Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Documente arrow Cluburi Membre arrow Brain Ring la ASEM
Brain Ring la ASEM
Evaluare Utilizator: / 1
SlabExcelent 
Liga Jocurilor Intelectuale ASEM cu toate că este o organizaţie nouă a reuşit să se afirme prin activităţile pe care le-a organizat pentru studenţii interesaţi de jocurile intelectuale. Cea mai curentă realizare este organizarea etapei a treia a concursului BRAIN RING ASEM.  

BRAIN RING ASEM a ajuns în acest an la a treia ediţie, fiind evenimentul ce este considerat unul din cele mai de amploare din viaţa extracurricilară a studenţilor din ASEM. Primele două etape, organizate de Clubul „Boom”, au avut şi o continuare logică, studenţii cîştigători ai Cupei ASEM la Brain Ring întîlnindu-se cu studenţii cîştigători încă a două instituţii de învăţămînt mari – USM şi UTM. De obicei perioada de petrecere a etapelor locale nu coincidea niciodată, primii organizînd UTM în toamnă, apoi USM în iarnă şi, în cele din urmă, ASEM în primăvară.  

Doi ani la rînd cîştigători ai Cupei Universitare şi ai Cupei Interuniversitare au fost echipa din ASEM, 40 GRADE. Cu toate că este o denumire destul de stanie, baieţii au reuşit totuşi să se afirme. Din componenţa acestei echipe fac parte 3 persoane ce practică jocurile de mai mult timp, şi anume: căpitanul echipei – Grigori Alhazov – din echipa „Nota Bene”, Alexandru Fală – echipa „Zombii” şi Irina Prodan – echipa „Direcţia Sud”. În mare parte, anume datorită cîştigului realizat de aceşti oameni echipe ca ACORD, K- 19, 10 lei, Experience au aflat de existenţa unui Club Municipal de Jocuri Intelectuale şi au hotărît să-şi încerce puterile în această competiţie, realizînd, ulterior, în ASEM şi nu numai, succese de remarcat.  

Aceasta a fost o mică incursiune în istoria apariţiei şi dezvoltării CUPEI ASEM la BRAIN RING. Acest an a fost unul mai deosebit din mai multe puncte de vedere.  

În primul rînd, doar ASEM – ul a organizat Brain Ring – ul. Astfel, cîştigătorii noştri nu au putut să se întîlnească la interuiversitare cu alte echipe.  

În al doilea rînd, numărul de echipe a fost mai mic ca în ceilalţi ani, de aceea formula clasică a Cupei a fost înlocuită cu una nouă, despre care voi relata mai tîrziu. 

În al treilea rînd, concurenţa s-a dovedit a fi mai acerbă, echipele participante în mare parte compunîndu-se din echipe, ce practică jocurile intelectuale la nivel municipal.  

Astfel, au fost 10 echipe în prima etapă, care, conform tragerii la sorţi, urmau să desfăşăare 2 jocuri cu echipa oponentă. În rezultat cîştigul se stabilea în dependenţă de numărul de răspunsuri corecte pe care le-a dat echipa în cele 2 etape a cîte 5 întrebări fiecare.  

În rezultat, în etapa finală au ajuns 5 echipe: ЧИБурашки, 10 Rupi, HLOP4IKI, Zakon şi K-19 

Regretabil este faptul, că echipa Brain Mix nu a trecut, cu toate că au avut o prestaţie destul de bună. 

Aş vrea să mă opresc un pic la fiecare din aceste echipe. ЧИБурашки este o echipă ce participă din prima ediţie a concursului Brain Ring şi este o echipă ce joacă în limba rusă, de aceea organizatorii de obicei pregătesc două seturi de întrebări – în română şi în rusă. Este o echipă puternică cu un potenţial de inegalat. 10 Rupi este o echipă mixtă, formată din jucătorii a două echipe binecunoscute: 10 LEI şi Nuri (liga A). Formează o combinaţie toxică, mai ales pentru oponenţiJ. 

O combinaţie nu mai puţin toxică e formată de echipele ACORD şi Mind Hunters (liga C), care în cadrul competiţiei au purtat denumirea de HLOP4IKI. Zakon este o echipă nouă, neexperimentată, spre deosebire de echipa K-19, care participă la a treia ediţie a Brain Ring-lui şi are o prestaţie destul de bună în cadrul campionatului municipal. Etapa finală s-a desfăşurat într-un format binecunoscut CUC-erilor. Fiecare echipă avea cîte un joc cu fiecare echipă, pentru victorie acordîndu-se 3 puncte, egalitate – un punct, iar pierdere – 0 puncte. În rezultat, într-un meci direct între echipele ce au acumulat un număr mare de puncte – K-19 şi 10 Rupi – cîştigătoarea ediţiei a treia al CUPEI ASEM la BRAIN RING a devenit echipa K-19 

Toate echipele ce au asistat la joc au fost absolut de acord că această echipă a înregistrat un joc de excepţie, realizînd doar o singură înfrîngere de la echipa HLOP4IKI. Echipa K-19 într-adevăr este o echipă puternică cu jucători de excepţie, ce a reuşit să cîştige prin experienţa şi cunoştinţele acumulate în decursul acestor 2 ani de cînd sînt încadraţi în jocurile intelectuale. Sincere felicitări şi succese mari şi în continuare!!!!  

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 4251

  Comentarii (1)
 1 K-19
Scris de Zero, la 02-05-2007 09:46
Felicitari echipei K-19 ! 
Dar oricum : 
10 Lei rulz; 
Nuri the best 
10 Rupi- rupi :grin

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent
Advertisement

On-line

Meniu Campionat