Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Sedinte Elitare arrow Sedinta Elitara XLII
Sedinta Elitara XLII
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Ședința Elitară

La data de 19 ianuarie 2019, sâmbăta, de la ora 17:00 va avea loc Şedinţa Elitară XLII, organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Evenimentul va avea loc la Erudit Club (Chișinău, str. A. Pușkin 52).

Taxă de participare este voluntară (suma recomandată - 40 lei). Suma colectată va fi donată.

Înregistrare: Pentru o estimare a numărului de participanți, rugăm să anunțați intenția de a veni la Ședința Elitară lăsând un mesaj la această știre.

Vestimentaţie: Ţinută de seară, elegantă. Codul vestimentar este strict. Persoanele care nu vor respecta codul vestimentar nu vor fi admise.

Întrebări: Puteți să contribuiți cu întrebări, expediindu-le pe adresa spatarum PE yahoo PUNCT com (până pe data de 17 ianuarie inclusiv). În cadrul acestei ședințe va avea loc și un concurs informal între autori pentru cele mai bune întrebări. Pe aceeași adresă puteți recomanda jucători despre care credeți că ar merita să se așeze la masa de joc.

Jucători: Pe parcursul serii, la masă se vor aşeza atât jucători prestabiliţi, cât şi câţiva jucători dintre cei prezenţi.

Structura jocului: Seara va fi compusă din 3 semifinale şi 1 finală (există posibilitatea unei schimbări). 

În semifinale vor juca 3 echipe, ordinea fiind trasă la sorți:
1. Echipa mixtă 1 (2-3 magiștri, 2 jucători din sală, 2-3 jucători recomandați)
2. Echipa mixtă 2 (2-3 magiștri, 2 jucători din sală, 2-3 jucători recomandați)
3. Echipa campioană - SER.

După fiecare joc semifinal va fi desemnat:
a) În cazul în care echipa a câştigat, cel mai bun jucător (desemnat de către public).
b) Indiferent de rezultat, cel mai bun autor de întrebare (desemnat de către echipă).

În finală va juca o echipă formată după următorul principiu:
1. Dacă toate echipele au câştigat, echipa finală va fi formată din 3 jucători din echipa care a câştigat cu cea mai mare diferenţă de scor şi câte 2 din celelalte echipe. Reprezentaţii vor fi cei 3 jucători care au fost declaraţi cei mai buni + colegi aleşi de aceştia.
2. Dacă au câştigat 2 echipe, echipa finală va fi formată din 4 jucători din echipa care a câştigat cu cea mai mare diferenţă de scor şi 3 jucători din cealaltă echipă. Reprezentaţii vor fi cei 2 jucători care au fost declaraţi cei mai buni + colegi aleşi de aceştia.
3. Dacă doar o echipă a câştigat, aceasta va juca în finală în componenţă deplină.
4. Dacă nicio echipă nu a câştigat, echipa finală va fi formată dintre cei prezenți în sală și n-au jucat la masă. 
* În scop de departajare, în cazul aceluiași scor va avea avantaj echipa care a jucat mai târziu. 

Desfăşurarea jocului: Fiecare semifinală va reprezenta un duel între echipă şi Club, desfăşurat până când una dintre părţi acumulează 6 puncte (există posibilitatea, în cazul utilizării regulii speciale, ca echipa să depăşească 6 puncte). Fiecare întrebare valorează 1 punct. Finala se va juca până la 7 puncte.

Regulă specială: 
- O dată pe joc, echipa poate juca o rundă specială, alegând una dintre următoarele posibilități:
a) Lăsa la masă doi jucători, care să joace împotriva Clubului. În caz de câştig, echipa obţine 3 puncte, iar în caz de pierdere – Clubul obţine 1 punct. 
b) Lăsa la masă patru jucători, care să joace împotriva Clubului. În caz de câştig, echipa obţine 2 puncte, iar în caz de pierdere – Clubul obţine 1 punct.

Desemnarea magistrului:
Un magistru este desemnat în cazul în care echipa învinge în jocul final. Magistrul este desemnat de crupier în urma propunerilor şi voturilor din sală, dintre jucătorii care au câştigat în finală.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 3683

  Comentarii (1)
 1 Scris de Octavian Sireteanu, la 20-01-2019 09:43
Ieri a avut loc a 42-a Ședință Elitară, organizată de CMJI. În urma tragerii la sorți, primii s-au așezat la masă campionii Sezonului de toamnă de Ce? Unde? Când?, echipa SER (căpitan – Sergiu Iacob). Campionii s-au descurcat bine și au câștigat duelul cu autorii de întrebări cu scorul de 6:4. Următoarea echipă a fost una mixtă, formată din 3 magiștri, 2 jucători din topul preselecției și 2 jucători recomandați (căpitan – Eugen Bîbîlici). Jocul a fost unul echilibrat, însă echipa a fost înfrântă în cele din urmă de un blitz de la ultimul magistru, Andrian Macari. Scorul a fost de 5:6. Ultima echipă care s-a așezat la masă a fost formată după același principiu, din 3 magiștri, 2 jucători din topul preselecției și 2 jucători recomandați (căpitan – Ion Dodi). Echipa a jucat bine și a învins cu același scor ca și campionii, 6:4. Fiind echipa care a jucat mai târziu, a desemnat 4 jucători în finală, iar din echipa 1 au mers 3 jucători. Echipa nou formată l-a desemnat pe Ion Dodi căpitan. Ca și în al doilea joc preliminar, s-a ajuns la scorul de 5:5. De această dată, echipa a fost înfrântă de un alt magistru, Andrei Curăraru, cu o întrebare dificilă despre infanterie. Din moment ce echipa nu a câștigat jocul final, nu a putut fi desemnat un nou magistru. Echipa finalistă a remarcat doi autori, pe Orest Dabija și Octavian Sirețeanu, care au fost recompensați cu câte un joc de societate. Pe pagina CMJI puteți găsi câteva clipuri video de la eveniment. Vom publica și câteva fotografii cu cele întâmplate. 
În urma contribuțiilor din partea celor prezenți la ședință au fost colectați 2650 lei. Aceștia urmează să fie donați în fondul destinat lui Viorel Mardari. O puteți face și voi aici - https://www.gofundme.com/viorel-must-go-on

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat