Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Sedinte Elitare arrow Sedinta Elitara XXII
Sedinta Elitara XXII
Evaluare Utilizator: / 1
SlabExcelent 

Active Image Duminica, 31 mai 2009, in incinta Clubului Decadence, a avut loc Sedinta Elitara XXII.

Pentru echipe s-au asezat la masa de joc centrala pentru a infrunta intrebarile dificile ale Sedintei Elitare.

Sortii au vrut ca seara sa fie deschisa de Echipa Magistrilor. Magistrii au cerut din prima runda blitsul, pe care insa l-au pierdut. Jocul s-a incalzit pe parcurs, Magistrii reusind sa raspunda corect la mai multe intrebari si la un moment dat aveau 3 minute de rezerva pentru discutia intrebarilor. Din pacate, discutiile indelungate la doua intrebari cruciale (despre golf si despre Bolero) i-au dus pe jucatori departe de raspunsurile corecte, care de fapt au aparut in ambele cazuri in primele secunde. Ca rezultat, echipa a pierdut cu scorul de 7-10.

A doua echipa a fost Echipa Pretendentilor. Si ei au inceput in forta, capitanul echipei, Natan Garstea, gestionand foarte bine versiunile echipei. Din pacate, si pretendentii au facut cateva alegeri gresite (intrebarile despre ursii polari, despre cosmos). Andrei Lutenco s-a remarcat oferind versiuni sau piste corecte la cateva intrebari, desi coechipierii nu au preluat versiunile lui. Pretendentii au pierdut si ei, de data aceasta cu scorul de 6-10.

A treia echipa a fost Echipa www.cuc.md, in care au intrat jucatorii castigatori ai concursului Intrebarea Zilei. De la bun inceput echipa a jucat cateva intrebari dificile in sectorul rosu, nereusind sa obtina punctele necesare pentru a mentine echilibrul in joc. Din pacate, scorul defavorabil a demoralizat echipa, care nu a mai reusit sa-si revina pana la sfarsitul jocului, pe care l-a pierdut cu scorul de 1-10.

Astfel, Echipa Campioana a Clubului, care a jucat in ultima partida a serii, trebuia doar sa castige jocul pentru a deveni cea mai buna echipa a Sedintei Elitare - cartele acumulate nu mai contau. Echipa a jucat cateva intrebari cu tablouri (Rembrandt, Van Gogh, Bosch), in care a fost pusa la incercare gandirea simbolica a jucatorilor. Ca si in cazul Magistrilor sau al pretendentilor, Campionii Clubului au facut din pacate cateva alegeri gresite (prostia "globala", break dance) care i-au costat puncte decisive. Campionii au fost infranti cu scorul de 4-10.

Alegerea Magistrului n-a fost usoara pentru Crupier, in conditiile in care nici o echipa nu a reusit sa-si castige runda la masa de joc. Totusi, jucatorii prezenti, capitanii celor patru echipe si spectatorii au remarcat prestatia lui Andrei Lutenco, care a devenit astfel al saisprezecelea Magistru al Clubului.

Andrei Lutenco va absolvi in aceasta vara Facultatea de Drept de la USM. El joaca in componenta echipelor "Lareme" si "Carte Blanche". Pe parcursul timpului a jucat in mai multe echipe, castigand mai multe competitii cu echipele sale.
El este cel mai tanar Magistru al Clubului de Jocuri Intelectuale.

Iata regulile dupa care s-a disputat a XXII-a Sedinta Elitara. 

Participanti: 

Patru echipe principale vor avea dreptul de a incepe rundele la masa de joc:
-  Echipa Campioană a Clubului, selectata de Octavian Sireteanu + 1 loc cumparat contra  CUCi
-  Echipa Magiştrilor, selectata de Viorel Chihai + 1 loc cumparat contra CUCi
-  Echipa Pretendenţilor
- Echipa www.cuc.md, + 1 loc cumparat contra CUCi

Spectatorii prezenti in sala (inclusiv membrii echipelor care la momentul respectiv nu se afla la masa centrala) vor participa intr-un concurs paralel, in care vor avea sansa de a castiga un loc la masa de joc pentru urmatoarea Sedinta.

Formatul jocului: 

Pe parcursul serii se vor juca patru runde. La inceputul acestor runde la masa centrala de joc se va aseza una dintre cele patru echipe. Echipa care se va aseza la masa va fi trasa la sorti inainte de fiecare runda. 

Jocul se disputa pana la 10 puncte.
O runda se considera castigata daca echipa acumuleaza 10 puncte inaintea crupierului. 

Intrebarile sunt de 1 si 2 puncte:
- in sectoarele negre de 1 punct + 1 carte noir
- in sectoarele rosu de 2 puncte + 1 carte rouge
- in sectoarele verde de 1 punct + 1 carte verte sau 1 carte blanche 

Cele patru echipe principale primesc din start cate 5 carte rouge si 5 carte noir. 

Ruleta si masa de joc: 

Masa de joc este de tipul jocului ruleta, cu 36 sectoare de culori negru si rosu. Inainte de fiecare runda, echipa care incepe jocul la masa va amplasa cate 18 cartonase rosii si 18 cartonase negre pe sectoarele respective ale mesei de joc, conform culorii. Pe fiecare cartonas va fi scris codul de identificare a intrebarii. Inainte de fiecare intrebare se va roti ruleta si se va decide sectorul intrebarii respective.

Daca pe parcursul aceleiasi runde ruleta va nimeri a doua oara pe un sector deja jucat, se va disputa o runda „zero”. 

Rundele cu miza de puncte marita:

In orice moment, inainte de citirea intrebarii, echipa de la masa de joc poate cere o runda cu miza de puncte marita.
Astfel, la masa de joc va trebui sa ramana:
- 3 oameni pentru o miza de puncte dubla (2 puncte in cazul sectorului negru, 4 puncte in cazul sectorului rosu)
- 1 om pentru o miza de puncte tripla (3 puncte in cazul sectorului negru, 6 puncte in cazul sectorului rosu)
Numarul de carte disputate nu se va mari.

Raspunsul inainte de termen:

Daca echipa de la masa de joc raspunde corect la o intrebare fara a discuta intrebarea timp de un minut, ea economiseste minutul pentru rundele ulterioare.
Acest lucru nu se refera la intrebarile de tip blitz.

Intrebarile:

Oricine poate trimite intrebari pentru Sedinta Elitara la adresa marcelLAcucPUNCTmd.
Cele mai bune intrebari vor fi selectate si puse echipelor.

Pariuri: 

Inainte de fiecare rotire a ruletei echipa poate pune pariu in carte rouge sau noir:
- inainte de rotirea ruletei se pariaza doar carte de o culoare, rouge sau noir
- se pot paria maximum 5 carte noir sau 5 carte rouge
- daca bila nimereste pe culoarea sectorului pe care s-a pus pariu si intrebarea caruia nu este inca deschisa, atunci jocul se disputa pe o miza multiplicata cu trei, de aceeasi culoare ca si cartele pariate (de ex. echipa a pariat 3 carte, miza rundei va fi 9 carte, adica cele 3 pariate + 6 din partea crupierului)
- daca bila nimereste pe culoarea sectorului pe care nu s-a pus pariu si intrebarea caruia nu este inca deschisa, atunci jocul se disputa pe o miza egala cu numarul de carte pariate, de culoarea sectorului respectiv (adica inversul culorii cartelor pariate), cu exceptia cazului cand bila nimereste pe sectorul „zero”
- daca bila nimereste pe sectorul „zero” sau pe un sector de culoare rosie sau neagra intrebarea caruia a fost deja jucata, cartele pariate pot fi recuperate doar in cazul unui raspuns corect. 

Daca nu pariaza nimic, echipele primesc cate 1 carte de culoarea sectorului respectiv, rosu sau negru, pentru raspuns corect. In cazul sectorului „zero” situatia este mai speciala si este descrisa la punctul respectiv. 

Daca raspund corect, echipele primesc cartele mizate la intrebarea respectiva.
Daca raspund gresit, ele pierd toate cartele mizate la intrebarea respectiva. 

Intrebarile „zero”: 

In orice moment al unei runde, inainte de rotirea ruletei, echipa poate cere disputarea sectorului „zero”.

Intrebarea „zero” se disputa si atunci cand bila ruletei nimereste in sectorul zero sau daca bila nimereste pe un sector al carei intrebare a fost deja jucata in runda respectiva. In acest caz, echipa nu este privata de dreptul de a cere intrebarea „zero” pe parcursul rundei.

In sectorul „zero” intrebarea se disputa pentru 1 punct.

In caz de raspuns corect la o intrebare „zero”, echipa primeste o carte verte.

In caz de raspuns corect la o intrebare „zero” si daca echipa are deja o carte verte, ea primeste o carte blanche. In caz de raspuns gresit la o intrebare „zero” si daca echipa are deja o carte verte, ea pierde acea carte verte. 

Intrebarile zero sunt amplasate in plicuri aparte si sunt extrase de acolo de crupier. 

Carte blanche: 

Din momentul in care o echipa are o carte blanche, ea poate paria pe negru si pe rosu simultan.
In caz de raspuns gresit, echipa care detine o carte blanche nu pierde cartele mizate initial (dar nici nu primeste cartele in plus).

Concursul paralel: 

Spectatorii din sala vor avea posibilitatea de a participa la un concurs paralel, individual. In cazul in care echipa de la masa centrala nu va oferi raspunsul corect, prin intermediul procedurii de negociere inversa se va desemna o persoana (din afara celor patru echipe principale) care va avea dreptul de a da un alt raspuns. In cazul in care raspunsul sau va fi corect, el va obtine dreptul de a juca intr-o echipa, la masa centrala, la urmatoarea Sedinta Elitara.
Doar primele sase persoane care vor da raspunsuri corecte vor obtine acest drept.

Procedura de negociere inversa 

In timpul discutarii intrebarii de catre echipa din centru, jucatorii care vor dori sa raspunda vor ridica in sus un cartonas pe care vor scrie cate un numar de la 1 la 20. Cartonasele ridicate in sus vor fi acoperite astfel incat ceilalti jucatori sa nu vada ce este scris pe ele.

Dreptul de a raspunde va fi oferit jucatorului care va avea inscris pe cartonas cel mai mare numar care nu se va repeta la ceilalti jucatori. In cazul in care nu va exista un asemenea jucator, dreptul de a raspunde nu se ofera nici unui jucator.

Rezultatul rundei: 

Daca o echipa pierde runda aflandu-se la masa de joc centrala, ea pierde toate cartele pe care le are la dispozitie.

Daca o echipa castiga runda aflandu-se la masa de joc centrala, ea isi pastreaza toate cartele pe care le are la dispozitie in acel moment. 

Echipa castigatoare si Magistrul: 

Castigatoarea serii va fi echipa care va avea cele mai multe carte la sfarsitul celor patru jocuri, in afara de carte verte si carte blanche.
Din componenta acestei echipe, in urma consultarii cu sala, Crupierul va numi Magistrul Sedintei XXII.
In cazul egalitatii cartelor la doua sau mai multe echipe, din componenta acestora se va alege un singur Magistru.

Negocieri Crupier - Echipe:

Numarul de carte si de puncte disputate intr-o runda se poate modifica de la cele indicate mai sus doar cu acordul Crupierului si a tuturor celor patru echipe.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 9017

  Comentarii (65)
 65 Scris de Marcel Spataru, la 15-06-2009 11:16
Daca el tine in mana o ceasca, atunci mea culpa. 
Eu am vazut o cartoafa, poate influentat de articolul de pe wikipedia despre acest tablou, unde este mentionat citatul lui Van Gogh.
 64 Scris de Octavian Sireteanu, la 15-06-2009 09:46
Nu, Marcel :) 
Cum am mai scris, fraza aceea se refera la intreaga serie de tablouri despre tarani, iar taranul din tabloul prezentat tine in mana o ceasca.
 63 Scris de Marcel Spataru, la 15-06-2009 08:45
Eu oricum nu pot sa vad cum faptul ca tsaranii "mananca la lumina lampii" simbolizeaza onestitatea cu care acestia isi castiga hrana. 
Si aristocratii tot mancau la lumina lampii seara, banuiesc. 
Eu vad un simbolism mult mai puternic in fraza: "used the same hands with which they take food from the plate to work the land, that they have toiled with their hands--that they have earned their food by honest means", care se refera direct la mainile cu care mancau ei cartofii. 
In tabloul respectiv personajul din centru tine in mana un cartof (sau cel putin eu asa am vazut), ceea ce reprezinta de fapt simbolul despre care vorbea Van Gogh.
 62 Scris de Octavian Sireteanu, la 14-06-2009 18:12
Continuam studiul :) 
Se pune intrebarea, de ce am ales la intrebarea cu tabloul lui Bosch versiunea "pantofii de sub scaun" in loc de mult mai credibila versiune "forma tabloului". Apai uneori subconstientul joaca feste. Tineam minte ca am vazut acest tablou undeva. Acum am gasit si unde: 
http://db.chgk.info/files/tv051298-a.html (in 1998 era)
 61 Scris de Octavian Sireteanu, la 14-06-2009 17:57
Am dat astazi, din intamplare, peste tabloul lui Van Gogh "Mancatorii de cartofi", dupa care am mai cautat niste surse si m-am convins inca o data ca ei nu mananca acei cartofi cu mainile, iar ca raspunsul nostru "mancau noaptea, la lumina lampii" putea fi considerat corect. 
Fraza cu care s-a adresat fratelui sau: "I wanted to convey the idea that the people eating potatoes by the light of an oil lamp used the same hands with which they take food from the plate to work the land, that they have toiled with their hands--that they have earned their food by honest means" se refera la intreg studiul lui Van Gogh referitor la "viata taranilor" si daca in alte picturi putem vedea tarani mancand cu mana, atunci nu putem vedea acest fapt in tabloul care ne-a fost prezentat. 
Iaca asa. 
Cateva surse:  
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Vincent_Van_Gogh_-_The_Potato_Eaters.png/800px-Vincent_Van_Gogh_-_The_Potato_Eaters.png 
http://www.vggallery.com/visitors/004.htm 
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Potato_Eaters
 60 Scris de Sebastian Iustin, la 09-06-2009 09:49
Da, sunt de acord cu Tima ca Sedinta Elitara a fost interesanta, cu toate ca intotdeauna este loc de mai bine! 
Merci Tima am facut-o din placere fiindca era alaturi de voi... 
Felicitari Noului Magistru! Tuturor baietilor si "ochisorilor frumosi" din comunitatea CUC o vara superba si o vacanta pe cinste.
 59 Scris de Tim AK_47, la 08-06-2009 17:12
Asta fiindca Sedinta Elitara a shi fost mai interesanta decat Erudit Cafe! :) ... shi desigur ca p/u ca a lipsit label-ul M1 ... shi oamenii erau totzi de-ai noshtri :) Seba maladetz!
 58 Scris de Marcel Spataru, la 07-06-2009 10:55
Super! 
Mie imi pare ca Sedinta Elitara ii filmata mai interesant decat Erudit Cafe :)
 57 video
Scris de Tim AK_47, la 06-06-2009 19:48
Inca nishte secventze video de la Sedintza Elitara: 
 
Prezentarea echipei Asachi 
Eticheta Medicilor din Germania. Intrebarea 
Eticheta Medicilor din Germania. Raspuns. 
Ghemurile colorate 
Problema Comis-voiajorului 
Prostia Globala 
Sagrada Familia 
Tzaranii Cinstitzi 
 
P.S: Informez ca secventzele video nu prezinta atat intrebarea cat shi raspunsul la inrebare. In mare parte sunt fragmente fie din intrebare, fie din raspuns. Oricum, merita de le avut ca amintire, zic eu.
 56 Video
Scris de Tim AK_47, la 06-06-2009 15:31
Discursul lui Andrei shi Provocarea lui Marcel! 
Din pacate nu s-a filmat shi Intrebarea jucata intre Marcel shi magishtri... 
 
Mai sunt cateva secventze video. Le voi publica pe parcurs.
 55 Scris de Tim AK_47, la 02-06-2009 09:45
A fost o seara frumoasa. Marcel a contribuit mult la aceasta prin prestatsia sa, lucru pentru care-i MUL-TZU-MIM!!! :)  
Felicitari tuturor celor ce au jucat shi tuturor celor ce au luat titlul de Magistru shi tuturor celor ce au n-au stricat pahare!!! :p  
Aici sunt nishte poze.  
 
P.S: E o arhiva de 145 MB. Sorry p/u cei ce au conexiune rea...
 54 Scris de Marcel Spataru, la 02-06-2009 08:43
tare remarca ;) intr-adevar.
 53 Scris de Andrei Lutenco, la 02-06-2009 00:48
merci pentru felicitari.  
apropos, faza cu gladiatorii si degetul mare aratind in sus releva noi semnificatii-origini ale expresiei "a tine pumnii stransi". 
va pup
 52 Scris de Marcel Spataru, la 01-06-2009 15:28
Apropo, sunt in asteptarea pozelor. 
Mai multa lume a fotografiat aseara. Unii au si filmat ;) 
Am putea vedea rezultatul?
 51 Scris de Marcel Spataru, la 01-06-2009 15:00
Apropo, n-am zis nimic de pasarea care canta inainte ca zorii sa ajunga... A treia intrebare la care eu cred ca voi trebuia sa raspundeti.
 50 Scris de Marcel Spataru, la 01-06-2009 14:59
Natan, sunt de acord ca unele intrebari erau foarte dificile.  
Dar ca sa analizam un pic evolutia echipei tale, anume acele doua intrebari care eu consider ca trebuia sa le raspundeti corect (cosmos si ursii polari) ar fi facut scorul 8-8. Iar de la 8-8 pana la victorie, cum s-ar spune, rukoi podat'... 
 
Cam aceeasi situatie si la Magistri. Cred ca daca faceau alegerea corecta in cel putin unul din cele doua cazuri (golf sau Bolero), aveau foarte mari sanse de castig. 
 
Eu cred ca echipele au pierdut la limita ieri si nu erau departe de a inclina balanta in favoarea lor.
 49 Scris de Natan Garstea, la 01-06-2009 14:52
Ultimul mesaj este scris de mine, Natan Garstea
 48 Scris de Eugene Zinkovsky, la 01-06-2009 14:51
Da, inca o seara frumoasa petrecuta cu prietenii, si inca o competitie extrem de solicitanta. Felicitari, Andrei, titlul este pe deplin meritat. 
 
Marcel, cred ca nu era aftertaste, era aftermath... ruine ramase dupa razboi. Intrebarile au fost foarte frumoase si extrem de dificile. Privind in urm, pot spune ca noi putea lua maxim inca doua intrebari la masa de joc. Oricum, desi nu am cistigat, eu m-am ridicat de al mas cu senzatia de satisfactie de la un joc calitativ. Merci colegilor de la masa de joc, si inca o dat felicitari magistrului Lutenco Jr.
 47 Scris de Fala Alexandru, la 01-06-2009 14:12
Multumiri tuturor care au participat la "Ultimul Sunet" al acestui sezon de primavara: celor ce au jucat, celaor ce au tinut pumnii si celor ce au organizat evenimentul. A fost o seara frumoasa. 
Felicitari noului magistru! Bravo, Andrei!
 46 Scris de Marcel Spataru, la 01-06-2009 09:51
Felicitari noului Magistru! 
Titlul lui Andrei Lutenco este recunostinta pentru prestatia sa de inalta calitate in Club, in echipele in care joaca.  
Andrei a castigat de mult timp respectul colegilor nu doar pentru eruditia, logica si intuitia sa, care sunt calitati indispensabile unui jucator de succes, dar si pentru caracterul sau amiabil, pentru felul in care a tratat situatiile dificile si conflictuale.  
Acest titlu rasplateste asadar atat calitatile intelectuale, cat si cele morale ale noului Magistru. 
Felicitari Andrei! 
 
In calitate de Crupier, vreau sa multumesc celor patru echipe si spectatorilor care au fost ieri la Sedinta Elitara pentru rabdarea cu care au ascultat comentariile si remarcile mele si au avut curajul sa ma infrunte, desi intrebarile, recunosc, nu au fost din cele mai simple. 
Nu credeam sa zic asta vreodata, dar ieri chiar am regretat ca nici o echipa nu a reusit sa castige runda.  
Cred totusi ca a fost o seara frumoasa, iar lucrurile noi pe care le-ati aflat (faptul ca elvetienii mananca carne de caine, ca gestul imperatorului pentru uciderea gladiatorului era degetul mare ridicat in sus, ca in evul mediu se manca din farfurii de plumb, ca exista o carte cu o suta de mii de miliarde de poeme, ca doctorii germani serveau sampanie bolnavilor pe patul de moarte si multe altele) v-au satisfacut curiozitatea si v-au lasat un "aftertaste" ("poslevskusie") placut dupa joc. 
 
Pana la inceputul urmatorului Campionat ne asteapta o noua Sedinta Elitara.  
As vrea foarte mult ca acea editie sa fie cumva speciala. Voi saluta orice idee ;)  
Va astept cu propuneri pe privat sau in forum.
 45 Scris de Guvir oleg, la 29-05-2009 09:49
Vadim Culea: 
 
Echipa Intel va fi reprezentata la Sedinta Elitara de 5 persoane.
 44 Scris de Marcel Spataru, la 29-05-2009 09:07
ATENTIE! 
Dat fiind numarul ridicat de recomandari si calitatea inalta a acestora am luat decizia ca in echipa pretendentilor toate 7 locurile sa fie ocupate. 
Din pacate pentru oligarhi, vor ramane doar trei locuri disponibile contra CUCi.
 43 Scris de Marcel Spataru, la 29-05-2009 08:52
Componenta echipei www.cuc.md: 
Diomid Revenco,  
Ileana Partachi,  
Eugen Zincovsci,  
Corneliu Rosca,  
Petru Sula,  
Oleg Guvir 
 
Componenta echipei Asachi este de asemenea cunoscuta. 
 
Membrii echipei pretendentilor vor fi informati astazi, pentru a reusi sa selecteze capitanul pentru jocul de duminica. 
 
Echipa Magistrilor va fi constituita in felul urmator: 
Viorel Chihai, capitanul echipei, a invitat-o in echipa pe Irina Breahna, Magistrul precedent, iar celelalte 4 locuri la masa magistrilor se vor trage la sorti.  
In echipa Magistrilor sunt posibile rotatii de la runda la runda, la decizia jucatorilor.
 42 Scris de Ileancik oduvancik, la 29-05-2009 00:19
Andrei: eu tot :)
 41 Scris de Andrei Lutenco, la 29-05-2009 00:05
Eu de ex. an examenul de stat urmtoarea zi, dar nu eproblema :D
 40 Scris de Andrei Lutenco, la 29-05-2009 00:04
spune care-i cealalta activitate si noi te ajutam :P
 39 oki..tot pt marcel...
Scris de alex lebedev, la 28-05-2009 15:26
adica eu nush daca sa vin pentru ca am si o alta activitate la care as renunta daca as fi la masa de joc dar care nu pot sau cel putin nush inca daca voi putea renunta daca vin ca simplu spectator... 
si cam aici e dilema:(
 38 Scris de Octavian Sireteanu, la 28-05-2009 14:41
Au fost publicate intrebarile de la Maraton.
 37 Scris de Marcel Spataru, la 28-05-2009 14:01
Acolo e scris "In orice moment, inainte de citirea intrebarii", deci raspunsul este da. 
In cazul in care pierde cu 5-9 echipa poate cere o asemenea runda, si daca e pe rosu, daca ramane un singur om si raspunde corect, ea castiga runda... 
 
Solutia aceasta are un dezavantaj - mai putine runde castigate inseamna, in principiu, mai putine carte castigate (desi depinde si de pariuri).
 36 Scris de Octavian Sireteanu, la 28-05-2009 13:47
Inca o intrebare (am impresia ca vor mai aparea pe parcurs :) ): 
c) Este posibil ca o echipa sa ceara miza dubla/tripla de ex. cand pierde cu 5-9?
 35 Scris de Marcel Spataru, la 28-05-2009 13:12
a) Miza se mareste atat pentru echipa, cat si pentu cazino. In mod normal aceste runde vor fi cerute de echipe in situatii extreme (la scoruri foarte defavorabile) 
b) Din momentul obtinerii, carte blanche nu poate fi pierduta pana la sfarsitul rundei si echipa beneficiaza de avantajele acesteia. 
Carte Blanche nu este transferabila de la Sedinta la Sedinta. 
Totusi, in conformitate cu punctul "Negocieri Crupier - Echipe", echipa sau crupierul pot propune runde in care miza sa fie carte blanche, in cazul in care toate echipele sunt de acord cu miza rundei. 
 
Apropo, la o recitire atenta a regulamentului am observat ca dublarea cartelor la sfarsitul rundei nu are sens in conditiile in care locul la masa nu poate fi vanat si cartele jucate intr-o runda nu pot fi obtinute de alte echipe. 
De aceea aceasta dublare a cartelor se anuleaza.
 34 Scris de Octavian Sireteanu, la 28-05-2009 11:51
Am recitit regulamentul si mi-au aparut cateva intrebari: 
a) La mizele duble si triple – acestea sunt doar in favoarea echipei sau si in favoarea crupierului? 
b) Carte blanche poate fi pierduta?
 33 Scris de Guvir oleg, la 27-05-2009 14:50
Eu vin, numai daca vin o sa fie :). Asa ca o gluma. Voi fi prezent.
 32 Scris de Diomid Revenco, la 27-05-2009 13:23
Cica sunt zvonuri ca 1 aprilie a fosr deja :)
 31 Scris de Lilian Bejan, la 27-05-2009 12:30
Auzit zvonuri precum ca cei de la Ministerul Educatiei, dupa ce au vazut concursul Intrebarea zilei de pe cuc.md si pentru a exclude cazurile de coruptie/copiere din scoli, au decis sa organizeze BACul "in mod individual". Adica fiecare elev va primi un nume si o parola, pe care o va cunoaste doar el, si va sustine BAC-ul acasa, in fata calculatorului.
 30 Scris de Veronica Vragaleva, la 27-05-2009 11:40
Eu vin
 29 Scris de Marcel Spataru, la 27-05-2009 11:33
Bine observat, Ion. 
Am corectat.
 28 o_O
Scris de Ion Dodi, la 27-05-2009 11:08
- 3 oameni pentru o miza de puncte dubla (2 puncte in cazul sectorului negru, 4 puncte in cazul sectorului rosu) 
- 1 om pentru o miza de puncte tripla (2 puncte in cazul sectorului negru, 4 puncte in cazul sectorului rosu)
 27 Scris de Viorel Chihai, la 27-05-2009 10:53
confirm :)
 26 Scris de Octavian Sireteanu, la 27-05-2009 10:52
Eu vin +5 indivizi.
 25 Scris de Marcel Spataru, la 27-05-2009 10:18
Alex, Arina a raspuns la intrebarea ta. 
Trebuie sa vii oricum. 
 
Nimeni nu confirma prezenta la Elitar?
 24 Scris de Arina Levinschi, la 26-05-2009 22:31
asta despre tine? potzi sa vii oricum...
 23 marcel o intrebare
Scris de alex lebedev, la 26-05-2009 21:01
dar daca de ex..un participant la intrebarea zilei vede ca nu are sanse sa ocupe un loc la masa de joc pt ca termina a 8lea sau al 9lea si nu vine, dar in timpul asta 3 jucatori ce sunt in top6 vor juca in alte echipe in afara de cuc.md, atunci ce sa faca jucatorul asta?
 22 Scris de Marcel Spataru, la 26-05-2009 17:00
Daca se va intampla asa, voi anunta persoana respectiva din timp, ca ea sa faca alegerea.
 21 Scris de Eugene Zinkovsky, la 26-05-2009 16:44
Nu sunt cazuri cind aceeasi persoana sa poata juca in mai multe echipe? Sa stie din timp ce face...
 20 Scris de Marcel Spataru, la 26-05-2009 15:58
Nu sunt inca decis daca voi anunta membrii echipei de componenta sau voi face acest lucru la Sedinta.
 19 Scris de Ileancik oduvancik, la 26-05-2009 14:41
Marcel, 
poti sa anunti cine o sa joace in echipa pretendentilor. 
 
mersi
 18 Scris de Marcel Spataru, la 26-05-2009 14:37
Apropo,  
Cei care planifica sa vina la Sedinta Elitara va rog sa confirmati acest lucru printr-un mesaj la acest subiect, pentru a facilita organizatorilor lucrul de pregatire. 
Este suficient sa scrieti ceva de genul: 
"Echipa Cipcirip - 3 persoane" 
sau 
"Eu vin cu inca doi oameni" 
 
Merci!
 17 Scris de Marcel Spataru, la 26-05-2009 14:34
Echipa Pretendentilor a fost selectata. 
Multumesc celor care au trimis recomandari.
 16 Scris de Magister Ludi, la 26-05-2009 14:12
Iata cum se vor publica ultimile 10 intrebari din concursul "Intrebarea Zilei": 
 
Miercuri, 27 mai: 
- la ora 17:00 vor aparea 3 intrebari, cu termen de gandire pana la ora 20:00 
- la ora 20:00 vor aparea 2 intrebari, cu termen de gandire pana la ora 21:00 
 
Joi, 28 mai: 
- la ora 17:00 vor aparea 3 intrebari, cu termen de gandire pana la ora 20:00 
- la ora 20:00 vor aparea 2 intrebari, cu termen de gandire pana la ora 21:00 
 
Ultimile 10 intrebari pot schimba foarte multe in tabelul general. 
 
De altfel, as dori sa adresez o rugaminte participantilor la concurs - pentru ultimile 10 intrebari va rog sa va rupeti din peloton si sa incercati sa gasiti raspunsurile la intrebari in mod individual
 
Succese!
 15 Scris de Marcel Spataru, la 23-05-2009 02:23
Octav, orientarea atentiei publicului catre masa de joc incercam sa o cream prin limitarea discutiilor in echipa. Raspunsurile se vor da individual, nu pe echipa, ca pana acum. Poate asta va limita cumva discutiile in grupuri. 
Pe de alta parte, nu putem exclude totalmente implicatia celor din afara meselor in joc, pentru ca riscam sa-i plictisim prea mult.
 14 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-05-2009 13:52
:sigh aista trebuia sa fie emoticonul ..
 13 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-05-2009 13:52
Hmm .. sunt ceva schimbari, dar asa si nu s-a rezolvat problema cu orientarea atentiei publicului catre masa de joc :(
 12 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-05-2009 13:45
"Vedeti in continuare regulamentul Sedintei a XXI-a." 
Marcel, corecteaza te rog in text (in XXII), ca sa nu fie intrebari pe urma.
 11 Scris de Marcel Spataru, la 22-05-2009 13:04
Vedeti detalii despre formula de desfasurare a acestui Elitar.
 10 Scris de Octavian Sireteanu, la 16-05-2009 13:53
Daca era inel, ajungea pe degete bune :grin
 9 Scris de Eugenia Grosu, la 16-05-2009 09:22
Bratara a ramas in liceu, e pe miini bune. :P
 8 Scris de Natan Garstea, la 16-05-2009 07:40
Poate, brara a fost lsat de cineva intenionat, ca o form de recunotin organizatorilor pentru maraton? Sau poate, o recompens liceului, pentru c ne-a gzduit??? :)
 7 Scris de Eugenia Grosu, la 15-05-2009 23:05
alex, e de aur.
 6 fala
Scris de alex lebedev, la 15-05-2009 21:55
fala, ce fel de bratzara?
 5 Scris de Fala Alexandru, la 15-05-2009 19:55
la maraton cineva a pierdut o bratara. Ia s-a gasit.
 4 cucu ne sterge identitatea?
Scris de alex lebedev, la 11-05-2009 23:46
oare sa fie asa?
 3 :P
Scris de G G, la 11-05-2009 19:26
mititelu :roll  
nu plinge as treaca :grin ;)  
PS:asta nu G G scrie :upset
 2 :( asta nu eu am scris mai jos;(
Scris de alex lebedev, la 11-05-2009 17:55
cineva isi bate jok de identitatea mea:(((
 1 :)
Scris de alex lebedev, la 11-05-2009 17:27
:( :( :(

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat