Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Campionat arrow Campionatul XXVI Etapa 3
Campionatul XXVI Etapa 3
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Data: 14-15 martie 2015
Orașe participante: Chișinău, București, Timișoara, Anenii Noi, Praga, Lyon
Organizatori: LAREME (responsabili de etapă), Bifidoc, Kakulla, Apeiron.
Fișe: pentru tipar, electronice.

Locații la Chișinău:
Divizii - sâmbătă, 14:00 (Liceul Spiru Haret, sect. Centru, str. M.Cebotari 53 - hartă)
SL/L - duminică, 14:00 (Institutul Național de Cercetări Economice, sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45 - hartă)

Clasamentul etapei după nr. de răspunsuri corecte (Chișinău, București, Praga, Timișoara):

Răspunsuri 2015P Et3

Clasamentul pe grupuri (cele mai bune 4 rezultate):
1. SL (Chișinău) - 90 răsp;
2. LB (Chișinău) - 64;
3. LC (Chișinău) - 61;
4. LA (Chișinău) - 54;
5. București - 45;
6. Praga - 12 (din 2 echipe);
7. Timișoara - 9 (din 2 echipe).

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 4966

  Comentarii (11)
 11 Scris de Octavian Sireteanu, la 20-03-2015 12:27
Mulţumesc
 10 Scris de Andrei Lutenco, la 20-03-2015 11:38
Apropo, în timpul etapei, echipa Asachi a trecut de pragul de 10000 de întrebări jucate în CUC (conform statisticii oficiale). Felicitări!
 9 Scris de Natan Garstea, la 20-03-2015 08:38
Vedeți statistica privind primele trei pachete de întrebări jucate în Superligă / Ligi. 
 
https://www.scribd.com/doc/259359300/Statistica-sezonului-XXVI-primăvara-2015
 8 Scris de Octavian Sireteanu, la 18-03-2015 21:21
Am introdus decizia comisiei. Presupun că indicarea în fișă a contestației la întrebarea 48 și depunerea contestației la întrebarea 49 este o greșeală tehnică.
 7 Decizia CC
Scris de Roman Vasilascu, la 18-03-2015 20:32
Acceptarea de către CC a contestației echipei 10 Lei duce la: 
în SL: Maktub -1p, 10 Lei +2p
 6 Contestația echipei 10 Lei - Rezultatele
Scris de Andrei Lutenco, la 18-03-2015 09:35
Bună ziua! Vedeți mai jos contestația echipei 10 Lei și deciziile individuale ale membrilor Comisiei de contestații: 
 
Răspunsurile altor echipe: 
GM - papa - indulgența 
Maktub - Lenin - monumente 
Asachi - Lenin - bilete 
Acord - Isus - icoane 
O - Marx - lame de bărbierit 
Răspunsul echipei noastre este: Che Guevara - fotografia lui. 
 
CONTESTAȚIA: 
Revedem întrebarea: 
Comentatorul Evgheni Morozov propune următorul plan de recuperare pentru economia Greciei, stat care de curând a ales un Guvern de extremă stângă. Punctul 1 - să-l aducă pe Ministrul Finanțelor Varoufakis la nivelul de popularitate a lui X. Punctul 2 - să vândă Y. Peste un minut spuneți-ne pe cine l-am înlocuit cu X și ce am înlocuit cu Y 
 
Echipa contestatoare observă indiciul cu guvernul de stînga, ajunge la varianta Che Guevara (ministru în guvernul cubanez al lui castro) și apoi aproape un minut alege ce este Y. 
 
Trebuie să menționăm faptul că întrebarea este în pachetul de întrebări a unei echipe experimentate, care mereu atrage atenția la detalii, indicii, substituții potrivite în întrebările sale. 
Desigur autorul poate înlocui prin Y orice, dar experiența zice că Y ar trebui să fie substantiv la singular. 
 
În cazul lui Che Guevara, ca bază pentru tot tipul de vînzări a stat fotografia lui Alberto Korda http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrillero_Heroico . Articolul ne zice: 
Maryland Institute College of Art called the picture a symbol of the 20th century and the world's most famous photo.Versions of it have been painted, printed, digitized, embroidered, tattooed, silk-screened, sculpted or sketched on nearly every surface imaginable, leading the Victoria and Albert Museum to say that the photo has been reproduced more than any other image in photography. 
 
Deci, fotografia lui Che (substantiv la singular) a stat la baza boom-ului de vînzări, a fost cea care a vîndut tricouri, chipiuri, bandane, ghete converse, brelocuri, steaguri etc. 
La moment pentru royalties din utilizarea fotografiei se judecă și Cuba și urmașii lui Korda http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrillero_Heroico#Current_legal_status  
 
Întrebarea nu e un bliț dublu. Y-ul aici are efect complementar și a fost înlocuit pentru ca întrebarea să nu devină prea simplă. Important era să găsești cine e personalitatea "de stînga" care se vinde bine. Și în cazul tricourilor, și în cazul fotografiei, logica întrebării nu se schimbă. 
 
It should have made Korda rich and famous, but it didn't. In fact it was almost forgotten for years. 
Haideți să nu repetăm această greșeală și să nu uităm de la ce a pornit Che-mania - de la fotografia lui Alberto Korda :) 
 
Reieșind din cele menționate mai sus, considerăm că răspunsul nostru corespunde unei interpretări alternative necontradictorii din punct de vedere logic a textului întrebării. 
*** 
DECIZIILE CC: 
 
1) Kirill Semionov (Bifidoc): Acceptat 
 
2) Ion Vasilică (LAREME):  
Voi porni şi eu de la premiza că 10 LEI e o echipă experimentată, iar o echipă experimentată lasă o marjă de eroare pentru inexactităţi tehnice, minore de formulare, pe care o altă echipă experimentată (dar cu probleme explicabile de concentrare) le-ar putea comite. (Apropo, 4 din 6 echipe din SL nu au avut o problemă să răspundă utilizând pluralul) Revin la calificativul „minoră”, pentru că dacă eroarea ar fi fost majoră, nu ar fi fost mai logică o acţiune de contestare a întrebării? 
 
O altă întrebare este dacă inexactitatea noastră compensează răspunsul vostru greşit (sau, cel puţin neconform cu răspunsul corect) şi îl transformă automat în corect. Evident că nu. Cel mai simplu argument este că „fotografia lui” nu este ceea ce a spus Evgheni Morozov. 
 
 
Acum haideţi să vedem dacă răspunsul vostru este „la fel de corect”, sau omolog celui corect. Să vedem dacă „să-l aducă pe Ministrul Finanțelor Varoufakis la nivelul de popularitate a lui Che Guevarra. Punctul 2 - să vândă fotografia lui” face o glumă la fel de bună. (Dacă tot forma constituie miezul liniei voastre de atac, nu credeţi că „să îi vândă fotografia” ar fi sunat mai firesc decât „să vândă fotografia lui”?) Din start, trebuie să recunosc că nu sunt expert în umor şi, apoi, este dificil să judeci o glumă obiectiv. Dar dacă totuşi ne-am apuca s-o facem, atunci ar trebui să vedem câţi bani ar fi adus royalties-urile Greciei ca s-o scoată din criză (în comparaţie cu tricourile). Dar nu tot voi ne spuneţi că fotograful n-a căpătat nici bani, nici faimă? 
 
Ca să rezum: 
 
o greşeală de formă nu scuză un răspuns greşit, cu alte cuvinte... 
...„fotografia lui” nu este ceea ce a spus Morozov 
tricourile cu Che aduc bani, fotografia nu aduce 
 
Verdict: Contestaţie respinsă 
 
P.S. Ca membru al echipei de redactori, îmi cer personal scuze pentru această inexactitate de formă care a dus la eliminarea versiunii corecte. 
 
3) Ion Cojocari (Bifidoc): 
Conform echipei contestatoare , pachetul de întrebări a fost alcătuit cu atenție la detalii, indicii, substituții corecte. Răspunsul ”fotografia lui” nu este acceptat deoarece nu a avut loc vânzarea fotografiei lui per se ci a reproducerii acestei fotografii pe un șir de obiecte, cel mai popular fiind tricoul. Fotografia este imaginea pozitivă a unei ființe, obiect, peisaj etc. fixată pe hârtie fotografică sau în mediu digital obținută prin fotografiere, ceea ce nu e cazul în contextul întrebării. 
Decizie: Respins 
 
4)Victor Bîbîlici (Kakulla): 
De acord cu echipa contestatoare.  
Concluzie: Acceptat 
 
5) Patricia Zghibarta (Apeiron): 
Observații: 
Concluzia că Y trebuie să fie un substantiv la singular nu este fundamentată. Or, contextul admite substantive și la plural. Mai mult decît atît, din textul întrebării (redresarea economiei Greciei ar presupune vînzarea mai multor itemi), dar și conform răspunsurilor oferite de celelalte echipe, Y ar trebui să fie un substntiv la plural. 
 
Echipa a identificat, urmînd un parcurs logic de stabilire a răspunsului, parcurs ce ține cont de context și indiciile oferite în textul întrebării, elementul X, care este, într-adevăr, unul de bază.  
 
Faptul că echipa, una foarte experimentată de altfel, a folosit majoritatea timpului alocat pentru determinarea elementului Y, sugerează faptul că există mai multe opțiuni de răspuns compatibile cu textul și logica întrebării.  
 
Este adevărat că fotografia lui Che Guevera, imprimată pe mai multe obiecte, a fost elementul-cheie căruia s-au datorat vînzările propriu-zise. Nu este clar de ce răspunsul tricouri este unul mai bun decît brelocuri, de exemplu, în acest sens. Mai mult decît atît, luate în mode separat, elementele X și Y nu au neapărat o legătură între ele. Or, pentru a evita interpretări eronate, autorul ar fi trebuit să solicite un răspuns și mai sppecific (e.g. tricouri cu poza lui Che Guevara).  
 
Evident, nu putem ignora că la baza întrebării stă un comentariu specific al lui Evgheni Morozov. Totuși, întrebările la Ce? Unde? Cînd? apelează la logica jucătorilor în primul rînd și, mai apoi, la erudiție. Deci, exactitatea răspunsului și corespunderea acestuia cu citatul inițial este secundar intepretării logice a întrebării și oferirii unui răspuns care corespunde acesteia. 
 
Răspunsul oferit de echipa contestatoare nu intră în contradicție cu logica întrebării, corespunde contextului și este mai specifică, de fapt, decît răspunsul solicitat de autor. 
 
Luînd în considerație cele menționate mai sus, precum și faptul că Y este într-adevăr un element secundar al întrebării, la care nu au putut răspunde celelalte echipe, consider că trebuie acceptată contestația și, respectiv, răspunsul oferit de echipa contestatoare 
Decizie: Acceptat 
 
REZULTAT: Cu votul a 3 membri pro și 2 contra, contestatia echipei 10 Lei se acceptă
 5 Modificare Comisia de contestații
Scris de Andrei Lutenco, la 17-03-2015 11:16
Din motive de indisponibilitate tehnică a lui Ion Dodi, al cincilea membru al Comisiei este Ion Cojocari (Bifidoc)
 4 Comisia de contestații
Scris de Andrei Lutenco, la 17-03-2015 10:07
Componența CC pentru etapa 3: 
Radu Breahna (Apeiron) 
Kiril Semionov (Bifidoc) 
Victor Bîbîlici (Kakulla) 
Ion Vasilică (LAREME) 
Ion Dodi (LAREME) 
 
Am primit doar contestația de la 10 Lei. A mai trimis cineva?
 3 Scris de Andrei Lutenco, la 13-03-2015 12:09
Nu am primit încă întrebările de la Kakulla. Vă rog trimiteți cât mai curând.
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 12-03-2015 11:22
Locaţiile din Chişinău pentru etapa din 14-15 martie: 
 
Divizii - sâmbătă, 14:00 (Liceul Spiru Haret, sect. Centru, str. M.Cebotari) 
SL/L - duminică, 14:00 (Institutul Național de Cercetări Economice, sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45) 
 
Pentru a putea să continuăm aceste săli foarte potrivite pentru jocurile noastre, vă rugăm insistent să respectaţi ordinea: 
- să nu lăsaţi murdărie; 
- să aranjaţi sala după eveniment, aşa cum aţi găsit-o la venire; 
- să nu fumaţi/consumaţi alcool în interiorul clădirii sau teritoriul adiacent.
 1 Scris de Andrei Lutenco, la 11-03-2015 14:04
Rugăm echipele Bifidoc, Kakulla și Apeiron să expedieze întrebările pe adresa andreilutenco AT gmail PUNCT com până joi seara. Mersi

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Echipe

 

 

Meniu Campionat