Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Campionatul CUC
din 30 martie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 23982
Stiri: 2750
Linkuri: 14
Vizitatori: 35417460

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Contribuiti la scrierea "Cartii CUC"
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Pana la sfarsitul lunii octombrie Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale trebuie sa definitiveze prima versiune (draft) a unui manual de jocuri intelectuale, caruia cei care il elaboreaza i-au denumirea codata de "Cartea CUC".

Si tu poti contribui la scrierea acestei carti! Pentru mai multe detalii citeste mai departe.

Noi ne dorim ca aceasta prima "Carte CUC" sa nu fi doar un manual teoretic, ci si unul practic, interactiv, in care sa fie prezente mai multe puncte de vedere. Pentru a va crea o impresie despre ceea ce va fi manualul, iata cuprinsul orientativ al acesuia:

Partea I
Capitolul I  Jocul – activitate umana fara vîrsta
Capitolul II Principiile jocurilor intelectuale
Capitolul III Modele de jocuri intelectuale individuale
Capitolul IV Jocurile intelectuale de echipa
Capitolul V Jocul de echipa cu timp fixat - arhetipul jocurilor de echipa
Capitolul VI Echipa si rolurile in echipa

Capitolul VII Tehnici de abordare a intrebarilor in echipa
Capitolul VII De la jucator la autor. Intrebarea – piatra de temelie a jocurilor intelectuale
Capitolul IX De la autor la organizator – implementarea jocurilor intelectuale in procesul didactic 

Partea II
Modele de intrebari pentru jocurile individuale
Modele de intrebari pentru jocurile de echipa contratimp
Modele de intrebari pentru jocul de echipa cu timp fixat
Modele de intrebari cu indicii
Modele de regulamente pentru desfasurarea concursurilor in institutii de invatamant
Modele de fise pentru inregistrarea rezultatelor

Daca doriti sa contribuiti la crearea cartii, va propunem sa raspundeti la oricare dintre urmatoarele intrebari printr-un mesaj la acest subiect:

1. De ce esti gata sa dedici ore din week-endul tau pentru jocurile intelectuale?
2. Cum crezi, care este diferenta dintre jocurile intelectuale individuale si cele de echipa? Pe care le preferi si de ce?
3. Ce probleme ai intalnit in procesul de creare a echipei si cum au fost ele depasite?
4. Cum se impart rolurile in echipa ta?
5. Cum se antreneaza echipa ta?
6. Ce intelegi printr-o intrebare buna?

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 8167

  Comentarii (3)
 3 Scris de Dabija Orest, la 29-10-2008 22:19
1. Exista o serie de avantaje considerabile in privintza jocurilor intelectuale fatza de alte activitatzi: 
a) se imbina utilul cu placutul, utilul e reprezentat de exersarea capacitatzilor intelectuale shi acapararea de noi cunostintze, placutul e reprezentat de joc prin prisma competitziei, azartului shi de comunicarea cu prietenii 
b) e placut sa vezi, sa cunoshti shi sa comunici cu exceptziile unuei societatzi mediocre(ma refer la factorul uman)  
 
2. Un joc individual are shi el farmecul sau, dar acest farmec e mult mai fragil, mai inconsistent shi mai trecator decat in cazul jocului de echipa. Incercatzi sa va imaginatzi doar cum vatzi imbata singuri in cazul unei victorii individuale, doar alcooliciii beau vnaciku, suntem fiinte sociale, deci putem impartashi o victorie in grup intrun mod mult mai placut :) Shi totushi nu tot timpul exista victorii astfel incat deceptzia unei infrangeri e din nou mai ushor de ocolit, cineva din echipa e oaia neagra. Dar sa lasam gluma la o parte. Realitatea e ca pentru a concura la un jok intelectual e nevoie de cunostinte din arii foarte variate. Cum nu oricine are IQ de 180, e mai mare sansa ca la unjoc de ekipa cunostintele grupului sa acopere o arie mult mai vasta a culturii generale decat in cazul unui jok individual. Cand joci singur nu ai cu cine glumi, nu ai pe cine te baza in cazul in care prinzi o zi mai proasta, in fine te afli ca la o olimpiada. Aductziva aminde doar de olimpiade, nistecompetitii la care fiecare vrea sal doboare pe celalalt, unde intervine de obicei cunoasterea stricta a unui domeniu plictisitor shi unde inteligentza e uneori de prisos 
 
6. O intrebare buna e aceea pe care o raspund :) . Nu acesta e raspunsul gresit. Ointrebare buna e o intrebare la care logica shi cultura generala se imbina in mod organic shi armonios. E o intrebare pe care daka nu o iei itzi dai seama apoi ka ai fi putut so iei. E o intrebare care atrage atentzia ekipei, nu foarte lunga, cu o informatzie inedita dar in acelashi timp deductibila logic. E o intrebare pe care nu o raspunzi din prima, dar pe care sau o dezghioci bine cu koekipierii, sau pe care o raspunzi dupa o strafulgerare a mintzii. E o intrebare la granitza dintre simplu shi complex in ceea ce priveste formularea shi cunostintzele pe care tre sa le ai pt a o raspunde. in fine o intrebare buna e una pe care o tzii minte shi no vei putea uita nici peste 10 ani. Ka sa fiu sincer cele mai bune intrebari nu prea leam luat sau leam luat foarte rar, au existat multe intrebari aproape geniale, shi anume acestea shi dau farmec jokului, daka 30% din intrebarile unui jok sunt bune, atunci e foarte bine. Intrebari geniale kred ka se intalnesk in proportzie de pana la 10%
 2 Scris de Vitalie Surugiu, la 29-10-2008 14:13
1. pentru ca-mi place la nebunie 
2. raznita-i bolishaia shi, daca trebuie amus iti dokajesk 
3. La inceput eram prea multi, vreo 10 jucatori, shi toti vroiau sa demonstreze ca merita sa joace in componenta de baza. De aceea era prea mult AWGN (adica zgomot). 
Problema cu componeta de baza a fost rezolvata forte usor: daca veneam la o etapa din divizii vreo 8, atunci la fiecare runda se schimbau 2 jucatori dupa principiul benevol (cine vroia sa se odihneasca) sau la tragere la sorti, cu exceptia capitanului. Apoi componenta echipei a devenit foarte stabila, deoarece o parte din jucatori shi-au pierdut interesul fata de joc... Intr-o vreme eram chiar 4, shi de fiecare data cand jucam vara la Erudit Cafe rugam foarte mult pe cineva din prietenii nededicati sa joace pentru noi. Acum situatia s-a normalizat shi santem 6, un membru chiar shi-a reafirmat interesul fata de joc shi probabil vom fi 7. Cu alte cuvinte, ca un sfat, problema componentei nu trebui sa fie privita ca o problema shi totul se rezolva. 
Zgomotul s-a micsorat cu timpul pana la nivelul acceptabil, dat fiind faptul ca fiecare din noi a inteles ca nu este cazul sa demonstrezi echipei ca meriti sa joci sau nu in Turnul Alb. Pe de alta parte ne-m invatat sa ne ascultam unul pe altul shi sa vorbim in acelashi timp (fix ca in modulatia CDMA). 
A mai fost o problema chiar de la fondarea echipei shi anume ca era o echipa suta la suta de baieti. Am rezolvat-o prin invitarea in echipa pe Olga Ghincul. Primul ei joc in ecihpa a fost Maratonul de primavara 2008. Jocul a fascinat-o shi de atunci e mereu cu Turnul Alb. 
Au mai fost destul de des probleme cu certurile intre membrii echipei din cauza intrebarilor neluate la care era varianta corecata sau chiar in timpul discutarii intrebarii. Acum ele sant mult mai rare, pentru ca nu mai vrem sa ne stricam nervii din cauza unei intrebari (am raspuns corect  ghini, nu am raspuns tot e ghine shi mergem mai departe). 
Consider ca avem un mare avantaj fata de multe echipe prin faptul ca originile Turnului Alb sant din sectia 1208 din camin, adica ne conoastem de cel putin trei ani traind zi de zi impreuna, impartind aceeashi bucata de paine. 
In rest probleme parca nu am avut, iar cele care vor aparea sper ca le vom rezolva rapid shi nedureros. 
4. Sincer, despre roluri in echipa nu am ce spune. Nu avem atacanti, mijlocashi, fundashi shi portari ca la fotbal. Pot sa afirm doar ca avem un capitan genial, Sergiu Calmac shi ... restul jucatorilor, evident valoroshi. Nu pot sa spun cine e filozoful, cine e generatorul de idei, cine e jucator de primul tempou shi cine e de al doilea, cine e baza de date... Echipa spune ca eu sant tipa sufletul echipei, deoarece cel mai mult retraiesc pentru Turnul Alb, cel mai des incurajez echipa spunand fraza devrenita maxima noastra: Baieti, NOI RUPEM! 
Fireste santem inca o echipa in proces de descoperire... 
5. Anrenamentele facem mai rar, dar de obicei ne incalzim creierii ininte de competition raspunzand la intrebarile de pe site-ul nostru (pe care le-am epuizat) sau de pe baza de date db.chgk.info (in ultimul timp ne-am apucat de ea) 
6. eu un subiect aparte ce trebuie foarte minutios de anlizat, ca sa nu-mi scapa ceva. Asa ca o las pe alta data.
 1 Scris de Octavian Sireteanu, la 25-10-2008 23:10
Cam ar trebui de facut, dar pana la sfarsitul lunii octombrie a ramas cam putin.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 5 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Avem 6 vizitatori online

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Calcularea punctelor în ...
08/03/23 17:37 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10