Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Blog arrow Verde

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Verde
Evaluare Utilizator: / 2
SlabExcelent 
Semnificatiile culorii verde

Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.

Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. In fiecare primavara, dupa ce iarna i-a aratat omului cat de este de singur, dezvelind si inghetand pamantul care-l poarta, acesta a imbracat o noua haina verde, datatoare de speranta, redevenind fecund si hranitor. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare.

Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.

Expresia "se mettre au vert" ("a iesi la iarba verde"), nascuta din hipertensiunea datorata vietii citadine, exprima de asemenea nevoia unei intoarceri periodice intr-un mediu natural care a transformat tara, campul, intr-un substitut al mamei.

Culoarea verde in diverse traditii ale lumii

In crestinism, verdele a ramas simbolul Sperantei, virtute teologala. Crestinismul s-a nascut pe meleaguri cu clima temperata, unde apa si verdeta s-au banalizat.

Nu tot asa s-a intamplat cu Islamul, ale carui traditii s-au creat ca niste miraje, deasupra nemarginirii arzatoare a deserturilor si a stepelor. Invaluitor, linistitor, verdele este glorificat in monumentele religioase ridicate de stramosii nostrii in desert.

Steagul Islamului este verde, iar aceasta culoare semnifica pentru musulmani emblema Mantuirii, simbolul tuturor marilor bogatii, materiale si spirituale, dintre care prima este familia: verde era mantia Trimisului lui Dumnezeu.

"Erin cea Verde" era, inainte de a deveni numele Irlandei, acela al insulei preafericitilor din lumea celtica.

Misticii germani (Mechtilde din Magdeburg, Angelus Silesius) asociaza verdele cu albul pentru a califica Boboteaza si virtutile hristice, justitia reprezentata de verde intregind neprihanirea albului.

Benefic, verdele dobandeste si o valoare mitica, aceea a pasunilor verzi ("green pastures"), ale raiurilor inverzite ale iubirilor din copilarie ("vert paradis des amours enfantines").

Verdele pastreaza totusi, o caracteristica stranie si complexa, care tine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor si verdele mucegaiului, simbolizand viata si moartea. Este imaginea adancimilor si a destinului.

Efectele culorii verde

Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul. Ea ne permite sa echilibram  structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresurilor, precum si anihiarea nelinistilor.

Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii. Aceasta culoare este marele calmant al celor iuti la manie sau irascibili si al nervosilor cronici.

In plus, culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor, fiind foarte utila in acest sens mai ales in cazurile de obsesie (tulburare a vointei observabila la degenerati sau la cei cu tulburari mentale care consta intr-o predominare a unei idei fixe, sau chiar impotriva vointei subiectului; in multe situatii, obsesia se prezinta ca o frica sau ca un impuls coplesitor care se impune mentalului in mod tiranic, provocand o senzatie de angoasa).

Efectele fiziologice ale culorii verde: scade presiunea sanguina, dilata vasele capilare.

Efectele psihologice ale culorii verde: liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatiii mentale de idei, fantezie, culoare rece, placuta, odihnitoare si calma, impresie intensa de prospetime, faciliteaza deconectarea nervoasa, senzatie de departere in spatiu.

Indicatiile terapeutice ale culorii verde:

- cancer,
- carcinom la san ( tumoare),
- dureri de cap, dureri de cap nevralgice,
- erizipel,
- gripa,
- hipertensiune,
- insomnie,
- nevralgie,
- raceala la cap,
- sifilis,
- tulburari cardiace,
- ulcer.

D'aia eu ador ...shi sunt juts in love de culoare verde ..shi vreau sa ma impart ku toata lumea ku dispozitzia pe care mi-o ofera aceasta culoare

*hugs'n'kisses*

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 9986

  Comenteaza primul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 19 vizitatori online

Meniu Campionat