Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Blog arrow O noapte alergand prin Chisinau …

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
O noapte alergand prin Chisinau …
Evaluare Utilizator: / 7
SlabExcelent 

O noapte alergand prin Chisinau …
… alaturi de Viorel Chihai, Veronica Vragaleva si Olga Lopusanschi 

Deci am fost la City Quest. City Quest este o organizatie cu unele similaritati cu comunitatea noastra, mai comerciala probabil, care organizeaza jocuri de tipul “Treasure hunting” (www.cq.md). Exista 4 tipuri de baza de jocuri: City Quest (ceea la ce am participat noi), Action City Quest (similara cu City Quest, dar cu o durata si complexitate mai mare), Foot City Quest (spre deosebire de primele 2, se desfasoara intr-un singur sector al Chisinaului si se permite doar transportul public (troleibuse, rutiere) si Jocuri Speciale (Diverse sarcini, combinatii de jocuri. Mai in scurt ceva mai complex). Taxa de participare la un joc se incadreaza intre 75 si 300 lei per echipa. In cadrul City Quest, la fel ca si in CUC – s-au format deja echipe stabile, se calculeaza punctele, se face un rating.

Acum, ca v-ati facut o imagine generala despre ce-i asta si cu ce se mananca, sa va povestesc cum a decurs noaptea noastra de sambata spre duminica. Ca niste novici, am hotarat sa venim la locul stabilit (Grand Hall) cu jumatate de ora inainte de perioada inregistrarii (20.00-20.45). Am ajuns cu totii. Ne-am apucat sa facem ordine prin lucrurile pe care le-am adus, sa verificam cum ne lucreaza mobilul cu gprs, lap-top-ul, lanterenele. Am verificat daca am strans toate lucrurile ce erau stabilite ca obligatorii pentru joc (Mobilul cu gprs, harta Chisinaului, lanterne, buletinele participantilor, 2 tuburi de superclei, busola, lanterna cu raze ultraviolete). Din toate acestea ne lipsea doar lanterna cu raze ultraviolete (am cautat toata ziua de sambata, dar asa si n-am gasit). Intrebandu-i pe organizatori, ne-au spus ca o sa trebuiasca sa cautam la un anumit moment raze ultraviolete prin oras (schimb valutar, discoteca, etc). Aha. I-am sunat pe cei care s-au oferit sa ne ajute de acasa, adica Marcel Spataru, Doina Leca, Irina Breahna, Eugen Zolotco. Ne-am mai amintit ce locatii mai sunt in Chisinau legate de piatra, antichitate, vechi, etc. (Tema jocului fiind Familia Flintstone).

Ora startului era stabilita 21.00. Aici am mai gasit o similaritate cu CUC-ul, pentru ca unele echipe au venit pe la 21.15, iar startul s-a dat pe la 21.30. Pana atunci, reusim sa mai intrebam organizatorii despre detaliile jocului. Acestia sunt foarte amabili si ne raspund la toate intrebarile. Printre detaliile aflate: Vom primi sarcini. Citind sarcina, trebuie sa ne dam seama despre urmatoarea destinatie si sa mergem incolo. Odata cu sarcina, vom primi si un cod. La 20 min dupa introducerea codului prin telefonul mobil – vom primi un indiciu suplimentar; la 40 min – vom primi adresa exacta; la 80 min – vom fi transferati automat la urmatoarea sarcina (este foarte bine ca totul este automatizat, obtinand chiar si timpul exact care a mai ramas pana la urmatorul indiciu). Luand in consideratie ca jocul va consta din 8 etape, durata maxima poate fi 8*80+”timpul de indeplinire a ultimei sarcini”=vreo 600 min = 10 ore (asta in cazul in care joci rau de tot). Am mai aflat ca sunt 2 tipuri de sarcini: de joc si de cautare. La cea de joc trebuie sa indeplinesti ceva, iar la cea de cautare – trebuie sa cauti in perimetrul indicat un anumit numar de coduri desenate cu spray. 

21.30. Acasa (asa ne numeam) primeste prima destinatie pe o foaie A4. La fel ca si alte echipe, pornim cu viteza, asta cu toate ca nu stim unde ne indreptam. Am ajuns la viaduct. Acolo ne-am oprit si ne-am apucat sa studiem serios foaia. Iata ce era pe ea: 

Active Image

Si pe partea cealalta (asta noi am scris pe ea): 

Active Image

Ne-am dat seama din start ca simbolurile sunt de fapt cifre. Vazand ca sunt sau cate una, sau cate doua, ne-am dat seama ca sunt litere. Acum hai sa scriem ordinea literelor chirilice si sa inlocuim. S-a primit ceva destul de urat. Hai sa incercam alfabetul latin. Am facut. S-a primit ceva si mai urat. Puteti sa incercati si voi. Am inceput sa sunam lumea. Cam greu insa sa ajuti atunci cand nu vezi imaginea. 

21.50. Primim indiciul suplimentar. Din pacate, indiciile nu se pastrau, asa ca o sa incerc sa vi le reproduc asa cum le tin minte, mai ales ca erau scurte cam toate. Deci indiciul – „O sa va ajute testul lui Rorschach” (vedeti aici info - http://en.wikipedia.org/wiki/Rorschach_inkblot_test) Nu ne-a ajutat absolut deloc indiciul. Asta pentru ca ne dadusem deja seama cum trebuie sa gandim, dar nicidecum nu reuseam sa gasim locatia.  

22.00. La inca o incercare de a transpune in grafie chirilica, cineva din echipa observa ca ceea ce se primeste, seamana foarte mult cu „U fontana v parke Puskina”, doar ca lipsesc unele litere. Luminati, o luam la goana spre Parcul Stefan cel Mare. 

22.05. Suntem parcati in capatul Aleii Clasicilor. Alergam spre havuz. Acolo il gasim pe unul dintre organizatori. Prima sarcina: Sa luam masina timpului (facuta din lemne de vreo 2-3 metri, legate + nu stiu ce panze) si sa facem un cerc in jurul havuzului. Mentionez ca la ora aceasta parcul inca era destul de aglomerat. Dar ce conteaza atunci cand ai de ajuns celelalte echipe. 

22.10. Suntem in masina si citim urmatoarea destinatie (mai departe voi publica doar textul din foaia A4): 

Active Image

De data aceasta, nu ne mai aruncam spre o destinatie necunoscuta, ci mai intai incercam sa o determinam. Intelegem ca trebuie sa fie o locatie cu denumire franceza. Dar care? Poate Passepartout, sau La boucherie, sau poate Delice d’ange, sau alta? Sau poate e vreo florarie? Este vreo florarie cu denumire franceza? Florariile au denumiri? Sunam lumea. Marcel ne spune sa mergem la Chateau. Acolo e Lutenco. N-am mai inteles daca era Andrei sau Victor. Dar noi nu cautam clanul Lutenco, noi cautam urmatoarea locatie. 

22.20. Pornim spre Passepartout. Ajungem. Acesta nu lucreaza. Imediat primim indiciul suplimentar – „Acesta se grabea la o intalnire”. Eram cam toti cu telefoanele la ureche. In momentul cand cineva a strigat „Randez-vous”, am scapat cu totii telefoanele. Am pornit cu viteza maxima spre botanica. Intre timp, am rugat-o pe Olea sa-i sune pe toti si sa-si ceara scuze ca le-am inchis fara nicio preintampinare. 

22.35. Suntem parcati la Randez-vous. Aici primim sarcina de a cauta 4 coduri marcate in zona havuzului de langa Randez-vous. A fost destul de greu prima data, pentru ca nu cunosteam cum arata codurile si unde ar putea fi desenate. Ne-a luat mai mult de 15 minute sa le gasim.  

22.52. Primim destinatia nr.3. Iat-o:  

Active Image

La acest capitol, chiar cred ca puteam sa ne descurcam mult mai bine, mai ales ca puteam pur si simplu sa urmam directiile si acesta era cel mai scurt drum. Ne-am mai si incurcat putin cu distantele. A mai intrat si Viorel in panica, incat ne spunea sa mergem ba intr-o directie, ba in alta. In orice caz, am mers spre zona din capatul strazii Uzinelor, la intersectia de la uzina Macon. Aici s-a inceput comedia.  

23.12. Dupa ce am primit indiciul suplimentar „plinfa – caramida antica”, am inteles ca trebuie sa mergem la Cariera de caramizi care se afla prin apropierea uzinei. Am vazut 2 persoane care erau la intersectie si i-am intrebat unde e cariera. Acestia ne-au spus ca e mai sus si la dreapta. Pornim incolo. Ajungem pe undeva in deal, nu ne dam seama unde este si ne intoarcem inapoi la intersectie. Ii mai intrebam o data daca e precis acolo. Ei zic ca da. Mai mergem o data. Ajungem iar sus, o luam la dreapta. E intuneric, pustiu si drum de tara. Fetele intra in panica si vor sa ne intoarcem inapoi. Ne intoarcem inapoi. Iar la intersectie. Ii intrebam inca o dat pe cei doi daca e precis acolo, pentru ca trebuia sa ne astepte cineva acolo si nu este (cine isi mai da intalnire noaptea la cariera de piatra in afara de mafioti?). Ei ne mai confirma o data ca e acolo. Inca o incercare. Ajungem din nou la locul precedent, mai facem 20 metri si dam de organizatori. Pentru ca am intarziat prea mult, acestia ne transfera la urmatoarea etapa fara a mai fi necesar sa indeplinim sarcina. 

23.31. Primim destinatia nr.4. Iat-o:  

Active Image

Ne-am gandit imediat ca e bowling. Dar care bowling? M-am gandit imediat la Ice-Bowling (de la Ice Age). Am pornit spre Rascani pentru a ajunge la Sun City. Vazand ca am luat-o intr-o directie gresita, organizatorii (probabil din mila + nedorinta de a intinde jocul pana dimineata) ne-au ajuns din urma si au inceput sa discute cu noi indiciul, mergand alaturi de noi cu 60 km/h. Din discutii, am inteles ca era vorba de localul „Razglulyaeff” de la Botanica, de care eu am auzit pentru prima data. 

23.46. Suntem deja la Razglulyaeff. Dupa ce impreuna cu Viorel am cautat intrarea in Bowling timp de vreo 3 minute, am reusit sa intram si sa ajungem la organizatori. Acolo am trebuit sa dezbatem un anumit numar de popice. Am realizat sarcina si am primit urmatoarea destinatie. 

23.51. Citim foaia nr.5: 

Active Image

Auzind de „sahar” – m-am gandit imediat la academicianul Saharov. Am pornit spre Rascani. Incet, pentru ca inca nu eram pe deplin siguri ca este vorba de strada Saharov.  

00.11. Aproape de locatia pe care am ales-o ca destinatie, primim indiciul suplimentar – „Acolo s-a intalnit cu inventatorul bombei cu hidrogen”. Olea o suna imediat pe sora ei, care la intrebarea „Cine a inventat bomba cu hidrogen?” ne da imediat raspunsul „Saharov”. Deci destinatia ne este confirmata. Intre timp ne mai dam seama ca Dino seamana suspicios de mult cu Dimo. Asa ca mergem la intersectia dintre strazile Dimo si Saharov. 

00.14. Suntem la intersectie. Vedem mai multe echipe aici (deja e bine), insa nu-i vedem nicaieri pe organizatori. Mergem mai sus de intersectie. Vad o gaura in gardul scolii care se afla in zona. Intru si o iau la fuga. Echipa ma striga din urma „unde?”. Raspunsul meu – „nu stiu, hai sa vedem!”. Acolo, gasim inca echipe care cauta coduri. Ne apucam si noi sa cautam (am inteles ca trebuiam sa gasim 2 coduri). Primul l-am gasit destul de repede, dar cu al doilea am avut destul de multe batai de cap. Pana la urma, l-am gasit scris pe scoala, la o inaltime de vreo 5-6 metri. Aici ne-a incurcat si faptul ca aveam doar 3 lanterne, toate mici, care nu ne permiteau sa iluminam o zona prea mare. 

00.32. Primim destinatia nr.6:  

Active Image

Pe langa aceasta, organizatorul ne-a spus sa mai atragem atentia la coduri (care au fost 31 si 1989). Ne-am dat seama ca trebuie sa mergem pe strada 31 august 1989. Dar unde? Cel mai simplu ar fi sa o luam de la capatul strazii si sa mergem pana vedem pe cineva.  

00.42. Aflandu-ne pe strada 31 august intersectie cu Vasile Alecsandri, apar idei: ca ar putea fi str. 31 august 1989, nr.15 (numar care aparea in foaie) sau in celalalt capat al strazii – la Victoriabank (care implineste 15 ani) si unde cica se mai afla Uniunea Scriitorilor (scriitorii ar putea fi mesterii). Ce facem? Pentru ca eram mai aproape de casa nr.15, hotaram sa mergem pana la urma si apoi, daca nu e corect, sa mergem la Victoriabank. Aproape ca nu am cotit in ultimul moment, pentru ca toti credeau ca e aproape sigur la Victoriabank. Dar am insistat sa mergem pana la urma. Locatia era la la nr.15. Pe urma am aflat ca acolo e Loja Masonilor. 

00.44. Ajungem la destinatie. Sarcina era individuala pentru fiecare: O persoana trebuia sa nimereasca cu o pietricica intr-o galeata aflata la vreo 3 metri (a luat-o Veronica), alta persoana trebuia sa pregateasca o piatra pentru sulita, prin roaderea ei de asfalt (am luat-o eu), alta persoana trebuia sa aprinda un rug (a luat-o Olea), iar a patra persoana trebuia in tot acest timp sa cante Yabba Dabba Doo (a luat-o cu bucurie Viorel). Am realizat foarte repede sarcinile. 

00.46. Citim foaia 7. Din pacate, nu am foaia aceasta, dar continutul era aproximativ asa: „Veti trebui sa-i ajutati pe oamenii preistorici construindu-le o casa. Dar nu e foarte usor, pentru ca veti trebui sa construiti o casa din 28 de blocuri, folosind doar 27. Drumul vostru de aur va fi luminat de lumina cereasca. (Aici undeva mai era nr.140) Aveti grija sa nu va pierdeti acolo „kosti”. Ne-am gandit imediat la Sun City, Sky tower. Fiindca era pe aproape, am mers intr-acolo.  

00.51. Suntem in spate la Sun City. Nu gasim nimic aici. Cautam, ne gandim ce ar mai putea fi. 

01.06. Primim urmatorul indiciu. Acesta nu ne prea ajuta. Insa, imediat ne dam seama ca drumul auriu ar putea fi revista „Yellow pages” pe care a primit-o fiecare echipa inainte de start, iar lumina cereasca e lanterna cu raze ultraviolete. Ce sa facem? Trebuie sa gasim o sursa de lumina ultravioleta. Gasim un chisc Modpressa care e iluminat de o lumina albastra. Ne dam seama ca adresa trebuie sa fie la paginile 27,28 sau 140. Luminam revista, insa nu vedem nimic. Ne dam seama ca nu e lumina ultravioleta dupa ce iluminam o bancnota de 1 leu. 

01.16. Intre timp primim adresa exacta. Acesta era barul Domino de la Buiucani (adresa care era intr-adevar la pagina 140, insa alaturi de alte vreo 30 de adrese). Pornim intr-acolo. 

01.24. Ajungem la barul Domino. Incepem sa cautam intrarea in local. Un paznic ne spune ca barul e inchis. Straniu. Ne uitam peste drum si vedem un organizator care ne asteapta in liniste. Ne apropiem de el. Primim sarcina sa construim o casa din carti de joc cu 4 etaje. Incepem sa construim 2 case in paralel, eu si Viorel. Intre timp, fetele primesc a 8-a destinatie. Iat-o: 

Active Image

Reusesc sa construiesc casa. Mi-a luat vreo 4 minute. 

01.29. Pornim spre ultima destinatie. Echipa si-a dat seama ca este vorba despre Piatra de temelie a Chisinaului, care se afla pe strada Albisoara, alaturi de Moldova-Gaz. 

01.37.  Suntem la ultima locatie. Este o sarcina de cautare. Trebuie sa gasim 3 coduri. Primele 2 le-am gasit destul de usor, insa ultimul nu ne-a pus probleme doar noua, dar si multor alte echipe. Acesta se afla undeva pe latura dispre raul Bic a strazii Albisoara. Cineva dintr-o echipa a cazut chiar pana la genunchi in apa. Dupa lungi cautari, Viorel a reusit sa gaseasca codul, scris pe o piatra acoperita cu crengi si iarba.  

01.57. Am introdus si ultimul cod. Am terminat! Pe locul 15, din 18 echipe, dintre care doar 17 au reusit sa termine jocul.  
Un rezultat destul de bun. Inainte de joc imi pusesem 3 scopuri:

  1. Sa terminam jocul;
  2. Sa nu ajungem ultimii;
  3. Sa ajungem in prima treime (top-6).

Am reusit sa indeplinim primele 2, iar al treilea scop era imposibil la moment.Ce ar fi trebuit sa facem pentru un rezultat mai bun? Sa gasim lanterne mai bune; sa intelegem structura indiciilor (care ca si intrebarile de cuc – se inteleg mult mai simplu dupa o anumita perioada); sa stim cum arata codurile desenate (acum stim); sa nu panicam (sa intamplat doar de vreo2 ori pe parcursul jocului); sa mai studiem geografia si locurile din Chisinau. 

Incheiere: Este ceva foarte interesant acest joc. Deja am stabilit ca vom organiza asa ceva pentru CUC. Probabil intr-o luna. Ne vom opri la varianta „pe jos”, „intr-o singura regiune a Chisinaului”, „cu indicii ceva mai cuc-izate”. Va fi interesant, fiti siguri. Unica problema este punerea la punct a unui sistem automatizat de trimitere a mesajelor. Daca nu reusim sa facem sistemul automatizat, va trebui sa ne gandim la o alta modalitate. Locatia si tema jocului – le ve-ti afla cu 3-4 zile inainte de joc. 

P.S. Multumesc colegilor de joc, celor care ne-au ajutat de acasa, celor care ne-au ajutat pe strada (chiar si de 3 ori la rand) si politiei rutiere care se pare ca dormea in perioada desfasurarii jocului.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 18515

  Comentarii (22)
 22 Scris de Veronica Vragaleva, la 28-07-2008 10:34
Multumesc lui Octav care are tarie de caracter si vointa de a ne aduna la CQ-uri!!! 
Ieri, la Cupa GS, am povestit la mai multi despre cum a fost ultima competitie. Sa stiti ca cei mai bravo din noi (eu, Octavian, Jenea Zototco si Lina) au fost Octav si Lina, care au cautat ultimele doua coduri singurei...  
Eh, ultima competitie a fost, asa cred eu, un pic mai stranie, cu toate ca la o serie de insarcinari ne-am descurcat mai repede ca sa ne vina primul indiciu (20 min. dupa inminarea sarcinii). Oricum, in ansamblu, merita macar o data de jucat... nu, de mai multe ori ;)  
Las ca o sa incercati sa o simtiti pe propria piele la TH organizat de Octavian and Co 
Chiar o sa fie de neuitat!!! 
Va asigur!!! 
Am vazut intrebarile si sarcinile ;)
 21 Scris de Eugeniu Zolotco, la 28-07-2008 08:52
Mi-a placut replica unor martori, care la ora 0.00 puteau vedea un grup de persoane stranii, avind lanterna in mina si ocupate cu cercetarea tulpinilor copacilor din parc:  
"Baieti, dar voi ce cautati? Mai putzin trebuie de fumat!" :grin
 20 Scris de Octavian Sireteanu, la 21-07-2008 09:50
:) Inceputul - mediu. Apoi s-a blocat programul organizatorilor si s-a intrerupt jocul. Asa ca va fi reluat sambata viitoare. Au fost multisoare evenimente chiar si cat a durat jocul. Povestesc mai tarziu.
 19 Scris de Viorel Chihai, la 21-07-2008 09:37
Cum succesurile?
 18 Scris de Octavian Sireteanu, la 19-07-2008 18:55
Noi acusi pornim :) Multumesc celor care si-au framantat mintile. Incercam sa mai crestem in clasament.
 17 Scris de Eugene Zinkovsky, la 18-07-2008 16:43
Podonki mi se associaza cu inchisorile :grin
 16 Scris de Alexandru Cojocaru, la 18-07-2008 16:03
Da mie "Glamournye podonki" din punct de vedere vestimentar mi se asociaza cu articolul "cravata" care intentionat este lasata sa atirne in lant liber in jurul gitului :). Poate una din insarcinari va fi sa legati un nod la cravata (ceea ce eu personal pot doar cu ajutorul unei carti in care este indicata imaginea cu sageti ). Antrenati-va ! :))
 15 Scris de Eugene Zinkovsky, la 18-07-2008 15:10
inka nu m-am gyndit la localuri, da la ciubote mi se pare ca o sa fie o byltoaca si va trebui de gasit ceva acolo
 14 Scris de Lidutza Galus, la 18-07-2008 14:44
octavian,mie mi se mai asociaza "Galmurnye Podonki" shi cu magazinele de firma shi scumpe de prin ch :grin :)
 13 Scris de Octavian Sireteanu, la 18-07-2008 09:55
Maine seara vream sa ne pornim iar la City Quest. V-as ruga sa ne ajutati daca aveti posibilitatea. Cum? 
1. Tema este "Glamurnye Podonki". Ce locuri din Chisinau vi se asociaza ca asta? Mi-e imi trec prin cap doar discotecile. 
2. Sa-mi lamuriti cum arata "rezinovye sapoghi". 
3. Sa ne imprumutati lanterne mari pentru o noapte. 
Alte idei referitor la cum ne-ati putea ajuta. Vreo sponsorizare :) 
Poate mai faceti o echipa, ca nu vrem sa concuram iar singuri. Astept comentarii ..
 12 bravo!
Scris de konstantza dohotaru, la 08-07-2008 11:42
bravo ekipei!! dupa ce am citit toate indiciile..ma mira ca doar o echipa nu a ajuns pina la capat...sau celelalte au experienta :) 
dar voi sunteti ft bravo! 
Olga, mi-a placut mult ce ai scris...mai ales \"ruskaia bania\" :) 
iar descrierea lui Octavian m-a tinut in suspans, nu ma puteam rupe de la ekran:) 
bravo inka o data!
 11 Scris de Octavian Sireteanu, la 08-07-2008 09:37
:) 
Nu mi-i a accelera in doua cazuri: 
1. Cand mi-i somn 
2. Cand se schimba directia o data la 3 minute 
Ei, dar ne obisnuim noi sa trecem peste acestea 
:)
 10 City Quest
Scris de Viorel Chihai, la 08-07-2008 09:25
Octavian, jos palaria! 
 
Asha exhaustiva descriere demult nu am vazut :) Ce sa spun, a fost kruto, fara comentarii! 
 
Una ce am vrut sa adaug, ca trebuie sa mergi repede. In asa competitii e important nu numai sa stii drumurile mai scurte, dar sa shi apesi pe "gaz" mai tare... :) 
 
Am ajun acasa ucis de oboseala...  
 
Merci mult Octavian, Vera, Olia shi toti toti toti care au fost alaturi de noi! 
 
To be continued.....
 9 Scris de Corneliu Rosca, la 08-07-2008 00:15
Olea stii, eu odata veneam noaptea acasa dupa o seara furtunoasa si am fost martor la asa ceva: un grup de oameni alergau in parc cu lanterne, imbracati ciudat.. nu mai tin minte la ce m-am gandit atunci :zzz
 8 Scris de olga lopusanschi, la 07-07-2008 22:54
PS: Un multsumesc special lui Octavian pentru descrierea exhaustiva :)
 7 Pentru CQ merita sa nu dormi noaptea
Scris de olga lopusanschi, la 07-07-2008 22:53
Asemanari CQ-cuc:  
-ashteptsi cu nerabdare competitsia,  
-vreti sa solutsionatsi fiecare sarcina intr-un timp record. Cind reushitsi sa o facetsi va simtsitsi genii, cind nu prea reushitsi - tormoji,  
-va intereseaza rezultatele celorlalte echipe: cind sintetsi mai in fatsa altora, va pare rau ca au mai ramas tocmai 4 sarcini, cind va pomenitsi pe ultimul loc, va pare bine bine ca au ramas tocmai 4;  
-cind se termina jocul, indiferent de locul pe care va aflatsi, va pare rau ca s-a terminat  
 
In plus, am descoperit ca frazele \"blin, shi v-am spus!\" sau \"da eu asta am shtiut!\" sau \"da mai repetatsi o data ce se cerea acolo!\" sint valabile shi in CQ :) 
 
Despre CQ 05-06.07.08: 
 
Frina la zadanie nr.1... 
 
Se batea cu florile... Poate russkaia banea?... 
 
In km (5593 pashi/2000)*1,6=... 
 
Cind am sunat-o, sora mea deja dormea. Si a doua zi dimineatsa nu-si amintea de nici un fel de convorbire nocturna :zzz  
 
Am rupt cu Saharov :zzz 
 
Cine shtie unde se afla Razguleaeff?... Da macar stie cineva daca acolo este bowling?... 
 
Nebesnii svet, de care la moment nu am avut parte, ramine a fi procurat de la pti4ka. 
 
Am aflat unde se afla piatra de temelie a Chisinaului. 
 
Da soferii care trec pe aici shi vad atita lume alergind cu lanterne oare la ce se gindesc? 
 
Am gasit smiliku! Smilik, inca smilik... 
 
Octavian, respect pentru talentul de sofer shi constructor de casutse! Si pentru logica imbatabila :) 
Viorel, ce ne-am fi facut fara capacitatsile tale de vocalist shi scout, shi fara google earth... 
Vero: Pushkin, basket, emotivitate... :) 
Marcel, Doina, Irina, Eugen si Masha (asta sora mea *smilik tare mindru*) - ms pentru sustinere, indicii, implicare si minutele cheltuite :zzz 
 
Din punct de vedere al indiciilor, CQ este intr-adevar mai ambiguu decit cuc-ul, insa lasa mai mult spatiu fanteziei, gindirii creative shi asociative.  
 
Nu, Octavian, nu era panica. Erau prea multe emotsii shi prea multa adrenalina ;) 
 
In asteptarea urmatorului CQ, trec pe la magazin sa-mi iau lanterna si ma apuc de studierea hartsii Chisinaului...:)
 6 Scris de Octavian Sireteanu, la 07-07-2008 21:25
Marcel, da, modul de prezentare a destinatiilor este putin cam specific si straniu pentru noi, cuc-erii. Eu eram pregatit ca va fi asa citind cele 4-5 exemple de la ei de pe site. Insa nu va temeti, vom cuchiza indiciile atunci cand vom organiza noi. Deja stiu si cum ne vom descurca fara sistemul automatizat.
 5 Scris de Corneliu Rosca, la 07-07-2008 19:53
Mdaaa... super! Asteptam cu nerabdare adaptarea pentru CUC!
 4 Scris de Capatina Alexandru, la 07-07-2008 18:19
ehhh, da eu stiam unde e piatra ...
 3 Scris de Marcel Spataru, la 07-07-2008 17:50
da, foarte interesanta descriere ! 
am citit si eu. 
merci Octavian. 
si felicitari pentru spargerea ghetii! 
 
insa impresia pe care mi-o lasa indiciile e ca sunt cam vagi si ambigue in comparatie cu intrebarile (alea bune) de cuc.  
uite de exemplu cel de la zadanie nr. 6, cu casa nr 15. 
poate in asta e si farmecul, nu stiu, trebuie de incercat. 
 
eu totusi asteptam de la city quest ceva mai mult decat asocieri intre "sahar" si "academic saharov"...
 2 Scris de Alexandru Cojocaru, la 07-07-2008 17:26
mda... unul din putinele bloguri pe care l-am citit pina la urma si fara a ma sustrage. Vazusem asta doar la stirile Muz-tv, dar aici descrierea de catre chiar participantii este mult mai interesanta... Multumim! 
P.S. Astept si eu implementarea unei astfel de activitati pentru CUC.
 1 Scris de Marcel Spataru, la 07-07-2008 16:36
wow, atat de detaliat... 
inca n-am citit. scot la imprimanta sa citesc - 9 pagini.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Meniu Campionat