În pauza pe care am luat-o în ceea ce priveşte filmările emisiunilor "Erudit Cafe", dorim să regândim formatul jocului şi să aducem schimbările necesare procesului organizaţional. De aceea aşteptăm ideile şi propunerile membrilor comunităţii la această ştire.
Printre momentele importante putem menţiona: - Formatul jocului - Structura sezoanelor - Modalităţile de finanţare - Responsabilităţi - Organizare
Vedeţi în interiorul ştirii ideile care au fost acumulate până în prezent. Ştirea se va actualiza pe parcurs.
IDEI:
Sezoanele sunt compuse din 7 jocuri. 4 sferturi 2 semifinale 1 finală
Fiecare joc e compus din duelul între 2 echipe. Echipele sunt compuse din 4 persoane (inclusiv un căpitan). Echipele joacă un număr fixat de teme (de ex.10).
O temă: Întrebarea iniţială (de nivelul Brain Ring sau CUC simplă). La interval de 30 de secunde echipele primesc un indiciu la întrebarea respectivă. Peste încă 30 de secunde, echipele mai primesc un indiciu la întrebarea respectivă. Echipele pot răspunde în orice moment. Echipele răspund în scris. În cazul în care echipa răspunde corect după întrebarea de bază, aceasta primeşte 3p, după indiciul 1-2p, după indiciul 2-1p. Dacă nu răspunde sau răspunde greşit, echipa primeşte 0p. Pentru răspuns căpitanul echipei foloseşte un ipad cu aplicaţie specializată. Prezentatorul citeşte întrebarea şi indiciile până le termină sau până când răspund ambele echipe.
La jumătatea emisiunii este o pauză. În pauză se poate face: 1. Prezentarea unei cărţi. 2. Întrebări din partea unui invitat special (de ex. pentru un premiu special)
Rezultatul final. Rezultatul este compus din punctele acumulate de cele 2 echipe. Câştigă duelul echipa cu cele mai multe puncte. În caz de egalitate se pune o întrebare suplimentară. Câştigă echipa care răspunde prima corect. Dacă nu răspunde nicio echipă corect, se pun întrebări până răspunde o echipă. Rezultatele echipelor se includ într-un rating.
Echipele vor avea posibilitatea să joace în sezoanele următoare în baza ratingului Erudit Cafe. Se pot organiza jocuri suplimentare (fără televiziune) pentru echipe de nivelul 2 (un fel de liga Erudit Cafe) în baza cărora echipele să poată accede în emisiune.
Propuneri:
1. Sezonul să fie compus din 6 jocuri: 3 sferturi, 2 semifinale şi 1 finală. În semifinale se califică 3 echipe câştigătoare şi o echipă care a pierdut sfertul cu cel mai bun scor. Asta ar determina echipele care văd că pierd jocul să lupte până la capăt. Ar fi necesar de doar 6 echipe.
2. Echipele să aibă dreptul să ia oricând în timpul jocului înainte de ultima întrebare un blitz. Un blitz înseamnă 2 întrebări fără indicii pentru o singură echipă (fiecare câte 30 secunde) la care echipa răspunde pe rând. Dacă echipa răspunde la întrebare are +3p, dacă nu, are -3p (sau +2/-2p). Asta ar rezolva problema când s-ar şti câştigătoarea cu câteva teme înainte de final. Cealaltă echipă îşi păstrează dreptul de a lua un blitz. Dacă prima echipa a luat blitzul înainte de ultima temă, cealaltă echipă ar mai putea lua blitzul doar imediat după terminarea blitzului primei echipe (înainte de întrebarea finală).
3. Modalitatea de alcătuire a ratingului: Se stabileşte o anumită cotă. Pentru 10 teme ar fi cam 10p. Echipa primeşte atâtea puncte de rating, câte puncte peste 10 a acumulat. Dacă a acumulat mai puţin, iese în minus. Echipa care a câştigat primeşte un bonus de 5p.(sau alt număr). Exemple de scor: A-B 19-12 (echipa A primeşte 14p de rating, echipa B primeşte 2p), C-D 8-17 (echipa C pierde 2p, echipa D primeşte 12p).
4. Se iau în consideraţie punctele de rating pentru ultimele 3-4 sezoane (toate contează la 100%).
5. Propun ca echipele să cunoască în timpul rundei dacă adversarul a răspuns la întrebare, însă normal că nu vor şti dacă au răspuns corect sau nu. Asta ar adăuga tensiune jocului.
6. Propun să fie utilizată o aplicaţie care să cronometreze timpul de la finisarea întrebării/indiciului (de ex. 30 secunde). Aplicaţia ar trebui să înregistreze momentul în care echipele au trimis răspunsurile. Expirarea celor 30s ar trebui să fie însoţite de un semnal sonor. Aplicaţia este dirijată de un asistent al prezentatorului care porneşte cronometrul în momentul când prezentatorul anunţă timpul. Asta ar rezolva problema cu stabilirea dacă echipa expediat răspunsul după indiciul precedent sau când a început deja indiciul următor. Astfel, prezentatorul ar putea face o pauză, de ex. pentru un comentariu, o lămurire, între semnalul sonor şi următorul indiciu.
7. Cred că este nevoie de o interfaţă care să apară pe un ecran din sală. Aceasta ar trebui să conţină: a) Nivelul (de ex. Sfertul 3) b) Denumirile echipelor c) Scorul d) Cronometru (eu îmi închipui ceva de genul ///////////❶/////////////❷//////////////❸) e) Indicator că echipa a dat răspunsul (Ar fi necesară o interfaţă specială pentru blitz)
8. Buget. Premiile ar putea fi oferite începând cu semifinalele. De ex. cărţi Adevărul în semifinale (2*6*36leI) şi jocuri de societate sau alte premii în finală (în limita 600-800 lei). Asta ar însemna un buget de premii de 1000-1200 lei pentru un sezon de 6-7 emisiuni. Cred că ar trebui să stabilim un preţ de 30-40 lei pentru teme. O medie de 11 teme pe emisiune ar duce la cheltuieli de 2000-3000 lei pentru teme. Plus alte 200-300 lei pentru alte cheltuieli. Avem un buget total de 3200-4500 lei pentru un sezon de 6-7 emisiuni.
9. Calificarea în sezoanele următoare (în afară de sezoanele speciale): - 5 echipe în baza ratingului. - 1 echipă nouă (Dacă nu este o echipă nouă, conform ratingului).
10. Mărunţişuri: - Cred că echipele ar trebui să aibă dreptul să răspundă înainte de finisarea întrebării/indiciului pentru că starturile false n-au relevanţă în acest format. - Luând în consideraţie că este număr mult mai mic de echipe, cred că ar trebui să impunem nişte reguli mai stricte, de ex. în privinţa vestimentaţiei (costum toamna-primăvara, cămaşă vara). - Filmarea sezoanelor: 1 zi de filmări – nivelul sferturilor, a 2-a zi de filmare – semifinalele şi finala). - Jucătorii să nu aibă dreptul să joace în mai multe echipe în acelaşi sezon. - Telespectatorii cum află răspunsul echipei? Acesta apare pe ecran? Ce se întâmplă dacă din cauza grabei sau din alte motive, căpitanii încep să scrie cu greşeli? Poate prezentatorul vede răspunsul la laptop şi îl citeşte?
Numai utilizatorii inregistrati pot comenta. Te rog sa intri in sectiunea privata.