Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Campionat arrow Etapele Campionatului arrow Campionatul XXV Etapa 3
Campionatul XXV Etapa 3
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 
Campionatul CUC

Sâmbătă și duminică, 25-26 octombrie 2014, va avea loc a 3-a etapă a Campionatului CUC XXV.

ORGANIZAŢIONAL

Organizatorii etapei sunt: 10 Lei (responsabili de etapă), O, FloMaster Yoda, Prințese și Supermăni.
Echipele din Ligi sunt rugate să transmită pachete din 25 întrebări pe adresa ce va fi indicată de echipa din SL până joi, ora 20:00.

DUMINICA (14.30, Institutul Național de Cercetări Economice - Chișinău, sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45).
SL (Moon Power, A-Team, 10 Lei, LAREME, Maktub, Asachi, WTH)
Liga A (Phi, Turnul Alb, H5N1, Kernel Panic, Afrodiziac, Punctul pe H, O)
Liga B (FloMaster Yoda, Intel, Ananas, Pokerface, Apeiron, Google-Moogle, SER)
Liga C (Zeii CUC-ului, Beleizis, Prințese și Supermăni, Kakulla, Busuioc, Acord, Bifidoc)

SÂMBĂTA (14.00, Liceul Nicolae Sulac - Chișinău, sect. Telecentru, str. Grenoble 108).
Divizia A
(Alunecarea Freudiană, Wrigley's Spearmint, H3, ReFruits, Forța Pi)
Divizia B (CLCT, Scrabble, Ouroboros, Chimikadze, Eskimo)
Divizia C (#hashtag, Zebra, Hertz, Voodoo, Catanis)

Fișele pentru tipar. Fișier pentru evidența pe notebook.

Partenerii evenimentului

Monitorul Fiscal diez aqua unIQa Brainstorm Cafe

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7516

  Comentarii (17)
 17 Scris de Alexandru Demidenco, la 29-10-2014 18:02
George. E exact cum te-ai gandit. Vorbesc in dodii, aiurea, zic prostii.  
Deoarece, nimeni nu le ia in consideratie. Eu aici palavragesc degeaba. Imi expun parerea, care oricum nu e ascultata.  
 
Bine ca am libertatea de a o face si a critica cat incape in mine.  
 
Oare nu o fac toti criticii? 
 
Cei ce critica poezii, cei ce critica fotbalul, cei ce critica muzica sau filmele?
 16 Deciziile CC:
Scris de Eugene Zinkovsky, la 29-10-2014 14:38
Decisia Comisiei de Contestatii: 
 
Interbarea 37 – Intel - Respins ( 4-1) 
 
 
Explicatie: Uzual, in spatiul CSI, inclusiv in Chisinau se utilizeaza si termenul Coridorul Verde, adica si raspunsul dat de echipa noastra.La o simpla cautare pe net se poate de verificat acest lucru. Iata un exemplu unde se utilizeaza cu acelasi sens ambele expresii: http://kuban24.tv/news/item/35141 
Raspunsul echipei: Coridorul Verde 
 
Doina Leca: 
Noțiunile de coridor verde și undă verde nu sunt echivalente. Echipa care a depus contestația nu a indicat o sursă în care aceste noțiuni sunt definite la fel, o utilizare în același context nu este indicativ al sinonimiei absolute: dacă ar fi să ne luăm de chestiile pe care jurnaliștii le folosesc, în mod eronat, ca sinonime contextuale, vom ajunge în zone periculoase. 
Mai mult, textul întrebării este destul de sugestiv (surfing, val) pentru a ghida echipa spre alegerea răspunsului corect: undă verde (termenul din limba română - http://dexonline.ro/definitie/und%C4%83verde/560303) sau val verde, care este o calchiere din alte limbi. 
Decizia - Respins 
 
Alexei Melnic: 
expresia unda verde din dexonline reprezinta procedeu folosit pentru asigurarea fluenței maxime a traficului auto pe arterele de circulație din orașe, realizat printr-un sistem de comandă coordonată a semafoarelor, nu am gasit expresia coridorul verde in limba romana 
Decizia - Respins 
 
Alexandru Cartaleanu: 
Dat fiind contextui de surfing, alături de existența expresiei stabile ”valul verde” /green wave/ și ocurenței înalte a celei din urmă (chiar și în articolul trimis), aceste două expresii nu se pot considera drept perfect echivalente.  
 
Conceptul de ”coridor verde” (https://www.google.com/search?hl=en& q=%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%BA%D0%BE%D1 %80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80&gws_rd=ssl), (https://www.google.com/search?hl=en&q=coridor+verde&gws_rd=ssl#hl=en&q=coridor+verde&nfpr=1), conform cîtorva căutări pe google, pare a fi originar din sfera controlului vamal, sau al ecologiei.  
 
Un ”Coridor verde” în contextul articoului trimis poate fi considerat un joc de cuvinte sau o figură de stil, dar nu o utilizare corectă, literară, a unei expresii perfect echivalente cu cea pe care o înlocuiește. 
 
Decizia - Respins 
 
Oxa Sutreac: 
Consider explicația echipei destul de argumentată. Din link-ul propus de echipă se vede ca imbinările coridorul sau unda verde au același sens. 
Decisia - Acceptat 
 
Lilia Nenescu: 
Fiecare culoare este caracterizată de o anumită lungime de undă, care determină modul în care culoarea este perecepută la nivelul creierului, astfel surfingul pe unda verde, are loc atunci cînd ciclistul ajuns la semafor va percepe frecvența de undă care corespunde culorii verde. Astfel răspunsul corect este unda verde și nu coridorul verde 
Decizia - Respins
 15 Scris de George Burdell, la 29-10-2014 13:42
AXAXAXAXA, deci ceea ce faci tu e jurnalism! Sorry, nu mi-am dat seama, eu credeam că tu pur și simplu vorbești în dodii (nu-mi permit să scriu expresia pe care am vrut să o folosesc inițial) și aștepți să-ți fie luată în considerație opinia atunci când nici critică constructivă nu e și nici autoritate prin propria experiență sau activitate nu ai. Sau mi-a scăpat mie partea în care ai oferit unele reformulări și sugestii de îmbunătățire? 
 
Și nu ai menționat că nu-ți plac două întrebări, expresiile ”Nu sunt de acord cu genul de intrebari”, ”Si inca la fel cu alte intrebari”, ”DATE IN ZADAR”, ”duc de rapa” au o altă încărcătură semantică, anume una care invalidează câteva zeci de ore de lucru a vreo zece oameni. Dar, desigur, e normal. Autorii sunt idioți, asta e știut. Iar eu, JUCĂTORUL, APRECIATORUL, pot să-mi permit orice. 
 
În rest... Te-am demoralizat? Renunți așa ușor la cupă? Cum rămâne cu ”Las chiar sa nu le placa nimanui”? Eu oricum vreau să joc la cupa ta în decembrie, nu mă dezamăgi.
 14 Scris de Alexandru Demidenco, la 29-10-2014 12:27
Eh. Iata lumea face din tantar armasar. Am mentionat clar, ca nu-mi plac 2 intrebari, dar voi deja ziceti ca nu-mi place tot pachetul.  
Si inca odata am zis exact si foarte clar ce nu-mi place.  
 
Si inca am zis ca e doar parerea mea si nu e a tuturor.  
 
Iata George, Hobbiuri, cum ai zis asta, ai anulat toate temele din lume. Hobbiuri sunt in toate domeniile vietii, dar tu si pe astea le anulezi. Deci rezulta ca-mi interzici sa fac intrebari.  
 
Bine. eu pot sa ma dezic sa fac asta. Cu cea mai mare placere. Dar ca persoana care raspunde mereu la intrebari zic care intrebari imi plac si care nu.  
 
Si asta nu are nici o legatura cu modul de a face intrebari. 
 
Asa cum a mentionat si Jeka, nu e neaparat sa poti juca fotbal ca sa critici fotbalistii.  
 
E doar opinia mea asupra unor intrebari si atat. Eu deja de mult timp scriu ce imi place si ce nu. Dar oricum se face asa cum fac toti.  
Ideile mele sunt de branza. Si mi-e paralel de asta. Eu am libera exprimare si pot zice cat vreau si ce vreau. 
 
La fel cum la Jurnal TV, Cheianu si Durbala critica politica tarii noastre. Ei pot zice multe si cat vor. Sa zica ce cred si cum cred. Dar oricum practic nimeni din politicieni nu-i ia in seama.  
 
Astfel si eu sunt aici. Critic din ceea ce vad si ce cred.  
Si voi face asa ori de cate ori imi va trasni in cap.  
Oricum asta nu are nici o valoare.
 13 Scris de George Burdell, la 29-10-2014 11:15
Jeka, aceste-a altele. 19 am găsit la căutarea după autor, pachetul de la Cupa Socrate nu are :) 
 
Oricum, Alexandru, sper că înțelegi că aceste situații nu sunt echivalente. Să alegi 17 întrebări din bază înseamnă să apeși pe butonul de generare a unui pachet aleator până găsești ceva ce-ți place. Asta e ca și cum ți-ai ruga coechipierul să facă o sută de întrebări din care alegi două. Dar și atunci poți să faci greșeli cum ar fi pierderea formei în haiku. 
 
Despre pachet - te rog să nu-l faci pe placul și cunoștințele tale. Să-l faci pe placul și cunoștințele a 100% din jucătorii de CUC, așa cum propuneai mai jos. (Despre pachiderme eu știu, la fel cum Ivan despre onomatopee.) Dacă o să fie ceva ce nu cunosc sau la care nu m-aș fi putut gândi, o să-ți spun despre asta. Așa că ai grijă - fără fotbal, filme, cântece din Beatles, istorie sau literatură universală, curling, japoneză, citate celebre, Ana Blandiana, meme-uri, proverbe ale oricărui popor, tablouri, președinți americani, geografie, fizică, telecomunicații, economie, fiscalitate, anatomie, hobbyuri... - să nu ofensezi pe nimeni.
 12 Scris de Jeka B, la 29-10-2014 10:50
Alex, deci din 19 întrebări, 17 sunt traduse de pe bază. Minunat. 
Dar ok, nu e numaidecît să poți juca fotbal ca să critici fotbaliștii. Mulțumesc pentru critici și sugestii. 
 
Este însă un dar: 
Traducînd întrebări de pe bază, tu ai pus echipele în condiții inegale. Mi se pare că noi am și cîștigat atunci în baza cîtorva întrebări pe care le-am jucat anterior. 
Eu chiar aș ruga pe alții sa NU îți urmeze exemplul. 
 
Și ideea lui George despre pachete diferite pentru Ligi și Superligă e o idee care demult circulă. Dacă nu e doar Alex nemulțumit de pachete, poate ar fi bine de rediscutat ideea. 
Duminică e etapa LAREME. Winter is coming.
 11 Scris de Alexandru Demidenco, la 28-10-2014 18:44
Poti sa vezi Cupa Socrate 2011 semifinala. Acolo am ales din baza 17 intrebari, care imi plac. Sunt redactate doar de mine. Adica nimeni nu s-a uitat la ele inainte de a fi citite . Cred ca atunci nu ai fost la cupa. Dar acestea sunt intrebarile care-mi plac mie. Iata asa gen de intrebari.  
 
Imi vine mai greu sa compun intrebarile, dar redactarea lor tot nu e simpla si alegerea lor ca sa fie potrivita.  
 
Eu nu cer nimanui sa ia exemplul meu. Eu doar imi expun parerea.  
 
Si da. Chiar ma gandeam sa fac un pachet de intrebari, doar al meu personal si sa fac o cupa a mea. Indiferent pe cat de mult nu ar critica lumea intrebarile mele, e important ca va fi un castigator.  
Las chiar sa nu le placa nimanui. Pe mine asta nu ma intereseaza. Pana in decembrie este timp si reusesc sa fac un pachet de 36 intrebari ( 3 runde a cate 12). Asa cum e la antrenamente la Intigra.  
 
Si voi face pe placul si cunostintele mele. Normal ca nu vor fi din astea cu Sellinger sau Frank Sinatra
 10 Scris de George Burdell, la 28-10-2014 17:26
În baza de date sunt 9795 de întrebări. După unele surse, vocabularul uzual al limbii române are 1500 de cuvinte. Eu cred că e imposibil, la acest moment, să scrii întrebări care ar fi interesante tuturor și nu ar scoate pe nimeni din zona de confort. 
 
Dacă nu vrei să afli nimic nou, poți să joci în divizii: acolo rareori ajunge Frank Sinatra, Salinger sau Carl Linné. Pentru un pachet comun al ligilor și superligii, după un anumit timp, e greu să faci ceva ce nu e numit imediat bayan și care e interesant și jucătorilor care au deja vreo 10 ani de experiență. Sau demonstrează că ligile sunt capabile de autodeterminare și solicită decuplarea celor 3 nivele: divizii, ligi și superligă. Iar ca organizator al etapei, vei redacta două pachete interesante relativ simple și lași superliga să facă întrebări și să joace pe cuvinte necunoscute. 
 
Oricum, te provoc să-mi demonstrezi că nu am dreptate. Că e posiibil să faci 50 de întrebări interesante, care nu repetă teme deja jucate și care sunt accesibile pentru oricine nu vrea să afle nimic nou. Noi ne înregistrăm pentru participare la cupa Alexandru Demidenco (sau Turnul Alb) din luna decembrie.
 9 Scris de Alexandru Demidenco, la 28-10-2014 16:22
Da. Nici nu neg ca sunt putine intrebari de ale mele. Dar nici nu zic ca ele sunt superbe. Ba din contra as zice ca sunt chiar ucise. Asta e parerea mea despre intrebarile care le-am scris.  
 
Si am vrut sa concretizez. La CUC, in primul rand se vorbeste despre ceea ce noi cunoastem bine cu totii si nu ceea ce unii din noi, adica 10% din toti ar putea cunoaste. Si inca aceasta e posibil. daca inca cunosc. Normal ca aflam lucruri noi. Dar la CUC nu venim sa aflam cuvinte noi, care sunt si raspunsul intrebarilor. Ci ele sa apara in continutul intrebarilor, ca de exemplu in intrebarea lui Marcel. Da acolo era ceva logic care noi puteam printr-o cale sau alta sa ne dam seama ce inseamna. Dar nu ca in cazul acestor intrebari, a cator raspuns e un cuvant sau o persoana cunoscuta intr-un public restrans.  
 
Aceasta e parerea mea, foarte subiectiva. Poate e doar unica din lume. Dar e parerea mea. Eu nu am ofensat pe nimeni. Ci mi-am expus parerea cu privinta la acest gen de intrebari.  
 
La CUC venim sa raspundem la intrebari, dar nu sa aflam un cuvant nou in raspunsul acestora.
 8 Scris de Eugene Zinkovsky, la 28-10-2014 11:02
Pina la moment -A fost receptionata o singura contestatie de la echipa Intel (37).
 7 Scris de George Burdell, la 27-10-2014 19:07
@Alexandru 
 
http://www.cuc.md/Intrebari_Marcel_Ligi.pdf - întrebarea 9: 
 
Astazi inexistentul ordin animalic “pachidermata”, recunoscut un timp de zoologi, regrupeaza un sir  
de mamifere printre care caii, tapirii, rinocerii, hipopotamii si porcii. Se poate spune ca si unii oameni,  
de exemplu cei care depun prea multe contestatii, au in parte o caracteristica care defineste  
pachidermatele. Atentie, intrebarea: cum se descifreaza din limba greaca expresia “pachidermata”? 
Raspuns: Piele groasa 
Comentariu: Pachidermatele sunt animale cu piele groasa. Unii oameni, de exemplu cei care exagereaza  
cu contestatii, au obrazul gros. 
 
Recunosc, nu toți au jucat întrebarea aceasta, Maktub nu a răspuns la ea, informația însă nu e extraordinar de nouă. Ideea nici nu era în clasificare și zoologie intensivă, ci într-un joc de cuvinte și relația dintre două limbi. Când o testam, Petru a luat întrebarea în vreo 10 secunde. 
 
 
 
Exemplude întrebare în care e prezent cuvântul ”onomatopee”: 
 
http://www.cuc.md/Sezon15_etapa5_SLsiL.doc 
 
Atentie, substitutie. 
Relaţia dintre Jerry si Tom este una foarte complicată, dar şi aceasta se supune unor reguli stricte. Iată câteva din ele: 
-- De obicei, gravitaţia este inamicul #1 a lui Jerry 
-- Nici-o forţă externă nu îl poate ofensa pe Jerry, decât propria sa incompetenţă sau produsele companiei. 
-- Tom este întotdeauna pe drum, pentru că drumul defineşte esenţa lui. 
Nu vă cerem să ne spuneţi ce nume am înlocuit prin Jerry si Tom, ci vă rugăm să ne spuneţi care este unica replică pe care o ştie Tom.  
Răspuns: "Beep! Beep!" (sau "Meep! Meep!"; important e să fie onomatopee care reprezintă sunetul roadrunner'ului) 
Tom = Roadrunner, Jerry = Wile E. Coyote, personajele desenului animat "Roadrunner". Compania = ACME (A Company Makes Everything) 
Referinţă: Spiritul de observaţie combinat cu vizionarea "Roadrunner"; http://en.wikipedia.org/wiki/Wile_E._Coyote_and_Road_Runner#Laws_and_rules 
Autor: Alex Railean, H5N1 
 
 
 
Eu consider DATE IN ZADAR întrebările cu loluri de pe 9gag - de la ele nu aflu nimic nou. Tu ai învățat două cuvinte noi. 
 
Am vrut să fac o analiză a originalității și frumuseții întrebărilor tale, dar, în mod suprinzător, am descoperit că ai contribuit cu tocmai 19 întrebări la pachetele publicate pe cuc.md. Timp de 10 sezoane. Nu cred că ești un exemplu pe care aș vrea să-l urmez și critica cui aș vrea să o ascult. O să mă uit și la textele lor un pic mai târziu.
 6 Scris de Alexandru Demidenco, la 27-10-2014 18:39
Nu sunt de acord cu genul de intrebari, care, chiar daca ni se ofera raspunsul, nu intelegem care e raspunsul( ex. intrebarea 33 cu onomatopee). Da, tin minte ca la limba romana am invatat ce inseamna aceasta figura de stil, dar chiar de am primit foitele cu raspunsuri, tot nu stiam ce raspuns e.  
Puteti sa ma credeti agramat si prost. nu ma intereseaza! 
 
Si inca la fel cu alte intrebari( ex. intrebarea 35) la care nici nu am gasit raspunsul corect, dar nici macar prin cap nu ne putea trece asa raspuns. Adica sunt intrebari DATE IN ZADAR. La care cred ca cei care invata zoologia intensiv, ar putea oferi un raspuns.  
 
Deci. Etapa a fost ok. Dar aceste intrebari, duc de rapa, frumosul intrebarilor etapei.
 5 Scris de Octavian Sireteanu, la 27-10-2014 12:30
1. Am publicat pachetele. 
2. Contestaţii înregistrate: 
Intel (37,25), Bifidoc (17), Beleizis (37).
 4 Scris de Sergiu Iacob, la 26-10-2014 21:43
Multumesc pentru etapa si pentru intrebari clare si concrete.
 3 Scris de Eugene Zinkovsky, la 25-10-2014 17:00
Membri Comisiei de Contestatii: 
1. Doina Leca (O) 
2. Alex Cartaleanu (O) 
3. Alexei Melnic ( Prințese și Supermăni) 
4. Lilia Nenescu (Flomaster Yoda) 
5. Oxa Sutreac (10 Lei) 
-------- 
De rezerva: Eugen Zincovschi (10 Lei)
 2 Scris de George Burdell, la 23-10-2014 17:30
Va juca în divizii și o echipă din Criuleni: Liga Tineretului. 
 
(E posibil să vreie să instituie pentru mai târziu colaborare la distanță, dar cred că veți discuta asta pe loc).
 1 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-10-2014 10:01
A doua etapă din Divizii va avea loc sâmbătă la 14.00, la Liceul Nicolae Sulac (sala de festivități) - Chișinău, sect. Telecentru, str. Grenoble 108.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Echipe

 

 

Meniu Campionat