Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Irina Breahna
de Irina Breahna
Cea deosebit de fericita
Evaluare Utilizator: / 1

Casandra, Maria, Elena, Viole, Geraldina, Laura, contele de Southampton (după unii). Continuaţi şirul cu cea mai celebră dintre ei, care se pare că era şi deosebit de fericită.  

Raspuns: Beatrice

Comenteaza primul Vizualizari: 4215

Citeste mai departe...
 
Profetul national
Evaluare Utilizator: / 0

Romanul scriitorului italian Giovanni Papini, „Gog”, povesteşte istoria unui miliardar care pentru a mai scăpa de plictiseală călătoreşte prin lume şi face cunoştinţă cu persoanele remarcabile ale epocii sale. În cadrul unei astfel de întălniri, interlocutorul său va face următoarea observaţie : „Anglia are, în secţia „literatură”, alţi trei slujbaşi. Un bard naţional, care este Kipling; un clovn naţional care e Shaw, un profet naţional, care sunt eu.” Cine se definea drept profet naţional? 

Raspuns: H. G. Wells se definea drept profetul naţional al literaturii engleze.

Comenteaza primul Vizualizari: 3459

Citeste mai departe...
 
Profesia
Evaluare Utilizator: / 1

În Cartagina unde convieţuiau reprezentanţii a peste 60 de etnii, cei care practicau această profesie erau scutiţi de orice fel de impozite şi corvoade. Pentru a se distinge, ei se rădeau pe cap şi aveau tatuat un papagal, care putea avea aripile fie strânse, fie desfăcute, în dependenţă de cunoştinţele lor. Despre reprezentanţii cărei profesii este vorba? 

Raspuns: Traducătorii

Comenteaza primul Vizualizari: 3440

Citeste mai departe...
 
Cuvintele istorice
Evaluare Utilizator: / 0

La 10 martie 1876 un oarecare X adresa următoarele cuvinte care au devenit istorice : „D-le Watson, vino aici, am nevoie de dumneata”. Numiţi-l pe X. 

Raspuns: Bell

Comenteaza primul Vizualizari: 3903

Citeste mai departe...
 
Schimbarea radicala
Evaluare Utilizator: / 2

Din 1960 şi până în 1983, acesta era definit ca fiind un anumit multiplu al lungimii de undă a radiaţiei emise de atomul de kripton la încălzire. În raport cu ce este redefinit acesta începând cu 1983 daca se ştie că pentru a obţine unul, trebuie să împărţim 9 192 637 770 de oscilaţii ale microundelor emise de atomul încalzit de cesiu la 299 792 458.

Raspuns: Din 1983, metrul este definit drept distanţa parcursă de lumină în 1/299 792 458 secunde.

Comenteaza primul Vizualizari: 3494

Citeste mai departe...
 
Meterthaleuerurpocal
Evaluare Utilizator: / 1

Meterthaleuerurpocal. Acesta este un exemplu de procedeu mnemotehnic pe care colegii mei şi eu, îl utilizam în liceu pentru a evita să învăţăm pe de rost o anumită listă. Ce conţinea această listă şi care dintre elementele ei a fost omis din acest şir.  

Raspuns: Clio

Comenteaza primul Vizualizari: 3822

Citeste mai departe...
 
Jucaria viitorului
Evaluare Utilizator: / 1

După păpuşile gonflabile, iată o nouă invenţie care îi va bucura în special pe copiii din viitor, uneori şi pe cei din prezent, cum a fost cazul în iarna lui 2007 în Moldova, şi va face posibilă respectarea unei tradiţii chiar atunci când condiţiile obiective nu o vor mai permite. Deşi cu un mic neajuns : invenţia are deja incorporate unele elemente care în condiţii obişnuite fac obiectul unor căutări asidue şi provoacă mult haz. Despre ce invenţie este vorba?   

Raspuns: Babă de zăpadă gonflabilă

Comentarii (1) Vizualizari: 3844

Citeste mai departe...
 
Cerinta femeilor
Evaluare Utilizator: / 2

Invocând egalitatea sexelor drept justificare, un grup de femei dintr-o localitate din nordul Spaniei a înaintat o cerere în care propuneau o alternativă „feminină” unei practici foarte populare în această localitate, la care pot participa toţi doritorii, deşi este populară în special printre bărbaţi. În ce consta cererea femeilor?

 

Raspuns: Femeile doreau să alerge înaintea vacilor

Comentarii (1) Vizualizari: 4004

Citeste mai departe...
 
Ansamblul arhitectural
Evaluare Utilizator: / 1

Primul, de porfir roşu, deosebit de impunător, se află într-o clădire construită la finele secolului XVII în unul dintre cele mai vizitate oraşe ale lumii şi conţine alte şase, amplasate unele în altele după cum urmează : unul de fier alb, unul de mahon, două de plumb, unul de abanos şi unul de stejar. Dacă v-aţi dat seama ce sunt acestea, răspundeţi la întrebarea : Pentru cine sau ce la 10 iunie 1840 s-a ordonat elaborarea acestui ansamblu. 

Raspuns: Pentru cadavrul lui Napoleon.

Comenteaza primul Vizualizari: 3645

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 31 - 39 din 39
Advertisement

On-line

Meniu Campionat