Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa
Festivalul European Odiseea Cugetului 2010
Evaluare Utilizator: / 10
SlabExcelent 

Active ImageDelegaţia Republicii Moldova a revenit de la Festivalul European "Odiseea Cugetului", care a avut loc in tabara “Zubrionok”, Belarus, între 22-27 aprilie, cu rezultate foarte bune. Ţara noastră a fost reprezentată de 6 echipe:
Treasure Hunters, Mereni, Anenii Noi

Sweet Paprika, Calarasi
Funny Chipmunks, Bravicea, Calarasi
Dwarf Band, Bravicea, Calarasi
Fat Mosquitoes, Chisinau
GIM Junior, Cimislia

Echipa GIM Junior, Cimislia a reuşit să obţină locul întâi la concursul problemelor mixte, lucrind impreuna cu echipe din Rusia si Polonia.

Echipa Fat Mosquitoes, Chisinau a obtinut Premiul de Creativitate pentru tema de acasa, pentru proba spontana. Premiul de Creativitate a revenit echipei GIM Junior, Cimislia.

La festival au fost prezente 76 de echipe din mai multe ţări, printre care Slovacia, Ungaria, România, Germania, Polonia, Estonia, Belarus, Rusia, Kazahstan, Elveţia şi Republica Moldova.

Vedeti in continuare detalii despre concurs si cateva poze.

Active Image“Odiseea Cugetului” este un concurs de creativitate si originalitate. El se desfasoara integral in limba engleza. Initial echipele isi prezinta tema de acasa, apoi sunt supuse unei probe spontane. Tema de acasa reprezinta o mica piesa de teatru in limba engleza, care este realizata dupa anumite rigori. Toate costumele, decorul, scenariul sunt in totalitate munca echipei. La proba spontana echipa trebuie sa gasesca o solutie cit mai creativa in rezolvarea unei problem propuse de organizatori.

In cadrul Festivalului sunt organizate seri tematice, unde participantii au posibilitatea sa faca cunostinta cu cultura si obiceiurile altor tari. In seara prezentarii natiunilor participante. Moldova a interpretat doua dansuri populare, aratand participantilor din alte tari costumele si datina noastra

Active ImagePartea cea mai importanta a Festivalului  o reprezinta competitia echipelor mixte.  In acest concurs toate echipele sunt impartite in grupuri de cate trei, cu conditia ca fiecare dintre aceste trei echipe sa fie dintr-o tara diferita, dar find cam de aceeasi virsta. Aceste echipe internationale mixte trebuie sa pregateasca cate o prezentare conform unor rigori anuntate pe loc si avand la dispozitie doar doua zile. De obicei limba de comunicare intre echipe este engleza sau rusa, dar  orice alta metoda prin care acestea se pot intelege este incurajata. Prezentarea finala este in limba engleza si toate echipele trebuie sa participe in realizarea ei. In aceasta competitie mixta, echipa GIM Junior din Cimislia a reuşit să obţină locul întâi la concursul problemelor mixte, impreuna cu colegii lor din Polonia si Rusia.

 

Anul viitor Festivalul European “Odiseea  Cugetului” va avea loc in orasul Gdansk din Polonia.

 

Pana atunci, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale isi propune sa dezvolte reteaua nationala de participanti in proiectul Odiseea Mintii, prin prezentarea concursului in cadrul Taberei de Vara si prin organizarea unei competitii de probleme pe termen scurt (care nu necesita pregatiri indelungate ca la competitia nationala si in care regulile de jurizare sunt mai simple) in toamna acestui an.

 

Asteptam cit mai multe echipe in programul Odiseea Mintii!

 

Toti cei interesati sunt rugati sa ne contacteze prin e-mail la adriana.pinzaruATgmailPUNCTcom

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7138

  Comentarii (1)
 1 Scris de Tim AK_47, la 03-05-2010 12:20
Bravo tinerilor!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat