Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Brain Ring arrow Cupa Interuniversitara la BRAIN RING 2015
Cupa Interuniversitara la BRAIN RING 2015
Evaluare Utilizator: / 1
SlabExcelent 

Cupa Interuniversitară la Brain Ring 2015Pe 6,7 și 8 mai 2015 va avea loc a patra ediţie a Cupei Interuniversitare la Brain Ring. Competiția este organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Jocurile se vor desfăşura în Aula blocului A a Academiei de Studii Economice din Moldova. Participarea este gratuită, iar cele mai bune echipe vor fi premiate!

Program: 
6 mai (miercuri), ora 17.30 – Semifinala 1 (16 echipe)
7 mai (joi), ora 17.30  – Semifinala 2 (16 echipe)
8 mai (vineri), ora 17.30  – Finala (16 echipe)

Brain Ring este un joc în care se confruntă echipe compuse din câte şase jucători, care trebuie să răspundă la întrebări de logică, perspicacitate şi erudiţie. Echipele se confruntă în partide directe în care contează şi viteza cu care echipele răspund la întrebări. Acest lucru face jocul foarte dinamic şi captivant pentru spectatori.

Câştigătoarele ediţiilor precedente:
Ediția 3 - 2012 - Coffee Break (ASEM)
Ediţia 2 - 2009 - Reload (UTM)
Ediţia 1 - 2007 - Tilimilitreamdia (UTM)

Echipe înregistrate (18):
USM: Gladivs, Arche, Cumetrii lui Newton, Legiuitorii, Mordor, Legiunea, Franchising
UPSC: Decebal
UTM: Interstellar
ASEM: Wall Street
ULIM: Themis, Galacticii
USMF: Galactozele, LSD, Punctul pe H, Stoma07
US B.P.Hașdeu (Cahul): Alma Mater

Joacă miercuri: Gladivs, Cumetrii lui Newton, Mordor, Legiuitorii (USM), Decebal (UPSC), Wall Street (ASEM), Galacticii (ULIM), LSD, Punctul pe H (USMF).
Joacă joi: Arche, Franchising, Legiunea (USM), Interstellar (UTM), Themis (ULIM), Galactozele, Stom07 (USMF), Alma Mater (US B.P. Hașdeu - Cahul), Phi (viitori MIT).

Active Image

Brain Ring 2015 - semifinala 2

Brain Ring 2015 - rezultate Finală

Grupele valorice pentru seara finală:

Grupa 1 (Echipele de pe locul 1, cu cele mai bune rezultate): Gladivs (5-0), Galactozele (6-3), Legiuitorii (5-2), Decebal (5-2).
Grupa 2 (Echipele de pe locul1 cu cele mai slabe rezultate și echipele de pe locul 2 cu cele mai bune rezultate): Stoma07 (3-3), Phi (4-1), Punctul pe H (7-2), LSD (4-2).
Grupa 3 (Echipele rămase de pe locul 2): Themis (3-4), Arche (2-2), Franchising (3-1), Wall Street (4-3).

Parteneri

Efes Vitanta Moldova Brewery
Academia de Studii Economice din Moldova

Bons Offices
aqua unIQa

diez.md

Vedeți în interiorul știrii descrierea schemei competiției!

LOCUL I - PUNCTUL PE H (UMSF)
LOCUL II - LEGIUITORII (USM)
LOCUL III - FRANCHISING (USM)

Regulamentul jocului Brain Ring

Jocurile se dispută după formula clasică a jocului Brain Ring.
Echipele sunt compuse din cate 6 jucători care se află în jurul unei mese dotate cu un buton pentru semnalizarea răspunsului.
Conducătorul jocului citeşte întrebarea şi după ce pornește timpul, echipele au un minut pentru discuţii şi răspuns.
Echipa care apasă prima pe buton oferă răspunsul. În cazul în care ea răspunde corect – obţine un punct. În cazul în care răspunsul oferit de prima echipa este greşit, a doua echipă are 20 de secunde suplimentare pentru a găsi răspunsul corect şi a obţine punctul.
Din momentul apăsării pe buton căpitanul trebuie sa numească persoana care va oferi răspunsul. Discuţiile după apăsarea butonului sunt interzise. În cazul încălcării acestei reguli, dreptul de a răspunde îi este anulat echipei respective şi, dacă adversarii încă nu au răspuns, este oferit celeilalte echipe.
În cazul în care nici o echipă nu găseşte răspunsul corect la o întrebare, nici o echipa nu primeşte punct.
O întrebare poate aduce un singur punct.
În cazul în care o echipa apasă pe buton înainte ca prezentatorul să anunţe pornirea timpului, se consideră start fals şi echipei nu i se permite să-şi exprime versiunea de răspuns. Din acel moment, cealaltă echipă are 20 de secunde pentru a răspunde la întrebare.

Participanţi 
Echipele pot fi formate exclusiv din studenţii la zi şi masteranzi ai universităţilor din Moldova. Echipele pot avea jucători de rezervă. Componenţa echipelor se poate schimba între dueluri. Jucătorii pot face parte dintr-o singură echipă pe parcursul Cupei. Toți jucătorii echipei trebuie să fie studenți/masteranzi ai universității reprezentate.

 
Schema desfăşurării:
Cupa este compusă din 2 semifinale, la care vor participa câte 9 echipe. În fiecare semifinală se vor desemna cate 6 echipe care vor participa în finală.

  - Semifinale - 

În fiecare dintre cele 2 semifinale, 9 echipe vor fi distribuite în 3 grupe a câte 3 echipe. Grupele se vor numi A,B,C pentru semifinala 1 și D,E,F pentru semifinala 2. La tragerea la sorți se va ţine cont de instituţiile reprezentate de echipe, pentru a evita pe cât de mult posibil ca două echipe reprezentând aceeaşi universitate să fie repartizate în aceeaşi grupă.
- Echipele dispută câte un joc direct de 8 întrebări cu fiecare echipă din grupă.
- Pentru victorie, echipele obţin 3 puncte, iar pentru egalitate – 1 punct.
- Cele mai bune două echipe din fiecare grupă se califică în finală (echipele care se califică de pe primul loc din grupe vor fi avantajate la tragerea la sorți din finală).
- Criteriile de departajare ale echipelor în grupă, în ordine descrescătoare: a. numărul de puncte  b. duelul direct
c. numărul de răspunsuri corect  d. diferenţa dintre răspunsuri corecte şi răspunsurile adversarilor (punctaveraj)  e. jocuri suplimentare la decizia juriului.

  - Finală - 

Finala va consta din 3 faze: Faza a - grupe;  Faza b - semifinale; Faza c - finala mică și finala mare.

Faza a - grupe

Cele 12 echipe calificate din zilele anterioare vor fi împărțite în 4 grupe finale: Alfa, Beta, Gama și Delta. La tragerea la sorți vor fi formate 3 grupe valorice: a. 4 echipe câștigătoare ale grupelor cu cele mai multe răspunsuri corecte.  b. 2 echipe câștigătoare ale grupelor cu cele mai puțin răspunsuri corecte și 2 echipe clasare pe locul cu cele mai multe răspunsuri corecte.  c.4 echipe clasate pe locul 2 cu cele mai pține răspunsuri corecte.

- Echipele dispută câte un joc direct de 5 întrebări cu fiecare echipă din grupă.
- Pentru victorie, echipele obţin 3 puncte, iar pentru egalitate – 1 punct.
- Doar cea mai bună echipă din fiecare grupă se califică în Faza b - semifinale.
- Criteriile de departajare ale echipelor în grupă - la fel ca și cele din semifinale.

Faza b - semifinale

Cele 4 echipe calificate vor fi împărţite în două perechi: Alfa-Beta și Gama-Delta (conform grupei din care au făcut parte).
Perechile dispută câte un joc eliminatoriu de 7 întrebări.
În caz de egalitate după 7 întrebări se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.
Echipele învingătoare se califică în finala mare, iar echipele care au pierdut dispută finala mică.

Faza c - finala mică și finala mare

Echipele care au pierdut în semifinale vor disputa finala mică. Jocul va fi compus din 7 întrebări, iar în caz de egalitate se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.

Echipele care au câștigat în semifinale vor disputa finala mare. Jocul va fi compus din 9 întrebări, iar în caz de egalitate se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.

Echipa învingătoare devine Campioana Turneului.


Schema competiţiei

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 5675

  Comentarii (5)
 5 Scris de Octavian Sireteanu, la 04-05-2015 17:36
Distribuția echipelor în semifinale. Am separat echipele peste una (cu excepția echipei Punctul pe H care a rugat să joace miercuri). Astfel am obținut o distribuție echilibrată pe universități. 
 
Joacă miercuri: Gladivs, Cumetrii lui Newton, Mordor (USM), Decebal (UPSC), Wall Street (ASEM), Galacticii (ULIM), LSD, Punctul pe H (USMF). 
Joacă joi: Arche, Legiuitorii, Legiunea (USM), Interstellar (UTM), Themis (ULIM), Galactozele, Stoma07 (USMF), Alma Mater (US B.P. Hașdeu - Cahul). 
 
Dacă mai apar echipe pe parcurs, vor juca joi.
 4 Scris de polonais cripestro, la 04-05-2015 06:31
Echipa Mix Team nu va participa, din cauza fuziunii acesteia cu altă echipă.
 3 Scris de Octavian Sireteanu, la 03-05-2015 21:50
O idee pentru liceenii care spuneau că doresc să participe și ei la Cupa de Brain Ring. Găsiți câțiva prieteni de la o universitate și ajutați-i să formeze o echipă. Astfel avem și noi mai multe echipe și aveți și voi șansa să jucați. 
 
Sper să nu mă judece studenții. Cred că e mai bine să avem o competiție mai strânsă, chiar dacă mai jucați cu 1-2 elevi. 
 
P.S. Mâine seara voi trage aleatoriu zilele în care vor juca echipele (miercuri sau joi), iar tragerea duelurilor o facem împreună, înainte de jocuri. Dacă vă propuneți să înregistrați o echipă, ar fi bine să o faceți până atunci. 
 
P.S.2 Sunt bineveniți spectatorii. Vedeți un joc frumos și aveți șansa să răspundeți la întrebări și să câștigați premii.
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 16-04-2015 19:14
Nu. Cum am scris și pe facebook, toți jucătorii trebuie să fie studenți/masteranzi ai universității reprezentate.
 1 Participare
Scris de Gangalic Catalin, la 16-04-2015 16:49
Poate sa participe echipe care au de asemenea elevi din scoli?

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Meniu Campionat