Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Blog arrow Erudit Cafe la 5 ani!

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Erudit Cafe la 5 ani!
Evaluare Utilizator: / 1
SlabExcelent 

În acest week-end emisiunea Erudit Cafe va sărbători aniversarea de cinci anişori.

Duminică, 14 aprilie, începând cu ora 14:00, la Moldova 1 vor avea loc filmări pentru o emisiune specială dedicată aniversării a 5 ani de la apariţia emisiunii Erudit Cafe şi 55 de ani ai televiziunii publice.

Vor fi doar două echipe selecţionate în emisiune, invitaţi speciali, întrebări video adresate de diferite personalităţi.

Pe această cale invităm toţi membrii comunităţii de jocuri intelectuale să participe la eveniment şi să propună persoane pentru echipele selecţionate.

Mai multe detalii despre eveniment aici: http://www.facebook.com/spatarum#!/groups/6084786191/permalink/10151502862971192/?notif_t=like

De asemenea, sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 16:00 vor începe filmările pentru un nou sezon Erudit Cafe.

Sunt invitate 8 echipe.

Detalii aici: http://www.facebook.com/spatarum#!/events/446462302110153/

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 9873

  Comentarii (27)
 27 O!
Scris de G G, la 10-04-2013 11:22
+1 pentru Stefan!
 26 Scris de di stefano, la 10-04-2013 02:55
ma propun ca jucator in emisiunea jubiliara.1:pentru ca stiu ca nimeni altcineva nu o sa o faca si 2:pentru ca cei 5ani de erudit cafe am incercat am devenit un fel de mascota si simbol (poate negativ,nu neg ,dar totusi simbol) al clubului.in pofida insuccselor nu rareori nemeritate, a ghinionului incredibil ,anumeroaselor conflictsi a multelor nu rareori calomniatoare,afaptului cadeseori eruditula fost unstres incredibil (in primul rind din cauza mea proprie ,recunosc)eu am ramas fidel acestui joc pe care il iubesc ,cu caredejamaautoidentific si care edeja o parte (poate cea mai importantasi edificatoare)a mea, a vietii mele ,si a personalitatii(daca ma pot numi asa) mele in general.poate nu merit sa joc in aceasta emisiune,dar dupa 5 ani ar trebui sa particip si eu intro fazamai avansata a competitii,sau intro emisiune ca asta.sergiu,natan,octavian,adrian,sasha fala,.orest si alti jucatori remarcabili vor mai aveaasemenea ocazii ,nu ma indoiesc nicieu ,nici voi,pe cind eu sint sortit sa maaflu mereu pe plan secund ,ridicind echipe create din nimic si parind un ignorant la emisiuni la care se citesc domenii hiperuzate la cuc ,emisiuni preceate de altle in care singur raspundmaimult decit echipele de la mesle de joc.poate multi dintre voi nu ma agreaza ,si personalii inteleg,darnimni nupoate nega faptul ca sint un personaj excentric,notabil(daca termenul remarcabil vasugereaza o dubitabila,totusi,grandomanie)UN JUCATOR CARE DMONSTREAZA UNEORI FAPTULCA TOTUSI EMISIUNEA isi merita denumirea.multumsc daca propunera vafi cl putin discutata sau percputa serios,nucal blogul care a fost sters din motive in mare parte neintemeiate. si inca odatascuze pntru tastatura,promit ca imi voi cumpara alta
 25 Scris de Sergiu Iacob, la 09-04-2013 19:51
Marcel, Sergiu Gherghelegiu. IMHO.
 24 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 19:05
Indiferent de discuţiile dintre mine şi Octavian, stimaţi membri ai Clubului, vă asigur că atmosfera din platou la filmările de duminică va fi una de sărbătoare :) 
 
Nu vă lăsaţi influenţaţi de discuţia de aici şi VENIŢI să participaţi la celebrarea unui eveniment al comunităţii, dacă nu şi al CMJI ca ONG. 
 
Vă îndemn să tranferăm discuţia pe un alt făgaş.  
Cine credeţi că ar merita să joace în echipele simbolice din emisiunea jubiliară?
 23 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 19:01
>> Iaca nesimţirea ta nu are limite.  
>> măgăriile tale n-or să rămână nepedepsite. 
>> aşa m-am săturat de oameni lacomi, răutăcioşi, mincinoşi şi iresponsabili. 
 
Sper ca organele competente ale CMJI să se sesizeze pe marginea felului în care comunică o persoană din conducerea sa şi jignirile personale pe care le aduce în mod constant în discuţie. 
 
Eu nu ştiu de unde mai am putere să mai sper încă la o rezolvare normală a situaţiei.
 22 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 17:31
Vitalie, nicio problemă. 
Una din formulele pe care am propus-o este ca implicarea mea să fie formalizată printr-un contract, care poate fi semnat cu mine personal sau cu Erudit Studio. 
Pur şi simplu este mai comod să fie semnat contractul cu o firmă, pentru că nu se plătesc taxele sociale legate de remunerarea muncii. 
 
Bineînţeles că o altă soluţie este ca eu să fac în continuare gratis emisiunea. Dar... cât se poate?
 21 Scris de Vitalie Surugiu, la 09-04-2013 17:25
Marcel, dacă vrei să elimini orice speculații pe tema acaparării emisiunii Erudit Cafe pe Erudit Studio, atunci ar trebui să renunți la ideea de a trece implicarea ta pe Erudit Studio. Mai departe cred că se poate de discutat, dacă se dorește.
 20 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 17:20
>> Nu zic, că și Marcel exagerează 
 
Vitalie, voi fi recunoscător dacă vei indica unde anume exagerez, pentru că eu fac eforturi mari să mă reţin, deşi tentaţia bineînţeles există. 
 
Mulţumesc :)
 19 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 17:18
Ţi-am explicat, Octavian, că eu am vrut să trec IMPLICAREA MEA pe Erudit Studio, nu emisiunea. Ce să fac acum dacă tu n-ai înţeles corect. 
Firma nu este în pierdere, firma este în echilibru. Şi era în echilibru şi vara trecută. 
 
Ameninţările mele că-s ultimile filmări erau cauzate de comportamentul echipelor din platou, care se certau între ele şi cereau să fie rejucate emisiunile.  
În plus, eram obligat să citesc întrebări de o calitate nesatisfăcătoare, traduceri din rusă cu unele calchieri şi indicii neinteresante şi uneori neclare chiar şi pentru mine. 
Era foarte frustrant să citeşti 10 întrebări şi să primeşti 5 răspunsuri. 
 
În genere, acest stil de discuţie mă oboseşte.  
Eu aduc explicaţii la toate punctele din mesaje, pentru ca mai apoi să primesc o nouă porţie de învinuiri. 
 
Eu încerc să fac un produs de calitate, nu o "haleavă" cu două echipe într-un studiou pustiu, care răspund la nişte întrebări ermetice din care telespectatorii nu înţeleg nimic. 
Eu nu rezist să fac emisiuni pentru "galocică", doar pentru că este contractul Clubului şi "Clubul nu-şi poate asuma mai multe obligaţii". 
 
În fine, chiar dacă emisiunea va trece pe firmă, ceea ce am încercat să evit, toţi banii vor fi utilizaţi pentru realizarea ei, iar dacă va exista un surplus, nu este exclus ca firma să sponsorizeze activităţile CMJI.
 18 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 17:14
Mă bucur că membrii Clubului mă susţin. Simt aşa o comunitate unită, şi atmosfera-i frumoasă, vorba lui M. 
 
Dar dacă sincer, aşa m-am săturat de oameni lacomi, răutăcioşi, mincinoşi şi iresponsabili.
 17 Scris de Vitalie Surugiu, la 09-04-2013 17:09
corecție: penultimul mesaj
 16 Scris de Vitalie Surugiu, la 09-04-2013 17:09
Octavian, ce am observat până acum din partea ta, sînt doar acuzații mizerabile ce nu fac cinste președintelui CMJI. Nu zic, că și Marcel exagerează, dar tu ai întrecut orice limită, mai ales în ultimul mesaj.
 15 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 17:05
Cum adică de unde le scot. Nu m-ai chemat tu vara trecută la clubul tău şi m-ai anunţat că vrei să transferi emisiunea pe erudit studio? Nu tu mi-ai spus că firma este încă în pierdere şi asta ar ajuta să ieşi pe profit? Marcel, lasă poveştile. Am ştiut de atunci că ai de gând să faci tot ce poţi ca să pui mâna pe emisiune. Problema ta a apărut când ţi-ai dat seama că toate ameninţările tale că-s ultimele filmări s-au transformat în ceva mai serios când a fost identificat un alt prezentator.
 14 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 16:53
>> Dacă nu-i aşa importantă din punct de vedere finaciar, de ce vroiai aşa mult să o transferi astă vară pe firma ta?  
 
De unde le scoţi? Serios acuma.  
Este adevărat, am fost de vreo două ori la televiziune vara trecută pentru a discuta despre un nou format, cu implicarea unor sponsori mai importanţi (din păcate, n-am ajuns la o înţelegere).  
Dar în toate discuţiile pe care le-am purtat cu televiziunea am pornit de la premisa că emisiunea urmeaza a fi realizată de CMJI. 
Este adevărat că îmi vedeam implicarea personală în calitate de prezentator prin intermediul firmei mele, pentru că era destul cât am filmat pe degeaba patru ani de zile, dar restul aspectelor urmau a fi implementate de si prin Club.  
Tot aşa văd eu cea mai bună soluţie în continuare. 
 
>> Eu mă mir de meritele pe care ţi le atribui faţă de CMJI. Eu din câte îmi amintesc, atunci când ai transmis funcţia de preşedinte acum 3 ani, CMJI avea:  
- datorii de circa 100 mii lei.  
 
Da, şi o grămadă de activităţi interesante organizate de oameni entuziasmaţi, pe care, dacă nu greşesc, i-am animat, şi, nu mai puţin important - surse de a întoarce datoriile. 
Era o organizaţie viabilă din punct de vedere social, în plină expansiune. 
 
Mai mult, toate cheltuielile au fost făcute pentru a dezvolta activitatea clubului, ceea ce a fost recunoscut de toată lumea din moment ce au fost acceptate la o adunare generală. 
Nu-mi amintesc să fi criticat cineva atunci cheltuielile care erau făcute. Pentru că erau cheltuieli legitime.  
 
Reamintesc că CMJI este un ONG, nu are scopul de face profituri, iar îndatorarea ei nu reprezintă o problemă atâta timp cât creditorii nu solicită rambursarea creditelor. 
 
Or, o parte din datorie fiind recunoscută direct către mine, eu nu am solicitat niciodată rambursarea în anumiţi termeni, şi nici la procente n-am pretins :) 
 
Dacă vrei, 100 mii de lei (şi asta e doar partea recunoscută, pentru că cheltuielile au fost cu mult mai mari!) au fost o investiţie în construirea acestei comunităţi.  
Pentru că lucrurile în viaţă costă - taberele de vară, premiile, deplasările în teritoriu, mesele de joc etc. Chiar şi munca unor oameni costă, şi trebuie să ne obişnuim cu asta. 
Şi investiţia asta a fost o investiţie comodă, pentru că cea mai mare parte a ei nu a are termen de rambursare şi are o dobândă de zero procente. 
 
Cu alte cuvinte, dacă nu erau acei 100 mii lei, nu era CMJI aşa cum este acum. Pentru mine este extrem de clar acest lucru. 
 
Digresiune lirică - este totuşi aşa o senzaţie ciudată să fii învinuit pentru faptul că ai investit într-o activitate socială... 
 
>> - conturi blocate.  
>> - contabilitate inexistentă.  
>> - rapoarte neprezentate.  
 
Este adevărat că eu nu mă pricepeam pe atunci la contabilitate, că pe atunci aveam altă ocupaţie în viaţă. Mă interesa mai mult activitatea clubului decât contul în bancă.  
Iar contul în bancă nu ţin minte să fi pus vreodată în dificultate activităţile clubului. 
 
Sincer, nu mai ţin minte dacă CMJI avea în genere contabil în acea perioadă.  
Ce vrei, nu toţi sunt contabili de meserie :) 
 
>> Ai noroc că nu-s toţi oamenii dezorganizaţi ca tine şi unii chiar sunt dispuşi să piardă timpul personal pentru a face ordine după tine.  
 
Toţi contribuim cu ceva, Octavian. 
Ştiu că ai contribuit la foarte multe şi chiar îţi mulţumesc, în calitatea mea de membru a clubului.  
Dar nu este mai puţin adevărat că am muncit şi eu foarte mult.  
Uită-te măcar pe site-ul ăsta şi pe funcţionalităţile lui, pe fişierele pe care le utilizezi pentru statistici, pe regulamentul jocului. Vezi formatul campionatului, taberele de vara, Erudit Cafe. Vezi manualul de jocuri intelectuale. Vezi implicarea mea din acea perioada? 
 
Insasi existenta CMJI se datoreaza inclusiv insistentei mele de a da organizatiei o forma juridica. De cate ori am imblat eu, Irina, Andrei la Ministerul Justitiei pentru a fonda ONGul. 
 
Hai totusi sa nu ne masuram cu meritele. Toti am fost bravo, toti am contribuit. 
 
>> În schimb ai luat poziţia să lupţi contra.  
 
Să lupt contra cui?  
Eu lupt nu contra, eu lupt PENTRU emisiune şi pentru ca ea să rămână în continuare în Club. 
Pentru ca să pot prezenta emisiunea în mod normal, fără să-mi sufle cineva în spate. 
Pentru ca clubul să găsească un compromis şi să mergem înainte. 
 
>> Desigur, propria imagine şi oleacă de bani în plus îs mai importante. 
 
Propria imagine este importanta pentru toata lumea. Inclusiv pentru tine.
 13 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 16:06
Dacă nu-i aşa importantă din punct de vedere finaciar, de ce vroiai aşa mult să o transferi astă vară pe firma ta? 
 
Eu mă mir de meritele pe care ţi le atribui faţă de CMJI. Eu din câte îmi amintesc, atunci când ai transmis funcţia de preşedinte acum 3 ani, CMJI avea: 
- datorii de circa 100 mii lei. 
- conturi blocate. 
- contabilitate inexistentă. 
- rapoarte neprezentate. 
Am stat atunci cu Eugenia şi cu Sandu şi am lămurit tot bardacul lăsat de tine, iar Clubul în ultimii 3 ani a folosit toate resursele financiare libere pentru a întoarce datoriile. Ai noroc că nu-s toţi oamenii dezorganizaţi ca tine şi unii chiar sunt dispuşi să piardă timpul personal pentru a face ordine după tine. În schimb ai luat poziţia să lupţi contra. Desigur, propria imagine şi oleacă de bani în plus îs mai importante.
 12 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 15:54
În orice ţară civilizată prezentatorii de televiziune sunt plătiţi, pentru că şi asta e o muncă, o meserie. 
Eu timp de patru ani am muncit gratis, fără niciun onorariu, pentru emisiunea asta, pentru ca într-un final, culmea, să mi se scoată ochii că am avut interese financiare meschine.
 11 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 15:51
Octavian, poziţia mea este că banii care se dau pentru emisiune trebuie utilizaţi pentru emisiune. 
Când se dădeau premii jocuri nu eu eram persoana de decizie pentru buget. Era alt Preşedinte, era contabil. Ei controlau bugetul, nu eu. 
Dacă nu vă plăceau premiile, de ce atunci nimeni din club nu a atenţionat asupra problemei? 
Se rezolva destul de uşor. 
De ce am ajuns acum să discutăm o situaţie de doi ani în urmă? 
Care este relevanţa acestei discuţii pentru situaţia actuală? Să mă mai arăţi o dată cu degetul? 
Şi dacă tot vorbim de bani, eu n-am făcut pe marjele de pe jocurile vândute în toată istoria emisiunii atâta cât face Andrian Macari într-un sezon pe întrebări. Bani pe care îi merită, pentru că întrebările lui sunt bune. 
Şi de foarte multe ori nu am cerut bani pentru întrebările pe care le scriam, deşi alţi autori erau plătiţi. 
 
Timp de 5 ani de când o fac am cheltuit mai mulţi bani pe emisiunea asta decât am primit pentru ea. Asta e în valoare netă. 
Aşa că mai temperează un pic evaluarea importanţei financiare a emisiunii pentru mine.
 10 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 15:39
Eu înţeleg că pentru tine banii de la emisiune sunt fârâmituri. Pentru Club erau importanţi. Şi acum mă refer la situaţia când bugetul era controlat şi rămâneau bani, nu la perioadele când făceai bugetul din capul tău, că vindeai câte 6 jocuri pe weekend, iar Clubul rămânea cu pierderi.
 9 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 15:25
Si inca ceva - emisiunile din toamna, cu doar doua echipe in platou, cu jocuri dezechilibrate, fara emotii, au fost subiect de critica la televiziune. 
Eu incercam sa transmit acest mesaj catre oamenii din conducerea CMJI, pentru ca sa fie imbunatatita situatia, dar am primit de fiecare data acelasi raspun: "Clubul nu poate face mai mult". 
Eram stresat pentru ca eram impus de situatie sa filmez un produs care nu-mi placea.  
Pentru ca pana la urma nu Octavian, nu Fala, nu alti membri ai clubului apar in fata ecranelor citind intrebarile, nu ei sunt judecati pentru calitatea emisiunii. 
Eu imi doresc sa fac un produs final bun si eforturile mele din ultimul timp sunt indreptate anume in aceasta directie. 
 
Iar banii, banii mi-i fac in alta parte - in Romania si Franta, din activitati profesionale care nu au nimic in comun cu aceasta emisiune care a fost si va ramane un hobby, nu o sursa de venit.
 8 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 15:11
Of, ne invartim in cerc. 
Ai punctat mai multe probleme. Unele exagerate. Toate pot fi solutionate, multe au si fost deja. 
Daca ma descurc sau nu cu sarcinile, intrebati televiziunea, pentru ca pana la urma rolul meu de prezentator de televiziune este coordonat de ei. Televiziunea are propriile reguli. 
Au fost perioade cand eu am avut dificultati, este adevarat. Dar au avut dificultati si oamenii din Club, mai ales la scrierea intrebarilor, care, conform intelegerii, le revenea ca si sarcina. 
Respectiv, intarzierile mele au fost cauzate de cele mai multe ori de receptionarea intarziata a materialului pentru emisiuni (intrebari), care in plus nu era de cea mai buna calitate. De multe ori am primit intrebari in ajun sau chiar noaptea inainte de filmari. 
De cand am preluat eu controlul asupra pachetelor de intrebari, adica de vreo 8 emisiuni incoace, nu am intarziat la nicio filmare. 
*** 
Cam mult operezi cu spusele unora, spusele altora.  
Hai să vorbim pe bază de fapte, nu bârfe şi citate din discuţii private.
 7 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 14:44
Din spusele doamnei Galina, anume după intervenţia unor terţe persoane pe lângă conducerea televiziunii, ei au început să insiste ca să rămâi tu. Nume nu pot să-ţi dau, pentru că nu le ştiu nici eu. Mi s-a părut destul de veridică informaţia, atâta timp cât de obicei celor din conducerea televiziunii le este până în cot de ceea cum se fac emisiunile.
 6 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 14:40
Mie mi se par cerinţe de 500-600 de lei per emisiune sunt exagerate pentru o persoană care: 
- întârzie regulat cu 1-2 ore la filmări, 
- jigneşte participanţii şi autorii de întrebări, 
- nu se pregăteşte de filmări, 
- are probleme de a conduce o emisiune dacă aplauzele nu sunt de o anumită frecvenţă şi volum, 
- are o mulţime de cerinţe faţă de Club, atâta timp cât nu se descurcă cu propriile sarcini.
 5 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 14:30
>> Inclusiv comportament necorespunzător în platou, jignirea unor persoane 
 
Despre asta am discutat. Au existat cauze obiective, care puteau fi usor eradicate si, daca veni vorba, au fost deja eradicate. 
Comportament necorespunzator a avut mai multa lume, din cauza stresului general. 
Nu vreau sa dau detalii. Ce a fost, a fost. Privim inainte. 
Si eu am fost jignit de multiple ori la filmari. Dar nu am facut din cauza asta capat de lume. 
 
>> intervenţii din partea unor terţe persoane pe lângă conducerea TRM 
 
Cine sunt aceste terţe persoane? Concret, pe nume! Altfel nu e decât o speculaţie. 
Te asigur că eu n-am chemat nicio terţă persoană să intervină pe lângă conducerea TRM. 
Dimpotrivă, conducerea TRM şi realizatorii emisiunii (dna Galina şi dl Lozovanu) m-au contactat şi au insistat să continui emisiunea. 
Dacă nu era insistenţa lor, probabil că acum aţi fi filmat în continuare fără mine. 
 
>> cerinţe financiare exagerate faţă de Club şi multe altele.  
 
Detalii? 
500 de lei pentru elaborarea tuturor intrebarilor şi prezentare, în condiţiile în care anterior pentru asta se cheltuiau în jur de 600 de lei este exagerat? 
 
>> CS a făcut tot posibil să o menţină 
 
CE ANUME? 
A scris un contract pe care a refuzat să-l negocieze deşi eu eram gata să-l discut pe puncte? 
Şi apoi nu a răspuns la niciun mesaj timp de 1 lună jumătate. 
 
Nu daţi vina pe mine pentru o decizie pe care aţi luat-o voi.
 4 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 14:21
Tu ai făcut tot ce ai putut pentru ca CMJI să piardă contractul cu TRM şi acesta să-ţi revină ţie. Inclusiv comportament necorespunzător în platou, jignirea unor persoane, intervenţii din partea unor terţe persoane pe lângă conducerea TRM, cerinţe financiare exagerate faţă de Club şi multe altele. 
 
Vina pentru pierderea activităţii de către CMJI îţi aparţine exclusiv ţie. CS a făcut tot posibil să o menţină, dar în condiţiile actuale nu mai este posibil.
 3 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 14:04
Octavian, asemenea exprimări nu fac faţă unui preşedinte de club. 
Ceea ce numeşti tu măgării nu este decât un efort de a realiza o emisiune/activitate pentru comunitate, la care voi nu mai vreţi să contribuiţi. 
Repet, a fost decizia unilaterală a Consiliului Strategic, sau mai bine zis a doi-trei oameni din Consiliu, de a nu mai participa la realizarea emisiunii. 
La două întrebări fundamentale aşa şi nu aţi răspuns membrilor CMJI până acum: 
1. Ce a făcut Consiliul Strategic pentru a evita situaţia şi a păstra contractul în club? 
2. De ce interese ale Clubului s-a condus Consiliul Strategic care a decis rezilierea contractului cu televiziunea? 
 
Pentru mine este mai importantă emisiunea şi participanţii. Eu continui să lucrez. Poţi să întrebi televiziunea şi echipele care au participat la ultimile filmări despre nivelul emisiunilor, numărul de oameni care au fost în platou şi dinamismul / dramatismul emisiunilor la nivel de joc. 
 
*** 
 
Şi în genere, stimaţi membri ai Clubului, nu vi se pare paradoxală situaţia asta în care eu apăr şi caut argumente pentru ca contractul pe Erudit Cafe să rămâna la CMJI, pe când CMJI mă acuză că le-am furat emisiunea, dar nu face nimic pentru a păstra contractul?
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-04-2013 13:53
Iaca nesimţirea ta nu are limite. Şi încă multă lume te mai şi susţine. Nu te teme, măgăriile tale n-or să rămână nepedepsite.
 1 Scris de Marcel Spataru, la 09-04-2013 13:45
Pentru că oamenii reacţionează în special la comentariile din partea stângă, iată şi o invitaţie prin comentariu.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 11 vizitatori online

Meniu Campionat