Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Campionat arrow Campionatul XXVII Etapa 3
Campionatul XXVII Etapa 3
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Data: 24-25 octombrie 2015
Orașe participante: Chișinău, București, Timișoara, Cluj, Anenii Noi, Lyon, Praga.
Locații în Chișinău:
SL și Ligile: duminică, de la 14:00, la Institutul Național de Cercetări Economice (sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45)
Diviziile: sâmbătă, de la 12.00, la Liceul Gh. Asachi
Organizatori: Google-Moogle (responsabili de etapă), Phi, H5N1, WTH.

Componențele grupurilor:
SL: 10 lei, Moon Power, Google-Moogle, LAREME, SER, Pokerface, Asachi.
LA: Zebra, Zeii CUC-ului, Phi, Bifidoc, Legiuitorii, O, Kernel Panic.
LB: Intel, Maktub, H5N1, Punctul pe H, Prințese și Supermăni, Flomaster Yoda, Beleizis.
LC: Apeiron, Vegas, WTH, Kakulla, Acord, Brainstorm, Afrodiziac.
Div A: Două puncte, Kronos, Voodoo, Delta, Al K Pony, Tesla, Themis.
Div B: Yolk, Turnul Alb, Type Mismatch, Hi5, 777, Hertz.

Echipele din ligi sunt rugate să transmită 25 întrebări pe adresa indicată de organizatorii din SL până joi, ora 14.00.

Fișe pentru evidența rezultatelor / afișare pe ecran.

Înregistrarea în Divizii rămâne deschisă pe parcursul campionatului. Echipele pot fi înregistrate printr-un mesaj la această știre. Participarea în Campionat este gratuită.

Clasamentul etapei 3 după nr. de răspunsuri corecte (Chișinău, București):

Clasamentul etapei 3

Clasamentul pe grupuri (după cele mai bune 4 rezultate):

1. SL (Chișinău) - 101 răspunsuri;
2. LA (Chișinău) - 70;
3. LB (Chișinău) - 64;
4. LC (Chișinău) - 59;
5. București - 55.
***
a. Anenii Noi - 48 (din 3 echipe, pachetul din Divizii);
b. Timișoara - 24 (din 2 echipe, pachet mixt).

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 6892

  Comentarii (26)
 26 Scris de Octavian Sireteanu, la 02-11-2015 09:37
Am introdus deciziile comisiei de contestații de la etapa 3. Ca rezultat: 
10 Lei - Moon Power 6-3(+) 
10 Lei - Asachi (+)3-2 
Bifidoc - Zeii CUC-ului 3-3(+) 
Apeiron - Vegas (++)3-1 
Apeiron - Acord (+)5-5 
 
Modificări de puncte: 
10 Lei +2p, Asachi -1p, Bifidoc -2p, Zeii CUC-ului +1p, Apeiron +3p, Vegas -1p, Acord -2p.
 25 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 12:44
OK, multumesc :). O sa formulez o propunere de modificare a Regulamentului si o sa o expediez catre Octavian.
 24 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 12:28
Au fost și situații când în general comisia de contestații nu a luat nici un fel de decizii. A fost interpretat ca „toți cinci membri s-au abținut”. Asta e. 
 
Referitor la aceea ce consideri breșă în regulament - am mai spus, înaintează propuneri consiliului strategic. Dar mai bine să fie formalizate (propun să schimbăm p. cutare și p. cutare al codului așa și așa), nu doar niște gânduri generale, de genul „eu cred că e bine să fie așa, dar voi deja gândiți-vă singuri cum formulați și unde puneți”. 
 
Referitor la atitudinea pasiv-agresivă, la care te referi. Ea ajută să minimizez valoarea argumentelor aduse de tine, să reduc la derizoriu unele afirmații care sunt cu adevărat puternice, și să accentuez discuția asupra aspectelor argumentării tale care sunt mai slabe. 
 
Dar dacă pe bune, da, am ironizat, nu văd o problemă în aceasta, cred că tuturor nu ne-ar strica o doză mai mare de ironie și autoironie (mai ales dacă echipa din care fac parte se numește Zeii CUC-ului, aceasta din start presupune o doză mare de ironie, sper). Am atacat capacitatea voastră de a argumenta răspunsurile - de ce nu? Nu vreau să intru în detalii, dar contestațiile care au la bază argumentare bună foarte rar nu sunt acceptate de comisiile de contestații, iar comisia noastră nu era mai slabă ca comisiile de la alte etape. Înțeleg că ai fi preferat să menții discuția doar în albia părții procedurale, dar aceea ce noi discutăm are mult mai multe aspecte decât acel în care încerci să ții discuția. Întrebările mele ritorice au apărut ca reacție la afirmația ta (care, desigur, vei spune că nu era pasiv-agresivă) despre „cauta-ti de treaba, noi suntem acoperiti”. Apropo, cred că aceasta a fost prima mostră de ironie în discuția noastră.
 23 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 11:47
Natan, la fel cum tu aduci ca argument istoria, si faptul ca "s-a mai procedat asa", si eu iti aduc ca argument "am mai avut contestatii respinse". Si nimeni nu a "matahait din maini". 
 
Da, probabil daca decizia contestatiei era in favoarea noastra, nu rasfoiam prin regulamente sa verific. Eu recunosc fara discutii.  
 
Eu raman la opinia mea ca aceasta "bresa" din Regulament. Acum ea s-a simtit foarte usor, deoarece este vorba despre un membru care "s-a abtinut". In momentul cand o sa fie vorba de mai multi membri, si de exemplu contestatia ta o sa fie analizata de 2 sau 3 membri a comisiei de contestatie, sper ca o sa intelegi mai bine mesajul pe care am incercat sa-l transmit astazi. 
 
Te rog sa recitesti intr-o pauza de cafea discutia noastra, eu am simtit o atitudine pasiv-agresiva din partea ta in mesaje. Ai ironizat, ai atacat capacitatea noastra de a ne argumenta raspunsurile, ai pus intrebari retorice care de fapt nu intrebau nimic, ci doar aratau indignarea ta (ex. Sau se presupunea că doar vom citi mesajele tale și gata? Dacă totuși pot spune ceva, pot spune ceva ce nu corespunde cu opinia ta?) 
 
Eu am ridicat niste intrebari care mie imi par relevante si constructive. Sansa a facut ca ai nimerit tu ca si reprezentant al echipei organizatoare. Putea fi alta etapa. Oare altii aveau sa raspunda cu aceeasi atitudine?
 22 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 11:32
Presupun că dacă decizia comisiei era în favoarea vostră, nu ai fi avut obiecții la procedură. Referitor la atacatul argumentelor - mesajul era că altor echipe, corectitudinea contestației cărora era evidentă, mărimea comisiei de contestații nu le-a încurcat să obțină aprobarea. În rest, totul îmi pare mătăhăit de mâini după bătaie. 
 
Referitor la mărimea comisiei de contestații - propune consiliului strategic să introducă comisii din 11 persoane, dacă tu (din motive neclare mie) continui să insiști că numărul mai mare de oameni asigură o calitate mai bună a contestației vostre. 
 
Referitor „noi suntem acoperiți” - tu ataci aceea cum a funcționat comisia. Eu am dreptul să mă expun pe această temă? Sau se presupunea că doar vom citi mesajele tale și gata? Dacă totuși pot spune ceva, pot spune ceva ce nu corespunde cu opinia ta? Dacă da, atunci aceea cum a funcționat comisia acum este ok. Poți de interes să te uiți pe istoria deciziilor comisiilor de contestații, eu mai fost cazuri multiple de funcționare a acestora în format incomplet sau de abținere a membrilor comisiilor la unele întrebări sau la tot setul de contestații. 
 
Nu știu dacă mă vei crede, dar nu a fost gestionată situația cumva intenționat în defavoarea voastră. Nu că ar fi cazul să mă îndreptățesc, dar contestațiile au fost recepționate (din motive tehnice legate de funcționarea site-ului cuc.md) cu întârziere de o zi față de situația normală, volumul lor era semnificativ și solicita mult timp pentru examinare, analiză și expunere, iar abținerea Polinei a avut motive mai mult decât obiective și a devenit cunoscută prea târziu pentru a se modifica componența comisiei. Componența comisiei, apropo, se anunță imediat după competiție, și asta tot pentru a se asigura obiectivitatea comisiei - să nu fie schimbată în funcție de contestațiile care vin, pentru a influența cumva rezultatul. 
 
Am mai avut nu o dată de-a lungul anilor discuții și conflicte legate de funcționarea comisiilor de contestații (nici nu vorbesc despre deciziile lor, îmi dau seama că acum tot aceasta este cauza). Înțeleg că rezultatele lucrului comisiei sunt foarte sensibile pentru multe echipe, de asta și trezesc astfel de discuții. Dar la moment avem formalizată în cod procedura de funcționare a comisiei, există un ghid excelent privind contestațiile. Dacă sunt propuneri de modificare a acestor documente, poftim, înaintați-le consiliului strategic.
 21 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 10:45
Natan :) Mesajul meu s-a referit la procedura, nu la rezultat. E respinsa - e respinsa, am scris si mai jos, pentru noi nu schimba nimic. Nu am comentat deciziile individuale ale membrilor comisiei, si nici argumentele cu care si-au sustinut deciziile. Interesant este cum tu iesi din zona "procedurala" si ataci argumentele aduse de catre noi. As fi preferat sa ramanem la "s-a respectat sau nu procedura". 
 
Comisia voastra de contestatii a avut 4+1 membri si in opinia mea este o comisie incompleta. O comisie completa are 5+1 membri. Probabil Polina a avut motivele ei pentru imposibilitatea expunerii, insa in acest caz cel mai logic era includerea a inca un membru de rezerva.  
 
Calculele mele cu procentele imi par destul de clare. Sunt sanse diferite ca o contestatie sa treaca intr-o comisie de 5 oameni si intr-o comisie de 4 oameni.  
 
Iar fraza "pe Polina o poti considera abtinuta, e dreptul ei", o inteleg "cauta-ti de treaba, noi suntem acoperiti". 
 
De jure poate si sunteti acoperiti, insa de facto ati gestionat situatia in defavoarea echipei noastre. Puteati foarte usor atunci cand ati inteles ca Polina nu va putea participa la proces sa o inlocuiti cu alt membru, astfel incat sa pastrati formula 5+1.
 20 Scris de Natan Garstea, la 30-10-2015 10:26
Alexandru Rusu nu a analizat toate contestațiile. :) Iar pe Polina o poți considera abținută la toate întrebările, inclusiv a voastră. E dreptul ei. 
 
Nu înțeleg calculele tale cu procentele. Eu n-am votat și nu am participat la discutarea contestației voastre. Aceea că sunt patru membri în comisie, nu a face nefunțională. Sunt contestații la care au votat toți patru pentru aprobarea lor. Nu a fost cazul vostru, probabil argumentele aduse nu au fost univoce sau cel puțin, suficient de convingătoare.
 19 Scris de Ion Verdes, la 30-10-2015 07:29
Natan, cazul de egalitate la care faci referinta este cazul cand din 5 membri ai comisiei de contestatie, unul se abtine (ca vrea el, ca nu a fost in sala in momentul citirii intrebarii, de exemplu), iar ceilalti voteaza doi la doi. In acest caz sunt de acord cu tine, contestatia nu a acumulat numarul de voturi necesare si este respinsa. 
 
In cazul dat insa, Ghidul organizatorului de etapa, punctul 10, spune clar: 
 
Atenţie, conflict de interese! Un membru al comisiei de contestaţie nu poate analiza o contestaţie depusă asupra unei întrebări a cărui autor este (el poate fi totuşi consultat). În aceste cazuri, Comisia de Contestaţie va apela la ajutorul membrului de rezervă, care va avea drept de vot deplin. 
 
Asadar tu, fiind autorul intrebarii, trebuia sa te retragi si sa apelati la ajutorul membrului de rezerva. 
 
Toate bune si frumoase, doar ca voi NU ati avut membru de rezerva. 
 
Membrul de rezerva anuntat inaintea etapei, Alexandru Rusu, a devenit intre timp membru standard, care a analizat toate contestatiile, in lipsa Polinei Meleca (chiar daca tu il declari in pdf-ul Decizii ca fiind membru de rezerva). Cand a venit timpul sa te retragi din cauza conflictului de interese, nu a avut cine sa te inlocuiasca.  
 
Comisia de contestatii are 5 membri, iar pentru ca o contestatie sa fie acceptata, este nevoie de 3 voturi, adica de o rata de accept de 60%. 
In cazul nostru, in lipsa membrului de rezerva (al saselea), pentru ca sa fie acceptata contestatia aveam nevoie tot de 3 voturi, insa deja din 4 (pentru ca tu nu aveai voie sa votezi, si nici nu aveati un membru de rezerva care sa te inlocuiasca), ceea ce inseamna o rata de accept de 75%. 
 
Din start, chiar inainte de a fi pusa problema analizei acesteia, contestatia noastra avea sanse de trecere cu 15 puncte procentuale mai mici decat contestatiile care se refereau la intrebari ale caror autori nu fac parte din comisia de contestatii. 
 
Consider ca a fost incalcat punctul 10 din Ghidul organizatorului de etapa. Mentionez ca acceptul acestei contestatii nu schimba punctajul echipei Zeii CUC-ului (a se citi: nu cersim puncte). Dar militam pentru dreptate.  
 
Rog persoanele responsabile sa analizeze aceasta situatie. 
 
Multumesc.
 18 Scris de Natan Garstea, la 30-10-2015 01:11
Membrul de rezervă se implică când este examinată întrebarea altui membru al Comisiei. Cazul de egalitate al voturilor este prevăzut de regulamentele noastre, el nu prezintă ceva excepțional.
 17 Scris de Ion Verdes, la 29-10-2015 21:42
De ce la contestatia noastra scorul este de 2-2? De ce nu a fost inclus in luarea deciziei si membrul de rezerva?
 16 Scris de Natan Garstea, la 29-10-2015 21:22
Deciziile comisiei de contestații: 
 
Apeiron, întrebarea 5 acceptat, 3-1 
 
Moon-Power, întrebarea 5 acceptat, 3-1 
 
Apeiron, întrebarea 8 acceptat, 4-0 
 
Bifidoc, întrebarea 10 respins, 1-3 
 
10 Lei, întrebarea 33 acceptat, 3-1 
 
Zeii CUC-ului, întrebarea 33 respins, 2-2 
 
Moon-Power, întrebarea 43 respins, 0-4 
 
Prințese și Supermani, întrebarea 43 respins, 0-4 
 
Moon-Power, întrebarea 47 respins, 0-4 
 
Apeiron, întrebarea 48 acceptat, 3-1 
 
Zeii CUC-ului, întrebarea 48 acceptat, 3-1 
 
 
Detalii găsiți aici: https://www.dropbox.com/s/64hksmjzemtgqcz/Decizii.pdf?dl=0
 15 Scris de Dan-Mihai Bradu, la 29-10-2015 11:40
Cand vor fi anuntate rezultatele contestatiilor?
 14 Contestatii
Scris de Radu Breahna, la 28-10-2015 10:33
Nu, de la apeiron au fost trimise 3 si anume la intrebarile :48,8,5. Va rog spuneti care lipseste si cum preferati sa o expediez.
 13 Scris de Ion Verdes, la 28-10-2015 09:36
Scris de Ion Verdes, la 26-10-2015 22:21  
Zeii CUC-ului au expediat 2 contestatii. Rugam sa confirmati ca le-ati primit. Multumim. 
 
 
Le-am expediat prin formularul de pe site, luni la ora 22:00 aproximativ. Octavian, pe site au ajuns? Am primit de fiecare data pup-up-ul cu "Successfully"
 12 Scris de Natan Garstea, la 28-10-2015 09:06
Am recepționat doar două contestații, de la echipa Apeiron. Tot corect?
 11 Scris de Octavian Sireteanu, la 27-10-2015 08:53
Fuseseră înregistrate și 4 contestații de la București: 
M (2,22,49) și Ruby (13).
 10 Scris de Ion Verdes, la 26-10-2015 21:21
Zeii CUC-ului au expediat 2 contestatii. Rugam sa confirmati ca le-ati primit. Multumim.
 9 Scris de Natan Garstea, la 26-10-2015 20:26
Componența comisiei de contestații: 
 
Natan Garștea 
Polina Meleca 
Evghenii Beriozchin 
Alexandru Răilean 
Adrian Doncenco 
 
Membru de rezervă Alexandru Rusu
 8 Scris de Vitalie Surugiu, la 26-10-2015 15:44
Foarte frumoase pachete. Am primit plăcere citindu-le, dap să-l fi jucat :)
 7 Scris de Natan Garstea, la 26-10-2015 12:56
Pachetul propriu-zis:  
 
https://www.scribd.com/doc/287044561/Superliga-Ligi 
 
:)
 6 Scris de Natan Garstea, la 26-10-2015 12:53
Pachetul jucat în Superligă/Ligi
 5 Scris de Natan Garstea, la 26-10-2015 12:50
Pachetul jucat în divizii: 
 
https://www.scribd.com/doc/287044030/Pachetul-jucat-in-divizii
 4 Contestatii
Scris de Radu Breahna, la 26-10-2015 11:34
48,8,5 Apeiron
 3 Scris de Octavian Sireteanu, la 26-10-2015 11:13
Contestații: 
 
10 = Bifidoc, O 
5 = Asachi, Moonpower, Prințese și Supermăni 
 
16 = O 
33 = 10 lei, zeii cucului 
 
43 = Prințele+supermăni, Lareme, Moonpower 
 
42 = Bifidoc 
47 = Moonpower 
48 = ZEii cucului 
 
Trebuie să apară acuși și pachetele.
 2 Scris de Jeka B, la 26-10-2015 09:41
Avem nevoie de pachetul de intrebari pentru a depune contestatia.
 1 Înregistrare echipă
Scris de Vasile Pogonea, la 22-10-2015 17:50
" miliardu' " în divizii

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Echipe

 

 

Meniu Campionat