Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Sedinte Elitare arrow Sedinta Elitara XLIII
Sedinta Elitara XLIII
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Ședința Elitară

La data de 28 septembrie 2019, sâmbătă, de la ora 18:00 va avea loc Şedinţa Elitară XLIII, organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Evenimentul va avea loc la Erudit Club (Chișinău, str. A. Pușkin 52).

Taxa de participare este voluntară (suma recomandată - 40 lei). Suma colectată va acoperi fondul de premiere.

Înregistrare: Pentru o estimare a numărului de participanți, rugăm să anunțați intenția de a veni la Ședința Elitară lăsând un mesaj la această știre.

Vestimentaţie: Ţinută de seară, elegantă. Codul vestimentar este strict. Persoanele care nu vor respecta codul vestimentar nu vor fi admise.

Întrebări: Puteți să contribuiți cu întrebări, expediindu-le pe adresa spatarum PE yahoo PUNCT com (până pe data de 26 septembrie inclusiv). În cadrul acestei ședințe va avea loc și un concurs informal între autori pentru cele mai bune întrebări. De această dată nu se expediază recomandări.

Structura jocului: Seara va fi compusă din 3 dueluri semifinale şi 1 joc final. 
În semifinale vor juca 6 echipe, formând 3 dueluri. Ordinea va fi trasă la sorți (care echipă a pretendenților cu cine joacă și în ce ordine):
1. Echipa câștigătoare a Sezonului de primăvară (LAREME) vs Echipa pretendenților 1
2. Echipa câștigătoare a Sezonului de vară (Asachi) vs Echipa pretendenților 2
3. Echipa magiștrilor (ultimii 3 magistri prezenți + câte o persoană selectată de aceștia dintre cei prezenți în sală) vs Echipa pretendenților 3

Formarea echipelor pretendenților:

- Au fost desemnați 3 căpitani - căpitanii celor 3 echipe câștigătoare din Ligi (Viorel Chihai, Andrei Anischevici, Sergiu Gherghelejiu).
- Aceștia își vor forma echipe de 6 jucători, cu condiția că în fiecare echipă nu pot juca mai mult de 2 jucători care au jucat în aceeași echipă în Campionatul de primăvară 2019. Pot alege jucători care nu au participat în campionat.
- Dacă doriți să ajungeți într-o echipă, contactați-i pe căpitani.

Detalii organizatorice:

- Echipele vor fi formate din câte 6 jucători.
- Toate jocurile vor fi jucate până la 6 puncte.
- Fiecare întrebare valorează un punct (nu există runde speciale).

- După fiecare joc va fi desemnată cea mai bună întrebare.

Desfăşurarea jocului: Fiecare semifinală va reprezenta un duel între două echipe şi Club. În local (în două săli) vor fi 2 mese de joc. La masa principală se va așeza echipa favorită (câștigătoarele sezoanelor și magiștrii), iar la masa secundară se vor așeza pretendenții. Echipele fac schimb de mese în cazul în care echipa de la masa principală răspunde greșit, iar echipa de la masa secundară - corect. Echipa de la masa secundară răspunde în scris, iar cea de la masa principală - verbal. Se duce scorul doar pentru masa principală (scorul se continuă chiar dacă se schimbă echipele din duel). Câștigă echipa care câștigă la masa principală (ia ultimul punct pentru echipă).

Echipa din finală:

- Locurile din finală vor fi distribuite egal pentru membrii echipelor câștigătoare (2+2+2, 3+3 sau 6).
- În cazul în care toate echipele din semifinale au pierdut, va fi formată o echipă din cei prezenți în sală și nu au jucat în semifinale.

Desemnarea magistrului:
Un magistru este desemnat în cazul în care echipa învinge în jocul final. Magistrul este desemnat de crupier în urma propunerilor şi voturilor din sală, dintre jucătorii care au câştigat în finală.

Scurtă cronică a Ședinței Elitare 43.

S-au jucat două semifinale, în care 4 echipe au jucat dueluri în care au încercat să câștige jocul la masa principală. S-a jucat până la 7 puncte. 

În prima semifinală s-au duelat echipa Asachi (câștigătoarea Sezonului de Vară) și echipa pretendentă a lui Viorel Chihai. Echipa Asachi a făcut un joc perfect până la scorul de 6:1, după care nu a răspuns la o întrebare și a fost înlocuită de echipa pretendenților, care răspunse la întrebarea respectivă. Pretendenții s-au așezat la masa principală și au răspuns la ultima întrebare, câștigând cu scorul de 7:2.

În a doua semifinală s-au duelat echipa LAREME (campioana Sezonului de Primăvară) și echipa pretendentă a lui Sergiu Gherghelejiu. Jocul a decurs după un scenariu similar, însă pretendenții nu au reușit să răspundă la întrebările la care au greșit campionii și nu au reușit să ajungă la masa principală. Scorul final a fost același, 7:2.

În finală au jucat 3 membri ai primei echipe a pretendenților și 4 membri ai echipei LAREME. Au fost trase câteva întrebări mai dificile și echipa a avut ceva dificultăți înainte să se desprindă de scorul egal. Rezultatul final a fost de 7:3, iar jucătorii care s-au remarcat cel mai mult, după părerea celor prezenți, au fost Irina Breahnă și Ion Dodi. Ambii și-au reconfirmat titlurile de magiștri.

 
Sedinta Elitara 43 - Magistri

 


Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 2785

  Comenteaza primul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat