Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Marcel Spataru
Intrebari de Marcel Spataru
Omul care merge dupa soare
Evaluare Utilizator: / 19

In anul 1961 studioul Moldova-Film a produs filmul “Omul care merge dupa soare”, in regia lui Mihail Calic. Este un film despre un copil care vrea sa afle unde ajunge soarele si cutreera in acest scop strazile Chisinaului. Desi filmul nu avea nici o tenta politica, era plin de voie buna si de soare, al II-lea secretar al CC al PC al Moldovei a criticat aspru filmul, probabil chiar inainte de a-l vedea. Explicati reactia secretarului comunist.

Raspuns: Daca omul merge dupa soare inseamna ca el merge spre… VEST

Comentarii (2) Vizualizari: 15594

Citeste mai departe...
 
Cenzura sovietica
Evaluare Utilizator: / 14

Atentie intrebarea. De ce aceasta intrebare ar fi fost interzisa de cenzura sovietica ?

Raspuns: Pentru ca cel mai strict secret al cenzurii sovietice este propria ei existenta. Intrebarea ar fi fot interzisa pentru ca in ea se utilizeaza expresia «cenzura sovietica»!!! :)

Comenteaza primul Vizualizari: 8556

Citeste mai departe...
 
Mumia faraonului
Evaluare Utilizator: / 4

Cand egiptologul Gaston Maspero aducea in Franta mumia unui faraon, vama frantuzeasca nu a gasit printre documentele sale marimea taxei vamale pentru mumie. Vamesii au iesit din incurcatura alegand un produs, dupa parerea lor, echivalent, care le-a permis sa calculeze pretul pentru importul mumiei. Produsul respectiv se afla in cutia neagra.

Raspuns: Peste uscat

Comentarii (2) Vizualizari: 8544

Citeste mai departe...
 
Casti de metal
Evaluare Utilizator: / 5

La inceputul Primului Razboi Mondial uniforma soldatilor englezi cuprindea o cusma din stofa maro. In timpul razboiului insa, autoritatile responsabile au fost alarmate de numarul crescand al ranilor la cap. S-a decis atunci substituirea cusmelor cu casti de metal. Dupa introducerea castilor de metal Ministerul de Razboi a trebuit sa constate ca numarul ranitilor la cap nu a scazut, dar s-a marit considerabil. Atentie intrebarea. Explicati aceasta crestere a numarului de raniti la cap.

Raspuns: Intr-adevar, numarul ranitilor a crescut, dar s-a micsorat numarul mortilor.

Comentarii (1) Vizualizari: 9457

Citeste mai departe...
 
Crucea rosie
Evaluare Utilizator: / 9

In data de 7 mai 1945 revista englezeasca Times a aparut cu o mare cruce rosie pe prima pagina. Pe 21 aprilie 2003 aceeasi cruce a reaparut pe prima pagina a revistei Times. Imaginile de fundal insa erau in ambele cazuri diferite. Ce reprezentau aceste imagini de fundal in 1945 si 2003 respectiv ?

Raspuns: Fata lui Hitler si a lui Saddam Hussein

Comenteaza primul Vizualizari: 11270

Citeste mai departe...
 
Cuvant necunoscut
Evaluare Utilizator: / 5

In editia din 1934 a Dictionarului Webster’s New International Dictionary a fost inclus un cuvant necunoscut pana atunci in limba engleza – cuvantul “dord”, care ar fi insemnat “densitate”. De fapt, acest cuvant niciodata nu a existat in limba engleza, iar editorii au intentionat sa scrie altceva in loc de acest ciudat «dord». Atentie, intrebarea : reproduceti cu exactitate ce trebuia sa fie scris in locul acestui cuvant fantoma ?

Raspuns: D or d.

Comentarii (1) Vizualizari: 11281

Citeste mai departe...
 
Sirul infinit
Evaluare Utilizator: / 12

In engleza acest sir infinit incepe asha: 3, 3, 5, 4, 4, 3... In rusa: 4, 3, 3, 6, 4, 5... In franceza: 2, 4, 4, 6, 4, 3... Dar in romana?

Raspuns: 3, 3, 4, 5, 5, 4...

Comentarii (1) Vizualizari: 9421

Citeste mai departe...
 
Prost ca...
Evaluare Utilizator: / 7

Dupa ce a scis prima parte din cartea sa, acest autor a concluzionat: "Nu stiu daca voi reusi, prin intermediul acestei carti, sa ating telul pe care mi l-am propus. O data am auzit pe cineva certand pe altcineva: "Esti prost, ca [.1.]". Aceasta dovedeste contrariul. Insa, daca cuvantul "[.1.]" va deveni un nou cuvant murdar in bogatul vocabular vulgar, mie nu-mi ramane decat sa ma bucur de aceasta imbogatire a limbii [.2.]". Ce cuvinte am inlocuit cu [.1.] si [.2.]?

Raspuns: «Svejk» si «Cehe»

Comenteaza primul Vizualizari: 9024

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 221 - 228 din 228
Advertisement

On-line

Avem 17 vizitatori online

Meniu Campionat