Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Sezonul de vară CUC
din 15 iunie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

Cand muncesti, joaca-te. Munca, daca este o datorie, te ucide. (Max Jacob)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 24011
Stiri: 2751
Linkuri: 14
Vizitatori: 35540301

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Erudit Cafe 2.0
Evaluare Utilizator: / 1
SlabExcelent 

Active ImageÎn urma discuțiilor purtate în ultimele săptămâni a fost alcătuit noul format Erudit Cafe. Vă invităm să-l studiați în interiorul acestei știri. Dacă aveți unele neclarități sau idei de ajustare a formatului, vă rugăm să le scrieți prin mesaje.

Este posibil ca filmările conform noului format să înceapă curând. În acest scop este necesar să colectăm o anumită bază de întrebări. Pentru primul sezon sunt necesare aproximativ 130 întrebări. Facem apel la autorii de întrebări, care sunt rugați să alcătuiască întrebări după noua structură (vedeți descrierea și exemplele de mai jos) și să la expedieze pe adresa octavsireteanu PE yahoo PUNCT com (Pentru fiecare sezon va fi desemnat unul sau mai mulți redactori de întrebări. Pentru primul sezon este Octavian Sirețeanu). Fiecare întrebare utilizată va fi remunerată cu 20 lei. Redactorul va fi remunerat cu 5 lei pentru fiecare întrebare redactată.

Știrea va fi completată cu noutăți pe parcurs.

Exemple de întrebări pentru Erudit Cafe 2.0 (au fost utilizate la prima testare a noului format)

1. Emisiunile Erudit Café sunt structurate în Sezoane.

 - Anual, se preconizează (din 52 de săptămâni): 6 sezoane ordinare, 2 superfinale (de primăvară şi de toamnă) şi completarea săptămânilor cu jocuri speciale.- Sezoanele mari (de primăvară şi de toamnă) sunt formate din: 3 sezoane ordinare şi 1 superfinală. În superfinală se califică 4 echipe: câştigătoarele sezoanelor ordinare plus cele mai bine clasate echipe în ratingul Erudit.- Un sezon ordinar este format din 4 sferturi, 2 semifinale şi 1 finală.- O superfinală este formată din 2 semifinale şi 1 finală. - În anul 2012 se planifică sezonul de primăvară şi sezonul de toamnă (48 săptămâni). Superfinala de toamnă va avea loc după anul nou.

- Structura sezonului ordinar: participă 8 echipe. În semifinale se califică cele 4 câştigătoare ale duelurilor din sferturi. În finală se califică câştigătoarele duelurilor din semifinale.

 

2. Echipe participante.

- Lista echipelor participante în sezon este cunoscută de la începutul sezonului.- La joc participă echipe formate din 6 jucători (inclusiv un căpitan).- Echipele au dreptul să-şi schimbe componenţa între jocuri (între sferturi/semifinale/finală).- Pe parcursul unui sezon, jucătorii pot face parte dintr-o singură echipă.- Reguli stricte în privinţa vestimentaţiei (costum toamna-primăvara, cămaşă vara).  3. Jocul

- În fiecare joc participă 2 echipe.- Jocul este compus din 2 runde cu pauză între ele. În prima rundă, echipele joacă 6 întrebări. În a 2-a rundă echipele joacă cel puţin 6 întrebări. - Întrebările sunt compuse din întrebarea de bază (completă, cu răspuns unic) şi din 2 indicii suplimentare (care se referă la informaţia din întrebarea de bază).- Desfăşurarea jocului: Echipele joacă concomitent. Prezentatorul citeşte întrebarea de bază. După finisarea citirii întrebării porneşte cronometrul (30s). În cazul în care o echipă doreşte să răspundă, aceasta apasă butonul, iar cronometrul este oprit. Apăsarea butonului este însoţită de un semnal vizual şi sonor. Prezentatorul oferă echipei dreptul de a răspunde. Dacă echipa răspunde corect, aceasta primeşte 3p şi se trece la următoarea întrebare. În cazul în care echipa răspunde greşit, echipa nu mai poate participa la întrebarea dată şi prezentatorul întreabă cealaltă echipă dacă doreşte să dea un răspuns imediat. Dacă aceasta îl oferă şi este corect, ea primeşte 3p şi se trece la următoarea întrebare. Dacă echipa nu dă un răspuns imediat, este repornit cronometrul şi echipa are timp de gândire şi de a apăsa butonul până la finisarea timpului rămas până la 30 de secunde. Apoi prezentatorul citeşte primul indiciu, după care se oferă 20s de gândire. Dacă o echipă răspunde corect în acest interval, ea primeşte 2p. După asta se dă al 2-lea indiciu cu 15s timp de gândire. Dacă o echipă răspunde corect în acest interval, ea primeşte 1p. Pe parcursul întregii întrebări, dacă echipa răspunde greşit sau nu răspunde deloc, aceasta primeşte 0p.- Întrebarea este finisată în cazurile:a) Una dintre echipe a răspuns corect.b) Ambele echipe au răspuns greşit.c) Au expirat 15s după al doilea indiciu.- Rezultatul. Rezultatul este compus din scorurile acumulate de cele 2 echipe. Pe parcursul jocului, scorul poate scădea (în urma blitz-ului), însă nu poate fi negativ. Rezultatul final nu poate fi egal. În caz de egalitate, se citesc întrebări suplimentare până se face diferenţierea.

Reguli speciale:

- În runda a 2-a, echipele au dreptul să ia un blitz (câte unul pentru fiecare echipă). Echipele pot lua blitz înainte de întrebările 7-12. Un blitz este format din 2 întrebări. La blitz participă doar o echipă. Este citită doar prima întrebare, fără indicii. Echipa are timp de gândire – 30s, după care trebuie să ofere un răspuns. Dacă echipa răspunde greşit, aceasta pierde 3p şi nu mai are drept la a 2-a întrebare. Dacă echipa răspunde corect, ea primeşte 3p şi are dreptul să i-a şi a 2-a întrebare din blitz. Dacă echipa ia şi a 2-a întrebare, prezentatorul citeşte doar întrebarea a 2-a, fără indicii, şi echipa are din nou timp de gândire – 30s. În cazul în care echipa răspunde din nou corect, această mai primeşte încă 3p. În urma blitz-ului, echipa poate avea următoarele modificări de scor: -3p, 0p, +3p, +6p. Este de menţionat că echipele nu pot avea scor negativ. De ex: în cazul în care echipa are 2p, ia un blitz şi răspunde greşit la prima întrebare, aceasta va avea după blitz - 0p. Ambele echipe au dreptul la blitz indiferent dacă cealaltă echipă ia blitz-ul. Este posibil ca echipele să ia consecutiv blitz-ul în intervalul dintre 2 întrebări.

- Regula ultimei runde. Se citesc întrebări suplimentare după întrebarea a 12-a atâta timp cât echipa care pierde înainte de întrebarea a 12-a a răspuns corect după întrebarea iniţială (de 3p) la întrebarea precedentă sau o depăşeşte pe echipa care era în faţă. Astfel, runda a 2-a poate avea mai mult de 6 întrebări ordinare. Exemplu: După întrebarea a 11-a, scorul este Echipa A – Echipa B 12-7. La întrebarea a 12-a Echipa B răspunde corect de 3p. Scorul devine 12-10. Se mai citeşte o întrebare. Echipa B răspunde corect după primul indiciu (de 2p). Nu se mai aplică regula ultimei întrebări, însă scorul a devenit 12-12 şi se citeşte o întrebare de departajare.

4. Întrebările

- La începutul filmărilor, prezentatorul are o listă continuă de întrebări. Acestea sunt citite în ordinea stabilită. Pentru o emisiune sunt necesare 18 întrebări. Pentru o zi de filmări cu 4 emisiuni sunt necesare 72 de întrebări. Pentru o zi de filmări cu 3 emisiuni sunt necesare 54 întrebări.- Întrebările sunt de nivelul CUC cu 2 indicii.- Cele 8 echipe participante într-un sezon trebuie să contribuie cu câte 6 întrebări per sezon (în total 48 întrebări). Echipele nu contribuie cu întrebări pentru superfinală.

5. Ratingul Erudit Cafe

Modalitatea de alcătuire a ratingului: - Se stabileşte cota de 8p. Echipa primeşte atâtea puncte de rating, câte puncte peste 8 a acumulat. Dacă a acumulat mai puţin, iese în minus. Echipa care a câştigat primeşte un bonus de 5p. De ex: Echipa A – Echipa B 14-9 (echipa A primeşte (6+5)p de rating, echipa B primeşte 1p); Echipa A – Echipa B 12-6 (echipa A primeşte (4+5)p, echipa B pierde 2p).- Se iau în consideraţie punctele de rating pentru ultimele 8 sezoane (indiferent dacă sunt ordinare sau superfinale). Emisiunile speciale intră în rating cu condiţia să fie mai recente decât cel mai vechi sezon inclus în rating (toate contează la 100%).- În cazul superfinalei – punctele de rating se dublează, indiferent dacă sunt pozitive sau negative.- Echipele pot avea rating negativ.

6. Modalitatea de formare a listei echipelor participantelor

În fiecare sezon vor participa 8 echipe:- 6 echipe în baza ratingului (6 echipe cu cel mai bun rating). În cazul în care o echipe pierde de la o echipă cu rating mai mic sau egal cu al ei în sferturi, aceasta pierde posibilitatea de a juca în următorul sezon. Pentru a ajunge în listă, echipa trebuie să confirme participarea.- 1 echipă care este în rating, dar nu prinde primele locuri, în baza unei invitaţii oferite de organizatori.- 1 echipă nouă, selectată de organizatori.Dacă nu există una sau mai multe echipe, acestea sunt completate din celelalte categorii, la discreţia organizatorilor şi în baza înregistrărilor echipelor.

7. Tradiţii:

- Vor fi utilizate aceleaşi mese. Mesele vor fi acoperite cu cuverturi (de ex. una roşie şi una verde). Echipa cu rating mai bun va sta întotdeauna la masa roşie. În caz de egalitate, se trage la sorţi.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7558

  Comentarii (5)
 5 ???
Scris de Procopciuc Mihai, la 27-04-2012 22:09
si cind va incepe sa se filmeze din nou ERUDIT CAFE sau gata sa sfirsit cu el.....??? 
sunt nedumerit, o sa se mai filmeze vreo data....???
 4 Scris de Nadea Cervinscaia, la 11-02-2012 23:26
Intr-adevar incintata! Imi pare ca va fi cu mult mai interesant! 
abia astept testarile)
 3 Scris de Octavian Sireteanu, la 11-02-2012 20:47
Foarte frumoase exprimări găsești pe aici ... 
Decât lipsă de echipe, mai bine concurență pentru a participa. Dacă citești atent, vezi că nu-s 10 sezoane, ci 6 pe an. Echile se vor schimba destul de des, fiindcă se va accede în baza ratingului Erudit Cafe, nu în baza ratingului CUC. Plus că dacă vor fi echipe care vor să participe foarte mult, vor nimeri în categoria echipelor cu invitații speciale, așa că nu-i capăt de lume.
 2 Foarte frumos
Scris de Anatol Ursu, la 11-02-2012 11:54
Chiar îmi place noua formă de Erudit, mă pune în ceaţă doar punctul 6.1 
 
În fiecare sezon vor participa 8 echipe:  
- 6 echipe în baza ratingului (6 echipe cu cel mai bun rating).
 
 
Se pare că vom vedea 10 sezoane pe an aceleaşi feţe.
 1 Scris de Octavian Sireteanu, la 11-02-2012 10:50
1. Voi publica exemple de întrebări puțin mai târziu. 
2. Cred că va fi nevoie de o seară de testare a formatului. S-au făcut teste în cerc restrâns.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 6 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2024...
În SL (conform datelor i...
30/04/24 09:56 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10