Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa competitii arrow Maraton 2007 T
Maraton 2007 T
Icoanele
Evaluare Utilizator: / 4

Atentie, in intrebare au fost omise aceleasi patru litere de cateva ori. În timp ce icoanele sunt icoane ale emoţiilor, igramele sunt redarea vizibilă a stărilor sufleteşti. În timp ce icoanele sunt redări schematice, igramele sunt redări complexe, sunt adevărate mostre de suflet care transmit un mesaj aproape complet. În timp ce icoanele sunt privite doar cu coada ochiului, igramele trebuie observate cu atenţie şi contemplate pentru a fi înţelese. Care patru litere au fost omise de cateva ori in textul de mai sus? 

Raspuns : Emot-

Comenteaza primul Vizualizari: 8443

Citeste mai departe...
 
Cu gandul la Andora
Evaluare Utilizator: / 1
Atentie, in intrebare un cuvant este inlocuit. Saptamana trecuta echipa de fotbal a Rusiei a jucat un meci de calificare pentru Euro2008 in compania selectionatei Andorei. Rusii, pe langa victoria in meciul cu Andora, mai aveau nevoie si de infrangerea Angliei in meciul de acasa impotriva Croatiei. Astfel, pe parcursul meciului cu Andora, jucatorii rusi primeau informatii despre desfasurarea partidei Anglia-Croatia. Dupa meci, explicand de ce Rusia a invins doar cu 1-0 echipa Andorei, fostul fotbalist rus Alexandr Mostovoi a folosit o metafora spunand ca e dificil sa joci fotbal purtand ceasuri. Ce cuvant a fost inlocuit in textul intrebarii prin ceasuri?  

 

Raspuns: Casti

Comenteaza primul Vizualizari: 5265

Citeste mai departe...
 
Site-ul japonez
Evaluare Utilizator: / 4

In engleza exista doar patru cuvinte care au aceasta caracteristica. Daca o sa va dati seama ce informatie se contine pe site-ul rusesc indicat, o sa ne scrieti cum se numeste site-ul japonez dedicat unei opere aparute in 1926.

www.anec.ru 

www._____.jp 

Raspuns: turan

Comenteaza primul Vizualizari: 5807

Citeste mai departe...
 
Italianul din Chisinau
Evaluare Utilizator: / 0

El s-a nascut in 1949 intr-un sat din judetul Chisinau. Intr-un interviu, el povestea ca jurnalistii rusi ii pronuntau numele gratiind un „o” la final, facand referire la un italian nascut cu 11 ani mai devreme la Milano. Scrieti numele de familie ale ambilor. 

Raspuns: Suruceanu, Celentano

Comenteaza primul Vizualizari: 5154

Citeste mai departe...
 
Cea care a supravietuit datorita unui cuvant
Evaluare Utilizator: / 0

Conform unei statistici, EA este corecta in 31% din cazuri. Intre 1965 si 1993, ea a supravietuit doar datorita unui cuvant si a derivatelor sale. Scrieti-o. 

Raspuns: „â”

Comenteaza primul Vizualizari: 5166

Citeste mai departe...
 
Epitete atribuite
Evaluare Utilizator: / 2

Iata doua fragmente dintr-o carte care a fost foarte des citata la lectiile de istorie: "La ei, trîndavia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trai de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viata". "Dar unirea lor e cu neputinta si nu-i chip sa se înfaptuiasca, de aceea sunt ei slabi". Atentie, intrebarea, care doua epitete sunt cel mai des atribuite unora dintre ei? 

Raspuns: viteji si drepti.

Comenteaza primul Vizualizari: 5932

Citeste mai departe...
 
Limba de lemn
Evaluare Utilizator: / 0

Intr-o emisiune dedicata modalitatatii de a spune cît mai puţin cu cît mai multe cuvinte, cunoscuta sub denumirea de limba de lemn, autorul emisiunii, George Pruteanu, tinea in maini ceea ce a vazut lumina lumii in anul 1949. Dar ce anume? 

Raspuns: Romanul “1984” de George Orwell

Comenteaza primul Vizualizari: 5066

Citeste mai departe...
 
Stabilirea lunii
Evaluare Utilizator: / 0

Istoricii nu sunt unanimi despre data cand s-a intamplat acest lucru. In privinţa anului se stie doar că variaţiile nu depăşesc marja a 4-5 ani, între al 748-lea de la fundarea Romei şi al 752-lea. Cît despre lună, însă, certurile erudiţilor sunt mult mai aprige; un cercetător susţine că luna nu putea fi cea acceptata astazi, pentru că ar fi mult prea frig în acea perioadă pentru ca oamenii anumitei profesii să-şi petreacă noaptea cu sub cerul liber. Atentie intrebarea, despre ce profesie este vorba? 

Raspuns: Pastori

Comenteaza primul Vizualizari: 5102

Citeste mai departe...
 
Schitele
Evaluare Utilizator: / 0
Schite similare a facut probabil la timpul sau si persoana din poza alaturata. Scrieti numele lui.

 

Active Image 

Raspuns: Fibonacci

Comenteaza primul Vizualizari: 5370

Citeste mai departe...
 
Orasul insangerat
Evaluare Utilizator: / 0

Se spune că, în urma unei bătălii crîncene dintre moldoveni şi turci, ce s-a dus în valea satului, se vărsă atîta sînge, încît acesta ajungea pînă la glezna cailor, de aici şi denumirea acestui oras. Atentie, intrebarea – in ce sector se afla acest oras? 

Raspuns: Botanica

Comenteaza primul Vizualizari: 5051

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 10 din 50
Advertisement

On-line

Meniu Campionat