Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow CUC
Ce? Unde? Cand?

Jocul "Ce? Unde? Cand?" constituie principala activitate a membrilor Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (in continuare CMJI). Acesta constituie varianta adaptata a unui joc televizat aparut in Uniunea Sovietica si intitulat "Chto? Gde? Kogda?" (in rusa - "Ce? Unde? Cand?").PL EU 19.JPG

La jocul "Ce? Unde? Cand?" participa echipe formate din cate 6 jucatori, care trebuie sa raspunda la intrebari de inteligenta, logica, eruditie, perspicacitate. Intrebarile sunt citite de catre un prezentator pentru toate echipele concurente simultan.

De regula:
- pentru fiecare intrebare se ofera un minut de gandire si discutii in sanul echipei
- raspunsurile se dau in scris pe foite unui juriu care decide asupra corectitudinii acestora
- pentru fiecare raspuns corect echipele castiga 1 punct
- un set de intrebari cuprinde de la 36 pana la 50 de intrebari, impartite pe runde cu pauze intre ele
- castigatoare devine echipa care acumuleaza cele mai multe puncte, adica raspunde la cele mai multe intrebari

Sunt permise si sunt curente adaptari ale regulilor generale expuse mai sus, in dependenta de formatul competitiei. Toate aceste schimbari sunt anuntate inaintea concursului.

CMJI organizeaza o serie de competitii la jocul "Ce? Unde? Cand?":

Campionatul Ce? Unde? Cand? - este cea mai importanta competitie a Clubului. Campionatul se desfasoara de doua ori pe an, toamna si primavara. La finele Campionatului se stabileste Campioana Clubului. In Campionat, echipele sunt impartite in trei niveluri valorice - Diviziile (nivelul III), Ligile (nivelul II) si Superliga (nivelul I).

Cupele Ce? Unde? Cand? - sunt competitii de o durata mai scurta, de obicei constituite dintr-una sau doua etape. Cele mai importante Cupe sunt Campionatul Moldovei (o competitie bilingva, romana-rusa, care are loc in fiecare primavara si este organizata in comun cu Clubul "Intigra") si Maratonul, care are loc la sfarsit de fiecare Campionat. Intre doua editii ale Campionatului, adica in intersezon, se organizeaza Cupe de Vara si Cupe de Iarna. Fiecare echipa a CMJI poate initia si petrece o Cupa.

In baza rezultatelor competitiilor la Ce? Unde? Cand? se alcatuieste ratingul echipelor.

 
Advertisement

On-line

Avem 6 vizitatori online

Meniu Campionat