Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa competitii arrow Maraton 2007 T
Maraton 2007 T
Noul minister
Evaluare Utilizator: / 0

In 1934 din subdiviziunile Ministerului de Interne au fost inlaturate scoala politica superioara si cenzura, din Ministerul de Externe au fost suprimate serviciile de stiri si targuri, din competentele Ministerului Comunicatiilor a fost inlaturat radioul, iar Ministerului Educatiei i s-a luat departamentul pentru arte. Toate aceste directii au intrat sub controlul unui nou minister. Dar cine era in fruntea acelui minister? 

Raspuns: Goebbels

Comenteaza primul Vizualizari: 3547

 
Vocea slaba
Evaluare Utilizator: / 0

Atentie, in intrebare a fost facuta o modificare. Eroii cartii “Alta lume sau Tarile si Imperiile Lunii” de Cyrano de Bergerac au cu totii VOCEA SLABA pentru ca, citez : “VOCEA SLABA este semnul nobilitatii, respectului si a bunelor maniere”. Daca o sa va dati seama ce a fost inlocuit prin VOCEA SLABA, o sa ne raspundeti cum se numea cel mai vestit detinator al unei VOCI SLABE nascut in Toscana in prima jumatate a anilor 80 ai secolului XIX. 

Raspuns: Pinocchio

Comenteaza primul Vizualizari: 3640

 
Locul ei
Evaluare Utilizator: / 0

Unul dintre numele ei o face aproape jucatoare. Ea a fost in baia regelui Francisc I si trei ani a petrecut in dormitorul lui Napoleon. Insa dupa ce Napoleon a devenit imperator, ea s-a intors. S-a intors unde – numiti locul exact? 

Raspuns: Louvre

Comenteaza primul Vizualizari: 3981

 
Barbatii care povestesc istorii vesele
Evaluare Utilizator: / 0

Cum suna in romana cuvantul japonez cu care in secolul XVII erau numiti actorii barbatii care povesteau istorii vesele? 

Raspuns: Geisha

Comenteaza primul Vizualizari: 4240

 
Procesul complex
Evaluare Utilizator: / 0

Acest proces cu participarea unei persoane princiare va este cunoscut din copilarie. In Versailles, in timpul lui Louis al XIV acest proces avea loc in fiecare zi si era transformat intr-o adevarata ceremonie, compusa din doua parti : mica si mare. Ceremonia incepea cu cuvintele «e timpul !», iar in incaperea unde ea avea loc se adunau pana la o suta de oameni. Dar in ce incapere se desfasura ceremonia respectiva? 

Raspuns: Dormitorul imparatului

Comenteaza primul Vizualizari: 3507

Citeste mai departe...
 
Obiceiul de le Cologne
Evaluare Utilizator: / 0

In anii 30 ai secolului XX organizatorii carnavalului din Cologne au trebuit sa renunte la anumite obiceiuri populare de cateva secole. Cauza era faptul ca, in conformitate cu indicatiile partidului nazist, rolul dansatoarelor “Marichen” trebuia sa fie jucat de un anumit grup de oameni, altul decat de obicei. Dar cine juca rolul dansatoarelor pana atunci ? 

Raspuns : Barbatii

Comenteaza primul Vizualizari: 3498

Citeste mai departe...
 
Furnicarul
Evaluare Utilizator: / 1

Intr-o lume creata de Terry Pratchett a fost inventata inteligenta artificiala, la baza careia statea un furnicar acoperit cu un capac din sticla, de care erau unite mai multe aparate periferice. Pe capacul de sticla era o inscriptie din doua cuvinte: “Furnicar (spatiu)”. Scrieti al doilea cuvant in limba engleza. 

Raspuns: Inside

Comenteaza primul Vizualizari: 3798

 
Modelele doamnei de Briz
Evaluare Utilizator: / 0

O anumita frantuzoaica, Madame de Briz, si-a lasat intreaga mostenire, 125 000 de franci, pentru ca la  Paris ele sa fie imbracate intotdeauna dupa ultimul racnet al modei. Testamentul ei era insa foarte difícil de indeplinit anul imprejur. Pe cine dorea sa imbrace Madame de Briz? 

Raspuns: Babele de zapada.

Comenteaza primul Vizualizari: 3882

 
Boala lui Renault
Evaluare Utilizator: / 0

Cele mai reusite masini ale lui Louis Renault erau masinile decapotabile. Explicatia a fost gasita de cercetatori atunci cand au consultat fisa medicala a acestuia. Atentie, intrebarea – ce diagnoza a fost gasita in aceasta fisa ? 

Raspuns : Claustrofobie

Comenteaza primul Vizualizari: 3830

 
Utilizarea incorecta a fotografiei
Evaluare Utilizator: / 0

O curte de judecata pariziana in ianuarie 2006 a amedat compania “Custom diffusion”, care produce tricouri, cu 65 mii de euro pentru utilizarea incorecta a unei fotografii facute de cubanezul Alberto Corda in martie 1960. Dar cine e reprezentat pe fotografie? 

Raspuns: Che Guevara

Comenteaza primul Vizualizari: 4058

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 31 - 40 din 50
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat