În iunie 1962, a început lucrările la un al doilea gard paralel la o distanţă de până la 90 m înspre interior, casele cuprinse în această fâşie fiind demolate, iar locatarii mutaţi la alte adrese. A fost creat un teritoriu al nimănui între cele două bariere, cunoscut în scurtă vreme ca "fâşia morţii". Peste un minut scrieţi cu ce era acoperită „Fîşia Morţii”?
Conform tradiţiei creştine transmise de Eusebiu, împăratul Constantin cel Mare, în 312, cînd a pornit din Bizanţ la luptă împotriva Romei decăzute, a văzut în vis pe cer UN OBIECT cu inscripţia “In hoc signo vinces” (sub acest semn vei învinge). Împăratul a poruncit să fie înscrise aceste cuvinte pe drapelul său, pe scuturi... şi a învins. Desenaţi pe foaie acest semn.
“Omul îndrăgostit zice: te iubesc cu toate că eşti oacheşă, cu toate că eşti bună, şi te-aş iubi chiar dacă ai fi AŞA sau dacă ai fi rea.” (Liviu Rebreanu) Scrieţi cuvântul.
Este posibil ca anxietatea masculină să fi fost intensificată la oraş din cauza marii fluidităţii a relaţiilor, debordînd în resemnarea lui Panurge din Tiers Livre de Rabelais: nici un soţ nu are mijlocul de a evita să poarte X. Grigore Drăgan, în cartea sa „Între 4 ochi”, spune că pentru a-i căuta cuiva X, trebuie mai întîi să i le creşti. Ce se află în cutia neagră?
Un psiholog susţine că avem nevoie de 4 ACESTEA pe zi ca să ne menţinem sănătatea.Studiile făcute arată că prin ACESTEA se eliberează mare parte din tensiunea fizică şi emoţională şi astfel oamenii sînt ajutaţi să trăiască mai mult, mai sănătos, mai puţin stresant şi să aibă un somn mai liniştit. Ce sunt ACESTEA?
Hitler, Lenin, Stalin, Lev Troţchi, Otilia Cazimir, Eminescu, Tudor Arghezi, Ion Barbu, George Bacovia, Dimitrie Bolintineanu, P. Bagreak, Ana Blandiana, Victor Crăsescu, Leonida Lari.Şirul nu se limitează la aceste nume celebre. El poate ficompletat cu personalităţi celebre de pretutindeni. Dar ce au în comun aceste nume?
La jumătatea drumului între galben şi roşu, portocaliul este cea mai actinică dintre culori. Între aurul celest şi roşul htotidian, această culoare simbolizează în primul rînd punctul de echilibru dintre spirit şi libido. Dar cum se numeşte planta de culoarea căreia este veşmîntul călugărilor budişti, şi, după anumite versiuni, pînă şi a muzelor?
Glyn Davis în „Istoria banilor” scria: „Din punctul de vedere al economiştilor, bancnotele şi monedele contrafăcute, atîta timp cît sunt acceptate, au aceeaşi putere legală ca şi cele legale. Astfel, bătrîna a fost prinsă pentru că milionul de dolari nu era cu adevărat un milion de dolari, dar singurul motiv pentru care nu era un milion de dolari era acela:..... „ Continuaţi fraza.
Lecţiile lui Galien sau Hipocrat domină definiţia corpului considerat ca umplut de fluide, dar deschis pentru aerul care îl traversează, graniţele sale fiind poroase. John Donne, într-o predică din postul Paştelui în 1623, propovăduia: „Fiecare bărbat este un burete plin cu ...”, predica lui fiind citată şi în excelenta lucrare a lui Gail Kern Paster - Trupul frustrat: Drama şi Disciplina ruşinii in Anglia Modernă. Terminaţi fraza de mai sus, folosind un singur cuvînt.