Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Echipe arrow GS
GS PDF
Evaluare Utilizator: / 57
SlabExcelent 

Membrii echipei pe site

Echipa evolueaza in

Liga

 Cupa Nuri 2007Sezonul VII.09 la Erudit Cafe

Evolutia randamentului in timp

Evolutia echipei GS

PARTICIPARI
Campionat

7

Superliga

2

Liga

4

Cupe

26

STATISTICI
Intrebari jucate in 2009

854

Raspunsuri in 2009

226

Randament in 2009

26,46

Intrebari jucate total

3319

Raspunsuri total

1054

Randament total

31,76

Rating (sf. 2009)

20,54

Loc in rating (sf. 2009)

16

Ultima actualizare: 31/03/2010

P  A  L  M  A  R  E  S
Tipul CompetitieiTipul SubcompetitieiDenumirea SubcompetitieiLocul
CampionatLigaLiga B 2006 toamna1
CampionatLigaLiga B 2008 toamna2
CampionatLigaLiga A 2009 toamna2
CampionatLigaLiga A 2009 primavara3
CampionatDivizieDivizia A 2006 primavara1
Sezonul de VaraCupa DeschisaCupa Nuri 20071
Sezonul de VaraCupa DeschisaCupa Acord 20072

 

Active Image

GS reprezintă una dintre cele mai vechi echipe încă active din club, aflată în prezent la cea de-a treia generaţie. Cu un parcurs oscilant de-a lungul timpului GS a reuşit şi performanţe deosebite, dar spre deosebire de alte echipe nu a dus niciodată o politică de atragere a unor super-jucători pentru a obţine rezultate bune, şi se mândreşte cu acest fapt.

2005 decembrie – „protoistoria echipei GS”. Câţiva membri ai viitoarei echipe GS îşi fac debutul în CUC, la cupa liceelor cu echipa „Moş Crăciun” de la Prometeu. Ei reuşesc să ocupe un loc de frunte şi planifică să mai joace aşa ceva pe viitor.

2006 primăvara – Andrieş Mihai, elev al liceului „Prometeu” are ideea de a înfiinţa o echipă pentru concursul „CeUndeCând”, aşa că recrutează mai multe persoane din cele 2 clase de a 11-a care erau pe atunci la „Prometeu”. El botează echipa cu numele de „Gop Stop”, iar membrii acesteia sunt de acord cu această decizie. Ideea de a numi astfel echipa, i-a venit lui Mihai la o lecţie de engleză, când împreună cu alt fost membru al echipei – Vicol Dorian, au început să cânte celebra piesă a lui Rozenbaum. Din cauza lui Alexandru Fală (cu toate că el nu vrea să recunoască J), echipa este lezată de dreptul de a evolua direct în ligi, fiind nevoită să joace într-o divizie, probabil prima din Club, deoarece avea doar 5 echipe. Printre acele echipe se numărau acum celebrele 10 lei şi Nuri (pe atunci se chema Lăcăţîca), pe care echipa GS le-a învins, cu toate că au existat suspiciuni foarte serioase că unele echipe din divizie ar fi avut dinainte răspunsurile corecte. Aşadar, GS promova în ligi şi venea cu ţeluri înalte.

2006 toamna – Echipa a evoluat într-o ligă puternică, dacă e să luăm în considerare că a jucat împotriva unor echipe ca Intel, şi deja celebrele Mix sau Acord. Cu toate acestea, nu a avut nici un fel de probleme în a câştiga liga şi de a promova în superligă. Structura echipei a început să se cristalizeze şi după un an de joc echipa era deja suficient de experimentată pentru a pretinde la un loc pe podiumul din superligă.

2007 primăvara – Au fost nişte jocuri memorabile, GS reuşind să aibă o prestanţă deosebită în superligă, cu toate că în final a ocupat doar locul 4, la doar 4 puncte de locul 2, păstrând şanse teoretice de a câştiga superliga până în ultima etapă. Una dintre cauzele acestui parţial insucces se explică prin faptul că jocurile din superligă care se desfăşurau prin cluburi/baruri s-au dovedit a fi cu un randament foarte scăzut pentru echipă. De două ori când s-a jucat în licee, GS a acumulat cele mai multe puncte din superligă la etapele respective. La 3 dintre etape, GS a fost cea mai bună echipă după numărul de puncte din superligă.. Tot în acest sezon echipa a prescurtat denumirea sa oficială, devenind deja nu „Gop Stop” ci pur şi simplu GS.

2007 vara – Primul sezon de vară s-a dovedit a fi cea mai fructuoasă perioadă din istoria echipei, de atunci datând şi trofeul obţinut la cupa Nuri, şi locul 2 obţinut la cupa Acord. De asemenea, GS a avut rezultate foarte bune şi la celelalte cupe de vară, obţinând locul 4 la cupa Asachi. La finalul verii avea să se producă prima ruptură în sânul echipei, 5 dintre membrii ei permanenţi finisându-şi studiile liceale şi urmând să plece din toamnă la studii peste hotare (aceştia au fost: Călin Mihai, Guţu Dinu, Manole Adrian, Andrieş Mihai şi Ungureanu Teodor).

Active Image

”Generaţia de aur a echipei GS”

2007 toamna – GS a rămas în superligă, dar fără oameni suficienţi, doar 2 dinte vechii membri jucând în continuare (Dabija Orest şi Oleinic Sergiu). Aşadar, echipa a avut practic o prestaţie lamentabilă şi a retrogradat în ligi, urmând să-şi găsească noi membri care să suplinească posturile vacante de jucători.

2008 primăvara – După tratative destul de îndelungate cu echipa XB din Prometeu, GS reuşeşte să-i includă pe toţi membrii acestei echipe în componenţa sa, deoarece echipa XB trebuia să retrogradeze în divizii şi a ales să joace cu GS mai departe în ligi. GS reuşeşte să câştige Cupa Liceelor, doar că având o altă denumire (Rename), dar componenţa echipei fiind absolut identică cu cea a GS-ului. Din păcate, în ligă echipa a evoluat destul de slab poziţionându-se pe locul 6, adică un loc retrogradabil. Deoarece randamentul general al echipei era unul mare, GS a rămas în continuare în ligi.

2008 vara – A fost un sezon destul de sărac în cupe de vară, cel puţin organizate pe parcursul verii. GS a organizat prima ei cupă, care s-a dovedit a fi destul de apreciată de către jucători după calitatea întrebărilor, 90% din cupă fiind organizată de către Andrieş Mihai şi Dabija Orest. Cupa a fost câştigată printr-o întrebare de departajare foarte nostimă de către echipa Asachi. GS nu a avut rezultate notabile în acest sezon de vară, cu excepţia participării la Erudit Cafe, unde a reuşit să ocupe locul 2 într-unul dintre sezoane, fiind învinsă în finală de către echipa Acord.

 

Active Image

 ”Organizatorii cupei de vară GS”

2008 toamna – Echipa a început să devină mai închegată, cu un joc mai productiv. Astfel, ea a ocupat locul 2 în liga sa, fiind devansată doar de către WTH. În acest sezon au avut loc nişte dueluri memorabile, în special cu echipa Turnul Alb, existând câteva scoruri de 7–7 împotriva acestei echipe.

2009 primăvara – GS a continuat să practice un joc nu foarte strălucit, dar nici nu foarte rău. A reuşit să ocupe locul 3 în liga sa, cu toate că iniţial era favorită la câştigarea ligii. La sfârşitul sezonului toţi membrii echipei care veniseră din echipa XB, au părăsit GS-ul pentru a-şi continua studiile universitare peste hotarele ţării (aceştia au fost: Colesnicov Dima, Daniliuc Artur, Filip Adrian, Scarlat Lidia, Tocarciuc Sergiu).

Active Image

  ”Cea de-a doua generaţie a echipei GS”

2009 vara – Echipa GS a participat în sezonul de vară, dar nu a reuşit rezultate notabile. La Erudit Cafe echipa a reuşit să câştige sezonul 7, trecând prin nişte dueluri foarte strânse de mult mai cotatele echipe ca LAREME sau Acord.

2009 toamna – După tratative cu Constanţa Dohotaru, căpitanul nou promovatei în ligi Echipa 17, cele două echipe au fuzionat sub denumirea de GS. Chiar şi aşa nu am reuşit să avem o componenţă deplină. Noii veniţi au fost elevii de la liceul „Spiru-Haret”: Cebotaru Ştefan, Iurcenco Artiom, Vlădicescu Cristina. Echipa a evoluat destul de bine în liga sa, reuşind să păstreze şanse foarte mari de calificare în superligă până în ultima etapă, chiar până în penultimul joc, reuşind să ocupe locul 2 în ligă. Din această perioadă datează multe evoluţii ale echipei la Erudit Cafe, dar din păcate GS a reuşit să se califice doar până în finală, neavând nici noroc, nici un joc prea strălucit.

2010 primăvara – GS şi-a continuat jocurile la Erudit-cafe, nereuşind însă să confirme. GS a participat şi la brain-ringul inter-universitar, dar printr-un mare ghinion a cedat în faţa echipei WTH, la un pas de accederea în finală. După tratative cu câţiva membri ai echipei retrogradate din ligi – Sihaştrii, echipa GS se întăreşte cu forţe proaspete, până la urmă rămânând doar ca 2 dintre membrii acestei echipe să joace pentru GS: Diaconu Ion şi Ţurcan Vadim, ambii „made in Prometeu”. Din etapa a treia mai vine un membru nou – Barbaroş Leonid, student la IRIM. Cu acest melange, echipa reuşeşte să presteze jocuri foarte bune la nivel de ligă şi reuşeşte în ciuda jocurilor măsluite ale uneia dintre echipele din liga sa să ajungă la maraton cu mari şanse de promovare în superligă. Bătălia a durat până la ultimul joc, şi ajutaţi de puţin noroc, dar probabil şi de legea perfidiei, GS reuşeşte să ia faţa echipei respective şi ocupă locul 1 în liga sa, urmând să revină din toamnă în superligă. Diferenţa între GS şi urmăritoarele din liga sa care au practicat un joc cinstit a fost una considerabilă, echipa având asigurat încă înainte de etapa finală locul 2.

Active Image

  ”Cea de-a treia generaţie a echipei GS”

Dabija Orest – veteranul echipei. A fost tot timpul alături de ea şi aşa va fi mereu. A reformat echipa de mai multe ori, luptând să o menţină în viaţă şi la un nivel onorabil. E ca şi Ştefan un reptilian, dovada fiind arborele genealogic restabilit parţial până la Alexandru Macedon. Crede în toate teoriile de pe lume, înjură în timpul concursurilor de li se ofilesc la toţi urechile. Mare amator de fotbal, narghilea, pescuit şi Jules Verne. Ascultă doar Metal, şi aşteaptă cu mare bucurie anul 2012.

Vlădicescu Cristina – una dintre puţinele reprezentante ale Yin-ului (practic a doua), care a reuşit să se infiltreze în echipă. Vrea să devină medic, unul cu adevărat bun. Muză a lui Ştefan şi dovada vie a demitizării dependenţei IQ-ului de culoarea părului, şi deseori furnizoare de ciocolată pentru „glucofilii” din echipă.

Iurcenco Artiom – un băiat foarte echilibrat care veşnic învaţă sau joacă şah cu Ştefan. Expert în materie de istorie şi mitologie. Singura problemă e că nu am reuşit încă să-l convingem că ruşii îs răi. E şi singurul care poate răbda toate toanele lui Ştefan, chiar Ştefan recunoaşte asta.

Barbaroş Leonid – cel mai nou membru al echipei, şi primul (în afară de mine) care ascultă muzică, adică Metal da nu rahat. Autor de poezii în spirit dadaist. Studiază politologia şi dacă o să ajungă acolo sus la tronul ţării o să-i „popească” şi „răspopească” pe mulţi.

Cebotaru Ştefan – Geniul clubului, unicul! Cine nu crede rău face. Ştefan e mascota echipei de când o reuşit să spună primele 100 de zecimale de după virgula lui pi. Aşadar, Ştefan are un comportament specific unui geniu, cu plusurile şi Minusurile sale. Expert în fizică, matematică, chimie, istorie, geografie, teste IQ, şah, bancuri, vorbit rapid, etc., etc. Cel mai mare glucofil din echipă, naţionalist convins, se supără repede şi tot aşa îi şi trece. Visul lui mare e să câştige Erudit-cafe-ul şi ca ziua să fie de două ori mai lungă pentru a putea juca nu 10 da 20 de partide de şah. Intenţionează să intre în careta recordurilor după ce va face teste IQ în toate limbile pământului, şi poate şi în unele limbi extraterestre, vii şi moarte, cu un scor mediu de peste 140 puncte. Păzea copii! Peste vre-o zece ani veţi studia fizica din manualele lui Ştefan, aşa că mi-i milă de voi. A propos, există o teorie cum că Marcel Spătaru ar fi plecat din Moldova din cauza lui Ştefan.

Ţurcan Vadim – juniorul echipei. Are cunoştinţe vaste în mai toate domeniile şi e dovada vie că la Prometeu mai învaţă încă elevi foarte buni.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 14141

  Comentarii (19)
 19 Scris de Dabija Orest, la 17-10-2010 21:27
cititi cel mai tare blog din RM> ce apartine unui membru GS 
http://barbarosh.blogspot.com/
 18 Scris de Dabija Orest, la 12-08-2010 01:55
mersi Alina :)
 17 Scris de Alina Dolghier, la 11-08-2010 13:51
Am citit cu placere istoricul echipei voastre. Nici nu banuiam cat de demult jucati! Ma mandresc cu Prometeu!!! A treia generatie e foarte promitatoare, va doresc sa ramaneti la fel de uniti ;) Respect lui Orest pentru ca a reusit sa mentina echipa prin atatea perioade grele, cred ca cele mai frumoase realizari sunt inca inainte!
 16 Scris de Dabija Orest, la 11-06-2010 14:13
multumesc administratorului pentru receptivitate
 15 Scris de Dabija Orest, la 21-10-2008 17:38
evident, eu pur sha simplu ma gandem ka s poati di mai adaugat ceva info, lumea tre sal kunoaska mai bine pe|Mihai Andries sau pe ceilantzi, moi starui s fak ceva, orikum ma konsult shi ku tine kand moi apuka
 14 Scris de Mihai GS, la 21-10-2008 13:59
Poti sa lasi toate informatiile care sunt acum, referindu-te la ele ca la "Prima generatie 2006-2007", iar urmatoarele sa le atasezi ca "Generatia II (2007-2008)" s.a.m.d.
 13 Scris de Dabija Orest, la 19-10-2008 22:11
oi blea, iak nu shtiu, nishi nu mam apukat inka, da sper k anu ista o sa fak, in principiu kred k trebu adaugata ceva ino shi despre vekii jukatori, nu shtiu inka, vezi ca deja din toamna viitoare la GS iar se vor skimba generatziile, cei din PROm pleaka shi ei,...? :x
 12 Scris de Mihai GS, la 19-10-2008 20:13
Orest, cand vom vedea datele despre noua generatie GS? :)
 11 Scris de Marcel Spataru, la 04-08-2008 09:37
nu stiu exact, depinde de Moldova 1. 
va tin la curent in orice caz
 10 Scris de Mihai GS, la 03-08-2008 22:45
De mult aici nimeni nu a scris nimic :) 
Asa ca sa reinnoim tema, daca tot suntem in Chisinau) 
 
Marcel, cand totusi vor avea loc filmarile Erudit Cafe - Seria 5, Finala? 
Daca nu in august, va trebui deja sa fim inlocuiti.
 9 Scris de Marcel Spataru, la 23-09-2007 16:44
Baieti,  
Si mie mi-a placut echipa voastra. Dar fiti atenti, daca pana la 1 octombrie nu va inregistrati prin formularul de pe site, atunci o sa fim nevoiti sa includem alta echipa in SL.  
Care va fi criteriul deja va decide Consiliul Strategic. 
De fapt, asta se refera si la celelalte echipe din SL care nu s-a inregistrat pana acum - Lareme, Zombii si Acord.
 8 Scris de Teodor, la 23-09-2007 10:36
mde.... kam sluta treaba ku superliga! Mihai Andries deja nu e ku noi.... ne-a skimbat pentru niste francezi :sigh  
+ nu se shtie daca pina la inceperea campionatului mai ramine cineva... mihai calin, dinu si eu imi pare k plecam la romania :cry  
 
P.S. Mi-a facut placere sa jok impreuna ku membrii aceastei echipe minunate! Really sad storry :(:(:(
 7 Scris de Adrian Manole, la 11-09-2007 09:30
GS va continua sa pariticpe, sa existe, doar ca vor fi cateva modificari in componenta echipei, deoarece 3 membri pleca la studii peste hotare...
 6 Scris de Marcel Spataru, la 11-09-2007 09:14
Ian stati un pic... 
De ce adica "s-a terminat totul"? Parca GS trebuie sa joace in Superliga in acest sezon? 
Ori eu nu stiu ceva? 
Ori expresia se refera doar la Adrian?
 5 Scris de Adrian Manole, la 10-09-2007 13:05
A fost frumos sa pariticipam la CUC... Pacat ca s-a terminat totul, a fost un grup extraordinar, ce juca intodeauna cu zambetul pe buze :))
 4 Scris de Mihai GS, la 10-09-2007 02:03
I-am trimis lui Marcel un update, sper in curand sa putem vedea schimbarile pe site :)
 3 Scris de Marcel, la 31-07-2007 21:09
cate crezi ca e necesar :)
 2 Scris de Mihai, la 31-07-2007 20:55
nasul ca nasul.. 
Marcel, cate poze pot sa pun despre echipa? ca tot nicicum nu ne strangem toata formatia..
 1 wake up!
Scris de cristi, la 02-04-2007 20:36
ppl unde va sunt comentariile? poza? in genere unde sunteti?!?! 
p.s. mihai te-am vazut intr-o zi la al fr... ei dr tu cum esti baiat ocupat si cu nasul inainte..ap nu mai vazut..e normal...mai ales k erai si cu o domnisoara alaturi :)

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Meniu Campionat