Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix arrow Planta de 3000 ani
Planta de 3000 ani
Evaluare Utilizator: / 3
SlabExcelent 
Oamenii cunosc această plantă de 3000 de ani. Patria ei este considerată ba Egiptul, ba Arabia, ba India. În afară de cunoscuta utilitate a sa, această plantă este considerată a fi lecuitoare. În medicină ea se foloseşte: a) în cazul stresurilor, pierderilor mari de sânge – se introduce intravenos un medicament preparat din această plantă; b) în cazul intoxicărilor puternice chiar cu aşa substanţe toxice cum ar fi arseniul şi stricnina (şi imaginaţi-vă, ajută); c) în cazul bolilor dermatologice; d) a radiculitei; e) în cazul lipsei preparatelor valocardin şi validol puteţi folosi infuzie din frunzele acestei plante.

Însă această plantă a avut totdeauna mulţi dăunători. Printre cei mai cunoscuţi, îi menţionăm: Licurg, ţarul teban Pentei, prorocul Mahomed, şi fostul Politbiuro. Numiţi, vă rog, planta?

Comentariu: Viţa de vie

Autor: Echipa Mix, intrebarile Cupei Hyperion 2007.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 3024

  Comentarii (1)
 1 Scris de Marcel, la 13-07-2007 22:55
+3 
Desi ma tragea sa dau doi, pentru ca intrebarea e prea lunga si are o oarecare nota de trivialitate spre sfarsit, cred ca o pot pune pe seama eforturilor salutabile ale autorilor de a o ingusta cu o pirueta. 
Pirueta (datorita careia am dat de fapt 3 si nu 2) pe cat de reusita e, pe atat de mult si distruge intrebarea in discutie. Cred ca putea fi un pic mai enigmatica, daca se alegea o lista de oameni mai putin cunoscuti, (Licurg si Pentei ar fi fost ok, fara mentiunea rolurilor lor in societate), poate cu mentiunea tarilor in care activau, pentru ca jucatorii de CUC sa trebuie sa-si dea seama ca e vorba de demnitari si legea seaca... 
 
...Asa insa Politbiuroul ucide toate intrebarie... 
 
*** 
Si nu cred ca trebuia recitita toata lista aia. Cu acelasi succes se putea limita la: In medicina ea se folose_te in cazul stresurilor, a pierderilor mari de sange, in cazul intoxicarilor puternice, impotriva radiculitei si a bolilor cardiace.  
Scurt, clar si cuprinzator.  
Adica laconic.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Meniu Campionat