Lina
 74 Scris de Natan Garstea, la 17-03-2008 16:52
ma gindeam eu ce sa fac deseara... 
da, cred ca am sa-i rup gitul lui Andrei Lutenco, ieri am pierdut de la ei, poate o sa-mi mai ramie forte si decapitez si pe cineva din Mix,  
desigur am sa o mai birfesc si pe Mila putin sau pe Veronika, eu doar ca jucator din Super Liga de mult mi-am pierdut bunul simt...
 73 Scris de Lilian Bejan, la 17-03-2008 16:47
Sunt Veronica. 
Mila te rog mult sa nu generalizezi. Tu ai cerut parerea referitor CONCRET la intrebarea abordata, deci asta nu inseamna ca trebuie sa tragi concluzii ca, la general, sint pentru intrebari aproximative. A fost un caz particular, la care comisia de contestatii a avut o abordare particulara.  
Asta e! Ar trebui sa te resemnezi si sa nu mai faci polemica.  
Cu respect, cea mai agresiva reprezentanta a Superligii. :)
 72 to Mila
Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 16:38
Ok, Mila, tu citesti comentariile scrise de voi? take your time cind raspunzi. Si, sincer, cred k de-am e timpul sa uitatzi despre "nedreptatea" pe care adica o suferiti. Si atunci pentru ce luptati, daca nu pentru un punct? Sinceritate? Virtute? Justitie? Come on Mila, u need closure.
 71 Scris de Doina LK, la 17-03-2008 16:37
aici teren, timp si pietre sunt destule. sens nu e. 
 
intr-o forma mai "usoara", l-as sustine pe diomid
 70 Scris de Doina LK, la 17-03-2008 16:33
eu voi fi in grupul B (be) 
 
intrebarea e despre un oarecare automobilist. pot sa-l numesc si ipotetic. 
raspunsul "gratii" nu e lipsit de (ba chiar abunda in)logica. aici asta se cere.  
daca eram atunci si acolo in comisia de evaluare a contestatiilor, as fi acceptat gratiile
 69 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 16:30
Stela de fapt nu e de la Diomid, ci de la Mila!
 68 Scris de Diomid Revenco, la 17-03-2008 16:30
pentru Stela: nu te descuraja te rog! yn cazul nostru deloc nu este goana dupa punct! noi prietenim cu echipa Sirius si relatiile noastre nu vor fi afectate! Noi in Echipa Zombii suntem chiar mai relaxati decit ar trebui sa fim. Am vrut doar sa shtim parerile altora fiindca chiar ajuta!
 67 Scris de Diomid Revenco, la 17-03-2008 16:26
Eu nu consider argumentele voastre ca fiind forte si incontestabile,  
eu privesc lucrurile din alt punct de vedere decit voi ceea care jucati in SL , eu jucat acolo si deloc numi pare rau ca nu mai joc ... atmosfera din SL SUGE ceea ce demonstrati voi acu :)  
Sintetzi gata sa va rupetzi giturile pentru un punct , uitatzi de bunul simt in fine e opinia voastra .
 66 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 16:18
Diomid, modul in care ai raspuns - facind din argumentele noastre prostii si aberatii - pare a fi tot un mijloc de autoafirmare nu prea reushit, si nu o comunicare din placere :) oricum mersi
 65 Scris de Enachi Stella, la 17-03-2008 16:17
Sincer, mie k simplu jucator (accentuez - jucator, nu marcator de punctaj, luptator la singe) imi pare foarte rau ca de la un simplu punct se face atita vilva. Si ce daca a fost acceptata contestatia? Saptamina trecuta nu a fost acceptat un anumit raspuns - gata, unii oameni nici nu se saluta. Saptamina asta se accepta - discutii si commenturi strashnice pe site. Unde este jocul? Like, de cite ori lumea pierde? Si ce daca Zombii a pierdut de la Sirius? Asta-i jocul. Sincer, superliga a devenit nu un loc de relaxare, dar un teren accidentat de razboi. Imi pare foarte rau ca un punct aduce atita lipsa de tact in comunitatea CUC, mai ales cind oricum, rezultatele contestatiei sunt finale, iar voi risipiti energie si dispozitie pentru o intrebare pierduta. Imi pare foarte rau ca ceea ce ar trebui sa se numeasca JOC, a devenit un teren de polemici usturatoare.
 64 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 16:17
Pai anume ca datzi dovada de o atitudine de joc ci nu una pentru goana de puncte ... cautatzi in net si os a vedetzi ca sunt mai multe variante ale bancului in care persista atit gratiile cit si catusile ... e banc si nu fapt documentat istoric
 63 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 16:10
Doina, mersi mult! link-ul contine informatie exaustiva! Se pare ca este o gluma veche, vehiculata bazata pe caz real! http://www.snopes.com/autos/law/handcuff.asp 
As fi vrut sa te expui pe marginea subiectului! 
Alexandru, vezi, te rog, linkul! 
sa shtii ca un lucru il putem schimba la sigur - atitudinea!
 62 Scris de Diomid Revenco, la 17-03-2008 15:59
foarte interesanta polemica de pina acu ... 
SL si problemele pentru puncte , din start se uita ca CUC-ul din start e un joc creat pentru placere , daca unii ilp rivesc ca mijloc autoafirmare poftim nu aveti decit sa luptatzi pentru puncte ... 
Multe aberatzii pina acu ...  
oare catusile nu subintelege detentzie ? ceea ce se incadreaza perfect in raspunsul gratii ceea ce este o metoda perfecta de a speria ca defapt asta si era scopul fotografiei 
sau credetzi ca politzia "fetishism" face cu catusile (bine ca nu ati mentionat si masca de piele + lubrifiante) :)) ... fotografie cu amanta de unde dracu sa stie politia ca persoana era cu amanta , sotia , prietena, mama la urma urmei in masina ... aberatzii  
Referitor la raspuns daca o echipa a raspuns exact inseamna ca la restul care au prins firul logic nu ar trebui acceptat ... prostii  
Inseamna ca nu ar fi trebuit sa acceptam nici raspunsul ACORD-ului care au scris "luna plina" cum am mai zis prostii si aberatzii IMHO
 61 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 15:58
privet Fala!
 60 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 15:57
Veronica, mersi mult pentru comentarii! 
In primul rind as dori sa mentionez ca noi nu am strigat, ci doar am cerut explicatii de la comisia de contestatie posibil discutam intr-un tonalitate mai ridicata!! De fapt, e straniu sa auzi de la tine remarci de asa gen, mai ales ca tu esti cea care cel mai des ridici vocea si manifesti agresivitate fara careva motive rezonabile.  
Dar nu asta e principalul! Sigur ca noi am ironizat pe marginea raspunsului nostru  intelegem ca a fost departe de cel corect, dar nici raspunsul mai apropiat gratiile nu este unul corect! Tu ti-ai expus opinia care poate fi rezumata in felul urmator: Raspunsul corect este acel raspuns care e cel mai aproape de raspunsul corect al echipei organizatoare, chiar daca printre raspunsurile echipelor sau dat raspunsuri absolut corecte.  
Opinia ta imi este absolut clara si daca va fi sustinuta de majoritatea echipelor, atunci noi vom accepta aceasta regula si ne vom folosi de ea din plin pe viitor.  
Acum despre comisia de contestare: imi sunt foarte clare si motivele din care s-a introdus comisia de contestare, dar nu ma incalzeste deloc existenta acestei comisii pentru a nu da voie "samovolului" echipei organizatoare, dar care la rindul ei se va ocupa cu acest samovol!  
Intr-adevar, deciziile comisiei de contestare sunt irevocabile conform Regulamentului! Dar, in acelasi timp, 1/3 din membrii clubului pot convoca o sedinta extraordinara a Congresului - organul superior de conducere al organizatiei, care, la rindul lui, poate decide asupra modificarilor in Regulament cu un quorum de ½ membri.  
Desigur ca nu este cazul pentru asa ceva, dar ma simt necomfortabil cind toti imprejur fac pe Dumnezeu din aceasta comisie.  
S-a votat necesitatea unei comisii de contestare, dar cu conditia ca aceasta va fi una eficienta. In caz contrar, ea trebuie sa fie penalizata sau tusanita!  
 
Echipa noastra, Veronica, poate depune Contestatia organizatorica si disciplinara (vezi regulamentul cap XVI).  
Dar nici aceasta nu avem de gind s-o facem.  
Am vrut doar sa vad daca parerea membrilor coincide cu parerea comisiei de contestare in acest caz concret. Daca da, atunci in viziunea noastra aceasta schimba regulile de joc CUC cu care noi ne-am deprins pina acum. Nu cred ca vom sta sa plingem  doar o sa cautam si noi posibilitati sa beneficiem de asa inovatie pe viitor. 
Rezultatul nostru oricum nu este afectat dramatic.  
Alexandru, propun sa mai continuam aceasta discutia uitind ca merge vorba de Sirius sau Zombii si inchipuindu-ne ca ar putea sa fie oricare alte 2 echipe! tu doar tot joci CUC, nu?
 59 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 15:07
Zic sa nu mai continuam discutii pe tema asta, oricum nu schimbam nimik. Foarta tensionata atmosfera in superliga, echipele sunt puternice si concurenta e pe masura, din sala se simte lupta la fiecare runda.
 58 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 14:55
Imi pare rau baieti dar cind luam o hotarire nu ne intereseaza cine si cite pncte cistiga. Si ce ziceti daca soferul nu e casatorit? nu cred ca poza cu amanta l-ar convinge sa plateasca amenda + ca in text nu e scris nimik despre sot si sotie. A fost un banc, nu un eveniment istoric cunoscut ca sa poti cere un raspuns exact. Iar dupa informatia intrebarii, raspunsul logic poate fi numai unu, amenintarea cu inchisoarea sau detentia.
 57 Scris de Doina LK, la 17-03-2008 14:50
pentru cei din grupul A: 
http://www.snopes.com/autos/law/handcuff.asp 
aici sunt catusele 
 
pentur cei din grupul B: 
circuland ca banc, situatia ar fi imprumutat multe-multe alte obiecte si chestiute in locul catuselor 
 
de asemenea, intrebarea e despre "un om oarecare", ce poate si sa nu fie steve barkley, dar caruia i-ar fi fost cunoscuta povestioara celui din urma. pai uite el a si primit fotografie cu gratiile :zzz  
 
 
inafara grupurilor si intrebarii: drept exprimare a ideii de pedeapsa tot gratiile-s mai sugestive (si univoce) decat catusele
 56 Re: la impresiile lui Viorel Chihai din
Scris de Iurie Vlas, la 17-03-2008 14:48
Dupa teoria echipelor nenorocoase ar rezulta ca Zombii si Sirius sunt cele mai bune echipe din SL, G6 - din Liga C MH - din A.  
P.S. pacat ca abuzul de statistici nu e considerat viol :)
 55 Scris de Fala Alexandru, la 17-03-2008 14:30
Nu sint Fala, sint Veronika. In aceeasi ordine de idei, Sandu, tu, ca economist, stii ca orice cauza, are un efect. Care e efectul asteptat din pledoriile echipei Zombii,. vrea cineva sa-mi raspunda?
 54 Scris de Fala Alexandru, la 17-03-2008 14:16
Vreau sa-mi exprim si eu opinia. 
Insa pentru inceput, sa lamuresc un lucru, pentru ca sa nu apara neintelegeri privind pozitia mea. Nu urmaresc scopul cistigarii cu orice pret a unui punct (anume acceptarea raspunsului cu gartii ne-a adus infringerea). Accentuez, i-mi este total indiferent acest punct.  
In opinia mea poate fi considerat ca coret doar acea expresie care, daca nu in intregime, cel putin foarte mult echivaleaza cu raspunsul pe care-l da autorul, cu atit mai mult cind este o sursa a intrebarii. 
Iata si cazul: 
Banc.  
Un automobilist a fost prins de un radar care i-a inregistrat viteza si i-a fotografiat masina. A primit apoi prin posta o amenda de 40 de dolari si o fotografie a masinii. In loc sa plateasca, automobilistul a trimis la politie o poza cu 40 de dolari. Cateva zile mai tarziu, a primit o scrisoare de la politie care continea o alta fotografie. Ce era fotografiat, daca se stie ca dupa aceasta, automobilistul a platit fara ezitare amenda?  
Raspuns: catuse 
Comisia de contestatie a acceptat si raspunsul pe fotografie erau gratii. 
Obiectia: In sursa autorului scrie clar: pe fotografie erau catuse, anume catuse. Si anume, asa suna si bancul. Aici e clar, ca poate fi acceptat doar acest expresia catuse sau un echivalent al acestui termen.  
Daca e sa mergem dupa pozitia comisiei de contestare: pe fotografie trebuia de reprezentat ceva ce i-ar indica soferului despre o eventuala detentie si gratiile se incadreaza perfect in aceasta logica. Este evident ca si raspunsul gratiile ne vorbeste de faptul ca echipa a gasit logica intrebarii, insa raspunsul lor nu coincide cu expresia din banc, dar gartiile nu figureaza in banc. In cazul in care se merge pe logica comisiei de contestare, ca corecte ar fi trebuit considerate orice raspuns, in care s-ar fi indicat un obiect de pe fotografie care se asociaza cu inchisoarea: gratii, detenuti, temnicieri, chiar si scaun electric. ?
 53 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 14:01
2 Eugenia: 
dar pe mine cu ce ma remunerati? ;)
 52 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 13:57
Despre pronosticuri n-am scris eu, dar stiu care-i problema: a fost o problema tehnica, apropo, si a mele au disparut... :cry
 51 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 13:56
Ca o persoana absolut neutra, dar care am asistat la intrebarile enuntate de Zombii, as dori sa-mi expun parerea din moment ce ne-o cereti, noua, membrilor comunitatii. Ok, sa incepem cu intrebarea care a stirnit vilva ieri si o mai stirneste si azi. In primul rind, dupa cum ati si mentionat, echipa organizatoare, fiind un raspuns corect, a acceptat doat raspunsul catusile, insa celelalte 2 echipe care au raspuns "gratiile", s-ai apropiat foarte mult de raspunsul corect, raspuns care era absolut perfect de incadrat in limitele intrebarii. Astfel, ele au depus contestatii (ceea ce strigati voi ieri cu amanta, sorry!, nu se include in nici un caz in limitele raspunsului si daca cineva s-a apropiat atit de mult, iar voi atit de putin n-aveti decit sa acceptati, cit de dureros nu ar fi).  
Urmatoarea idee: comisia de contestatii este organul a caror decizii nu se discuta (si e un adevar cu care Acord s-a confruntat nu o data, rezultatul fiind negativ de mai multe ori, dar regulele sint reguli). Acest statut este dat Comisiei ca rezultat al multiplelor probleme ce au existat in trecut in Superliga cu persoanele implicate in joc, care trebuiau sa ia o decizie. Deci, un grup impartial este o solutie ideala pentru a bifurca anumite situatii dificile. Plus la toate, nu o data s-a pus la discutie necesitatea acestei Comisii, si eu, personal, cred ca ea e una binevenita: 1. pentru a nu da voie "samovolului" echipei organizatoare; 2. Pentru ca o decizie incontestabila trebuie sa exoste altfel se incing prea dramaticspiritele. 
Plus la toate, din cite stiu echipele au respectat tot spectrul de conditii de inaintare a contestatiei, deci nu poate fi anulata decizia comisiei.  
De accea, sincera sa fiu, nu prea inteleg ce ati fi vrut sa obtineti cu acest apel la Comunitate: depunctarea unor echipe (lucru imposibil deja), scoaterea comisiei de Contestare (lucru aproape imposibil, avind in vedere ca la un sondaj al majoritatii cred ca necesitatea ei ar fi incomparabil necesara. Plus la toate, organul reprezantiv-deliberativ al Clubului a votat deja o data necesitatea Comisiei si, din cite stiu, nu se prevede o revotare) sau pur si simplu ati dorit sa va spuneti lumii pasul...care e motivul real al apelului?
 50 Pronostic
Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 13:45
Eu nu inteleg ce-s cu aceste "pronosticuri". De ce nu exista pronosticul meu? Am facut pronostic la etapa a III-a pentru SL, LA, LB si LC dar pana la urma nici unul din pronosticurile mele nu-s, au disparut, cu toate ca la inceput erau... Explicati-mi, va rog.
 49 Scris de Eugenia Grosu, la 17-03-2008 13:22
In sfirsit mi-am capatat si eu identitatea! 
Bine, recunosc: eu depistat greseala si m-am dat drept Andrei Lutenco si Capatina Alexandru.  
Cu ce ma remunerati??? :zzz ;) 
 
PS: Veronika, tu ai fost foarte exacta...:)
 48 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 13:20
Stimati jucatori CUC! 
 
Pina nu demult, echipa Zombii nu a participat activ la discutiile desfasurate pe acest site, dar acum ne adresam cu rugamintea sa va expuneti, foarte sincer si obiectiv, asupra urmatorului caz care a avut loc in cadrul etapei 3 din Superliga! 
 
Ne referim la urmatoarea intrebare: 
Un automobilist a fost prins de un radar care i-a inregistrat viteza si i-a fotografiat masina. A primit apoi prin posta o amenda de 40 de dolari si o fotografie a masinii. In loc sa plateasca, automobilistul a trimis la politie o poza cu 40 de dolari. Cateva zile mai tarziu, a primit o scrisoare de la politie care continea o alta fotografie. Ce era fotografiat, daca se stie ca dupa aceasta, automobilistul a platit fara ezitare amenda? 
 
Raspuns: O pereche de catuse 
 
Doua echipe au scris in raspuns gratii si au cerut echipei de contestatii sa le accepte acesta ca raspuns corect! In final, echipa de contestatii a acceptat raspunsul gratii ca raspuns corect. 
Noi nu suntem de accord cu aceasta decizie, fiindca, in primul rind, aceasta afecteaza rezultatul echipei noastre in aceasta etapa, si, intr-al doilea rind, acest caz creeaza un precedent pentru solutionarea unor astfel de cazuri pe viitor.  
 
Noi ne-am adresat la echipa de contestatii pentru explicatii si noua ni s-a spus ca, orice n-ar fi scris echipele gratii, scaun electric, cuvintul prison, sau alte cuvinte care, intr-un fel sau altul, ar fi putut speria soferul pot fi considerate ca raspuns corect. Dar, sa nu uitam ca in intrebare suna clar Ce era fotografiat? si raspunsul corect era O pereche de catuse! 
Noi jucam de mai multi ani in club si intotdeauna a existat o regula: daca cel o putin o echipa a scris raspunsul corect asa cum l-a formulat echipa organizatoare, atunci acesta se considera unicul raspuns corect (daca, iarasi, echipa organizatoare nu considera mai multe variante de raspuns). Existau situatii, cind nu era nici un raspuns formulat identic cu cel corect, dar multe echipe erau foarte aproape de raspuns corect. In asa cazuri raminea la discretia echipei organizatoare sa accepte sau nu asa raspunsuri si, deseori, chiar erau acceptate pentru a privilegia acele echipe care au fost mai aproape de raspunsul corect. In cazul nostru, insa, erau citeva echipe care au raspuns intocmai si deci alte raspunsuri nu pot fi acceptate. 
In cadrul aceleiasi etape a sunat o alta intrebare raspunsul la care era formatiuni autohtone! Erau echipe care au raspuns grupuri autohtone, dar raspunsul acesta nu era considerat ca unul corect, desi, pare sa fie unul chiar foarte aproape. Imi amintesc cazul echipei Mix care a raspuns o data frica de fobie in loc de fobofobie (asa era, nu?) si lor nu li s-a considerat acesta ca raspuns corect, deoarece fishka era sa raspunzi anume fobofobie, dar ei au fost FOARTE APROAPE. Era o intrebare cu transportarea drogurilor la care raspunsul corect era pisicile. Noi atunci am raspuns oase. De fapt, oasele, ca si pisicile, ar stirni un interes normal la chiini, cu atit mai mult cuvintul oase raspunde la intrebarea ce?. Dupa logica echipei de contestatii, in cazul dat oase ar trebui sa fie tot un raspuns corect, dar a existat un raspuns corect clar  pisicile! Cazuri similare au fost sute  nu voi sa sa mi le amintesc acum. De multe ori, multi din noi isi rupeau parul din cap ca au fost atit de aproape, dar nu au nimerit. 
Pina la urma, de aceea si sunt echipe mai bune si echipe mai rele, cele norocoase si mai putin norocoase.  
Comisia de contestatii trebuie foarte atent sa ieie decizii - mai ales in asa cazuri principiale. Si, in general, nu este corect, ca decizia comisiei de contestatii sa fie adevarul in ultima instanta daca acestia intotdeauna vor examina cazurile asa de superficial si subiectiv.  
Rog echipele Asachi si Sirius sa nu fie ostile fata de acest mesaj  aici nu este nimic personal si cred ca, fiind in locul vostru, noi, la fel, am fi incercat sa contestam. Dar trebuie sa fim obiectivi: raspusul corect la intrebarea Ce era fotografiat, daca se stie ca dupa aceasta, automobilistul a platit fara ezitare amenda? a fost O pereche de catuse!  
Noi, de exemplu, am raspuns ca pe fotografie linga sofer era o Doamna (amanta soferului) si soferul s-a speriat sa nu fie invinuit de adulter! Asa cazuri au avut loc (imi pare ca in Marea Britanie) - cind soferilor li se trimiteau fotografiile masinii in care ei erau cu amante ceea ce le crea probleme serioase cu sotii. Cred ca asta i-ar fi speriat pe multi soferi nu mai putin ca fotografia unei perechi de catuse.
 47 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 13:19
Cred ca unul de aici: 
Alexandru  
andrian81  
andrii lutenco  
Babycika  
chirica irina  
Eugene Zolotco  
Eugenia  
Lena Holban  
Mila  
Nadia Melinti  
Natan  
Sandu  
Sasa  
VasileTrotiuc  
Veronika  
viorel  
Vitalius  
cu exceptiile de vigoare ;)
 46 Scris de Capatina Alexandru, la 17-03-2008 13:06
Si eu cer ca sa mi se acorde 20 de cuci pentru ca am observat greseala. 8) 
 
Si eu nu sunt Andrei Lutenco (asa cum scrie acolo) si nici Capatina Alexandru. Ia ghiciti cine sunt? :D
 45 ASTA-I GRESEALA EXTRAORDINARA
Scris de Vitalie Surugiu, la 17-03-2008 12:58
Asta nu-i o mica greseala, ci o gafa de neiertat! Cerem ca echipa Turnul Alb sa fie compensata pentru prejudicii morale cu 20 CUC.
 44 :)
Scris de Viorel Chihai, la 17-03-2008 12:56
Rezolvat
 43 Scris de Andrei Lutenco, la 17-03-2008 12:45
E o mica greseala: echipa din divizie care a luat 27 puncte este Turnul Alb si nu SER.
 42 Scris de Nadia Melinti, la 17-03-2008 12:12
Si mi-i oarecum ciuda ca trebuie sa repet de 2 ori mesajul ca sa fie clar ca mesajul de jos eu l-am scris :)
 41 Scris de Eugenia Grosu, la 17-03-2008 12:11
Iata imi este ciuda (ciuda ii asa un sentiment de insatisfactie cauzat de o perspectiva ratata, cm DEX'ului, wow) ca n-am fost ieri :(
 40 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 12:04
2 Sandu: 
Nicidecum nu neglijez aportul celorlalti autori de intrebari si a intregii echipe, in ansamblu. Am comunicat direct cu Natan, deoarece am mai discutat cu el in pauze si am mai analizat intrebarile, de aceea si am facut o adresare directa lui. In rest, apreciez mult intreaga echipa MIX, inclusiv si pentru intrebarile de ieri. 
Si Sandu, imi cer scuze daca te-a suparat cu ceva felicitarea mea adresata lui Natan. 
2Mila: Personal pentru mine, Sandu Fala nu e echipa Zombii, de aceea nu prea inteleg de unde si pina unde apare numele meu la o asa generalizare. Ori am avut cumva (sau ai auzit vreo discutie ce ma implica) in care mi-am permis asa generalitati? 
iarasi 2Sandu: In ACORD intrebarile se fac de toti membrii de aceea si nu au un caracter omogen, ci sunt variate si pentru toate gusturile. 
De la ACORD unica la ce ar trebui sa va asteptati sunt intrebari bune (in limita posibilitatilor noastre) si foarte bune (in limita perceperilor voastre) 8)
Deci, asteptati....
 39 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 11:26
Marcel, trimite-ne , te rog, textul intrebarii cu fotografia la care comisia de contestatii a acceptat raspunsul "gratii". Mersi
 38 Scris de Mila Dodon, la 17-03-2008 11:23
La fel, Veronica, tu ai uitat de echipa Zombii! Sper ca confruntarea directa cu noi a fost la fel de placuta ca si cea cu Asachi!  
Sandu, asemenea greaseala se face si privitor echipei Zombii! Veronica crede ca echipa Zombii este doar Fala Alexandru! Eu nu neg sau pun la discutie meritele lui Sasha in echipa Zombii, dar nu este corect fata de alti jucatori sa-i atribui integral lui Sasha succesele echipei.
 37 Scris de Sandu COICA, la 17-03-2008 10:47
Veronica, faci o greseala enorma si cam greu scuzabila, daca crezi ca intreg meritul pentru un pachet "aproape ideal" i se datoreaza doar lui Natan. Da asa reiese, luind in considerare ca doar lui i-ai multumit. Natan are o contributie deloc neglijabila, dar nicidecum intregul merit. 
 
MIX este o ECHIPA - deci meritul este a echipei, a tuturor si nu a persoanelor in parte. 
 
Nu stiu de unde ti-ai facut impresia asta despre MIX, dar sper ca in ACORD, intrebarile nu sunt alcatuite de o singura persona. In caz contrar e grav, deja ma tem de etapa pe care urmeaza sa o pregatiti.
 36 Impresii
Scris de Viorel Chihai, la 17-03-2008 10:14
Dupa etapa III, pot sa spun doar un singur lucru - Liga B e cea mai puternica si cea mai echilibrata.... Minimum 4 echipe tind sa ajunga in Superliga, iar rezultatele etapei III tin doar sa confirme acest lucru. 
 
Inca un argument ca Liga B este cea mai puternica ar fi suma raspunsurilor echipelor din fiecare liga. Astfel am primit urmatoarele rezultate: 
Liga A - 332 raspunsuri 
Liga B - 380 raspunsuri 
Liga C - 348 raspunsuri 
 
Deasemenea, o alta statistica ar fi echipele cele mai "nenorocoase". Aceasta ar rezulta din suma raspunsurilor echipelor cu care a jucat. Cu cit aceasta suma este mai mare, cu atit probabilitatea de a cistiga puncte este mai mica. 
Carpe Diem - 68  
H5N1 - 65 
Zahar Tos - 65 
G6 - 63 
Mind Hunters - 62 
Maktub - 61 
K-19 - 61
 35 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 09:38
Natan! 
Multumesc mult pentru un pachet aproape ideal! ;)
 34 Scris de Natan Garstea, la 17-03-2008 08:44
Sa incep comentariul in acelasi stil amiabil si placut, pe care l-am mentinut si ieri, in timpul jocului: Fala, blin, audierile in senatul SUA pe cazul lui Clinton s-au finalizat la 12 februarie 1999. Da daca ne mai amintim ca anul de studii (o clasa, cum zici tu), dureaza doi ani (de ex., anul de studii '98-'99), atunci chiar sper sa nu mai ai obiectii la intrebarea de ieri. 
Acum, referitor la joc: suntem foarte bucurosi ca am reusit sa organizam un joc care a fost (cel putin noua asa ne-a parut) interesant si echilibrat. Multumim echipelor pentru corectitudine si intelegere. Noi ne-am straduit. 
Pentru Veronica: pachete ideale de intrebari nu exista. Daca ar fi fost voia mea, unele intrebari incluse nu le-as fi pus ieri, la fel cum nu am pus o intrebare la care tineam mult. Dar suntrem constrinsi de termene si de numarul de intrebari care trebuie jucate, de aceea intrebarile se primesc asa cum se primesc. Pina la urma, nu aceasta-i esential, ci atitudinea pozitiva de care dam dovada unul fata de altul in timpul jocului. 
Inca o data multamiri tuturor echipelor din SL si comisiei de contestatii.
 33 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 08:03
AAA! Am uitat de echipa Asachi!!! 
Imi cer scuze! Deci, 
ASACHI: Pentru o confruntare directa placuta si pentru ca v-ati lasat cumparati (unii din voi) cu bombonele de la ACORD... ca doar de asta ati pierdut de la noi, sint sigura! 8) Oameni de afaceri, nu alta!
 32 Scris de Veronica Vragaleva, la 17-03-2008 08:00
As vrea sa felicit toate echipele din Superliga cu un joc pe intrebari interesante oferite de echipa MIX. 
As vrea sa felicit Mix pentru o runda extrem de interesanta (Natan! Speciale for u: cu unele exceptii, dar nu la intrebarile tale).  
As vrea sa felicit Lareme pentru un joc exceptional (13 puncte- egalitate cu noi ;) ) sinteti bravo si bine ati revenit!!!! 
Sirius: in sfirsit componenta cit de cit deplina....ve felicit ca v-ati structurat, in sfirsit, sint sigura ca inca o sa mai avem surprize din partea voastra. 
TMT: inca sunt sub impresia intrebarilor de cultura romaneasca luate la runda ASACHI. In rest- ca intotdeauna bravo! 
ACORD8) : Felicitari pentru un joc frumos. Sintem bravo! Sper sa fim pina la urma cel putin asa de bravo 
:zzz
 31 Scris de Natan Garstea, la 16-03-2008 21:50
Nadia si diviziile...


 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 5 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Calcularea punctelor în ...
08/03/23 17:37 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10