Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Pronostic electoral
Scris de Octavian Sireteanu

Inainte de fiecare scrutin electoral obisnuiesc sa organizez un joc. Sensul jocului este ca fiecare participant va oferi prognoza sa referitor la rezultatele alegerilor. De fiecare data au rezultat niste concluzii foarte interesante. De exemplu, in 2005 am comparat rezultatele alegerilor, pronosticurile participantilor si acel sondaj celebru (realizat de IPP parca). Media pronosticurilor a fost cu mult mai exacta decat sondajul facut pe bani (nici nu era greu).

Asadar, ce trebuie sa faceti pentru a participa. Scrieti un comentariu cu urmatoarea structura (Ordinea am stabilit-o aleatoriu, dar va rog sa o pastrati pentru simplificarea calculelor. Este de dorit ca suma procentelor sa fie 100.): 

Pronosticul meu este: 
PLDM – a %
MAE – b %
PSD – c %
PCRM – d %
AMN – e %
PD – f %
PPCD – g %
PL – h %
ALTII – i % 

Modul de calculare a rezultatelor. Sa zicem ca ati pronosticat 7,5 % pentru partidul X, iar in realitate, el a obtinut 8,8 %. Se face diferenta 8,8 – 7,5 = 1,3 (diferenta este in modul). Se calculeaza diferentele pentru toate cele 9 puncte. Se face suma acestor diferente. Castiga cel care are cea mai mica diferenta (si respectiv a fost cel mai aproape de rezultatele reale). 

Succes si distractie placuta! 

P.S. Ma gandesc eu la un premiu micut pentru castigator.

[ Inapoi ]

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat