Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow General arrow Anunt
Anunt
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 
În acest sfârÅŸit de săptămână nu va avea loc o etapă a campionatului.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 8105

  Comentarii (39)
 39 Scris de Sergiu Todirascu, la 13-11-2010 22:01
Poate Coreea de Nord :) Ei cred ca erau fericiti doar pentru ca au ajuns in fazele finale ale campionatului... Probabil ca ceea ce am scris eu e o utopie. Dar nu cred ca e rau sa incercam sa tindem catre asta.
 38 Scris de Marcel Spataru, la 13-11-2010 15:29
Interesant, cate echipe de la Campionatul Mondial de Fotbal nu s-au stresat cand au pierdut...
 37 Scris de Sergiu Todirascu, la 13-11-2010 01:04
Cred ca o competitie este frumoasa doar atunci cand dorinta de a castiga nu te face sa-i ranesti pe concurentii tai, si cand nu ai stresul si frica infrangerii. Iar cel mai bun fotbal cred ca este jucat din placere. Totusi recunosc ca este o diferenta intre "din placere" si "pentru placere" ;)
 36 Scris de Marcel Spataru, la 11-11-2010 21:57
Si, apropo, poate ajunge atata "pentru placere" :) 
Pentru placere descarcati intrebari de pe db.chgk.info, invitati cativa prieteni acasa si jucati pentru placere. 
E exact cum ati invarti mingea in curte, a o bate de un perete fara a juca, de fapt, fotbal. 
Or CUC este o competitie. Repet, competitie. Iar competitia presupune emotii, dorinta de a castiga, stresul infrangeri. Toate acestea ti le asumi atunci cand incepi sa joci.  
Si daca te acest stres nu-ti prieste, atunci esti liber sa bati mingea de perete.
 35 Scris de Marcel Spataru, la 11-11-2010 21:53
Doina, schimbarea sistemului de punctare n-o sa rezolve aranjarea meselor dupa joc si prezenta la timp a echipelor organizatoare. Or anume acestea sunt principalele doua probleme la moment. 
"Separarea divizii-ligi-superligă ÅŸi sistemul de evaluare a rezultatelor" e o falsa problema. Aceasta separare exista din 2002, toamna. Pe atunci erau 12 echipe in club. Acum sunt peste 50. Nu vad cum acest sistem a incurcat dezvoltarea clubului. Si, apropo, exista echipe care joaca in Campionat, dar nu joaca la alte competitii, cum ar fi cupele deschise. Exemplu: Zombii, H5N1. 
Cat despre placere, te asigur ca participantii o primesc, nu in zadar numarul jucatorilor e in crestere. 
Dueluri si conflicte apar si la cupele deschise. Stiu o groaza de exemple.
 34 Scris de George Burdell, la 11-11-2010 09:28
DeÅŸi nu cunosc toate detaliile din spatele conflictelor din club, presupun că ceea ce se întâmplă e un fenomen natural ce are cauze vechi de când clubul (mai bine zis separarea divizii-ligi-superligă ÅŸi sistemul de evaluare a rezultatelor), dar care se manifestă abia acum, când s-a atins numărul critic de participanÅ£i. 
 
Ce vreau să spun: 
1. ParticipanÅ£ii nu primesc satisfacÅ£ie de la joc 
2. CompetiÅ£ia (duelurile) dintre echipe devine distructivă 
3. Echipele din nivelurile inferioare superligii nu simt necesitatea să se implice în organizare sau să-ÅŸi asume oarecare responsabilităţi 
4. Echipele nu sunt motivate să facă întrebări calitative 
 
Consider imperativă schimbarea modului de evaluare a rezultatelor, care: 
1. Să excludă competiÅ£ia directă ÅŸi ostilităţile dintre echipe, deci să se apropie oarecum de evaluarea ratingului 
2. Să includă un factor de apreciere a calităţii organizării 
3. Să includă evaluarea performanÅ£ei atât a participanÅ£ilor, cât ÅŸi a organizatorilor. 
 
Asta ar presupune înlăturarea sistemului "hai runda asta să-i batem pe LAREME".  
 
În cazul în care cineva este dispus să citească argumente şi posibile soluţii, pot să revin în câteva (zeci de) ore cu detalii.
 33 Scris de Pavel Novac, la 10-11-2010 18:49
Aici puteÈ›i revedea È™i auzi mesajul lui Sandu Fala de duminica aceasta pentur cei ce au lipsit sau nu înÈ›eleg care e situaÈ›ia. 
http://www.youtube.com/watch?v=UNEQF5YG8FE 
Code:

 32 Scris de Fala Alexandru, la 10-11-2010 15:30
Pentru saptamina asta ne concentram eforturile si atentia pentru ziua de simbata. Avem de a face 5 emisiuni telivizate. Inca o data, rog, sa avem o prestatie buna, atit pina la emisiune cit si in timpul acesteia.  
 
Despre urmatoarea sedinta a Consiliului Strategic va anunta public.
 31 Scris de Marcel Spataru, la 10-11-2010 15:06
Adunati-va, oameni buni, numai nu la TRM. 
 
"ÃŽmi amintesc frustrarea mea la o È™edință a membrilor de acum doi ani, când a condus È™edinÈ›a, a vorbit È™i a formulat propuneri ale deciziilor o singură persoană, noi urmând numai să ridicăm mâinile - da/nu." 
"Chiar e foarte dificil să vii cu propuneri-idei la o ordine de zi care a fost deja formată È™i, în linii mari, deja există consens asupra deciziilor ce urmează a fi luate?" 
Simtindu-ma vizat, raspund: NU.  
Dar parca imi vine si mie sa formulez cateva intrebari: 
- E dificil in domeniul nostru de activitate de inteles propunerile care le face cineva, chiar daca le face la fata locului? Mai ales daca sunt propuneri ce urmeaza a fi discutate si votate.  
- Va incurca cineva sa formulati si voi propuneri? 
- De putine ori s-a votat impotriva unor propuneri formulate de cel care prezida sedinta, adica de mine? 
- V-a inchis vreodata cineva gura in timpul sedintelor? 
 
Sperand ca raspunsul la intrebarile de mai sus este "NU", eu propun ca CS sa se intruneasca cat mai repede si sa discute urmatoarele subiecte c o n c r e t e: 
 
1. Problema: A alege un membru al Consiliului Strategic.  
Propuneri: A publica pe site stirea despre locul vacant in CS. A stabili un termen pentru primirea candidaturilor. 
A vota candidaturile (cine le voteaza - consultati statutul). 
 
2. Problema: Curatenia la Gaudeamus 
Propuneri: a formula un document in care sa fie incluse normele de comportament (ex. fumatul langa liceu) 
A stabili mustrari (articole pe site) si penalitati concrete (ex. in puncte) pentru echipele care incalca aceste puncte.  
A stabili o persoana sau un grup de persoane responsabile de a acorda aceste penalitati. 
A delega obligatia de a face curatenia in cabinete echipelor organizatoare. 
 
3. Problema: Intarzierile in organizarea etapei 
Propuneri: A penaliza echipele organizatoare cu X numar de puncte pentru intarzieri nemotivate (un asemenea punct inca nu exista). 
A delega dreptul de a face acest lucru Consiliului Strategic in urma unor plangeri (va place, vad, acest cuvant) c o n c r e t e. 
 
4. Problema: Abtinerea membrilor CC 
Propunere: A elimina dreptul de abtinere a membrilor CC 
 
5. Problema: Participarea la Erudit Cafe 
Propunere: Aici mai bateti-va capul si singuri, ca nu degeaba sunteti CS :) Doar cu bratele deschise vor fi primite propunerile, sa le zic asa, strategice. 
 
Cand se intruneste Consiliul Strategic?
 30 Scris de Marcel Spataru, la 10-11-2010 14:14
Sandu, tare-i greu de citit Caps Lock. Si nu e o metoda buna de a transmite emotiile in forma scrisa.
 29 Scris de Ion-Mihai Felea, la 10-11-2010 13:07
Daca decidetzi, totushi, sa ardetzi CUC-ul pe rug, pastratzi-im, va rog, catioalele din dotarea clubului.
 28 Scris de Breahna Irina, la 10-11-2010 12:23
Scris de Natan 
 
 
Buna tuturor 
 
Cred că cele mai importante probleme la moment sunt atitudinea generală față de organizare în timpul jocurilor (când se anunță că administraÈ›ia liceului ne roagă să fumăm nu mai aproape de 50 de metri È™i noi aÈ™a È™i facem, sau când rămân sticlele de bere după echipe pe masa de joc), administrarea site-ului È™i participarea la Erudit Cafe. Până la urmă, toate aceste probleme nu prea pot fi rezolvate directiv, de către consiliul strategic, ci urmează a fi asumate de către noi, jucătorii clubului. 
 
Și da, au fost mai multe cazuri când problemele existente erau semnalate pe site sau direct (crearea bazei de date de întrebări - pe site, necesitatea de a menÈ›ine curățenia - practic la fiecare joc). Cel puÈ›in aceste probleme cred că puteau fi deja demult rezolvate. 
 
Dar cred că buba È›ine È™i de funcÈ›ionarea organelor noastre de conducere. De exemplu, ultima È™edință generală a clubului È™i modul în care a fost derulată alegerea membrilor CS o consider o victorie a formalismului fără noimă asupra mersului normal È™i constructiv al lucrurilor. Referitor la È™edinÈ›ele organelor de conducere È™i a grupurilor de lucru - nu toate sunt făcute publice pe site. Ultima sigur nu a fost publică. Plus, chiar e foarte dificil să vii cu propuneri-idei la o ordine de zi care a fost deja formată È™i, în linii mari, deja există consens asupra deciziilor ce urmează a fi luate. ÃŽmi amintesc frustrarea mea la o È™edință a membrilor de acum doi ani, când a condus È™edinÈ›a, a vorbit È™i a formulat propuneri ale deciziilor o singură persoană, noi urmând numai să ridicăm mâinile - da/nu. 
 
În general, situația îmi pare foarte delicată și dificilă. Pe de o parte, sunt organe de conducere care au anumite atribuții, inclusiv să adopte / modfice operativ documentele în baza cărora noi funționăm. Respectiv, după problema semnalată acum două săptămâni, se impunea modificarea modului de numărare a voturilor comisiei de contestații, de dorit până la jocul următor. Pe de altă parte, în CS sunt oameni ca și noi, cu lucrul lor de bază, cu problemele lor și cu viața lor personală, care tot nu pot lăsa în orice moment baltă totul să se întrunească în ședințe. Vă asigur că unii dintre membrii consiliului vor abandona cu cea mai mare plăcere funcțiile lor, scăpând de o bătaie de cap.
 27 Hm
Scris de Guvir oleg, la 10-11-2010 12:15
Mi se creaza impreisa citind acest mesaj. ca cel care l-a publicat, a reiesit doar din emotiile car ele simtea la momentul scrierii, e un gen de mesaj "Eu sunt in depresie, lasa si celorlalti sa le fie rau" (fara nici o aluzie).  
Referitor la unele probleme pot fi ft usor solutionate, cei care sunt specialisti in deomeniul IT, pai nu e atit de dificil de publicat pe site un anunt, se cauta administratori bla bla bla, remunerarea doar placerea care o puteti avea de la apasarea pe butoane.  
Problema cu dezordinea, ar fi binevenita un sistem de penalizare, cel ce este responsabil de organizarea etapei in cabinet, sa ramina pina la fine si sa fie intradevar responsabil, de le mine, Sandu promit sa ramin sa ajut sa maturi si restul atunci cind voi avea 30 min libere dupa finisarea etapei :)
Toti vb despre lista enorma de probleme dar nimeni nu vb la concret, majoritatea din noi nu au nici cea mai vaga idee de ce gen sutn problemele. 
IMHO, nu stiu cine doreste sa gaseasca o tenta pozitiva ina cest mesaj, dar dupa mine e plin de umbra si cum s-ar spune po fensuiu emotii negative.
 26 scris de Lilian
Scris de Breahna Irina, la 10-11-2010 11:51
Si, dupa ce ma gandesc, public luni pe site ce pot face? :) 
 
p.s. Orice problema are solutie. Ba chiar mai multe. Cel mai simplu e sa incepi cu a enunta problema. Cat mai explicit si mai sincer. Spre exemplu, aranjarea a 11 mese si a scaunelor poate fi facuta mai usor de catre o echipa responsabila de etapa data, nu neaparat organizatoare, decat de 32 persoane sensibilizate pt a le face responsabile de acest lucru. 
Abordarea "daca nu stii de ce-s suparat(a), nici nu inteba" nu este un constructiva. La fel sunt ineficace si indemnurile de genul "haideti, sa fim mai responsabili" 
 
p.p.s. M-a intristat mesajul. Cam din aceleasi motive expuse de Irina, Alina si Andrei. Presupun ca s-a incercat a face un lucru bun, dar am senzatia ca nu din capatul cela
 25 Scris de Oxana Shutreac, la 10-11-2010 11:36
Eu il sustin pe Sandu la cele de mai jos, si pe ceilalti. Intr-adevar sunt probleme de gen organizatoric si administrativ. Pru rezolvarea unora din ele am nishte idei, si iar pe puncte: 
1. echipele organizatorice daca lasa dezordine dupa etapa sa se vor penaliza cu 3-5 pts, dupa decizia presedintelui clubului - da, poate fi drastic, si poate parea subiectiva decizia presedintele clubui in acest sens, dar cred ca Sandu Fala are dreptul sa o faca deoarece e presedinte :) si el ne deschide si inchide cabinetele dupa noi. Asa cred ca vor disparea repede hirtiile de pe jos si bancile nu la locul lor. 
2. Sa introducem o taxa de minim 60 de MLD de echipa pe campionat, (sa fim seriosi 10 lei de om timp de 3 luni), cu acesti bani am putea lua si o femeie de serviciu, remunera pesoana care va lua atributiile lui Octav de ex, ok nu toate, ca stringere fise, actualizari ratinguri, update la baza cu intrebari etc. 
3. cred ca in regulamentul capionatului trebue de introdus o lista de responsabilitati si am putea incepe sa lucram la aceasta lista, cel putin echipele din SL care ar avea o experienta m mare de joc. Lista sa ne fie si nou de referinta si noilor generatii. 
 
Ideea cu adunarea e buna, insa ar putea iesi cam haotica, si multi cred ca nu ar veni, desi ar putea fi de acord ca exista probleme care trebuiesc rezolvate. Cum au observat si altii aici conflictul e m mult la nivel personal, reflectat de intrebarea ce pot face eu pru cuc?
 24 Sau nu prea Irina...
Scris de Breahna Irina, la 10-11-2010 10:58
hai bre ca nu prea bine aratati pe ring :upset  
 23 Veronika
Scris de Andrei Lutenco, la 10-11-2010 10:57
Asa: 
Inca o chemare la rationament, nu la emotii: 
 
Propun sa organizam simbata, dupa filmarile Erudit Cafe, o adunare in incinta TRM. 
 
La aceasta adunare propun sa fie abordate urmatoarele subiecte: 
1. Posibilitatea de a delega responsabilitatea de publicare a informatiei pe site unei persoane din cadrul clubului dispusa sa realizeze asta. 
2. Posibilitatea de motivare si asigurare a unui interes sporit fata de Erudit Cafe - proiect strategic important Clubului; 
3. Modalitati de eficientizare a comunicarii intre organele de conducere ale CMJI si echipele din Club; 
4. Alte momente interesante pentru membrii Clubului. 
 
Rog persoanele de decizie din cadrul Clubului sa se pronunte vizavi de propunerea data.
 22 Scris de Breahna Irina, la 10-11-2010 10:54
Veronica, sa stii ca deja suntem doi. Nu doar Andrei a interpretat radical cele scrise de tine si in general cele expuse in acest ANUNT, pentru care nimeni nu vrea sa-si asume paternitatea (si nu inteleg de ce, din moment ce in opinia ta el este atit de nevinovat).  
 
Acum in ce priveste fraze de genu\' \"Dacă veÅ£i avea emoÅ£ii pozitive, atunci nu există motiv să mai continuăm.\". CUC-ul, nu CMJI, mereu a existat in virtutea persoanelor care au practicat jocul si nu cred ca e de competenta citorva persoane sa-l inchida. Si ceea ce face personal fiecare pentru existenta CUC-ului e faptul ca vine la joc, raspunde si alcatuieste intrebari. Eu sincer cred ca acesta este cel mai important aport al fiecarei persoane din CUC.  
 
In ce priveste detaliile de organizare. Il sustin pe A. Fala in nemultumirea sa fata de modul in care jucatorii de CUC se comporta in incinta liceului Gaudeamus (si nu doar) si de faptul ca aceasta atitudine face din ce in ce mai dificil de obtinut o sala acolo. Si asta este o problema si anume aceasta trebuie de discutat si de solutionat, si nu de scris mesaje santajiste si moralizatoare pentru copii de la gradinita: daca va purtati urit cu educatoarea, luati-va gindul de la jucarii.  
Si apropo, nu incercati sa-mi imputati cumva ca n-am idee ce inseamna sa organizezi in CUC, pentru ca am o idee si chiar foarte clara. 
 
Mai departe. Ma intorc la Veronica, ce inseamna \"Si tot cu degetul nu i-as arata si pe cei care deranjeaza normala desfasurare a jocurilor, competitiilor prin actiunile sau inactiunile sale;\". Cine anume deranjeaza? Hai sa vorbim la concret, ca deja ma doare capul de aluzii si sofisme si lipsa de claritate si invinuiri si scuze si pretexte si subtexte, dar mai ales de intelepciunea popularo-culta de genul \"a face din tintar armasar\" si \"e uÅŸor a scrie versuri…\". 
 
Mai departe. In privinta asa zisei ultimei Adunari Generale (banuiesc ca e vorba de cea la care s-au ales noile organe de conducere). Pai iata, neparticiparea lui Andrei poate si a avut loc din motive neinteresante, a mea a avut loc din motive profesionale. Iar faptul ca aceasta neparticipare a fost catalogata drept dezinteres fata de club, chiar mi-a provocat dezinteresul de a interactiona cu organele CMJI, dar nu si de a face ceva pentru CUC (ceea ce pentru mine sunt doua lucruri deja diferite). 
 
Inca mai departe. In ce priveste functionarea CMJI, ma pune putin in garda faptul ca un membru al Consiliului Strategic este in totala nestire despre continutul si motivele acestui ANUNT, care este totusi unul oficial, nu un simplu comentariu scris de o persoana fara incidenta asupra sortii clubului. De asemenea, in urma etapei organizate de Acord, mai multe persoane, inclusiv si eu s-au adresat persoanelor abilitate referitor la oportunitatea de a scoate din regulament punctul cu abtinerea membrilor comisiei de contestatii. Pentru moment nici un raspuns. Cum dupa asta sa mai ai chef de propuneri constructive?  
 
Cit in privinta restabilirii comunicarii, nu cred ca o Adunare Generala va rezolva ceva. Atunci cind nu este dorinta sa se comunice, o adunare nu poate schimba nimic. Iar drept dovada de necomunicare este chiar ANUNT-ul de mai sus.
 21 Scris de Fala Alexandru, la 10-11-2010 10:30
M-am gindit mult asupra opurtunitatii si necesitatii de a ma expune pe margine acestui anunt. Totusi motivile care m-au determinat sa scriu si eu un mesaj deriva, in primul rind, din faptul ca sunt jucator intelectul si am o afectiune fata de ”CUC”. 
Anuntul adus este unul valabil si nu comporta rautate, este o constatare o realitatii, spusa intr-un mod intrasigent.  
Mie mi se pare ca lumea nu prea a intelege ce se petrece in club. Lumea vedea aparentele, care sunt placate si frumoase, si cu asta se termina. Si evident e mult mai usor sa aperi ceva placut, decit sa constientizi ca nu echiar asa cum par lucrurile la suprafata. Si faptul ca dificultati vin din lipsa comunicarii NU E UN ARGUMENT, ma scuzati, SERIOS. Pentru comunicare sunt create toate premisele.  
Sedintele organelor administrative ale clubului si , sa le spunem ,"grupurilor de lucru" sunt deschise pentru toti.  
La fel “managerii” clubului si coordonatorii proiectelor, permanent sunt binevoitori si deschisi. 
La fel ma intreb: ce oare oameni, care se implica ori s-au implicat mult, in organizarea activitatilor clubului au o capacitate sporita de a percepe lucrurile sau lor li s-a comunicat ceva diferit decit altor jucatori. Raspunsul: La sigur ca nu. Ceea ce fac ei vine din propria lor observare a lucrurilor din club si din propria lor initiativa… 
VREA SA FIU AICI CLAR, EVIDENT CA NU TOTI TREBUIE SA SE OCUPE DE ORGANIZARE. DAR SUNT LUCRURI PE CARE TOTI LE PUTEM FACE, SI DIN PACATE NU SE FAC. Am sa aduc citeva exemple: 
Echipele organizatoare se trezeasca la momentul cind se incepe etapa ca nu si-a facut tema pe acasa. Cam prea des se intimpla asta. Ce nu pot fi evitate chestiuni de genul: o echipa organizatoare nu a scos la printer intrebari, nu sunt material distributive, etc.  
Ce e foarte greu ca dupa joc in cabinetele de pus mesele si scaunele in pozitia in care erau pina la inceperea etapei 
Chiar in club cu activitati, ce implica peste 300 de oameni nu sunt oameni c ear putea asigura o prezentaexemplara la Erudit-Cafe. 
Oare in club nu sunt o multime de specialisti in informatica, care ar putea, cel putin, sa se intereseze cu ce pot ajuta la administrarea site-lui  
OARE E ATIT DE NECESAR, de a arata, cu multa vehement, si una deloc pozitiva, prezenta capacitatile intelectuale in dezbateri pe marginea deciziilor comisiilor de contestatie. 
Lista poate continua.  
INTREB: OARE NU SE STIE DE ACESTE PROBLEME. OARE NU AU FOST DISCUTATE ANTERIOR. Raspunsul este: LA SIGUR CA DESPRE ASTA SE STIE SI ACUM NU E CAZUL DE VENIT CU OBIECTII REFERITOARE LA ANUNT CI DE REFLECTAT ASUPRA ESENTEI LUI, ASUPRA MOTIVELOR CE AU DUS LA APARITIA ACESTUI MESAJ, ASUPRA FAPTULUI CUM SA FACEM CA ASA MESAJE SA NU MAI APARA.  
Clubul a evoluat enorm in 10 ani, dar pe multe directii abordarile au ramas la nivelul cind Marcel facea sedintele la el acasa. CLUBUL NU MAI ESTE O MISCARE “UNDERGROUND” – SUNTEM O INSTITUTIE CE ACTIVEAZA OFICIAL. SI ASTA IMPLICA SI O ALTA ATITUDINE, DIN PARTEA TUTUROR.  
DAR SA TERMIN PE O NOTA POZITIVA. 
EU CRED CA E IMPORTANT ALTCEVA – VALOAREA CLUBUL ESTE COMPUSA DIN VALORILE PE CARE LE ADUCE FIECARE JUCATOR PRIN IMPLICAREA LUI, REPET PRIN IMPLICATIA FIECARUI JUCATOR. SI LA FEL CRED CA PRINCIPALUL CU CE VINE FIECARE JUCATOR IN CLUB SUNT: DORINTA, INITIATIVA SI CHIAR RESPONSABILITATEA SI AICI MA REFER LA FORMA AUTENTICA A ACESTOR VALORI. ASA CA HAIDETI SA DAM DOVADA DE O AUTENTICA INITIATIVA SI RESPONSABILITATE. 
INCA CEVA IMPORTANT. HAIDETI SA NU FACEM DIN ACEST ANUNT O ARENA PENTRU DEZBATERI CU CHARACTER NEPOZITIV. ULTIMILE 20 MESAJE ARATA ANUME ACEASTA TENDINTA.  
SPER CA MESAJUL MEU SE FIE INTELES CLAR DE TOTI.
 20 Scris de Veronica Vragaleva, la 10-11-2010 10:15
Andrei, nu inteleg atitudinea ostila din ultimul mesaj. 
 
Cred ca ai interpretat prea radical cele expuse de mine. 
 
Si vreau sa fii mai specific atunci cind vorbesti despre  
"Veronica, spui că o comunicare eficientă este una pe orizontală – te rog, deci, cînd noi doi comunicăm, să cobori de la înălÅ£imile realizărilor ÅŸi implicării tale active, la nivelul umil al meu ÅŸi hai să vorbim la egal, sincer (nu să evităm discuÅ£ia prin a măsura cine ÅŸi ce a făcut)". 
Or, sa primesc si eu un exemplu in care am dat dovada de asa un comportament in comunicarea cu tine. 
 
Nu sunt membru al Consiliului Strategic sa-ti spun ce ai a face si ma implic in comunitate prin actiunile pe care le realizez nefiind rugata de nimeni si neasteptind sa mi sa zice ce am a face. 
 
Si da, stiu foarte bine ce inseamna atac personal si ma simt atacata acum personal :) 
De aceea, haide sa incercam sa vorbim la subiect, fara a da prea multi termeni in jurul caruia se duce discutia si fara a spune lucruri pe care le-am putea regreta ulterior. 
 
Am propus sa facem o Adunare generala a Clubului cao modalitate de a restabili comunicarea. 
Nu am sesizat in mesajul trecut adresat mie vreo idee vizavi de necesitatea acesteia. 
 
Si pe viitor: nu acuz si nu insinuez nimic imbracat in cuvinte frumoase (apropo, mersi de compliment). Nu acuz neimplicarea voastra. E ok sa faceti ce doriti in cadrul Clubului. 
Si cu siguranta ca nu as avea ce-ti incrimina tie, in particular, dat fiind aportul pe care l-ai adus la edificarea Clubului. 
 
Erau rationamente expuse aici si mi-am expus si eu punctul de vedere. 
 
Daca am atins vreo coarda sensibila - imi pare rau.
 19 Scris de Andrei Lutenco, la 10-11-2010 09:33
ÃŽn primul rînd, Veronica, eu nu "incriminez" nimic (http://dexonline.ro/definitie/incrimina), iar ceea ce încerc să fac este mai degrabă opusul. ÃŽn rest: 
 
(despre “solicitarea … normală ÅŸi perpetuu actuală”) O solicitare în termenii de mai sus nu este în nici un fel normală, este un santaj si un exces de zel.  
 
(despre Eminescu) Eu cred că marele poet ÅŸi-ar arde manuscrisul poeziei "Criticilor mei" de trei ori, de-ar ÅŸti cîţi urmaÅŸi demni se vor găsi pentru care "e uÅŸor a scrie versuri…" va fi încă un instrument de a închide gura cuiva. Tu singură, Veronica, spui că o comunicare eficientă este una pe orizontală – te rog, deci, cînd noi doi comunicăm, să cobori de la înălÅ£imile realizărilor ÅŸi implicării tale active, la nivelul umil al meu ÅŸi hai să vorbim la egal, sincer (nu să evităm discuÅ£ia prin a măsura cine ÅŸi ce a făcut). Tu ai făcut dezbateri ÅŸi ÅŸtii foarte bine care e diferenÅ£a dintre argument ÅŸi referire la persoană (ca să nu zic atac personal). Åži da, nu te ruÅŸina să-mi spui pe nume atunci cînd mi te adresezi fiindcă uneori calificativele nu sunt prea reuÅŸite.  
 
(despre comunicare) Nu am de gînd să dau explicaÅ£ii lipsei mele la ultima Adunare Generală în primul rînd pentru că acestea nu ar fi interesante. Mai mult, mi se pare excesiv ca cineva să-mi interpreteze acÅ£iunile sau inacÅ£iunile după bunul plac, în public, atît timp cît nu am făcut nimănui vreun rău (o lacrimă de ruÅŸine mi se prelinge pe obraz). Cît despre mijloacele de comunicare – verific de cîteva ori pe zi site-ul ÅŸi te văd pe tine, pe Octavian, pe Alexandru ÅŸi alÅ£i leaderi ai clubului săptămânal. Nu vreau să fiu tras de mînecă – dar dacă există o problemă care devine într-atît de mare încît să rezulte în mesaje cum e anunÅ£ul respectiv, probabil că, da, trebuiau să fie anunÅ£ate din timp, verbal sau în scris calm, la subiect.  
 
NB: Pentru viitor, Veronica – o insinuare ÅŸi o acuză îmbrăcate în cuvinte frumoase rămîne a fi o insinuare ÅŸi o acuză.  
 
Repet întrebarea, ce fel de implicare anume mi se cere?
 18 Scris de Alina Cazachevici, la 10-11-2010 09:29
Veronica, aici nu se discuta decizia unui membru de a pleca. Eu inteleg shi respect decizia lui Octavian. Nimeni nu pune la indoiala atat eforturile depuse de cei mai activi membri ai clubului, cat shi dreptul acestora de a primi placerea de la joc, in calitate simpli jucatori, fara sa-si bata capul de toate celea legate de organizarea activitatii clubului. 
Tot ce am scris eu s-a referit anume la acest anuntz.
 17 Scris de Veronica Vragaleva, la 10-11-2010 07:40
PS: Interesant citi din cei cu dorinta mare de joc in simbata asta vor fi prezenti la filmarile Erudit Cafe, tinind cont de acel fapt ca Erudit Cafe e una din activitatile strategice a Clubului. 
Citi se vor implica? :)
 16 Scris de Veronica Vragaleva, la 10-11-2010 07:30
O sa intervin si eu cu un mesaj, pe puncte (sorry pentru plagiere, Alina): 
1. Nu cred ca aceasta noutate aparuta este legata de altceva decit de acel fapt ca simbata se filmeaza Erudit Cafe si mi se pare un pic anormal ceea ce citesc, evenimentul fiind asociat cu alte actiuni petrecute in ultimul timp; 
 
2.Intr-adevar, un grup mic de oameni fac foarte multe chestii pentru CUC sa nu arat cu degetul :). Si tot cu degetul nu i-as arata si pe cei care deranjeaza normala desfasurare a jocurilor, competitiilor prin actiunile sau inactiunile sale; 
 
3. Solicitarea de a incerca sa ne gindim ce putem personal sa facem pentru Club este una normala si perpetuu actuala, de aceea nu vad cum aceasta se leaga cu evenimentele din ultima vreme si de ce are loc condamnarea acestei legaturi cauza-efect, care, dupa mine, nu este o legatura. Tot aici, decizia unui membru de a nu mai juca este una ce ar trebui respectata, ci nu analizata, criticata, rugumata si scuipata. 
Daca ati realiza cit intr-adevar se face de anume acest om in Club, ati face cel putin o tentativa de a o intelege si de a incerca sa ii lichidati efectul; 
 
4. Referitor la lipsa comunicarii si la acel fapt ca problemele nu sunt impartatite in modul corespunzator: cite persoane au venit la ultima Adunare Generala organizata? Persoanele care incrimineaza lipsa de comunicare au fost prezente? 
Tot persoanele care incrimineaza lipsa de comunicare au incercat, in pozitia de ex organizatori ai Clubului, sa se interesee de actualele probleme ale Clubului? 
Or, vorba ceea, e usor a scrie versuri... 
Si atunci prin exemplul nostru ar trebui sa demonstram implicare si dorinta de comunicare si sa nu asteptam sa vina cineva, sa ne traga de mina si sa ne roage sa facem asta sau asta. 
Nu zic, sunt persone in Club care chiar se implica din cind in cind - fapt pentru care ma inchin pina la pamint in fata Dtra. Aceste persoane nu au fost trase de mina, au venit frumusel si au zis: uite am o idee, ce zici sa incercam asta... Apreciez enorm asa abordari, mai ales daca scopul final este satisfacrea acestei nesabuite dorinte a noastre de a cunoaste si a ne pune mintea la incercare in cadrul Clubului; 
 
5. Si desigur, Clubul functioneaza. Clubul este o masinarie care cred ca oricum v-a rezista socurilor interne sau externe, dar nu e sigur ca va rezista in forma in care o face acum. 
 
6. Si cei care se implica in organizare intr-adevar nu sunt obligati sa o faca. Satisfactia lor este derularea normala a jocului si placerea persoanelor implicate de a face parte din jocul organizat. Se depune o multime de energie, timp si, citeodata, bani pentru asta. Si nu e alta satisfactia decit sa simti ca totul merge bine. Mult scade din aceasta satisfactie expresii de genul: dar cine ii roaga sa o faca? sau alte replici care....supara si deranjeaza. 
Si atunci intr-adevar te gindesti: pentru ce se face asta? Si te ingrozesti de la ideea ca se face, in mare parte, pentru persoane... prea departe de a fi respectuosi si binevoitori 
 
7. De acord ca cheia succesului este comunicarea. Dar comunicarea poate fi atit pe verticala, cit si pe orizontala. 
Ideea mea este ca cheia succesului este comunicarea pe orizontala. Deci, nu asteptam a fi trasi de mina. 
 
8. Sfirsit la discurs emotionant. Trebuie de facut o Adunare Generala extraordinara. 
Intre timp,ginditiva la ce puteti sa faceti personal pentru ca acest club.
 15 Scris de Veronica Vragaleva, la 10-11-2010 07:30
O sa intervin si eu cu un mesaj, pe puncte (sorry pentru plagiere, Alina): 
1. Nu cred ca aceasta noutate aparuta este legata de altceva decit de acel fapt ca simbata se filmeaza Erudit Cafe si mi se pare un pic anormal ceea ce citesc, evenimentul fiind asociat cu alte actiuni petrecute in ultimul timp; 
 
2.Intr-adevar, un grup mic de oameni fac foarte multe chestii pentru CUC sa nu arat cu degetul :). Si tot cu degetul nu i-as arata si pe cei care deranjeaza normala desfasurare a jocurilor, competitiilor prin actiunile sau inactiunile sale; 
 
3. Solicitarea de a incerca sa ne gindim ce putem personal sa facem pentru Club este una normala si perpetuu actuala, de aceea nu vad cum aceasta se leaga cu evenimentele din ultima vreme si de ce are loc condamnarea acestei legaturi cauza-efect, care, dupa mine, nu este o legatura. Tot aici, decizia unui membru de a nu mai juca este una ce ar trebui respectata, ci nu analizata, criticata, rugumata si scuipata. 
Daca ati realiza cit intr-adevar se face de anume acest om in Club, ati face cel putin o tentativa de a o intelege si de a incerca sa ii lichidati efectul; 
 
4. Referitor la lipsa comunicarii si la acel fapt ca problemele nu sunt impartatite in modul corespunzator: cite persoane au venit la ultima Adunare Generala organizata? Persoanele care incrimineaza lipsa de comunicare au fost prezente? 
Tot persoanele care incrimineaza lipsa de comunicare au incercat, in pozitia de ex organizatori ai Clubului, sa se interesee de actualele probleme ale Clubului? 
Or, vorba ceea, e usor a scrie versuri... 
Si atunci prin exemplul nostru ar trebui sa demonstram implicare si dorinta de comunicare si sa nu asteptam sa vina cineva, sa ne traga de mina si sa ne roage sa facem asta sau asta. 
Nu zic, sunt persone in Club care chiar se implica din cind in cind - fapt pentru care ma inchin pina la pamint in fata Dtra. Aceste persoane nu au fost trase de mina, au venit frumusel si au zis: uite am o idee, ce zici sa incercam asta... Apreciez enorm asa abordari, mai ales daca scopul final este satisfacrea acestei nesabuite dorinte a noastre de a cunoaste si a ne pune mintea la incercare in cadrul Clubului; 
 
5. Si desigur, Clubul functioneaza. Clubul este o masinarie care cred ca oricum v-a rezista socurilor interne sau externe, dar nu e sigur ca va rezista in forma in care o face acum. 
 
6. Si cei care se implica in organizare intr-adevar nu sunt obligati sa o faca. Satisfactia lor este derularea normala a jocului si placerea persoanelor implicate de a face parte din jocul organizat. Se depune o multime de energie, timp si, citeodata, bani pentru asta. Si nu e alta satisfactia decit sa simti ca totul merge bine. Mult scade din aceasta satisfactie expresii de genul: dar cine ii roaga sa o faca? sau alte replici care....supara si deranjeaza. 
Si atunci intr-adevar te gindesti: pentru ce se face asta? Si te ingrozesti de la ideea ca se face, in mare parte, pentru persoane... prea departe de a fi respectuosi si binevoitori 
 
7. De acord ca cheia succesului este comunicarea. Dar comunicarea poate fi atit pe verticala, cit si pe orizontala. 
Ideea mea este ca cheia succesului este comunicarea pe orizontala. Deci, nu asteptam a fi trasi de mina. 
 
8. Sfirsit la discurs emotionant. Trebuie de facut o Adunare Generala extraordinara. 
Intre timp,ginditiva la ce puteti sa faceti personal pentru ca acest club.
 14 Scris de Marcel Spataru, la 10-11-2010 00:20
Din pacate, nu am atributii organizatorice in club, dar daca as putea, as schimba textul de mai sus in: 
 
"In acest sfarsit de saptamana nu va avea loc etapa a sasea a Campionatului CUC. Amanarea etapei se datoreaza filmarilor emisiunii "Erudit Cafe", la care vor participa mai multi oameni din echipele participante si organizatoare, ceea ce face foarte dificila organizarea cu succes a jocurilor in Divizii, Ligi si Superliga. In acest ragaz, va invitam sa participati la filmarile emisiunilor ”Erudit Cafe” in calitate de jucatori sau spectatori (detalii in stirea de mai jos). Ne asteapta inca un week-end deosebit in Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale!"
 13 Scris de Marcel Spataru, la 10-11-2010 00:14
Vadim, parca conflict duminica n-a fost. 
Problemele deja singuri identificati-le, in Consiliul Strategic.
 12 Scris de Vadim Culea, la 10-11-2010 00:03
Si totusi care sunt problemele? Eu nu sustin plecarea oricarui om din CUC, dar consider ca aceasta situatie este cam ciudata. Ca si cum eu as veni acasa si sotia sau altcineva mi-ar da o palma si n-ar vorbi cu mine 3 zile fara sa imi spuna nimic si fara sa pot face nimic. Rog participantii din superliga sa ne scrie si noua daca (si daca da, cum) a fost vreun conflict duminica. Avem si noi dreptul sa stim...
 11 Scris de Marcel Spataru, la 09-11-2010 23:45
Apropo, inca 2 puncte: 
1. Etapa nu va avea loc din cauza filmarilor "Erudit Cafe", nu din alte motive. 
2. Campionatul se va relua saptamana viitoare.
 10 Scris de Marcel Spataru, la 09-11-2010 23:51
Subscriu la mesajele Alinei si ale lui Andrei. Oricine are dreptul sa se retraga la un moment dat din functiile de conducere ale Clubului (sa nu arat cu degetul), oricine poate sa-si prezinte motivele cum considera de cuviinta, dar nu cred ca un om poate sa "inchida" clubul, dand ultimatumuri, pentru ca pleaca din el. 
Desi, sincer, ii inteleg si pe cei suparati ;) 
Sper ca acest mesaj nu va mai fi pe site maine dimineata.
 9 Scris de Alina Cazachevici, la 09-11-2010 23:51
Eu ca intotdeauna, pe puncte :) 
 
1. Atunci cand se fac astfel de anunturi, ar fi bine ca ele sa fie semnate. As vrea sa shtiu cine decide soarta clubului intr-un mod atat de radical. 
 
2. Imi pare ca e mai simplu sa te gandeshti ce poti face pentru club, atunci cand shtii ce probleme exista. Intzeleg ca pentru cei rezolva majoritatea intrebarilor organizatorice aceste probleme sunt evidente, dar credeti-ma, nu toti le cunosc.  
Deci, ce obstacole sunt pentru organizarea urmatoarei etape? Spatiu, intrebari, etc.?  
Intreb pentru a incerca sa gasesc solutii. 
 
3. Astfel de decizii nu se iau unilateral. Cum un astfel de anuntz moralizator sa duca la rezolvarea problemelor existente? 
Haideti sa facem o adunare, cu toti jucatorii, care vor considera de cuviintza sa vina. Sunt sigura ca va prinde bine o discutie colectiva. 
 
4. Intzeleg ca este un grup de oameni, care fac enorm de mult pentru club. Shi sunt multi, printre care shi eu, care practic nu fac nimic. Dar asha e in toate organizatiile shi comunitatile. Pana la urma, nu pot fi toti organizatori, ca ar fi un haos total.  
Tineti minte intrebare despre conscursul de talente organizat printre fortele aeriene de femei? Ap iaka... 
 
Cei care depun atata efort nu sunt obligati sa o faca. Da, dar abordarea ar fi trebui sa fie alta.  
De exemplu, Ion Dodi (il aduc ca exemplu ca shtiu ca el n-o sa se supere) nu mai vrea sa fie administratorul site-ului. Shi el scrie: lume, eu de obicei fac asta, asta shi asta. Dar eu nu mai vreau sa fac asta, din motive personale (sau orice alt motiv). Cautati pe altcineva pe locul meu. 
Shi atunci devine clar ce problema e si cum trebuie solutionata. 
Dar nu asa, stoparea activitatii clubului. 
 
5. Cheia succesului e totusi comunicarea.  
 
Iaka :)
 8 Ciudat
Scris de Andrei Lutenco, la 09-11-2010 23:25
Ciudat acest gest. Si mizantrop, printre altele. Oricine ar fi mesagerul si oricare i-ar fi motivatia, voi remarca doar cateva lucruri: este un gest arogant si nerespectuos, in primul rand. Inainte de a califica cateva sute de oameni ca fiind iresponsabili si a-i "penaliza" in acest mod (ca pe niste copii sau si mai rau...), nu ar strica sa se vina cu un mesaj respectuos, pozitiv, si constructiv despre problemele care exista si ceea ce poate face fiecare pentru club. Fara suparare, dar sunt sigur ca mai mult de jumatate din club nu stie care-i sunt problemele CONCRETE, iar cealalta jumatate nu a fost abordata pentru a-si aduce aportul. Si motivul este comunicarea insuficienta si in aceea ca problemele nu sunt impartasite in mod corespunzator. Si in legatura cu asta, un sfat: haideti sa definim implicarea in termeni concreti: ce se face la moment? Ce nu ajunge? Ce trebuie sa se faca in continuare? In ce mod (concret) de poate implica fiecare? 
 
Sa nu uitam ca club suntem doar toti impreuna si ca suntem o comunitate de oameni, nu o stână, pardon, de oi. 
 
P.S. Sa cautam local pentru duminica asta?
 7 Ciudat
Scris de Andrei Lutenco, la 09-11-2010 23:23
Ciudat acest gest. Si mizantrop, printre altele. Oricine ar fi mesagerul si oricare i-ar fi motivatia, voi remarca doar cateva lucruri: este un gest arogant si nerespectuos, in primul rand. Inainte de a califica cateva sute de oameni ca fiind iresponsabili si a-i "penaliza" in acest mod (ca pe niste copii sau si mai rau...), nu ar strica sa se vina cu un mesaj respectuos, pozitiv, si constructiv despre problemele care exista si ceea ce poate face fiecare pentru club. Fara suparare, dar sunt sigur ca mai mult de jumatate din club nu stie care-i sunt problemele CONCRETE, iar cealalta jumatate nu a fost abordata pentru a-si aduce aportul. Si motivul este comunicarea insuficienta si in aceea ca problemele nu sunt impartasite in mod corespunzator. Si in legatura cu asta, un sfat: haideti sa definim implicarea in termeni concreti: ce se face la moment? Ce nu ajunge? Ce trebuie sa se faca in continuare? In ce mod (concret) de poate implica fiecare? 
 
Sa nu uitam ca club suntem doar toti impreuna si ca suntem o comunitate de oameni, nu o stână, pardon, de oi. 
 
P.S. Sa cautam local pentru duminica asta?
 6 Scris de G G, la 09-11-2010 23:04
Care ragaz, noi de pe acum suntem impotriva deciziei..
 5 Scris de G G, la 09-11-2010 23:04
Care ragaz, noi de pe acum suntem impotriva deciziei..
 4 pff
Scris de G G, la 09-11-2010 22:56
Nu stiu cum voua, da mie im par supte din deget problemele astea.
 3 Scris de Alex Oleinik, la 09-11-2010 22:11
mda...sper ca e doar o gluma nu prea reusita
 2 Scris de Marcel Spataru, la 09-11-2010 20:51
Ciudat anunt. Negativ nustiucum. Interesant, cine l-a scris...
 1 Scris de Dumitru Erhan, la 09-11-2010 20:40
Deci eu sunt sigur ca majoritatea CUCherilor asteapta cu nerabdarea orice etapa care vine, asta o demonstreaza si numarul mare de echipe participante, si simbata vor fi prezenti la Eruidt pentru a-si demonstra inca odata atasamentul fata de club

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >

On-line

Avem 3 vizitatori online

Meniu Campionat