Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Irina Breahna
de Irina Breahna
Hitul anilor 50
Evaluare Utilizator: / 1

Ştiaţi că...pianului i se spunea, acum un veac – clavir, tobei mici – August-cel-prost, talentul purta câteodată denumirea de panaş, iar orchestra simfonică era numită adeseori astfel. Găsiţi cum era dezmierdată ea, dacă, aceasta este şi denumirea unui mare hit al anilor 50, un sinonim pentru amestecătură sau potpuriu, cât şi o aromă apreciată mult de copii. 

Raspuns: Tutti-Frutti

Comenteaza primul Vizualizari: 5120

Citeste mai departe...
 
Etapele epuizarii nervoase
Evaluare Utilizator: / 1

Atenţie! Etapele epuizării nervoase, în ordine descrescătoare:

§          a 5-a: limita extremă a fost atinsă

§          a 4-a: criza§          a 3-a: stadiul cronic

§          a 2-a: lipsa „carburanţilor” – apar primele simptome ale epuizării

§          1-a: Novicele este plin de energie şi de entuziasm.

Dar cum este numită metaforic această primă etapă a epuizării nervoase a celora care exagerează în dragostea lor pentru activitatea profesională ? 

Raspuns: Luna de miere

Comenteaza primul Vizualizari: 5387

Citeste mai departe...
 
Transformarea lumii
Evaluare Utilizator: / 2

Medic, revoluţionar, preşedinte al băncii naţionale, unul dintre directorii institutului naţional al reformei agrare, ministru al industriei, scriitor, teoretician, filosof şi aventurier profesional, EL era considerat de J.P. Sartre drept „cea mai desăvârşită fiinţă umană a secolului nostru”. Dacă v-aţi dat seama despre cine este vorba, veţi putea uşor reconstitui sloganul în engleză de pe un afiş ce ne îndeamnă să transformăm lumea. 

Raspuns:CHENGE THE WORLD

Comenteaza primul Vizualizari: 4842

Citeste mai departe...
 
Eroina nobila
Evaluare Utilizator: / 2

Viaţa ei a inspirat numeroase adaptări literare şi cinematografice. Deşi, începând cu 1614 ea începe să se numească Rebeca Rolfe, totuşi noi o cunoaştem sub un alt nume care vine oarecum în contradicţie cu viziunea idealizată pe care o avem despre ea. Printre numeroşii săi descendenţi se numără şi soţia lui Woodrow Wilson, Edith Wilson, deşi nu cred ca aceasta din urmă s-a mândrit cu astfel de origini, pe care le-am putea numi, totuşi,  într-un anumit context cultural, chiar nobile. Cine este ea?  

Raspuns: Pocahontas

Comentarii (1) Vizualizari: 5632

Citeste mai departe...
 
Formula celebra
Evaluare Utilizator: / 2

Într-un tratat medieval, semnat de un oarecare N. Cholières, aceasta era definită prin formula următoare „...trei lungi, trei scurte, trei albe, trei roşii, trei negre, trei mici, trei mari, trei strâmte, trei late, trei subţiri”. Azi, care este cea mai răspândită formulă pentru definirea acesteia? 

Raspuns: 90-60-90  

Comentarii (1) Vizualizari: 4493

Citeste mai departe...
 
Cartea simpla
Evaluare Utilizator: / 0

În 1735 apare cartea lui Francesco Algarotti, care reprezenta o versiune simplificată a opticii lui Newton. În scurt timp aceasta devine una dintre cele mai populare explicaţii ale fizicii newtoniene. Dar cui era adresată, conform titlului, această carte? 

Raspuns: Cartea lui Francesco Algarotti se numea „Newtonianismo per le dame”.

Comentarii (1) Vizualizari: 4659

Citeste mai departe...
 
Membrii sectei
Evaluare Utilizator: / 1

Acest cuvânt provine din limba arabă, făcând parte din familia cuvântului hachich, cânepă, şi a derivatului său hachichia, băutor de cânepă, nume dat, în special în secolul XI, membrilor sectei Bătrânul de pe munte, şeful căreia le inducea un comportament fanatic discipolilor săi, făcându-i să bea hachich, sub influenţa acestui drog, aceştia omorând adesea căpeteniile creştine sau musulmane. Despre ce cuvânt, existent şi în limba română, este vorba ? 

Raspuns: Asasin

Comenteaza primul Vizualizari: 4700

Citeste mai departe...
 
Doua atitudini
Evaluare Utilizator: / 1

Creaţia capitală a lui J. Joyce, „Ulysse”, reprezintă o versiune modernă, parodică a epopeii lui Homer, „Odiseea”, structura romanului repetând-o pe cea a Odiseii, fiecărui capitol din „Ulysse”corespunzându-i un episod al epopeii. Cărui episod al Odiseii îi corespunde, prin urmare, fragmentul în care sunt descrise ezitările tânărului Stephen Dedalus care are de ales între două posibile atitudini intelectuale, fie raţionalismul, pus de comentatori sub semnul lui Aristotel, care i-a dominat de altminteri gândurile şi în episodul Proteus, fie subiectivismul şi idealismul romantic, prin care personajul fusese definit în „Portret al artistului din tinereţe”.  

Raspuns: Ezitarea între două posibilităţi corespunde episodului Schylla şi Charibda.

Comenteaza primul Vizualizari: 4566

Citeste mai departe...
 
Neptuniu
Evaluare Utilizator: / 2

Elementele chimice ale sistemului periodic au fost numite de-a lungul secolelor fie în cinstea unor savanţi remarcabili ca Mendeleev, Fermi, Einstein, fie după locul unde au fost descoperite sau sintetizate, fie în cinstea unor personaje mitologice care se asociau cu proprietăţile lor. Care a fost însă logica savanţilor Edwin Mcmillan şi Philip Abelson care au numit elementul cu numărul 93, descoperit de ei în 1940, anume neptuniu.  

Raspuns: În tabelul periodic ca şi in sistemul solar, Neptun se afla dupa Uranus. Elementul 94 avea sa se numească plutoniu

Comenteaza primul Vizualizari: 4943

Citeste mai departe...
 
Numele victoriei
Evaluare Utilizator: / 2

Deşi uneori, ea poate fi desemnată cu un termen ce derivă de la numele lui Leonhart Fuchs, totuşi este mai cunoscută cu numele pe care vopsitorii francezi i l-au dat în urma victoriei armatelor franco-sarde contra austriecilor la 4 iunie 1859 lângă un oraş din nordul Italiei. Nu vă cer să-mi spuneţi care este această denumire mai răspândită, ci să-mi numiţi celebră abrevierea din care ea face parte. 

Raspuns: Obţinută în 1858, fucsina (după denumirea unei flori, numită după Leonhart Fuchs) este redenumită magenta în anul următor de către vopsitorii francezi după victoria trupelor lor asupra italienilor în bătălia de la Magenta. Abrevierea CMYK.

Comenteaza primul Vizualizari: 4677

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 21 - 30 din 39
Advertisement

On-line

Avem 4 vizitatori online

Meniu Campionat