Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa competitii arrow Maraton 2007 T
Maraton 2007 T
Tabla comestibila
Evaluare Utilizator: / 0

Unul din camarazii bravului soldat Svejk, Hodounskii, povesteste ca la inceputul razboiului soldatii primeau provizii foarte bogate. Astfel, in timpul liber, ei faceau din bucati de carne de gasca figurile pentru jocul de dame. Dar ce utilizau soldatii in calitate de tabla de joc? 

Raspuns : Ciocolata

Comenteaza primul Vizualizari: 3676

Citeste mai departe...
 
Lada cu usita
Evaluare Utilizator: / 0

Atentie, in intrebare a fost facuta o modificare de o litera. In primavara anului 1972 la Brussel a fost prezentata o noua inventie – o lada cu o usita. Usita a fost adaugata pentru comoditatea oamenilor bolnavi sau batrani care au probleme de a intra in lazile obisnuite. Spuneti cel mai vestit cuvant care a fost spus de un om la scurt timp dupa cea a iesit din ea. 

Raspuns : Eurica!

Comenteaza primul Vizualizari: 3894

Citeste mai departe...
 
Sufletul femeii
Evaluare Utilizator: / 0

Un proverb japonez spune ca EA este sufletul femeii, la fel cum sabia este sufletul samuraiului. Nu multi au reusit sa treaca de cealalta parte a ei. Se cunoaste un caz, descris in anul 1871, cand o persoana a reusit totusi acest lucru. Ce nume avea aceasta persoana? 

Raspuns: Alice

Comenteaza primul Vizualizari: 4057

Citeste mai departe...
 
Examenele de manuit
Evaluare Utilizator: / 0

Conform standardelor anilor 1562, lungimea lor trebuie sa fie 11.4 metri, latimea – 1.4 metri, iar culoarea neagra. Daca vreti sa le manuiti, trebuie sa treceti cursuri de noua luni de zile si trei examene. Primul va consta in propriu zis manuirea lor, al doilea – examen de limba straina si un al treilea examen, de istorie a unui oras. Al carui oras ? 

Raspuns : Venetia

Comenteaza primul Vizualizari: 3489

 
Punctele albe
Evaluare Utilizator: / 0

Lucrand asupra unuia dintre tablourile sale, Vincent van Gogh scria surorii sale: “lucrarea nu consta doar intr-un sir de puncte albe pe fundal albastru inchis”. In scrisorile mai tarzii, in care pictorul descrie tabloul finisat, el comenteaza culorile delicat palide si nuantele roz pe fundalul verzui. In aceasta scrisoare se mentioneaza un mamifer destul de masiv. Numiti acest mamifer utilizand doar 4 litere. 

Raspuns: Ursa

Comenteaza primul Vizualizari: 3514

 
Sabia lui Damocles
Evaluare Utilizator: / 0

Atentie, in intrebare a fost facuta o modificare. Sonetele, in care gandurile trebuie neaparat expuse in exact 14 randuri, erau asemuite de Voltaire cu sabia lui Damocles. Denumirea carui film a fost mascata in intrebare prin expresia sabia lui Damocles ? 

Raspuns: Patul lui Procust

Comenteaza primul Vizualizari: 3944

 
Vino dupa mine!
Evaluare Utilizator: / 0

O legenda medievala italiana spune ca preotii catolici au refuzat sa plateasca arhitectului pentru lucrul efectuat, pentru ca adica lucrarea a fost bisericeasa, de aceea cea mai buna rasplata va fi mandria si mila Dumnezeiasca. Atunci arhitectul, suparat, i-a spus lucrarii: “Vino dupa mine!” si s-a intamplat o minune. Dar in ce oras a avut loc aceasta istorie? 

Raspuns: Pisa

Comenteaza primul Vizualizari: 3622

 
Langa inima si sub mana
Evaluare Utilizator: / 0

Conform unei legende ucrainene, alegerea ACESTEIA a fost decisa astfel: sub inima si langa mana. Dar cum s-a numit cea care trebuia sa fie langa inima si sub mana? 

Raspuns: Eva

Comenteaza primul Vizualizari: 3554

Citeste mai departe...
 
Spiritul de la fundul vartejului
Evaluare Utilizator: / 0

Conform unei versiuni, ACESTA era un gigantic vartej de apa la fundul caruia locuia un spirit rau. In acest loc se aduceau jertfe omenesti. Insa unul dintre cei adusi jertfa s-a legat cu o funie, a ucis spiritul si cu ajutorul funiei s-a ridicat inapoi la suprafata. Dar cum se numea spiritul? 

Raspuns: Minotaur

Comenteaza primul Vizualizari: 3621

 
Fiica lui Descartes
Evaluare Utilizator: / 0

Informatiile despre viata Francinei, fiicei lui Rene Descartes, sunt destul de limitate. Insa despre un anumit moment al biografiei ei cunoastem detalii exacte chiar de la insusi Rene Descartes, ceea nu se poate spune despre multi alti oameni mai cunoscuti decat Francina. Ce s-a intamplat, conform notelor lui Descartes, pe 15 octombrie 1634? 

Raspuns: A fost conceputa Francina

Comenteaza primul Vizualizari: 3748

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 41 - 50 din 50
Advertisement

On-line

Meniu Campionat