Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Campionat arrow Etapele Campionatului arrow Campionatul XV Etapa 6
Campionatul XV Etapa 6
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Campionatul CUC

ATENTIE!
Liga C va juca la Biblioteca Lomonosov, iar Liga A la Biblioteca Tirgoviste.

In acest week-end (21 - 22 noiembrie) va avea loc a 6-a etapa a Campionatului CUC. Organizatorii etapei 6 sunt: Acord (responsabili de etapa), WTHApeiron si Extazy. Reamintim ca echipele din Ligi trebuie sa expedieze pachete de cel putin 25 intrebari echipei Acord pana joi, ora 22:00.

SUPERLIGA si LIGA C vor juca duminica, de la ora 15:00, la Biblioteca Lomonosov (Bd. Dacia 4).

LIGA A si LIGA B vor juca duminica, de la ora 15:00, la Biblioteca Tirgoviste (str.Ion Creanga, 82/1).

SAMBATA. DIVIZIILE. Diviziile vor juca la Liceul Gaudeamus, de la ora 16:00. Diviziile vor juca un pachet din 40 de intrebari.

Puteti face pronosticuri AICI.

Puteti descarca de aici fisierele organizatorilor pentru Superliga, Liga A, Liga B, Liga C si Divizii.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 17828

  Comentarii (54)
 54 Scris de Natan Garstea, la 26-11-2009 07:52
Orest, echidistantul nostru, ai folosit un termen peiorativ cu referire la reprezentantii unei intregi natiuni si nu ti-ai cerut scuze pe urma. Fara a ma referi la aspectul etic, care nu ma intereseaza daca te intereseaza, la noi prin lege e interzis sa spui ca toate persoanele din o anumita categorie sunt rai, indiferent cum alegi categoria - dupa culoare pielii, preferintele sexuale sau tembrul vocii. Daca te intereseaza detalii, pot sa-ti recomand in cuc vreo doua persoane care cunosc foarte bine tema. Se pot accepta asa afirmatii doar cind cunosti foarte bine grupul respectiv in intregime, de exemplu: toti albinosii din Moldova sunt dreptaci. Dar nu cred ca-i cazul tau. Citi evrei ai cunoscut? Doi-trei? Citi evrei ai cunoscut bine? Zero-zero? 
Pina la urma, nu incerc sa-ti schimb opiniile, e treaba ta personala. Insa ai putin tact si expune-le acolo unde le este locul: pe siteuri gen ihatejews.com sau eusuportpogromuriledin1903.md (apropo, stii datorita la ce Chisinaul a devenit renumit international prima data? vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Kishinev_pogrom) sau pe siteul clubuldejocuriintelectualenaziste.md. Dar nu face astfel de afirmatii pe site-ul unui club in care intra persoane de mai multe nationalitati.
 53 Scris de Ion Dodi, la 26-11-2009 01:28
Dochia e un ingredient pentru o poveste siropoasa despre patriotism si suicid:)
 52 Scris de Octavian Sireteanu, la 25-11-2009 23:40
Asa si n-am inteles, Dochia a fost un ingredient pentru ce?
 51 Scris de Dabija Orest, la 25-11-2009 22:04
am scris un comentariu lung, dar s-o pierdut, din pacate ..asa ca voi rezuma> 
 
1. Pentru membrii comisiei de contestatie> 
Mitul “Traian si Dochia” reprezinta una din variantele legendei legate de numele Dochiei. Dupa cum spunea criticul literar George Calinescu, acest mit este “rezultatul unei intregi experiente de o viata a poporului roman”. Mitul Traian si Dochia povesteste despre formarea poporului roman, despre unirea dacilor cu romanii. Despre Dochia, o fata extraordinar de frumoasa, se credea ca este fiica geto-dacului Decebal. Dupa cucerirea Daciei, asezandu-se pe meleagurile dacice, Traian este vrajit de farmecul fetei si doreste sa o ia de nevasta. Traian urmareste ca prin uniunea sa cu Dochia sa dea un exemplu celorlalti romani, asigurandu-se in felul acesta asimilarea populatiei dacice. Pentru ca fata este foarte mandra si refuza categoric sa raspunda sentimentelor falnicului cuceritor, incerca sa fuga. Este urmarita de Traian si de trupele acestuia si se ascunde printre stancile sacre ale muntelui Ceahlau. Este ajunsa din urma de Traian. In acel moment, Dochia ii cere ajutor zeului Zamolxis si ii cere sa o prefaca in stane de piatra decat sa capituleze in fata cuceritorului poporului dac. Ascultandu-i ruga fierbinte, zeul o transforma impreuna cu oile sale in stane de piatra. 
Conform acestei variamte a mitului numele Dochiei este profund legat de motivul jertfei deoarece fata s-a jertfit, alegand moartea decat insotirea cu un roman. Transformarea in stana de piatra poate fi privita ca unicul mod prin care poporul dac nu si-ar fi pangarit sangele, la fel cum zidirea Anei a fost unicul mod de a se stopa surparea zidurilor. Faptul ca alte femei s-au cuplat cu soldatii romani a fost o nereusita a jertfirii, dar la nivel simbolic e foarte probabil ca mitul Manastirii Argesului sa aiba o legatura puternica in ceea ce priveste geneza sa cu mitul Dochiei. Parerea mea, contestatia echipei Sihastrii trebuia acceptata...de a noastra nu spun nimic ca noi am cerut anularea intrebarii... 
 
2. Sandu Fala o sa-si aduca aminte ca a spus foarte categoric ca nu va accepta contestatia noastra, indiferent de argumentele pe care le vom aduce... 
 
3. Natan, ai inteles unele lucruri mult prea exagerat, tin minte ca am scris eu odata ceva despre bancurile cu evrei si ceva despre pacatele unor popoare, da toate popoarele au pacate, asta nu insemna automat anumite chestii...sau poate tu vorbesti despre altceva?
 50 Scris de Breahna Irina, la 25-11-2009 14:06
Scris de Natan Garstea 
 
Imi place cum este organizat procesul de depunere si procesare a contestatiilor in competitiile internationale de CUC - pe loc raspunsurile se accepta conform criteriilor de acceptare, raspunsurile dubioase se expediaza organizatorilor, iar peste un timp vin rezultatele - doar acceptat/respins. Si nimeni nici nu incearca sa se puna in poara cu aceste decizii. La noi insa fiecare numaidecit cind trece pe alaturi trebuie sa dea cu piciorul in comisia de contestatii. Inteleg cind se discuta niste chestii concrete si constructive, dar care-i rostul de a vorbi pe marginea unei decizii finale, care nu va mai fi schimbata? 
 
Orest, cine ar vorbi de partinire...
 49 Scris de Dabija Orest, la 25-11-2009 13:12
voi spune eu mai multe diseara, da era de asteptat sa fie asa...unii membri din comisia de contestatie nu ar fi acceptat nici din 100 de contestatii vre-una (exista precedente), altii au spus din start ca nu se poate accepta o asemenea contestatie(inca din ziua jocului), atunci pentru ce mai exista acesta comisie???  
decizia e irevocabila dar pasibila de a fi declarata partinitoare...
 48 Scris de Malairau Sergiu, la 25-11-2009 12:58
Stiu ca decizia comisiei de contestatii este irevocabila, insa nu pot sa ma abtin de la comentarii. 
Se pare ca membrul nr 2 din comisie nu a fost prea atent la argumentele noastre. Noi nu am spus ca "A alege" este acelasi lucru cu "a trage la sorti", ci "a organiza alegeri" in contextul intebarii date este acelasi lucru cu "a trage la sorti". "a alege" este scopul unei "trageri la sorti" care este la rindul sau o modalitate de "a organiza alegeri".
 47 Scris de Fala Sasa, la 25-11-2009 11:12
CONTESTAbIA1 
Raspuns: alci oameni 
RSPUNS ECHIPA MILKSHAKE: discuta celelalte minti 
CONTESTAbIA ECHIPEI MILKSHAKE: 
Alte minti se considera alti oameni ....si in intrebare se spune ca mintile I ntelepte ceea ce reprezinta oamenii intelepti ....deci discuta alte minci >>>>>alti oameni  
Rspuns alte echipe: 
Sambooka: bîrfe  
Cactus: bîrfe 
Magnet: bîrfesc 
The Penguins :bîrfele 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Alte minti - ACCEPT. Daca in textul intrebarii s-a dovedit ca utilizarea cuvantului "minti" ca sinonim al cuvantului "oameni", acelasi lucru trebuie sa fie aplicabil si raspunsului. 
MEMBRU 2 Argumentele echipei sint relevante. Ei au raspuns "alte minti", ceea ce poate echivala cu raspunsul corect "alti oameni", caci se aseamana mult, mai ales daca sint citite ambele in acelasi context. 
MEMBRU 3. ACCEPTAT, in baza prevedirii articolului 2.1.4.1, aliniatul 2, si mai exact “Se considera corect un raspuns care se deosebeste de cel al autorului, in cazul in care aceasta deosebire nu este esentiala pentru intelegerea sensului raspunsului in conformitate cu textul si in contextul intrebarii respective.” 
MEMBRU 4. ACCEPT. Capacitatea de a gîndi este inerent omului. În linii generale, fcînd referinc la o minte, o echivalezi cu purttorul uman al acesteia. 
MEMBRU 5. Analogia oameni-minti este sugerata si de intrebare si este logica, prin urmare raspunsul este correct. ACCEPTAT 
DECIZIA: ACCEPTAT 
 
CONTESTATIA 2 
Întrebarea nr. 2: 
Rspuns: Hollywood 
RASPUNSUL ECHIPEI ASACHI: Spielberg  
CONTESTAbIA ECHIPEI ASACHI: 
Credem ca raspunsul nostru (Spielberg) ar trebui sa fie acceptat din cateva motive: 
1. Conform punctului 2.1.1 din Cod, Rspunsul unei echipe este considerat corect dac el corespunde mcar unuia dintre urmtoarele criterii: (punctul c) este mai exact decât rspunsul autorului. 
2. Campania ceha se numeste „Read the books” si nu \"Read it before Hollywood does\". 
3. Cuvântul nu este acoperit, ci omis, fapt ce ne-a dus in eroare. 
4. Având versiunile Spielberg si Hollywood, am ales sa scriem Spielberg pentru ca este mai probabil ca aceste opere sa fie citite de o persoana (un producator in cazul nostru) decat sa fie citite de o localitate. 
Rspuns alte echipe: 
Mix: Hollywood 
Nuri: Hollywood 
10 Lei: regizor 
LAREME: Hollywood 
Fantastic 7:moderator 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Spielberg - RESPING. 
1) Raspunsul echipei nu este mai exact decat raspunsul autorului, deoarece in sursa nu exista nici o indicatie ce permite sa tragem concluzia ca se are in vedere anume Spielberg, dar nu altcineva. 
2) Acest argument nu influenteaza nicicum decizia de acceptare a raspunsului dual. Ar fi influentat doar in cazul unei contestatii pentru anularea intrebarii. Insa si in acest caz ar fi trebuit sa atrag atentia ca in textul intrebarii nu se insista asupra faptului ca anume asa se numeste campania, deoarece inainte de citatul este un punct. 
3) Consider ca este admisibil sa se spuna ca cuvantul este acoperit prin puncte de suspensie. Nu este tocmai obisnuit din punct de vedere gramatical, insa asa o abordare este posibila. 
4) Nu exista criterii obiective care ar conditiona alegerea anume lui Spielberg in calitate de raspuns. Crearea blockbuster-ilor nu este caracteristica numai lui Spielberg. 
MEMBRU 2. Spielberg NU ACCEPT - nu corespunde dupa sensul raspunsului. Spielberg nu e singurul regizor ce a facut filme dupa motivele unor carti, pe cind campania respectiva ironizeaza anume Hollywood-ul ca tot intreg subintelegindu-se industria americana producatoare de filme 
MEMBRU 3. ACCEPAT, in baza articolului 2.1.1, punctul c, si mai exact “este mai exact decât rspunsul autorului (de exemplu nu concine gre_eli care sunt prezente în rspunsul autorului)”. Spielberg este un regizor al Hollywood-ului, iar fraza “Read it before … does” nu exclude varinta, ca a fost omis numele unei persoane. 
MEMBRU 4. Raspunsul Spielberg – nu poate fi echivalat cu “Hollywood”. Campania sociala este îndreptata spre diminuarea influencei cinematografiei din SUA, care, în linii generale, este reprezentat de Hollywood. Anume Hoollywoodul uneste personajele prezente în materialul distributiv. Spielberg este un personaj marcant al cinematografiei americane, el poate fi asociat cu Hoollywodul ( de altfel ca oricare din pleada regizori hollzwoodieni), insa in nici intr-un caz echivalat cu acesta. CONTESTAbIA NU SE ACCEPTA. 
MEMBRU 5. RESPINS 
1. Raspunsul echipei nu este mai exact ci particular(in Hollywood nu numai spielberg face filme) 
2. denumirea (exacta) a campaniei nu are relevanta pentru cazul dat. Informatia necesara (Read it before Hollywood does) a fost utilizata in intrebare, si numai la ea se face referire. 
3. in ce mod poate duce in eroare substitutia lipsa-acoperire??? (in ambele cazuri cuvintul nu se stie) 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTATIA 3 
Intrebarea: "Legendele chineze comunica sub forma de sfat ca inainte de turnarea clopotului, e bine de adaugat un ingredient in aliajul topit, care asigura un sunet mai placut acestuia. Tot acest ingredient este mentionat intr-un mit fundamental dacoromânesc. Dar cu ce nume feminin se asociaza la noi acest ingredient?" 
Rspuns: Ana  
RASPUNSUL ECHIPEI SIHASTRII: DOCHIA 
CONTESTAbIA ECHIPEI SIHASTRII: 
Evident, ingredientul este femeia. Dochia este o femeie. La fel, \"Traian si Dochia\" este un mit fundamental DACOromanesc, ceea ce nu prea putem spune despre Mesterul Manole. Cel din urma se refera la ctitoria Manastirii Argesului, care a avut loc candva prin evul mediu. Asa cum intrebarea este una de analogie - \"cu ce se asociaza...\", consider ca indiciile din conditia intrebarii nu favorizeza raspunsul \"Ana\", ci chiar dimpotriva, raspunsul nostru. 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Dochia - RESPING. Logica echipei are un grad mai scazut de concretizare comparat cu raspunsul autorului. 
MEMBRU 2. Sint de acord cu echipa ca mentionarea originii dacorominesti i-a dus in eroare,totusi nu sint de acord ca in acest context este mai plauzibila varianta "Dochia" In intrebare se face clar aluzie la jertfirea prin zidire (includerea in clopot p/u a-l face sa sune e o paralela la zidirea Anei ca manastirea sa dureze) cu atit mai mult ca Dochia dupa legenda a impietrit. Contestatia NU TREBUIE ACCEPTATA. 
MEMBRU 3. Decizia - NU SE ACCEPT conform sursei http://wapedia.mobi/ro/Balad%C4%83 inclusiv si asta, exista un mit al jertvirii mitologia daco-romaneasca. Deoarece Dochia nu apare in nici o scena drept jertva sau calau, acest raspuns este nepotrivit. 
MEMBRU 4. “Tot acest ingredient este mentionat intr-un mit fundamental dacoromânesc” este o fraz ce nu concine eroare. Astfel http://ro.wikipedia.org/wiki/Balad%C4%83 este prezenta urmatoarea afirmatie: “Me_terul Manole (conservând mitul fundamental pelasgo-thraco-dacic, sau dacoromânesc, al jertfei zidirii, atestat arheologic în Dacia / Dacoromânia, de-aproape _apte milenii, mai exact, din orizontul anului 4950 î. H.)”. Întrebarea nu concine informacii eronate.  
În prima parte a întrebarii se face referire la un proces , ce cine de creacia uman –“ turnarea clopotului” si la ingridientul utilizat în aceasta creatie. Motivele present în mitul despre Dochia nu cine de creacia uman.CONTESTAbIA SE RESPINGE. 
MEMBRU 5. RESPINS. Subiectul intrebarii nu este Manastirea Argesului ci mitul/motivul jertfei zidirii care se regaseste si in aceasta opera. Conform sursei: http://ro.wikipedia.org/wiki/Balad mitul dat este fundamental si de origine daco-romana. Jucatorii care au inteles esenta exemplului oferit despre clopot, au identificat in el mitul jertfei zidirii. Urmatorul pas era gasirea operei cunoscute si a analogului “ingredientului”. In cadrul mitului in forma sa pura, ingredientul este o persoana umana, in cazul particular al Manastirii Argesului, el este Ana. 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTATIA 4 
Întrebarea: Printre Legile lui Murphy expuse pe siteul link.ro se mencioneaz legea modei care sun în felul urmtor: 
Aceia_i rochie este: 
Îndrzneac cu un an înaintea lansrii ei. 
^ic la momentul ei, propriu-zis. 
Demodat la 3 ani dup. 
Hidoas la 20 de ani dup momentul lansrii. 
Amuzant la 30 de ani dup acela_i moment. 
Romantic la 100 de ani dup ... 
Frumoas cu adevrat la 150 de ani dup aparicia ei, epocal... 
Dar cum este aceea_i rochie cu 10 ani înaintea lansrii sale? 
Rspuns: Indecent  
RSPUNSUL ECHIPEI CHIPITOC: socanta  
CONTESTAbIA ECHIPEI CHIPITOC: 
OCÁNT, -, ocani, -te, adj. Care impresioneaz în mod neplcut, care contrariaz. – Din fr. choquant.  
 
1.NU exista criteriu de acceptare. 
2.Intrebarea e ambigua si accepta in forma ei si alte cuvinte.  
3.Socanta si indecenta sunt sinonime de sens in cazul dat.Ar mai fi sinonime de sens spre exemplu si cuvintele obscena,nerusinata,impudica  
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Socant - RESPING. Nu cred ca cuvinte "indecent" si "socant" pot fi considerate sinonime, nici chiar in contextul intrebarii. 
MEMBRU 2. Socant trebuie RESPINS. Cuvintele "indecent" si "socant" nu sunt sinonime in contextul intrebarii. 
MEMBRU 3. Decizia: RESPINS, in baza articolului 2.1.2, punctul f, si mai exact “nu corespunde formei intrebarii (cu exceptia cazurilor prevazute in Art. 2.1.1.), adica descrie un alt obiect, actiune, calitate etc. decat se cere in conformitate cu conditiile intrebarii sau criteriile de acceptare;”. In cazul dat, ne referim la calitate. Socanta si indecenta sunt notiuni diferite, pe cand obscena, nerusinata sau impudica saunt sinonime. Ceea ce e socant, nu e neaparat sa fie indecent, si invers. 
MEMBRU 4. Nu exista o relaciiede sinonimie dintre “socant” si “indicent”. CONTESTATIA SE RESPINGE. 
MEMBRU 5. RESPINS.  
INDECÉNT, -, indeceni, -te, adj. Care calc sau contrazice legile decenei; lipsit de pudoare; necuviincios, neruinat, impudic, licenios. – Din fr. indécent, lat. indecens, -ntis.  
OCÁNT, -, ocani, -te, adj. Care impresioneaz în mod neplcut, care contrariaz. – Din fr. choquant.  
(indecent- izoleaza exact sensul necesar; o rochie socanta poate fi si decenta, sau o rochie decenta poate fi si socanta) 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTATIA 5 
Întrebarea: Explicatie: Echipa GS-contestatie de anulare a intrebarii 15 
\"Legendele chineze comunica sub forma de sfat ca inainte de turnarea clopotului, e bine de adaugat un ingredient in aliajul topit, care asigura un sunet mai placut acestuia. Tot acest ingredient este mentionat intr-un mit fundamental dacoromânesc. Dar cu ce nume feminin se asociaza la noi acest ingredient?\" 
Rspuns: Ana 
RASPUNSUL ECHIPEI GS: Dochia  
CONTESTAbIA ECHIPEI GS:  
Echipa GS se pronunta pentru anularea intrebarii deoarece formularea „dacoromaneesc” este o greseala factuala, conform punctului 2.2.6 al Codului Jocului Intelectual cu Timp Fixat. In orice manual de limba romana si pe referatele de pe net exista referiri doar la 4 mituri fundamentale romanesti. Mitul Manastirii Argesului poate avea substrat dacic, dar el apare deja dupa geneza poporului roman in sens restrans. Negru Voda era potrivit lui Neagu Djuvara de origine turk *kumana*..deci nu prea are de a face asta cu dacii. Ca sa fiu mai explicit, in evul mediu nu prea se mai poate de vorbit despre daci, deci e vorba de mit romanesc. Cum intrebarea era axata pe motivul zidirii, atat in clopotul chinez cat si in zidul romanesc, mentionarea determinativului „dacoromanesc” induce in eroare jucatorii, acestia axandu-se in mod normal pe mitul mult mai vechi al lui Traian si al Dochiei, sau poate chiar pe cel al Mioritei, care la sigur ca a aparut pe timpul dacilor dar a suferit pe parcurs influente mari. Deci LOGIC, echipa GS si altele 2 (Sihastrii si Kakulla) am exclus mitul Manastirii Argesului pentru ca el nu e dacoromanesc. Daca mitul ar fi fost descris ca fiind romanesc nu am fi avut nici o pretentie, dar asa aceasta greseala a fost decisiva pentru a induce in eroare unele echipe si pentru ca acestea sa excluda din start mitul Manastirii Argesului si implicit numele de Ana.  
p.s. Comisiei de Contestatii – respectati va rog regulamentul de analiza a contestatiilor, ca pana acum (anul acesta) s-a procedat deseori invers. 
Rspuns alte echipe 
Akuzativ: ? 
Ser: Ana 
Sihastrii: Dochia 
Tam Tam Tam: ? 
H5N1: ? 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Anularea intrebarii despre mitul dacoromanesc - RESPING. Exista sursele care afirma ca mitul jertfei zidirii este un mit dacoromanesc, care si-a gasit reflectare in balada "Mesterul Manole", 
aceasta din urma, evident, nefiind DACOromaneasca. Astfel, nu este o greseala factuala. 
MEMBRU 2. In toate sursele pe care le-am consultat,aceasta balada e denumita ca fiind "romaneasca" asa ca in fine ei au dreptate. Sint de acord cu contestatia echipei GS. ACCEPT CONTESTAbIA. 
MEMBRU 3. Decizia NU SE ACCEPT conform sursei http://wapedia.mobi/ro/Balad%C4%83 inclusiv si asta, exista un mit al jertvirii mitologia daco-romaneasca. Deoarece Dochia nu apare in nici o scena drept jertva sau calau, acest raspuns este nepotrivit.  
MEMBRU 4. Sursa http://www.e-scoala.ro/referate/romana_monastirea_argesului.html induce la vechimea mitului jertfei pentru creaciei““Monastirea Argesului" este una dintre baladele romanesti cu un profund continut ideatic, dand forma epica si literar-artistica apropiata de exemplaritate unuia dintre cele mai vechi mituri ale omenirii, mitul creatiei prin jertfa de sine”. Acest mit la fel a vehiculat si in saptiul dacic, evident avind alti protagonist. Aceasta afirmatie este sustinuta de sursa http://wapedia.mobi/ro/Balad%C4%83, conform creia “Me_terul Manole conserveaz mitul fundamental pelasgo-thraco-dacic, sau dacoromânesc, al jertfei zidirii, atestat arheologic în Dacia / Dacoromânia, de-aproape _apte milenii, mai exact, din orizontul anului 4950 î. H.” CONTESTAbIA SE RESPINGE.  
MEMBRU 5. RESPINS. Subiectul intrebarii nu este Manastirea Argesului ci mitul/motivul jertfei zidirii care se regaseste si in aceasta opera. Conform sursei: http://ro.wikipedia.org/wiki/Balad mitul dat este fundamental si de origine daco-romana. Jucatorii care au inteles esenta exemplului oferit despre clopot, au identificat in el mitul jertfei zidirii. Urmatorul pas era gasirea operei cunoscute si a analogului “ingredientului”. In cadrul mitului in forma sa pura, ingredientul este o persoana umana, in cazul particular al Manastirii Argesului, el este Ana. 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTAbIA 6 
Raspuns: Buratino 
RASPUNSUL ECHIPEI TURNUL ALB: buratino/pinochio  
CONTESTAbIA ECHIPEI TURNUL ALB: 
Cuvintul buratino (burattino) are ca semnificatsie \"papusa din lemn\". Dat fiind fapt aceasta semnificatsie, echipa Turnul Alb s-a gindit sa precizeze in raspuns ca e vorba despre Buratino, prototipul caruia a fost Pinocchio _i nu o oarecare papu_ de lemn. Considerm ca raspunsul nostru urmeaz a fi acceptat, mai ales tsinind cont de raspunsurile celorlalte echipe... 
Multsumim. 
Rspuns alte echipe: 
Gladiolus: cîinele 
Zombii: fibonaci 
Bifidoc: fibonaci 
Intel: fibonaci 
Chipitoc: desen indescriptibil 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1 Buratino/Pinocchio - RESPING. Din pacate pentru echipa, foaia de raspuns contine 2 raspunsuri, unul dintre care, si anume Pinocchio, e gresit. Povestea despre Buratino nu este o traducere mot-a-mot a povestii despre Pinocchio. Momentul esential pentru analiza raspunsului este ca in varianta lui Collodi nu se regaseste cheita de aur. 
MEMBRU 2. Specificarea echipei e corecta. ACCEPT CONTESTAbIA. 
MEMBRU 3. NU SE ACCEPTA din 2 motive:  
1. Rspunsul unei echipe este considerat gre_it dac el corespunde mcar unuia dintre urmtoarele criterii: concine mai mult de un rspuns la întrebare, dintre care mcar unul este gre_it; În cayul Buratino-Pinochio e evident 
2. In povestea Buratino nu a fost nici o cheita de aur. Motivul dat este preluat din „Aventurile lui Buratino”. 
Membru 4. Sursa http://www.librarie.net/carti/74940/Cheita-aur-sau-aventurile-lui-Burratino-Alexei-Tolstoi reda conexiunea, dar in special diferenca, dintre cei doi eroi Pinocchio si Buratino. Citam sursa:“Dup cum mrturisea autorul însu_i, sursa de inspiracie a constituit-o povestirea lui Carlo Collodi, Pinocchio, pe care a citit-o în copilrie. Aventurile ppu_ii de lemn l-au impresionat atât de mult, încât micul Tolstoi le-a repovestit prietenilor si, îns, într-o variant „original“. A_a a luat na_tere Burattino.” O tratre asemanatoare poate fi gasit si pe adresa electrinica - http://www.humanitas.ro/humanitas/cheita-de-aur-sau-aventurile-lui-burattino. 
La fel nici o sursa nu identifica prezenta vre-unei legaturi intre Pinocchio si cheita fermecata. CONTESTATIA SE RESPINGE. 
MEMBRU 5. RESPINS.Rspunsul unei echipe este considerat gre_it dac el corespunde mcar unuia dintre urmtoarele criterii: concine mai mult de un rspuns la întrebare, dintre care mcar unul este gre_it. 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTAbIA 7 
Cu ce a fost comparat femeia într-un program umoristic, care dup un an de csnicie divorca _i se cstorea cu altul? 
Raspuns: a) oglinda, b) copac 
RASPUNSUL ECHIPEI TURNUL ALB: a)oglinda b) brad  
CONTESTAbIA ECHIPEI TURNUL ALB: 
Explicatie: Bradul este un caz particular al copacului cu mai multe inele. Bradul are inele deoarece creste in zone climatce in care exista schimbarea de anotimpuri, pe cind de exemplu copacii din zona ecuatoriala nu au inele. Raspunsul considerat drept corect este mult mai general. O alta particularitate a bradului e si faptul ca dinsul o data in an este impodobit, ceea ce ne-a dus cu gandul ca sotia/femeia este in fiece an cu inel nou _i in rochie de mireasa. 
Sper ca am fost destul de explicitsi. 
Raspuns alte echipe: 
Gladiolus: a)oglinda b) brad 
Zombii: a)oglinda b) agenda 
Bifidoc: a)oglinda b) prizervativ 
Intel: a)capul b) planta anuala 
Chipitoc: a)oglinda b) trial version 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Bradul - RESPING. Logica raspunsului "bradul" este cu totul alta decat cea a raspunsului autorului. Acest fapt este demonstrat chiar si in textul contestatiei. Altfel spus, raspunsul "bradul" nu 
demonstreaza patrunderea echipei in logica intrebarii, fapt pentru care nu poate fi considerat corect. 
MEMBRU 2. N-au fost destul de expliciti si pe de alta parte, bradul ne vorbeste despre o alta sarbatoare. 
Raspunsul este NU. 
MEMBRU 3. M ABbIN. 
MEMBRU 4. Raspunsule prezentat de echipa, ce reprezinta un “element constiuient” si/sau un “element particular” ale unui “ansamblu”, (“ansamblul” fiind raspunsul oferit de autorul intrebarii) nu poate fi considerat ca corect. Exceptie o constituie cazul, cînd elementul particular reprezint în întregime ansamblul sau asocierea dintre particular si general este inerenta. În cazul dat “bradul” este un caz particular al categoriei “copac”, însa “bradul“, pe departe nu reprezinta integral categoria de “copac“. CONTESTATIA SE RESPINGE. 
MEMBRU 5. RESPINS. Raspunsul este prea specific(in cazul dat se cerea anume forma generala). Precizarea echipei referitor la logica raspunsului dat nu coincide cu logica raspunsului correct. 
P. S. (ceea ce noi impodobim de craciun nu este bradul ci pinul) 
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTAbIA 8 
Rspuns: a trage la sorci 
RSPUNSUL ECHIPEI ZOMBI: a organiza alegeri 
CONTESTAbIA ECHIPEI ZOMBI: 
SOR, sori, s.m. (De obicei la pl.) Sistem de alegere, de desemnare, de repartiie prin aruncarea unor zaruri, prin tragerea unor bilete etc., care las s decid întâmplarea, dând anse egale tuturor participanilor; zar sau bilet folosit la aceast operaie. b 
Expr. A trage la sori = a) a hotrî, prin sori, o împreal, un câtig etc.; a participa, ca parte interesat, la o alegere prin sori;  
A cdea (sau a iei) la sori = a fi ales sau desemnat prin sori  
Aceasta este definitia din dexonline.ro  
Consideram ca in contextul dat expresia "a trage la sorti" este sinonim cu "a organiza alegeri" reiesind din explicatia din dex si chiar daca facem inlocuiri in textul raspunsului obtinem  
1. Zeii au ales cine cum sa imparta lumea  
2. Ilf si Petrov au ales sa-l omoare sau nu pe Bender  
3. Inaintea jocului am ales si noi ordinea perechilor de echipe  
Dupa cum se vede, sensul nu se denatureaza deloc.  
In plus daca e sa raspundem exact corect la intrebarea pusa "Numiti scopul p/u care s-a folosit casca sau zaharnita", raspunsul ar fi "p/u a organiza o tragere la sorti" dar nu "tragerea la sorti" care este realizarea acestui scop si nu scopul in sine, cum s-a mentionat si in intrebare. Astfel raspunsul nostru se incadreaza in cerinta de 3 cuvinte si din punct de vedere a sintaxei este chiar mai corect. 
Rspunsul altor echipe: 
Turnul Alb – a se proteja de boala 
Gladiolus – trage la sorti 
Intel – pentru a-si apara capul de bucurie 
Chipitoc –tragere la sorti 
Bifidoc – sa doarma 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. A organiza alegeri - ACCEPT. Sunt de acord cu argumentele echipei. 
MEMBRU 2. "A alege" nu este acelasi lucru cu "a tage la sorti" sa fi fost asa toti zeii aveau sa-si aleaga cerul iar Ilf si Petrov nu se puteau hotari cum sa procedeze cu Ostap Bender de aceea au si procedat astfel.Cit despre "echipele alese" cred ca de asta si s-a introdus tragerea la sorti la inceputul fiecarei etape,pentru a evita "alegerile" organizatorilor ce pot influenta rezultatele meciurilor. 
CONTESTATIA NU SE ACCEPTA.  
Membru 3. RESPINS, in baza articolului 2.1.2, punctul a, si mai exact: nu exista o interpretare a textului intrebarii, a materialelor ilustrative sau a criteriilor de acceptare a raspunsurilor in conformitate cu care raspunsul sa corespunda tuturor conditiilor intrebarii (inclusiv experienta personala a autorului intrebarii) sau a criteriilor de acceptare; In definitiile aduse de echipa, cuvantul-cheie este SORTI, si nicidecum ALEGERE. 
Membru 4. In intrebare conceptual au figurat 2 componete “realizarea alegerii “ si “modalitatea de realizare a alegerii “ – prin “tragere la sorti”. In intrebare nu se indica spre ce component trebuie de orientat. Scopul folosirii castii si zaharnitei este unul dublu: in general, pentru alegere cit si pentru, realiazarea unei modalitati de alegere, adica pentru tragerea la sorti. Din acest considerent atit modalitatea de realizare a alegeriii –tragerea la sorti, cit si insasi “realizarea alegerii” trebuie tratate ca raspunsuri corecte. Contestatia se ACCEPTA. 
MEMBRU 5. RESPINS. Raspunsul echipei indubitabil se afla in cimpul lexical al raspunsului correct insa este prea detasat de el. Tragerea la sort este ceva mai putin formal, mai simplu si mai adecvat dupa sensul intrebarii decit organizarea alegerilor. In cadrul alegerilor, decizia este efectuata de cei care aleg, in cadrul tragerii la sort decizia este aleatorie/haotica/bazata pe noroc; ceea ce si a fost facut inaintea jocului. Exista o diferenta evidenta. (definitia de pe dexonline.ro o ilustreaza perfect)  
DECIZIA: RESPINS 
 
CONTESTAbIA 9 
Rspuns: consilier matrimonial 
RSPUNSUL ECHIPEI ZOMBI: psihanalist 
CONTESTAbIA ECHIPEI ZOMBI: Consideram correct raspunsul nostru deoarece in intrebare nu s-a cerut expres ca raspunsul sa fie cit mai exact sau sa contina 2 cuvinte. Consilier matrimonial nu este o profesie ci o specializare ingusta a unei profesii, in cazul dat psihanalist. Un psihanalist este o persoana care face terapie in diferite sfere de ex.: fobii, perversiuni, probleme familiale, etc. La fel ca un jurist poate fi specializat in diferite domenii, insa el oricum ramine jurist intr-un final. 
Raspununsul altor echipe: 
Turnul Alb – psiholog familiar 
Gladiolus – avocat de divort 
Intel – psiholog pentru cei care vor sa divorteze 
Chipitoc – psiholog de cuplu 
Bifidoc – marriage councellor 
COMENTARII COMISIA DE CONTESTATIE 
MEMBRU 1. Psihanalist - ACCEPT. Sunt de acord cu argumentele echipei. Intr-adevar, gradul de precizare n-a fost prevazut expres in textul intrebarii. 
MEMBRU 2. Raspunsul "psihanalist" contravine sau mai bine zis nu e relevant in contextul imaginii prezentate. Apropo, psihanaliza presupune doar un singur pacient asezat pe cuseta care vorbeste despre problemele sale. aceasta contestatie sa NU SE ACCEPTA. 
MEMBRU 3. RESPINS, in baza articolului 2.1.4.2, punctul e, si mai exact “un raspuns mai putin exact, de regula, nu trebuie sa fie considerat corect, daca contextul intrebarii presupune un raspuns mai exact”. Imaginea repartizata se refera anume la consilierul de cuplu sau familie. 
Mai mult. In Dex, nu am gasit deloc cuvantul “psihoanalitic”. Exista “psihanalist” - 1) Adept al psihanalizei. 2) Specialist in psihanaliza. Definita psihanalizei: 1. Ansamblul conceptiilor lui Freud privind viata psihica conttienta si inconttienta, dupa care tendintele sau dorintele profunde ale individului vin in conflict cu convingerile sale morale si sunt alungate in subconstient, de unde tind sa reapara sub o forma travestita. 2. Metoda de analiza psihologica si de tratament al bolilor neuropsihice, care iti propune, prin diverse probe (asociatii de cuvinte, relatari de vise, interpretari de figuri confuze etc.), sa descopere cauzele nevrozelor si psihozelor si sa vindece aceste boli. – Din fr. psychanalyse. Respectiv, psihanalistul nu are nimic in comun cu consilierul matrimonial. 
MEMBRU 4. Consilierul matrimonial practica consiliere psihologic. In activitatea sa el intruneste atit abilitati de psiholog cit si de psihanalist. Sursele: http://psihanalizanet.wordpress.com/ _i http://www.hanuancutei.com/forum/content/Psihologie-Teorii-si-Aplicatii-Dezvoltare-personala/5989/Abc-ul-Psihologiei-Si-Al-Psihanalizei-De-C-Morel/ fac o distinctice clara intre psiholog si psihanalist, cu toate ca aceste 2 categorii pot interfera. Activitatea de consilier matrimonial cuprinde o sfera mai larga decit funccia de psihanalist. CONTESTAbIA SE RESPINGE. 
MEMBRU 5. RESPINS 
PSIHANALÍZ s.f. 1. Ansamblul concepiilor lui Freud privind viaa psihic contient i incontient, dup care tendinele sau dorinele profunde ale individului vin în conflict cu convingerile sale morale i sunt alungate în subcontient, de unde tind s reapar sub o form travestit. 2. Metod de analiz psihologic i de tratament al bolilor neuropsihice, care îi propune, prin diverse probe (asociaii de cuvinte, relatri de vise, interpretri de figuri confuze etc.), s descopere cauzele nevrozelor i psihozelor i s vindece aceste boli. – Din fr.psychanalyse.  
Conform http://en.wikipedia.org/wiki/Relationship_counseling “Psihanaliza este o ramura a psihologiei ce se ocupa cu lucruri mult mai profunde si specializate decit consilierea.” Raspunsul nu este prelucrat pina la capat 
DECIZIA:RESPINS
 46 Scris de Vitalie Surugiu, la 25-11-2009 00:21
ei, asta nu e serios! Serios! Am depus shi noi prima data contestatie in acest sezon, shi numa din acest motiv trebuie accetptate contestatiile respective :roll
 45 Scris de Octavian Sireteanu, la 25-11-2009 00:12
Din cate stiu, au fost acceptate contestatiile tuturor echipelor, in afara de Turnul Alb. Glumesc :grin  
Comisia de contestatii mai are timp pana miercuri sa se pronunte.
 44 Scris de Sergiu Calmic, la 24-11-2009 23:16
ap ce-i cu contestaciile ? :)
 43 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-11-2009 15:25
Top 10 al etapei a 6-a: 
 
1. Asachi - 28 
2. LAREME - 24 
3. Nuri - 23 
4. Mix - 22 
5. Olimp - 18 
6. 10 Lei - 17 
7-9. SER - 15 
7-9. Sihastrii - 15 
7-9. Kakulla - 15 
10. Akuzativ - 14 
 
:)
 42 Scris de Malairau Sergiu, la 23-11-2009 21:34
multumesc 
i-am trimis lui S. Fala
 41 Scris de Marcel Spataru, la 23-11-2009 21:32
Eu rezulatatele din Superliga si Liga A le-am publicat.  
Celelalte rezultatele sunt la Fala. 
Maine le vom publica.
 40 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-11-2009 20:58
Multumesc celor, carora le-a placut etapa. 
De la cei, carora nu le-a placut, nu-mi ramine decit se-mi cer scuze din parte echipelor organizatoare pentru timpul pierdut. 
Facut si noi cum am facut in speranta sa iasa bine. 
 
In rest, rezultatele le are Marcel si el urmeaza sa le publice. 
Daca nu a facut-o inca, inseamna ca e ocupat.
 39 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-11-2009 20:55
Sergiu, parca merge formularul. Daca nu se primeste, trimite-i direct lui S.Fala la sandufala AT yahoo.co.uk
 38 Scris de Eugenia Grosu, la 23-11-2009 20:42
Liga A si B vor rezultatele.... :sigh
 37 Scris de Macari Andrian, la 23-11-2009 20:33
Malairau Sergiu 
 
Nu pot trimite contestatiile, cind introduc codul de securitate, imi apare "security code is missing or wrong". 
Poate nu fac ceva corect?
 36 Scris de Tim AK_47, la 23-11-2009 19:06
Mi-a placut mult etapa! 
Multumesc echipelor WTH, Apeiron, Extasy shi... desigur Acord! :)
 35 Scris de Vitalie Surugiu, la 23-11-2009 19:03
Eu zic ca a fost o etapa relativ buna, deshi nu am rupt shi am scapat ca printre dejete 2 victorii :cry
 34 Scris de Alina Dolghier, la 23-11-2009 17:58
Multumesc pentru etapa. A fost vesel!
 33 +1 Oleg (Etapa 5 o rupt)
Scris de anastasia :), la 23-11-2009 14:46
da mie mi sa parut ca daca ai doua saptamini la dispozitie intrebarile trebuie sa iasa mai structurate, mai puternice, mai interesante cel putin 
well, cred ca eu de obicei nu inteleg ce zic, sau nu...
 32 Scris de Dabija Orest, la 23-11-2009 11:54
pai de ce am avea nevoie de raspunsurile altora daca noi depunem contestatie de anulare a intrebarii???? 
doar pe fisele organizatorilor se vede unde o fost pus + la intrebarea 15 ...
 31 Scris de Guvir oleg, la 23-11-2009 11:49
Merci pentru etapa, dar voi fi sincer, nu mi-a placut :), si nue vorba de faza ca am luat putine puncte, etapa 5 tot nu am stralucit, dar a fost (imho) mult mai buna :). Oricum, un merci organizatorilor pentru efortul depus. Maratonul va arata ramienm sau adio mi amor :).
 30 Scris de Iulia Sirghi, la 23-11-2009 10:53
Iulian, Ghidul de depunere si analiza a contestatiilor specifica expres: 
 
\"Pasul 3. Copiez raspunsurile celorlalte echipe 
Rog organizatorii sa-mi prezinte raspunsurile celorlalte echipe si le copiez pe foaia mea. Rog organizatorii sa pastreze fisele cu raspunsuri pina la exprimarea deciziei Comisiei de Contestatii.\"  
 
Prin urmare responsabilitatea scrierii raspunsurilor apartine echipei si nu organizatorilor.
 29 Scris de Iulian Gramatki, la 23-11-2009 01:19
Am expediat contestatia. Din pacate, nimeni asa si nu a publicat raspunsurile celorlalte echipe, asa ca am omis acea rubrica. Daca se poate, rog comisia de contestatii sa le ia cand vor avea nevoie de la organizatori.
 28 Scris de Veronica Vragaleva, la 22-11-2009 21:58
Raspunsurile le are Alina. Asta in cazul ca s-a depus vreo contestatie la aceasta intrebare. 
Sau Fala... 
 
PS: Astept cu nerabdare Maratonul!!! 
 
PPS: Mersi frumos pentru felcitari!!!
 27 Scris de Macari Andrian, la 22-11-2009 21:26
Ma alatur si eu measjului lui Octavian. Felicitari LAREME ! Ne vedem din nou in primavara .  
Sper ca vom reusi sa organizam o ultima etapa cat mai interesanta si frumoasa.  
Multumesc echipei Acord pentru o etapa foarte buna, cu multe intrebari foarte bune .
 26 Scris de Macari Andrian, la 22-11-2009 20:26
Iulia -> 
 
Da raspunsurile echipelor?
 25 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-11-2009 20:24
Felicitari echipei LAREME pentru (aproape) castigarea Campionatului, mai ales dupa un inceput nu prea bun.  
Am incercat si noi sa luptam, dar se pare ca norocul n-a vrut sa fie de partea noastra. Oricum, la primavara continuam lupta. 
 
P.S. Am publicat intrebarile de ieri si de azi. 
 
P.S.2. Va invitam pe toti la Maraton. Ne straduim sa facem ceva placut.
 24 Scris de Iulia Sirghi, la 22-11-2009 19:54
Iata si intrebarea 15:  
 
"Legendele chineze comunica sub forma de sfat ca inainte de turnarea clopotului, e bine de adaugat un ingredient in aliajul topit, care asigura un sunet mai placut acestuia. Tot acest ingredient este mentionat intr-un mit fundamental dacoromânesc. Dar cu ce nume feminin se asociaza la noi acest ingredient?"
 23 Scris de Dabija Orest, la 22-11-2009 19:18
o fost o etapa frumoasa, cu multe intrebari interesante  
p.s.poate cineva sa publice intrebarea 15...cel putin 3 echipe au depus contestatie de anulare a intrebarii...
 22 ...
Scris de alex lebedev, la 22-11-2009 11:59
pentru intrebarea care trebuie sa fie raspunsu numaidecit clovn da am uitat sa scriu contestatie >>si eu am scris buffon conform Wikipediei >>>check it out >>>Clowning was developed from a broad tradition and it is difficult to say that it has developed as a singular tradition or a few different ones. Examples of historical clown types have been the pantomimus in ancient Greece, the Lazzi of Commedia dell'Arte, Bouffons, Court Jesters, the French Mime tradition. On top of this there are many non-European clowning traditions (including clown-like figures in Japanese Kabuki theatre) to consider which may or may not have influenced what we now think of when we think of a clown. >>>>>scrie clar ca Bouffon e sinonim.......asa ca Fala ......nai avut dreptate
 21 Scris de Alina Cazachevici, la 21-11-2009 12:35
Componenta Comisiei de Contestatie: 
 
Grigori Alhazov 
Sandu Fala 
Adrian Doncenco 
Radu Breahna 
Alina Cazachevici 
 
Membru de rezerva: Veronica Vragaleva
 20 Scris de Alina Dolghier, la 20-11-2009 16:33
A, clar :) Sper sa reuseasca si acestia din B, care mi se pare ca is 1 in total :grin
 19 Scris de Alina Cazachevici, la 20-11-2009 16:31
Alina, in C joaca 3 oameni, dar unul din ei (adic eu :) ) e organizator, shi nu poate sa-shi permita sa intazie.
 18 Scris de Alina Dolghier, la 20-11-2009 14:56
Da din C joaca mai multi la Intigra decat din B?
 17 Scris de Boscanean Andrian, la 19-11-2009 22:02
multumesc pt Explicatie
 16 [B]Intigra[/B]
Scris de Colomiets Alexandru, la 19-11-2009 20:44
Intigra este o abreviatura de la 'Intelectualinaya Igra'
 15 Scris de Boscanean Andrian, la 19-11-2009 17:23
cu ce se maninca Intigra :grin :? :roll
 14 Scris de Octavian Sireteanu, la 19-11-2009 15:53
Bine ca din Divizii nu prea este lume la Intigra, ca eram mai greu de organizat :)
 13 Scris de Marcel Spataru, la 19-11-2009 15:12
Din Superliga sunt cei mai multi la Intigra.
 12 Scris de Marinela Parlicov, la 19-11-2009 13:34
ar fi o solutie liga b sa joace la lomonosov si superliga la targoviste ) asta in caz ca din superliga nu joaca nimeni la intigra.
 11 Scris de Alina Dolghier, la 18-11-2009 18:03
Nu va suparati, da din liga B unii tot joaca la Intigra...
 10 Scris de Octavian Sireteanu, la 18-11-2009 15:45
Trebuie de stabilit premii in SL si pe urma echipele n-or sa mai refuze. Se poate de inceput cu mere, sau poate gutuie. :)
 9 Scris de Dabija Orest, la 18-11-2009 14:54
*minunata skimbarea de local 
sondaj> vor evolua oare echipele Acord si eventual Mix in sezonul urmator in ligi, sau vor ramane in superliga pe baza unor noi refuzuri ale castigatoarelor din ligi de a evolua in superliga? 8)
 8 Scris de Octavian Sireteanu, la 18-11-2009 14:37
Vreo idee pentru SONDAJ? ca ma gandesc deja de vreo 3 saptamani si nimic ...
 7 Scris de Eugeniu Zolotco, la 18-11-2009 13:21
Intigra se joaca, actualmente, la biblioteca Lomonosov :) De aici si toate permutarile...
 6 Scris de Ceban Maxim, la 17-11-2009 17:20
da unde se joaca intigra?
 5 Scris de Alina Cazachevici, la 17-11-2009 16:25
Pentru ca in Liga C sunt jucatori care participa shi la jocurile de la Intigra, atat in cadrul echipei care organizeaza etapa, cat shi in alte echipe.  
Shi ca aceshti jucatori sa nu intarzie la jocurile din cadrul CMJI shi astfel sa retina desfasurarea etapei, s-a decis schimbarea data.
 4 Scris de Octavian Sireteanu, la 17-11-2009 16:18
Cei din Liga C n-au fost cuminti?
 3 Scris de Ceban Maxim, la 17-11-2009 15:58
in sfirshit :)
 2 Scris de Victoria Munteanu, la 17-11-2009 15:35
MMMM...daa de ce s-au hotarat asa schimbari?....just wondering?
 1 Scris de Marcel Spataru, la 17-11-2009 15:12
ATENTIE! 
ATENTIE! 
Liga C va juca la Biblioteca Lomonosov, iar Liga A la Biblioteca Tirgoviste.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Echipe

 

 

Meniu Campionat