Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE


Quizul de winneri
Pe YouTube / CMJI
În zilele de vineri
de la 19:30

 

Formulare

 

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare intelepciune. ( Cicero )
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 14902
Stiri: 2604
Linkuri: 14
Vizitatori: 26692817

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Campionatul XXXV Etapa 3
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Data: 3 noiembrie 2019
Ora: sosirea echipelor - de la 14:30, prima întrebare la 15:00.
Orașe participante: Chișinău, Anenii Noi, Timișoara, Cluj.
Locație în Chișinău: Institutul Național de Cercetări Economice (sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45).
Organizatori: WTH (responsabili de etapă), Intel și Full House.

Componențele grupurilor:
SL: 10 Lei, LAREME, WTH, SER, Asachi, H5N1, Maktub.
Ligă: Acord, Bifidoc, Intel, Moon Power, Prințese și Supermăni, PlusMinus, Squadra, 2+2, Full House, Ad Astra, Semizeițele, WeMen, Ku Kuc Clan, Geronimo, Racheta, Deceluși, Alcașii lui Ștefan, Brain Storm, Cicada.
Alte echipe înregistrate: [...]

Echipele încă mai pot fi înregistrate AICI

Fișe pentru evidența rezultatelor / afișare pe ecran (în curând).

Recomandări pentru autorii de întrebări.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 1703

  Comentarii (9)
 9 Scris de Ion-Mihai Felea, la 03-11-2019 22:23
Cel mai bine de dat lui Andrian Macari să jurizeze toate contestațiile. Eu am încredere că Andrian va respinge satisfăcător orice contestație și chiar și dacă cineva nu va fi de acord, se va uita adânc în ochii aceluia și va răsuna muzica din reclama la brânza Panda și cel care nu a fost de acord va înțelege ce trebuie de înțeles.
 8 Scris de Tim AK_47, la 03-11-2019 12:00
O, noroc Vitalie! Mă bucur că ai revenit! 
La subiect: evoluția clubului nu are nimic aici. Pur și simplu Xeroxul chiar nu se-ndoaie. Și noi am făcut fallback la această versiune spre sfârșitul minutului :roll, dar toți știam că nu se-ndoaie. Se mai întâmplă ;)
 7 Scris de Vitalie Surugiu, la 01-11-2019 17:29
Ca să fie faptul curios până la urmă cuvântul comun xerox (substantiv) și a xeroxa (verb) provine anume de la numele companiei ce producea fotocopiatoare - Xerox, iar firma și-a tras numele din substantivul comun xerografie. Nu contează forma cuvântului, dar contează care cuvânt/sens de la care a apărut. 
 
Dar, ca să fie faptul și mai curios, cuvântul comun dagherotip provine de la cuvântul propriu Daguerre, Numele inventatorului acestui dispozitiv, iar numele propriu Daguerre se pare că provine de la un cuvând comun Basc 'ager' ceea ce înseamnă visibil sau proeminent (https://www.houseofnames.com/daguerre-family-crest). 
 
Dacă să săpăm adânc cred că toate cuvintele din lume (comune sau proprii) din toate limbile lumii au apărut de la un oarecare prim-cuvânt (gen ugu-ugu, UU, au-au etc etc) spus de specia Homo Sapiens. 
 
Din analiza deciziei de contestație mi se creează impresia că întăi a fost luată decizia de a respinge contestația, după care s-a trecut la argumentare deciziei de respingere. 
 
Am vrut să spun e că sistemul nostru de analiză a contestațiilor nu poate fi, prin definiție, unul imparțial și corect, pentru că echipele care compun întrebările și organizează etapa, tot ele sunt responsabile de analiza contestațiilor. E ca și cum i-ai da unui Parlament rolul de adoptare a legilor, de impementare a lor (adică și puterea executivă) și pe deasupra și rolul de judecată. Chestia asta întotdeauna mi s-a părut o problemă serioasă și sincer, decât așa, mai bine să dizolvăm instituția de 'analiză a contestațiilor'.
 6 Scris de Andrei Lutenco, la 01-11-2019 10:48
Fapt curios: cuvîntul xerox este identic cu marca comercială Xerox care provine de la substantivul comun xerografie. 
https://www.etymonline.com/word/Xerox#etymonline_v_4909
 5 Niște comentarii
Scris de Vitalie Surugiu, la 31-10-2019 18:11
1. neted - hârtia pe care se face Xerocopiile tot e netedă 
2. Opac - Hârtia pe care se face Xerocopoole tot e opacă 
3. Unele hârtii pe care se fac xerocopiile tot pot avea o culoare nu neapărat alb de zăpadă dar și un fel de cafe-au-lait 
4. Să ne ascundem după niște citate că a fost scris poemul de nuștiu cine și nu știu cum mi se pare cu totul deplasat. Pentru asta nu trebuia să se compună o întrebare care să lase foarte mult loc de interpretare. Iar decizia de a respinge bazându-ne pe niște citate ascude de fapt nedorința și neputința de a accepta că întrebarea NU a fost compusă astfel încât să ofere un răspuns univoc și neinterpretabil. 
 
Nu sunt supărat, chiar nu mă deranjează că a fost respinsă contestația. Doar că m-am convins că clubul nu a evoluat în ultimii 4 ani (timp în care nu am jucat CUC) nicăieri. 
Promit să nu mai depun contestații :)
 4 Decizii pe contestații 2
Scris de Andrei Lutenco, la 31-10-2019 16:43
Întrebarea 36 
În poemul lui James Merrill, lacul, devenind neted și opac, de culoarea cafe-au-lait, parcă ar face un X peisajului dimprejur, care se reflectă în el. Ce cuvînt, care provine de la un nume propriu a fost înlocuit cu X? 
Răspuns: Dagherotip 
Comentariu: Lacul parcă ar face o fotografie peisajului. 
Criteriu:  
Sursă: James Merrill, The Changing Light at Sandover 
Autor: Andrei Lutenco, LAREME 
 
Turnul Negru 
Liga Timișoara 
Etapa 2 
Întrebarea 36 
 
Răspunsul echipei: xerox 
Răspunsul altor echipe: C197A - Mimează 
Shades - - 
Flej - Narcisă 
Sitzkrieg - Xerox 
Turnul Negru - Xerox 
RM - Paris 
Erudition - Pictură Picasso 
 
Considerăm că răspunsul Echipei Turnul Negru este corect, deoarece corespunde unei interpretări alternative necontradictorii din punct de vedere logic a textului întrebării. Cuvântul xerox există în limba română (https://dexonline.ro/definitie/xerox) cu sensul de a copia texte și imagini. Xerox provine de la un nume propriu - Xerox, care este renumita companie care a inventat acest tip de fotocopiator. 
 
Deciziile membrilor CC:  
Anna Chisacova (Ad Astra): Nu se accepta. 
Adjectivul "neted" face referinta la fragilitatea imaginii imprimate pe placuta de cupru (principiul dagherotipului). De asemenea, adjectivul "opac" aminteste ca este nevoie de ceva timp, ca sub actiunea bromului, fotografia sa se faca mai clara. Acestea lipsesc la "xeroxare", deci nu este corect. 
 
Sergiu Tocarciuc (Bifidoc): Respins. 
Decizia e influențată de prezența termenului "dagherotip" în operă, astfel: a accepta contestația în cazul în care paralelismul cu fotografia reprezintă interpretarea ta sau a respinge contestația în cazul în care James Merill utilizează nemijlocit termenul de "dagherotip". 
În textul menționat nu se regăsește termenul "xerox", dar există noțiunea "dagherotip". 
 
Ion Dodi (LAREME):Daca e sa ignoram faptul ca poemul in sine compara lacul cu un dagherotip, nu cu un xeros, echipa oricum pare sa fie ignorat faptul ca intrebarea numeste culoarea "cafe-au-lait", in loc sa utilizeze "cafea cu lapte", indiciu catre un raspuns cel putin in directia culturii franceze. Dagherotipurile pastrate in conditii rele capata nuante osor cafenii. 
Respins 
 
RESPINS cu 3:0
 3 Scris de Vitalie Surugiu, la 31-10-2019 15:07
Hi, 
 
Turnul Negru a depus contestație la întrebarea nr 36
 2 Scris de Vitalie Surugiu, la 31-10-2019 15:07
Hi, 
 
Turnul Negru a depus contestație la întrebarea nr 36
 1 Decizii pe contestații
Scris de Andrei Lutenco, la 31-10-2019 10:38
Prieteni,  
La etapa II au fost primite două contestații. 
Comisia de contestații, în componența Anna Chisacova (Ad Astra), Sergiu Tocarciuc (Bifidoc) și Ion Dodi (LAREME), au decis următoarele. 
1) la contestația echipei Intel: 
Ligi 
Etapa 2 
Întrebarea 1 
 
Răspunsul echipei: sms 
Întrebare: Un proiect implementat de ornitologii din Novosibirsk care urmărește deplasarea unor vulturi a avut de suferit din cauza unor cheltuieli neplanificate. De vina a fost comportamentul imprevizibil al uneia din păsări și X-ul. Răspundeți peste un minut printr-un cuvânt împrumutat ce a fost înlocuit prin X 
 
Textul contestației: 
Considerăm că răspunsul echipei respectă criteriile de acceptare a răspunsurilor formulate în întrebare. Astfel, SMS-urile erau de vină pentru creşterea cheltuielilor, luând în consideraţie preţul acestora. La fel, SMS-ul este un cuvânt împrumutat. Conform articolului 2.1.1. din Codul Jocurilor Intelectuale cu Timp Fixat, un răspuns este considerat corect dacă corespunde tuturor criteriilor de acceptare a răspunsurilor.  
Mai mult decât atât, în sursa noastră  
(https://tjournal.ru/news/122709-stepnaya-orlica-razorila-sibirskih-uchenyh-ptica-uletela-v-iran-otkuda-otpravlyala-ornitologam-dorogie-sms) 
se menţionează creşterea costurilor proiectului din cauza SMS-urilor, care erau mai scumpe în Iran. La argumentarea creşterii cheltuielilor nu se menţionează nici măcar o dată cuvântul „roaming”. 
 
Deciziile membrilor CC: 
Anna Chisacova (Ad Astra): Conform sursei oferite de echipa "Intel" si criteriilor de evaluare, raspunsul "SMS" este valabil. 
Acceptată. 
 
Sergiu Tocarciuc (Bifidoc):  
Argumentare: 
În textul întrebării se face referință clară la "cheltuieli neplanificate" care au fost generate de tarifele din roaming, indiferent de serviciul utilizat: sms, date mobile, apeluri; în acest context putem zice că varianta propusă de echipa Intel este una care nu se incadrează în logica întrebării, întrucât sms-urile transmise în rețeaua operatorului din țara de origine nu genereazā "cheltuieli neplanificate". SMS nu reprezintă un cuvânt împrumutat ci un acronim şi nu se regăseşte în dex. Roaming se regăseşte în dex şi reprezintă un cuvânt împrumutat. 
Decizie: A respinge contestația 
 
Ion Dodi (LAREME): In textul intrebarii se vorbea de cheltuieli neprevazute. SMS-urile, in sine, erau prevazute in costurile initiale. Ceea ce nu fusese prevazut, si ceea ce marise costurile a fost zborul vulturului in Iran - roamingul. Astfel, consider ca raspunsul echipei corespunde tuturor conditiilor mentionate in intrebarea, in afara de una, ceea ce face raspunsul echipei gresit.  
Respins 
 
RESPINS CU 2:1

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 2 ani, 5 luni in urma
 • Octav : Hai
 • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
 • Octav : Vitalie, mai treci :)
 • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
 • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
 • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
 • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
 • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
 • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
 • Octav : Formularul - «link»
 • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
 • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
 • Octav : Am actualizat statisticile.
 • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
 • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
 • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
 • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
 • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
 • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
 • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
 • Liosha : contestatii
 • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
 • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
 • Zeleni : slogan logo
 • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
 • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
 • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
 • Octav : Noroc!
 • Scarlet : hey, Salut la toti:)
 • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Ultimele comentarii

Cupa Lingvistică 20...
După mult timp, am actua...
01/09/20 10:59 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Tabara de Toamna de ...
Am amânat organizarea Ta...
31/07/20 17:23 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Adunarea Generala CM...
Reminder pentru membrii C...
28/06/20 15:02 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Adunarea Generala CM...
IMPORTANT! Pentru că l...
21/06/20 19:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Rating CUC 2020
1. A fost trecută statis...
11/02/20 11:42 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10