Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Campionatul CUC
din 30 martie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 23984
Stiri: 2751
Linkuri: 14
Vizitatori: 35429607

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Ghidul organizatorului de etapa
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 
GHIDUL ORGANIZATORULUI DE ETAPĂ
Versiunea 1.1. din 03.10.2011

 

Eşti organizatorul unei etape a Campionatului CUC şi nu ştii exact ce să faci sau care-ţi sunt atribuţiile?

 

Acest ghid te va ajuta! Parcurge atent următorii paşi:

1. Pregăteşti numărul necesar de întrebări. Pentru o etapă ordinară de Campionat, cele 4 echipe organizatoare trebuie sa pregătească cel puţin 25 de întrebări. Excepţie fac prima etapă şi Maratonul, unde echipele pregătesc câte 15 întrebări. 

2. Expediezi întrebările pregătite echipei organizatoare din Superliga (care este responsabilă de redactarea seturilor de întrebări şi de buna desfăşurare a etapei). Adresa electronica a persoanei de legătură va fi indicata în textul ştirii despre etapă sau într-un mesaj la ştire.

Termenul limită pentru expedierea pachetelor de întrebări este joi, ora 12:00.

Întrebările trebuie să conţină următoarele elemente obligatorii:
a) Textul întrebării 
b) Răspunsul 
c) Sursa 
d) Autorul şi echipa.
Opţional, întrebările pot conţine:
e) Criteriile de acceptare a răspunsurilor 
f) Comentarii. 

3. Vineri.
Echipa responsabilă stabileşte persoanele disponibile ce vor merge sâmbăta să organizeze etapa în Divizii, dintre membrii celor 4 echipe. Etapa din Divizii este compusa din 40 de întrebări. Tot echipa organizatoare va avea grija ca întrebările şi materialele suplimentare să fie imprimate la timp şi intr-o cantitate şi calitate suficientă. De asemenea, echipa responsabilă va asigura tipărirea formularelor pentru rezultate pentru Divizii (disponibile pe site). 

4. Sâmbăta.
Este organizată etapa în Divizii, formata din 4 runde a cate 10 întrebări. Echipele organizatoare trebuie să delege reprezentanţi la toate locurile de joc şi să asigure buna desfăşurare a etapei. După finisarea etapei, echipa responsabilă va colecta fisele cu rezultate, le va păstra şi le va aduce duminica la etapa din SL şi Ligi. 

5. Duminica, cu 1 ora înainte de startul etapei.
Echipele organizatoare vin la locul desfăşurării etapei în SL şi Ligi. Echipele trebuie să aibă deja imprimate:
a) Pachetul de 50 întrebări numerotate şi ordonate în ordinea în care vor fi citite (în mai multe exemplare dacă jocurile vor avea loc în mai multe încăperi) 
b) Materialele adiţionale, în număr şi calitate corespunzătoare, inclusiv: fişele de înregistrare a rezultatelor, imprimate de organizatori, imagini pentru distribuţie, dacă este cazul.

6. Duminica, cu 10 minute înainte de startul etapei.
Echipa responsabilă organizează tragerea la sorţi pentru ordinea rundelor din fişa cu rezultate. Se vor trage la sorţi numere de la 1 la 5, ele reprezentând numărul rudei în care se vor juca duelurile indicate în fişe.

7. Organizarea etapei. Etapa din SL şi Ligi este formată din 5 runde a cate 10 întrebări. Este obligatorie pauza de 5 minute dintre runde. Înainte de fiecare rundă se indică duelurile ce vor avea loc în runda. La sfârşitul fiecărei runde se anunţă rezultatele. Deciziile referitor la greşelile tehnice se iau pe loc.

8. La sfârşitul etapei, organizatorii anunţă rezultatele finale. În cazul în care există contestaţii, organizatorii le înregistrează în fişa cu rezultate şi pun la dispoziţia echipei ce contestă textul exact al întrebării contestate şi răspunsurile celorlalte echipe. În cazul în care echipa contestatoare solicită anularea întrebării, aceasta nu este obligată să noteze răspunsurile celorlalte echipe din grup.

9. Organizatorii transmit fisele cu rezultate (pentru Divizii, SL si Ligi) persoanei responsabile de introducerea rezultatelor pe site. După transmiterea acestei fise, contestaţii nu se mai pot depune. 

10. Până la startul etapei, echipa responsabilă anunţă componenta comisiei de contestaţii (de obicei este formată din 5 persoane: 2 din echipa din SL şi cate una din echipele din Ligi, plus un membru de rezerva pentru situaţiile de conflict de interese). De asemenea, aceasta comunică o adresa electronică la care se vor primi contestaţiile.

Atenţie, conflict de interese! Un membru al comisiei de contestaţie nu poate analiza o contestaţie depusă asupra unei întrebări a cărui autor este (el poate fi totuşi consultat). În aceste cazuri, Comisia de Contestaţie va apela la ajutorul membrului de rezervă, care va avea drept de vot deplin. 

11. După etapă, trimiţi fişierul electronic cu rezultate şi pachetul de întrebări de la etapă pe adresa persoanei responsabile de actualizarea site-ului. În cazul în care nu au transmis fişele cu rezultate imediat după finisarea etapei, organizatorii sunt obligaţi să le transmită în format electronic până a doua zi, ora 12:00.

12. Echipa organizatoare păstrează toate foiţele cu răspunsuri, din toate ligile, la întrebările la care echipele au depus contestaţii, până miercuri, 24:00. Până la ora 24:00 a doua zi după ziua desfăşurării etapei se primesc contestaţiile (se accepta doar contestaţiile anunţate la etapă). 

13. În termen de 48 ore de la expirarea termenului de primire a contestaţiilor, comisia de Contestaţii anunţă printr-un mesaj pe site verdictul referitor la contestaţiile primite. În caz de greşeli tehnice, Comisia de Contestaţii îşi rectifică anunţul până vineri, 24:00. Aici se încheie responsabilităţile echipelor organizatoare.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 15485

  Comentarii (5)
 5 Scris de Arina Levinschi, la 10-10-2009 22:00
Cind se va discuta unde se organizeaza diviziile? Mine in pauza?
 4 Scris de Marcel Spataru, la 10-10-2009 11:24
Pentru etapele 1-6 parca da.
 3 Scris de Ileancik oduvancik, la 10-10-2009 10:46
inseamna ca biblioteca e locul final pt toate etapele?
 2 Scris de Marcel Spataru, la 10-10-2009 00:04
laptop pentru introducerea rezultatelor in format electronic si vizualizarea rezultatelor la ecram. 
cate? pai ii scris. unul.
 1 Scris de Ileancik oduvancik, la 09-10-2009 23:24
tare super ca a fost publicat acest ghid... 
 
dar laptop pt ce? shi cate?

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 6 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Calcularea punctelor în ...
08/03/23 17:37 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10