Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Inainte de ultima etapa
Scris de Marcel Spataru

Nu prea tin minte in trecutul apropiat un sfarsit de Campionat atat de strans. Chiar ma tenteaza chiar sa conchid ca acest Campionat a fost cel mai disputat in istoria Clubului, cu un numar record de echipe in concurs (46), dar si cu un echilibru de forte rar intalnit, mai ales in Ligi.

Cu siguranta, aceasta Superliga, cu o medie de 4 raspunsuri corecte pe runda, este cea mai rezultativa din perspectiva randamentului. In acelasi timp, ea a grupat si primele 6 echipe din rating. Inainte de ultima etapa lupta este inca foarte stransa la ambele poluri. Pentru titlu se vor lupta trei echipe - Mix (53), Lareme (47) si Acord (45). In dependenta de rezultatele etapei, oricare dintre aceste echipe are sanse de a deveni Campioni. Totusi, dat fiind echilibrul de forte din Superliga, este foarte probabil ca cele 6 puncte avantaj sa fie decisive pentru Mix (de remarcat ca actuala lidera a Superligii este unica echipa care a reusit o "etapa de 15" in acest Campionat). Mix-Lareme pare a fi disputa Campionatului, in ambele echipe jucand cate doi Magistri, ajutati de alti jucatori foarte puternici. 

De cealalta parte, lupta pentru evitarea retrogradarii este la fel de captivanta. Campioana en-titre, Asachi, este inca pe locul 4, dar Tilimilitreamdia, Campioana Moldovei de anul trecut, ii sufla in spate, la doar trei puncte distanta. Pentru oricare dintre aceste doua echipe retrogradarea in Ligi va avea un impact foarte neplacut, de aceea ne asteptam la o lupta foarte stransa si emotionanta. Nu va fi o surpriza daca anume una dintre aceste doua echipe va castiga Maratonului.

Mix, Lareme si Asachi au realizat un randament de 50% in Superliga pana acum.

Din pacate pentru lidera ratingului pe anul 2007, Zombii, echipa cu cele mai multe prezente in Superliga (9 prezente in 12 editii), va trebui sa se alature fostilor dubli Campioni Sirius in Ligile sezonului urmator. 

In Ligi lupta nu este mai putin apriga.

In Liga A doua echipe sunt despartite de doar un punct - Extazy (51) si Kakulla (50). Se pare ca anume ele isi vor disputa locul in Superliga pentru anul viitor. Nuri (44) si WTH (43) se afla prea departe pentru a emite pretentii serioase la calificare, desi sanse aritmetice mai exista pentru aceste doua echipe.
Extazy este o echipa puternica, care are in spate experienta unei Superligi. Din discutiile cu capitanul echipei, am inteles ca promovarea este chiar obiectivul acestei echipe. M-as mira sa fie altfel pentru Kakulla. Si, desi atat ratingul, cat si randamentul favorizeaza din plin pe Extazy, distanta mica intre aceste doua echipe nu ne permite sa fim siguri de rezultatul jocurilor in Liga A.
De cealalta parte, una dintre marile favorite ale Ligii A, Intel, se afla acum in zona retrogradarii, cu doar 34 de puncte. Si asta desi randamentul ei in Campionat cedeaza doar echipei Extazy (40% pentru Intel, 43.2% pentru Extazy). Cauza acestei pozitionari proaste este faptul ca Intel nu a stiut sa gestioneze emotiile pe durata Campionatului. Pe langa victoriile la scor, echipa a avut si infrangeri la limita cu echipele mai slabe.
Intel este asadar la tocmai 9 puncte de locul 4 si mai are putine sanse teoretice de a se salva in mod direct. Totusi, datorita locului 17 in rating, echipa isi are aproape asigurata prezenta in Ligile sezonului urmator printre cele trei echipe calificate in baza ultimului criteriu.

In Liga B lupta pentru promovare este pe undeva asemanatoare. Aici H5N1 (46) si Maktub (44) isi vor disputa locul in Superliga, iar Carpe Diem (39) va incerca sa le strice afacerea. H5N1 este probabil surpriza cea placuta a Ligilor din acest sezon. Nu numai datorita locului intai ocupat in Liga B, dar si datorita celui mai bun randament dintre toate cele 21 de echipe din Ligi (44%), iar aceasta foarte reprezentativ, mai ales ca in acest sezon toate cele trei Ligi au jucat pe pachete de intrebari identice. Maktub este echipa mai experimentata, dar si destul de instabila. E o echipa care poate face 15 puncte intr-o etapa la care vin 2 jucatori, sau 3 puncte la o etapa cu componenta deplina.
Multe vor depinde astfel de ziua pe care o prinde Maktub duminica aceasta.
Carpe Diem are doar solutia unei etape de 15 puncte, cu conditia ca Maktub sa acumuleze maximum 10 puncte, iar H5N1 - maximum 8 puncte. Nu este o misiune imposibila, dar extrem de dificila.
Pentru evitarea retrogradarii in aceasta Liga lupta alte trei echipe. Cea mai experimentata dintre el, Bifidoc (34), este inca pe locul 4, dar este urmata foarte indeaproape de cele doua echipe de la liceul Prometeu - Prometeu (32) si GS (30). GS a fost foarte slabita din cauza plecarii mai multor jucatori puternici dupa sezonul din primavara 2007, cand a evoluat cu succes in Superliga. Prometeu e inca o echipa tanara, dar care a reusit un randament mai bun decat al celor doua adversare directe. Asadar, lupta pentru locul 4 e foarte interesanta si aici.
Totusi, datorita pozitionarii bune in rating, s-ar putea sa revedem mai mult de o echipa dintre aceste trei in Ligile sezonului urmator - GS e pe 13, Bifidoc pe 20, iar Prometeu pe 29.

In Liga C lucrurile par sa fie si mai incurcate. Tocmai patru echipe au sanse bune de a se califica in Superliga. Experience (46), cea mai bine cotata echipa din aceasta Liga (locul 8 in rating), are totusi un mic avantaj fata de celelalte adversare - 10 lei (42), Chipitoc (42) si Kolaphos (41). Am miza parca pe Experience, dar randamentul mai bun al echipelor 10 lei si Chipitoc (43.2% si 40.8%) nu ne permite acest lucru.
Kolaphos, debutanta campionatului, are si ea sanse de a promova, desi primul obiectiv al echipei ar fi probabil sa se mentina in Liga, pentru ca urmaritoarea de pe locul 5, Fantastic 7 (37), e doar la patru puncte distanta. Zic asta pentru ca, pana acum, Fantastic 7 are doar un raspuns corect mai putin decat Kolaphos in urma celor 6 etape disputate pana acum.
Fantastic 7 are un rating prea mic pentru a putea spera la un loc in Ligi in baza acestui criteriu pentru sezonul viitor, de aceea ultima etapa este decisiva pentru ei in vederea evitarii retrogradarii.
Teoretic, orice e posibil intre primele cinci echipe din aceasta Liga (chiar si locul 5 pentru Experience). Insa din pacate lucrurile sunt mai clare pentru G6, care vor juca in Divizii in sezonului urmator, si K-19, care desi sunt pe o pozitie de retrogradare mai pot totusi spera la un loc in Ligi in baza ratingului (locul 19).

Si numai Diviziile au fost mai putin echilibrate in acest sezon. Multe echipe de debutanti au intrat in joc, dar numai sase locuri sunt disponibile pentru aceste echipe in Ligile sezonului urmator.

In Divizia Sud SER (50 puncte) si-a asigurat deja locul in Ligi, invingand in toate cele cinci etape de pana acum si acumuland un numar maxim de puncte. Alaturi de ea, in Ligi va evolua si Akuzativ (37), iar Cenzurat si Gladiolus (ambele 25.5) vor lupta in ultima etapa pentru ultimul bilet in Ligi. 

Si in Diviza Nord doua echipe si-au obtinut practic promovarea - Turnul Alb (42.33) si Olimp (35.33). Echipele Saiki (27.83) si 777 (28.5) vor lupta duminica pentru inca un loc in Ligi.

NOTA BENE:

Iata criteriile de departajare in Ligile CUC, de care s-ar putea sa avem nevoie duminica:
• numarul de puncte acumulate pe parcursul campionatului
• numarul de puncte acumulate in disputele directe
• diferenta de scor in disputele directe
• totalul raspunsurilor corecte la toate etapele in care au evoluat ambele echipe
• ratingul echipelor (cel mai bun rating ocupa o pozitie superioara)

Iata criteriile de departajare in Diviziile CUC:
• numarul de puncte acumulate pe parcursul campionatului
• totalul raspunsurilor corecte la toate etapele in care au evoluat ambele echipe
• ratingul echipelor (cel mai bun rating ocupa o pozitie superioara)

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7211

  Comentarii (10)
 10 Scris de Marcel Spataru, la 11-05-2008 20:48
1. De obicei lupta in Ligi e intre 2-3 echipe, in Superliga - cel putin 4 echipe 
2. De acord. 
3. De acord. 
4. Eu m-am referit la echipele care evolueaza bine in SL. Pentru rating in SL sunt doi factori: 
*pentru ca adversarii sunt mai puternici sunt mai putine intrebari sicriu (care nu se iau in calcul) - asta e dezavantaj pentru rating 
*pentru ca adversarii sunt mai puternici primesti bonus mai mare pentru adversari. 
deja depinde de la caz la caz care din cei doi factori mentionati mai sus prevaleaza. 
in orice caz, echipele din Superliga parca intotdeauna au stat in fruntea ratingului (probabil ca intr-adevar sunt cele mai tari).
 9 Scris de Vasile Trotiuc, la 10-05-2008 16:51
1. Subiectiv ("In Ligi lupta nu este mai putin apriga.") si intangibil (nematerial). 
2. De acord. 
3. Este un privilegiu cel mai important dupa parerea mea. Sansele sa castigi sedinta cu echipa ta sunt mai mari decat intr-o selectionata componenta carei afli pe loc. 
4. Nu sunt de acord. Paradoxal, dar echipe castigatoare din Ligi au mai multe avantaje la rating decat echipele de pe locuri 5,6,7 din Superliga.
 8 Scris de Marcel Spataru, la 10-05-2008 09:02
plus: 
1. Concurenta mai acerba 
2. Posibilitatea de a deveni Campioni si a obtine ceva premii 
3. Posibilitatea de a deveni Campioni si a juca la Sedinta Elitara 
4. Imbunatatirea considerabila a ratingului in cazul unei evolutii bune (daca asta conteaza pentru echipa)
 7 Scris de Vasile Trotiuc, la 09-05-2008 21:23
Da, recunosc, n-am inteles ca ai glumit :) Stiu ca nu intotdeauna inteleg nuantele limbii :-( 
 
Probabil SL are un avantaj ca joaca intrebarile prigatite de jucatori mai experimentati si cred ca sunt mai bune (per total) decat cele din Ligi si Divizii. Este un avantaj tangibil (material) si important. Poate servi drept motivatie pentru Ligi si Divizii pentru promovare in SL.
 6 Scris de Marcel Spataru, la 09-05-2008 16:38
Vasile Trotiuc din pacate nu a inteles ca eu am glumit ;) 
 
Da daca vorbim serios, Asachi chiar vrea sa ramana in SL. 
De asta eu sunt sigur.
 5 Scris de Natan Garstea, la 09-05-2008 16:33
Pai cum, un anturaj mai stresant, un joc mai incordat, o atitudine mai dura de la jucatorii din alte echipe - tot pachetu...
 4 Scris de Vasile Trotiuc, la 09-05-2008 16:13
Da daca vorbim serios (Marcel din pacate nu a inteles ca Irina a glumit) ce privilegii au echipe din Superliga?
 3 Scris de Marcel Spataru, la 09-05-2008 14:57
"impact foarte neplacut" nu este egal cu "impact tragic" 
 
eu am incercat sa gasesc cuvintele potrivite, asa ca nu-mi imputati hiperbolizari acolo unde eu n-am avut intentia sa le fac.
 2 Scris de Breahna Irina, la 09-05-2008 14:54
"Pentru oricare dintre aceste doua echipe retrogradarea in Ligi va avea un impact foarte neplacut, de aceea ne asteptam la o lupta foarte stransa si emotionanta." 
 
De fapt nu e kiar atit de tragic :zzz
 1 Scris de Marcel Spataru, la 09-05-2008 10:56
apropo, puteti sa faceti si pronosticuri deja

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

[ Inapoi ]

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat