Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe
dupa echipe
Sfat imparatesc
Evaluare Utilizator: / 3

Intr-o zi, imparatul roman Adrian a intalnit pe strada un cersetor. Cersetorul era atat de murdar, incat lui Adrian i s-a facut mila. Imparatul i-a dat bani cersetorului sa-si cumpere un burete. A doua zi, Adrian a fost inconjurat de o droaie de asemenea cersetori, care ii cereau si ei cate un burete. Adrian, cum ii sta oricarui lider politic, i-a refuzat bineinteles, dar le-a dat si un sfat. Cum le-a sfatuit Adrian cersetorilor sa se roada de murdarie?

Raspuns: Sa se roada unii de altii

Comenteaza primul Vizualizari: 7099

Citeste mai departe...
 
Adevarul
Evaluare Utilizator: / 6

Cutia rosie. Citat din Dao de Tsin, de Lao Tzy:„Treizeci de osii se invart in roata/ Ele intaresc ADEVARUL dinauntru/ ADEVARUL ofera rotii sens./ Cand faci un ulcior, acoperi ADEVARUL cu lut./ Folosul ulciorului consta in ADEVARUL./ Cand se fac usi shi ferestre - / ADEVARUL lor foloseshte casei./ ADEVARUL este masura utilului". Noi am inlocuit ceea ce se afla acum in cutia rosie cu cuvantul ADEVAR. Ce este in cutia rosie?

Raspuns: Gol.

Comentarii (3) Vizualizari: 8442

Citeste mai departe...
 
Cum am invatat romaneste
Evaluare Utilizator: / 5

Pentru multe persoane este foarte greu sa invete limba romana, este adevarat. Iata o poezie a lui C. Negruzzi intitulata « Cum am învăţat româneşte »: "Maică-ta de-i [spatsiu] / Bine-ar fi să [spatsiu] / Pân' la noi la [spatsiu]." Completatsi cele trei spatii cu cate trei litere fiecare.

Raspuns: VIE in toate trei cazurile... "Maică-ta de-i VIE, / Bine-ar fi să VIE / Pân' la noi la VIE..."

Comenteaza primul Vizualizari: 8010

Citeste mai departe...
 
Ce are bun razboiul
Evaluare Utilizator: / 2

Abraham Lincoln, pronunţîndu-se integral împotriva războiului, spunea: „Nu există un mod onorabil de a omorî sau un mod tandru de a distruge. Războiul nu are nimic bun, în afară de (spaţiu).” Terminaţi citatul printr-un cuvînt, care, acum, se poate referi şi la acest maraton.

Raspuns: Sfarsit.

Comentarii (1) Vizualizari: 6859

Citeste mai departe...
 
Obicei roman
Evaluare Utilizator: / 5

În Roma Antică, bărbatul putea să-şi alunge soţia, dacă afla că ea consumă vin aflat în proces de fermentaţie. Pentru a controla dacă soţia face abuz de alcool, romanii au inventat un obicei foarte frumos, care a ajuns şi pînă în zilele noastre. Numiţi-l cît mai exact.

Raspuns: Sarutul pe buze.

Comentarii (1) Vizualizari: 6217

Citeste mai departe...
 
Venera din Aquileus
Evaluare Utilizator: / 3

În secolul III (aproximativ a.238), imperatorul roman Maximilian a asediat oraşul Aquileus, însă asediul s-a dovedit a fi un eşec. Imperatorul nu se aştepta ca locuitorii să fie atît de bine pregătiţi şi aprovizionaţi cu alimente şi arme. La fabricarea armelor, un aport substanţial l-au adus femeile, furnizînd materia primă pentru arcuri şi catapulte. După obţinerea victoriei, în cinstea lor, în oraş, a fost înălţată statuia Venerei. Ea avea o trăsătură distinctivă, care caracteriza toate femeile din Aquileus din perioada aceea. Despre ce este vorba?

Raspuns: Venera era cheală

Comenteaza primul Vizualizari: 6202

Citeste mai departe...
 
Despre un surdopedagog
Evaluare Utilizator: / 1

[Ghilimelele nu se citesc] Dacă înlăturăm din ACEST CUVÎNT „a 10-a parte”, vom obţine ¾ din numele unui vestit scoţian, care a fost surdopedagog, profesor de fiziologie la universitatea din Boston şi fondator al Societăţii Naţionale de Geografie din SUA. Faima mondială însă şi-a căpătat-o datorită unei invenţii. Numiţi cuvîntul iniţial.

Raspuns: Decibel.

Comenteaza primul Vizualizari: 6606

Citeste mai departe...
 
Contrast
Evaluare Utilizator: / 5

Pictorii consideră că PRIMA şi A DOUA alcătuiesc cel mai puternic contrast. Într-o poveste de I. Creangă, ELE  ne ajută să deosebim tatăl unui personaj de socrul lui. Într-o poezie de G. Vieru, PRIMA şi A TREIA realizează antiteza dintre vîrste. Pentru noi, A DOUA şi A TREIA alcătuiesc un obiect simbolic. Care este el?

Raspuns: Marţişorul.

Comentarii (2) Vizualizari: 6302

Citeste mai departe...
 
Inca o doza...
Evaluare Utilizator: / 3

În sec. XIX, în a II-a ½ a anilor *80, au apărut oameni, care intrau îm farmacia lui Jacob din statul Georgia şi rugau să li se dea o doză. Deşi nici atunci drogurile nu erau privite cu ochi buni, aceştia erau deserviţi fără ezitare. Astfel de clienţi au dispărut însă după 1903, cînd s-a modificat... Ce anume?

Raspuns: Reţeta Coca-Cola.

Comentarii (1) Vizualizari: 6076

Citeste mai departe...
 
Romanta fara ecou
Evaluare Utilizator: / 2

Atenţie! În întrebare ceva a fost înlocuit prin X. Acum, vă voi dicta prima strofă din poezia „Romanţă fără ecou” de I. Minulescu, din care am exclus primul vers: „(Primul vers) / Obiect cu existenţă efemeră / Te regăsesc pe-aceeşi etajeră / Pe care te-am lăsat acum un an.” Charles Beaudelaire considera că X este una dintre cele mai mari crime şi, de aceea, practic toţi oamenii sînt criminali. Gravitatea respectivei crime o explica prin faptul că aceasta nu poate fi comisă decît în complicitate cu cineva. În primul vers al strofei pe care v-aţi notat-o, X apare alături de metafora care îi accentuează miniaturitatea şi fragilitatea, şi, în acelaşi timp, inutilitatea. Reproduceţi acest vers.

Raspuns: „Iubire, bibelou de porţelan”.

Comentarii (1) Vizualizari: 8279

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 91 92 93 94 95 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 921 - 930 din 943
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat