Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Brain Ring arrow CI Brain Ring 2009: Turneul Final
CI Brain Ring 2009: Turneul Final
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Echipa "Reload" (UTM) a câștigat Cupa Interuniversitară la Brain Ring, după ce a învins în finală cu scorul de 5-3 echipa ”House” (ASEM).

Opt echipe s-au calificat pentru Turneul Final al Cupei Interuniversitare la Brain Ring:
FAF (UTM), House (ASEM), Neuron (ASEM), USM (USM), Reload (UTM), Vitamina U (USMF), LHC (UTM), Kamikaze (USMF)
Mai multe detalii despre formatul desfasurarii turneului final cititi aici.
Turneul Final al Cupei Interuniversitare la Brain Ring 2009 a avut loc miercuri, 9 decembrie, incepand cu ora 20:00, la clubul de noapte CITY.
Intrare libera.

Iată un interviu realizat cu ocazia acestei finale. 
Ce prezintă în sine Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale?

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este, în primul rând, o comunitate. O comunitate de tineri inteligenți și curioși, care sunt întotdeauna gata să audă o întrebare pentru a-și pune creierul în mișcare. Clubul există din anul 2000 și pe parcursul celor aproape zece ani de existență a reunit sute de elevi, studenți și tineri absolvenți în concursurile organizate cu regularitate. Astăzi Clubul cuprinde peste 50 de echipe, adică peste 300 de membri activi, de toate vârstele, dar mai ales elevi și liceeni. 

Pe parcursul celor aproape 10 ani de activitate s-au jucat în competiții oficiale peste 20,000 de întrebări, cele mai multe dintre ele fiind bazate mai mult pe gândirea logică decât pe cunoștințele seci. În afară de competițiile oficiale (despre care puteți afla multe amănunte pe site-ul www.cuc.md), Clubul organizează în fiecare an Tabăre de Vară pentru liceeni și competiții neoficiale pentru debutanți. Mai mult decât atât, în parteneriat cu Teleradio Moldova, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale realizează emisiunea săptămânală ”Erudit Cafe”. Obișnuiesc să spun că e cea mai bună emisiune-concurs din Republică, mai ales că, din păcate, este unica.

Pe lângă toate aceste activități Clubul organizează, o dată la doi ani, și un amplu eveniment la care participă un număr mare de echipe de studenți de la mai multe universități. Acest eveniment, Cupa Interuniversitară la Brain Ring, se adresează în special tinerilor din afara Clubului și le oferă o posibilitate frumoasă de a prinde virusul jocului, de care, odată prins, este foarte greu să scapi.

Cum ați caracteriza această ediție a Brain Ring-ului în comparație cu cele precedente? (ținând cont de amploarea evenimentului, prezentarea echipelor, conținutul competiției, ș.a.)

De fapt, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a organizat abia a doua ediție a Cupei Interuniversitare la Brain Ring. Deși de la prima Cupă au trecut doi ani, pot să vă spun deschis că emoțiile de la acea primă Cupă îmi stăruie vii și acum, poate chiar mai vii decât de la această a doua ediție.

Din păcate, în acest an am avut mai multe probleme organizatorice, care s-au înșiruit chiar din prima săptămână a concursului (da, Cupa a durat 4 săptămâni și jumătate!), care a coincis cu închiderea universităților pe motiv de epidemie de gripă.

Până la urmă, am avut forțe să depășim problemele și, uitându-mă în urmă, mă bucur că la ediția din acest an au participat aproape 40 de echipe de la ASEM, USM, UTM, USMF, UPSIC, ULIM și de la Universitatea Alecu Russo din Bălți. Apropo, pentru a doua oară consecutiv concursul a fost câștigat de o echipă de la Universitatea Tehnică din Moldova.

Cum ați evalua echipele participante în acest an?

Spre deosebire de acum doi ani, au fost mai puține echipe complet noi decât ne-am fi așteptat. În multe cazuri aceste echipe noi au părut oarecum speriate de ceea ce li se întâmpla. Și nu a fost o întâmplare că din cele opt echipe calificate în turneul final, cinci au avut în componența lor câte cel puțin un jucător cu foarte multă experiență de joc în Campionatul Intern al Clubului și la emisiunea ”Erudit Cafe”. Cu alte cuvinte, la această ediție s-a resimțit mai tare diferența valorică între echipele calificate în turneul final și cele rămase în afara lui (cu excepții, bineînțeles, printre care aș putea să enumăr echipele USB Bălți, Magic USM și Positive ASEM).

În schimb Turneul Final a fost foarte echilibrat și foarte dramatic. Toate cele 8 echipe au pornit în luptă cu șanse reale de a câștiga trofeul. Am avut parte și de răsturnări dramatice de scor, când de exemplu echipa USM a fost eliminată din concurs în pătrimi cu scorul de 2-3 după ce conducea cu 2-0. Iar runda finală a dăruit spectatorilor probabil cel mai memorabil moment din acest an, atunci când, la scorul de 3-4, la ultima întrebare a rundei (o întrebare în aparență ușoară, de altfel: "Specialiștii nu se îndoiesc de faptul că el este contagios. Mai mult decât atât, s-a stabilit că în 75% de cazuri participanții la test doar citeau despre el și începeau... Ce să facă?”), prima a reușit să apese pe buton echipa care rămânea în urmă, adică House (ASEM). Suporterii echipei au început să aplaude anticipând răspunsul corect și egalarea care ar fi dus runda în prelungiri, până când au auzit versiunea echipei: ”Să zâmbească”. Când prezentatorul a rostit cuvintele grele: ”Răspunsul este greșit”, echipa Reload (UTM), a sărit de la masă și a început să sară în sus de bucurie. Răspunsul lor, corect de altfel, (”Să caște”), nu mai conta. Sau cu 4-3, sau cu 5-3, câștigătoare a Cupei Interuniversitare la Brain Ring oricum devenea echipa Reload (UTM).

Ce oportunități oferă unui student participarea la Brain Ring?

În primul rând, niște emoții care nu se pot compara cu nici o activitate curriculară. În al doilea rând, economisești timp aflând o grămadă de lucruri noi și interesante. În al treilea rând, îți faci foarte mulți prieteni inteligenți pe care altfel cu greu îi găsești. Pentru că, nu uitați, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o în mai întâi de toate o comunitate.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 5965

  Comentarii (7)
 7 Scris de Marcel Spataru, la 15-12-2009 16:00
Am publicat un mic interviu despre Brain Ring.
 6 Scris de Alina Dolghier, la 13-12-2009 12:21
Bravo, UTM:)
 5 Scris de Macari Andrian, la 10-12-2009 19:55
Felicitari echipei invingatoare "Reload" !
 4 Scris de Vitalie Surugiu, la 10-12-2009 15:14
Paliteh ze best! 
Felicitari!
 3 Scris de Macari Andrian, la 09-12-2009 22:52
Stuttgart 3-1 Urziceni . :sigh
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 09-12-2009 16:33
Deci doar vreo ora si jumatate pana la Stuttgart-Urziceni ...
 1 Scris de Marcel Spataru, la 09-12-2009 11:55
Atentie! Ora inceperii Finalei Brain Ringului a fost modificata. Concursul va incepe la 20:00

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat