Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei 10 lei
ale echipei 10 lei
Evenimentul din 1805
Evaluare Utilizator: / 1

In ziua de azi poti sa-i vezi pe soldatii marinei britanice purtind o lenta neagra la brat. Acest fapt se datoreaza unui eveniment intimplat pe 21 octombrie 1805. Ce a avut loc in ziua aceea? 

Raspuns: A murit Horatio Nelson. Batalia de la Trafalgar.

Comentarii (1) Vizualizari: 5526

Citeste mai departe...
 
Dictatorul original
Evaluare Utilizator: / 0

Unul din cei mai originali dictatori din secolul 20 a venit la putere in 1991. A redenumit in tara sa o multime de lucruri in cinstea sa:  aeroport, oras, strazi, luna ianuarie. O alta luna a anului a numit-o in cinstea mamei sale. Ciar si unui meteorit care a cazut in tara sa in 1998 i-a pus numele sau. Imaginea lui apare pe fiecare sticla de vodka, ca emblema la canalele TV de stat. A murit in 2006. Numitzi tara. 

Raspuns: Turkmenistan.

Comenteaza primul Vizualizari: 5769

Citeste mai departe...
 
Internationalul
Evaluare Utilizator: / 0

X a câştigat de 10 ori campionatul naţional cu Steaua, fiind singurul jucător român cu o asemenea performanţă. În 1990 a plecat în străinatate, evoluând în Italia, la Fiorentina, apoi în Spania, la Oviedo. După câţiva ani a revenit la Steaua, încheindu-şi activitatea de fotbalist la F.C.Naţional Bucureşti. Cel mai important gol din cariera sa a fost cel din finala Cupei Campionilor din 1986, dintre Steaua şi FC Barcelona, când a marcat primul penalty dintre cele două care au adus victoria echipei Steaua. Nu va cerem sa-l numiti, dar sa spuneti care sint ultimele 2 echipe pe care le-a antrenat. 

Raspuns: UTA Arad , Steaua Bucuresti.

Comenteaza primul Vizualizari: 6007

Citeste mai departe...
 
Tara de pe steag
Evaluare Utilizator: / 0

X  este unica tara, care este desenata pe steagul sau. Numiti tara. 

Raspuns: Cipru

Comenteaza primul Vizualizari: 5657

Citeste mai departe...
 
Problema celor 3 becuri
Evaluare Utilizator: / 3

Problema: Intr-un subsol fara geamuri sint 3 becuri, fiecare avind propriul intrerupator care se afla la etajul 1 . Cum se poate de aflat, care intrerupator carui bec apartine, coborindu-ne in subsol doar o singura data. Note: lumina o putem vedea aflindu-ne doar in subsol. Raspunsuri gen chemam electricul, cerem ajutorul altei persoane, si alte elemente ajutatoare nu se accepta. 

Raspuns: Aprindem 2 becuri, asteptam  citeva  minute ca becurile sa se incalzeasca, apoi stingem un bec.

Comenteaza primul Vizualizari: 5968

Citeste mai departe...
 
Pentru amatorii de bere
Evaluare Utilizator: / 0

Aceasta intrebare va fi una usoara pentru amatorii de bere. Exista numeroase expresii in privinta ei, de genul de ce berea e mai buna decat o fata, asemanarea dintre bere si soacra,  printre care si: „ Berea este X..., Dar nu-mi amintesc Y”. Ce cuvinte am inlocuit cu X si Y daca ele sint antonime. 

Raspuns: X – raspuns, Y - intrebare.

Comenteaza primul Vizualizari: 5669

Citeste mai departe...
 
Paradisul
Evaluare Utilizator: / 0

Red Light District, Coffee Shop-uri, flori, canale, halbe de bere, terase la malul apei, muzee, mori de vant, biciclete, brandy, “roti” de cascaval, hidrobiciclete, vaporase, cluburi, dans, parcuri, gradini… iata doar cateva dintre cuvintele-cheie care caracterizeaza aceasta capitala a unei lumi lipsite de prejudecati, care ramane insa frumoasa datorita unor reguli stricte si a unei supravegheri riguroase si constante. Aparent un haos, in realitate un paradis foarte bine organizat. Numiti orasul.  

Raspuns: Amsterdam.

Comenteaza primul Vizualizari: 5554

Citeste mai departe...
 
Produsul globalizat
Evaluare Utilizator: / 1

Casablanca - Maroc; envigado - Columbia;  Curitiba - Brazilia;  Moscova – Rusia; Nashik – India. Ce le uneste pe toate aceste orase daca ceea ce ele produc si vind a avut un succes considerabil incepind cu 2006 ... in rindurile celor cu venituri medii in Europa de est, Europa centrala, Franta, Rusia. Numiti produsul. 

Raspuns: Dacia Logan.

Comenteaza primul Vizualizari: 5924

Citeste mai departe...
 
Momentele memorabile
Evaluare Utilizator: / 0

Multi dintre noi isi amintesc de clipele frumoase petrecute in scoala, incepand cu primul sunet, terminind cu balul de absolvire. Urmeaza o fraza din amintirile unui absolvent : „ Eu tin minte cum mama ma aducea de manuta in clasa intai... ,si cum tata ma ducea ... ." Unde si cind il ducea tata? 

Raspuns: ma aducea acasa dupa balul de absolvire.

Comenteaza primul Vizualizari: 5545

Citeste mai departe...
 
Casa de piatra
Evaluare Utilizator: / 0

Aceasta tara si-a capatat independenta de Marea Britanie in 1980, iar pana atunci era cunoscuta ca Rhodesia si a primit un nou nume care inseamna “Casa de piatra”. Ea are o fauna variata si in aceasta se afla o bine cunoscuta cascada. Numiti aceasta tara daca cu totii ii cunoashtem denumirea actuala. 

Raspuns: Zimbabwe

Comenteaza primul Vizualizari: 5885

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 11 - 20 din 48
Advertisement

On-line

Meniu Campionat