Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Nuri
ale echipei Nuri
Cele 4 necesare
Evaluare Utilizator: / 5

Un psiholog susţine că avem nevoie de 4 ACESTEA pe zi ca să ne menţinem sănătatea.  Studiile făcute arată că prin ACESTEA se eliberează mare parte din tensiunea fizică şi emoţională şi astfel oamenii sînt ajutaţi să trăiască mai mult, mai sănătos, mai puţin stresant şi să aibă un somn mai liniştit. Ce sunt ACESTEA?                 

Raspuns: Îmbrăţişări

Comenteaza primul Vizualizari: 3546

Citeste mai departe...
 
Numele celebre
Evaluare Utilizator: / 6

Hitler, Lenin, Stalin, Lev Troţchi, Otilia Cazimir, Eminescu, Tudor Arghezi, Ion Barbu, George Bacovia, Dimitrie Bolintineanu, P. Bagreak, Ana Blandiana, Victor Crăsescu, Leonida Lari.Şirul nu se limitează la aceste nume celebre. El poate fi  completat cu personalităţi celebre de pretutindeni. Dar ce au în comun aceste nume? 

Raspuns: Sunt pseudonime

Comenteaza primul Vizualizari: 3812

Citeste mai departe...
 
Culoarea echilibrului
Evaluare Utilizator: / 0

La jumătatea drumului între galben şi roşu, portocaliul este cea mai actinică dintre culori. Între aurul celest şi roşul htotidian, această culoare simbolizează în primul rînd punctul de echilibru dintre spirit şi libido. Dar cum se numeşte planta de culoarea căreia este veşmîntul călugărilor budişti, şi, după anumite versiuni, pînă şi a muzelor? 

Raspuns: Şofran. Culoarea şofranului.

Comenteaza primul Vizualizari: 3420

Citeste mai departe...
 
Banii falsi
Evaluare Utilizator: / 1

Glyn Davis în „Istoria banilor” scria: „Din punctul de vedere al economiştilor, bancnotele şi monedele contrafăcute, atîta timp cît sunt acceptate, au aceeaşi putere legală ca şi cele legale. Astfel, bătrîna a fost prinsă pentru că milionul de dolari nu era cu adevărat un milion de dolari, dar singurul motiv pentru care nu era un milion de dolari era acela:..... „ Continuaţi fraza. 

Raspuns: Că ea a fost prinsă.

Comenteaza primul Vizualizari: 3873

Citeste mai departe...
 
Buretele
Evaluare Utilizator: / 6

Lecţiile lui Galien sau Hipocrat domină definiţia corpului considerat ca umplut de fluide, dar deschis pentru aerul care îl traversează, graniţele sale fiind poroase. John Donne, într-o predică din postul Paştelui în 1623, propovăduia: „Fiecare bărbat este un burete plin cu ...”, predica lui fiind citată şi în excelenta lucrare a lui Gail Kern Paster - Trupul frustrat: Drama şi Disciplina ruşinii in Anglia Modernă. Terminaţi fraza de mai sus, folosind un singur cuvînt. 

Raspuns: Lacrimi.

Comenteaza primul Vizualizari: 3980

Citeste mai departe...
 
Evenimentul simbolic
Evaluare Utilizator: / 1

Chiar dacă sună a cruzime şi indiferenţă, scria cu 5 ani în urmă un sociolog şi filosof postmodernist  din Slovenia, acum ca niciodată trebuie să reţinem că impactul acestui EVENIMENT este mult mai simbolic decît real. În Fiecare zi în Africa mor de SIDA mai mulţi oameni decît toate victimele cauzate de acest EVENIMENT tragic din istoria acestui stat. Numiţi data la care a avut loc evenimentul. 

Raspuns: Prăbuşirea WTC, bombardamentele de la 11 septembrie 2001.

Comenteaza primul Vizualizari: 3771

Citeste mai departe...
 
Ghidurile roze
Evaluare Utilizator: / 3

La Paris, principalul centru de comerţ cu cărţi şi imagini cu conţinut pornografic în secolul al XVIII-lea, producţia şi vînzarea acestor materiale implica veritabile grupuri organizate, ajungînd pînă la două duzini de persoane, lucru necunoscut pentru celelalte scrieri prohibite. În acea perioadă au început să apară şi „Gidurile roze”. Dar ce informaţie conţineau acestea? 

Raspuns: Lista bordelurilor

Comenteaza primul Vizualizari: 3389

Citeste mai departe...
 
Sursa comunismului
Evaluare Utilizator: / 2

Nazismul a fost momentul în care spiritul de magie a pus stăpînire pe pîrghiile progresului material. Într-un anumit sens, hitlerismul era guenonismul plus diviziile blindate. Lenin spunea că comunismul e socialismul plus X.Numiţi X, dacă unii egiptologi consideră că  încă din antichitate egiptenii  îi ştiau secretul. 

Raspuns: Electricitate

Comenteaza primul Vizualizari: 3598

Citeste mai departe...
 
Povestirea pacatelor
Evaluare Utilizator: / 3

În Egipt se scriau pe coşciug capitolele magice care alcătuiesc azi „Cartea morţilor”. Ele povestesc drumul subpămîntean al mortului şi păţaniile lui pînă ce este primit în lăcaşul lui Osiris. Cartea Morţilor îl ajută pe mort să învingă greutăţile şi îl învaţă formule în faţa cărora totul să i se supună.Atenţie întrebarea: Care păcate trebuia să le povestească sufletul la judecata din urmă? 

Raspuns: Păcatele pe care nu le-a înfăptuit

Comenteaza primul Vizualizari: 3153

Citeste mai departe...
 
Templele desfraului
Evaluare Utilizator: / 2

Moscova, Procuratura Generală şi Lacul Valea Morilor sunt cel mai des criticate de o anumită categorie de persoane.Mergând pe străzile Chişinăului şi observînd transformările care l-au întors pe dos, îţi dai seama cât de repede mai trece timpul şi cât de sadic îşi supune el lumea aceasta. Dar ce au în comun aceste 3 “Temple ale desfrîului” ? 

Raspuns: Sunt construite pe locul unor lăcaşe sfinte.

Comenteaza primul Vizualizari: 3177

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 31 - 40 din 43
Advertisement

On-line

Avem 3 vizitatori online

Meniu Campionat