Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Veronica Vragaleva
de Veronica Vragaleva
Boala transmisibila sexual
Evaluare Utilizator: / 7

Cineva spunea că EA „este o boală epidemică transmisibilă sexual”. Bartoşevschi susţinea că EA este „eterna încercare de a-ţi găsi faţa, uitîndu-te în alte oglinzi”. În mare parte, fiecare din noi o foloseşte, iar motto-ul unui joc spune că EA e în totalitate un joc. Ce este EA?

Raspuns: Viaţa

Comentarii (1) Vizualizari: 5915

Citeste mai departe...
 
Spirit galagios
Evaluare Utilizator: / 3

Primele mentiuni ale acestui fenomen ţin de mil. II î. Cr., cînd istoricul Titus Livius descrie cum pietrile singure zburau în soldaţii romani. Denumirea acestui fenomen îşi găseşte originea în l. germană şi se traduce ca „spirit gălăgios”. Numiţi fenomenul.

Raspuns: Poltergeist

Comenteaza primul Vizualizari: 5914

Citeste mai departe...
 
Decat in setea sufletelor
Evaluare Utilizator: / 1

EA, după spusele lui N. Iorga, „înseamnă ceva care nu e nicăieri decît în setea sufletelor noastre dupa ce ar trebui să fie”. Tot Ea este cea, care a contribuit la popularizarea unuia din romanele lui Paulo Coelho în rîndurile tineretului. De curînd, EA şi-a schimbat denumirea. Peste un minut vă rugăm să indicaţi în ce şi-a schimbat EA denumirea.

Raspuns: EA este Utopia, Mahmud i Co

Comenteaza primul Vizualizari: 5438

Citeste mai departe...
 
Derivata tenisului
Evaluare Utilizator: / 0

În formă actuală, acest joc a luat naştere cu 150 ani în urmă, în Anglia, ca formă derivată a tenisului. Primele cluburi apar la sf. Sec. XIX. Este considerat un sport dinamic ce stimulează rezistenţa şi reacţia organizmului, antrenează muşchii piciarelor şi a abdomenului. Se desfăşăară între doi sau patru jucători, care utilizează cîte o rachetă mai uşoară şi ceva mai alungită decăt cea de tenis. Mingile de cauciuc sînt aproximativ cît o minge de ping-pong şi sînt destinate jucătorilor de diferite categorii. Terenul este un poligon (9,75m x 5,4m). În Moldova există o federaţie, primul club ce a  inaugurat sală destinată acestui joc fiind „Kangaroo”. Este plasat în categoria sporturilor de elită, ocupînd locul 5 în ratingul sporturilor exotice, practicate în Moldova. Numiţi-l.

Raspuns: Squash

Comenteaza primul Vizualizari: 5585

Citeste mai departe...
 
Piesa ce a marcat o epoca
Evaluare Utilizator: / 3

Potrivit revistei VIP Magazin această piesă se află în topul pieselor ce au marcat sau creat o epocă. Probabil nu există o piesă căntată, timp de 66 ani, de un număr atăt de mare de interpreţi, formaţii, ansambluri şi orchestre. Cu această piesă a debutat „The Beatles”, ea a fost cîntată de Elvis Preslez, Luis Armstrong, de corul de Stat al Armatei Sovietice, de Placido Domingo pe scena operei. Cea mai populară e varianta cîntată de Cesaria Evora. Consuelo Velasques a scris această piesă la 16 ani. În 1944 devine prima piesă mexicană nr. 1 la New York. Mesajul cîntecului poartă un caracter de îndemn insistent şi provocator. Scrieţi despre ce cîntec este vorba.

Raspuns: Besame mucho

Comenteaza primul Vizualizari: 5980

Citeste mai departe...
 
O iubire nepatrunsa
Evaluare Utilizator: / 2

Poezie de Veronica Micle: În cenuşă stă ascunsă / Foarte-adesea o scînteie / O iubire nepătrunsă / Într-un X de Y.

Iuzef Maţeevschii afirmă că „dacă la Z vei căuta X, neapărat vei găsi şi Z”, Z fiind des pus în antiteză cu Y mai ales în scrierile biblice. Nu vă cerem să numiţi Z, numiţi doar cuvintele înlocuite cu X şi Y.

Raspuns: Suflet, femeie

Comentarii (1) Vizualizari: 5743

Citeste mai departe...
 
Plimbare romantica prin Londra
Evaluare Utilizator: / 2

Potrivit biografilor lui McCarteney, autorul a compus piesa în somn, într-o noapte, după ce s-a întors de la o plimbare romantică prin Londra. Trezăndu-se, s-a aşezat imediat la pian, a cîntat bucata melodică şi apoi a imprimat-o. A doua zi dimineaţa, ascultînd melodia, nu-i venea să creadă că el este autorul. În doar cîteva luni piesa dată a devenit unul din cele mai frumoase cîntece de iubire din istoria muzicii. Numiţi cîntecul.

Raspuns: Yesterday

Comenteaza primul Vizualizari: 5853

Citeste mai departe...
 
1187
Evaluare Utilizator: / 0

Singurul conducător creştin pe care el l-a respectat a fost Richard Inimă de Leu, iar dacă Papa nu s-ar fi opus Richard s-ar fi căsătorit cu una din surorile lui punănd astfel capăt unui secol de război, interesele puse în joc s-au dovedit, însă, prea importante. El i-a unit pe toţi războinicii din Islam şi a organizat o anticruciadă de excepţie, în 1187 efectuînd un lucru ce a marcat profund întreaga istorie. Nu vă cerem să indicaţi evenimentul major ce s-a petrecut atunci, scrieţi numele lui.

Raspuns: Saladin (Salah ad-Din)

Comenteaza primul Vizualizari: 5642

Citeste mai departe...
 
Murim fara autotraining
Evaluare Utilizator: / 5

Atenţie! Poezia lui Ianoş Ţurcanu „Fără a şti”: Fără a şti, / zilnic murim / de spaimă, gelozie, / întuneric... / Din multe cauze / cîte puţin murim; / apoi de tot – / cînd ...

Cînd potrivit lui Ianoş Ţurcanu „murim de tot”, dacă aceasta este una din principalele teme prezentate la lecţiile de autotraning?

Raspuns: Cînd nu ne mai iubim

Comentarii (1) Vizualizari: 5795

Citeste mai departe...
 
Element indispensabil
Evaluare Utilizator: / 0

E impresionantă cunoaşterea de către oameni a celor mai elementare principii economice fără a avea studii economice adecvate. Cum, de exemplu, principiul proporţionalităţii din fiscalitate şi-a găsit întrebuinţarea pe timpurile lui Petru I, care în 1704 a emis un decret prin care folosirea acestora îl costa 3 ruble pe un om de stat sau negustor, o rublă pe dvorenii simpli şi păturile de jos şi 15 copeici pe ţărani. Revenind la actualitate cred că merită a fi menţionat faptul că oricare din noi ar plăti cu mult mai mult, acestea devenind un element indispensabil al fiecărei zile. Numiţi acestea.

Raspuns: Băile private

Comentarii (1) Vizualizari: 6167

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 10 din 31
Advertisement

On-line

Avem 3 vizitatori online

Meniu Campionat